Perawatan pityriasis lichen: "ing sangisore pistol" bocah lan wanita ngandhut

Pityriasis versicolor yaiku penyakit dermatologis sing dumadi amarga saka aktivasi jamur saprophyte Pityrosporum orbiculare. Dheweke urip ing kulit meh kabeh wong, lan ing kombinasi kahanan wiwit aktif ngembangake lan nginfeksi lapisan mesum epidermis. Apa kahanan apa? Contone, shift hormonal ing awak, kekebalan banget, ngetokake sweating, penyalahgunaan kosmetik antibakteri, lan kejut emosi.

Umumé, penyakit iki ora banget mbebayani kanggo organisme sing dibentuk. Nanging, tanpa perawatan, foci cilik jambon wiwit berkembang kanthi cepet lan manunggal, ngowahi dadi masalah estetika gedhe. Kabeh sing dibutuhake yaiku kanggo nemokake dermatolog ing wektu kasebut lan ngalami perawatan kanthi obatan antimikotik utawa tablet njaba.

Luwih angel yaiku kahanan kanthi perawatan chirimatosis ing bocah-bocah, remaja lan wanita ngandhut. Njupuk pil ing utawa nganggo krim sing ora bisa amarga umur, utawa amarga meteng.

Fitur saka penyakit

mujer-embarazada-pies Ana telung jinis penyakit klinis: invert, spotty-scaly lan follicular. Paling umum yaiku erythemasquamous. Titik non-inflammatory ing wangun iki katon cedhak karo folikel rambut, lan warna lesi bisa beda-beda saka kuning pucet nganti coklat. Titik alon ngenggoni area sing tambah, nggabung, lan lumahing wiwit dipoles. Ngurangi stratum corneum katon banget banget, saéngga manawa ana keraguan, eksprimen prasaja bisa dilakokaké: ngresiki kulit sehat, titik lingkungan, lan fokus dhewe karo larutan iodine alkohol. Yen diarani pityriasis lichen, kulit sing kena pengaruh bakal entuk kawirangan sing padhang.

Dompet saka bocah-bocah nyuda asring lokal ing kulit sirah (rambute dhewe ora kena pengaruh). Ing wanita ngandhut, bintik-bintik multi-werna ditemokake ing sisih ndhuwur dada lan bali, kadhangkala ing permukaan njaba pundhak, gulu lan weteng.

Amarga kasunyatane yen spots ora natoni, ora gatel, lan mung rada flaky, versicolor kadhangkala bingung karo tan sing ora rata.

Periode inkubasi kanggo lichen lemu ing bocah yaiku 1-3 minggu - sebulan. Yen bocah cilik, pratandha saka infèksi bisa kedadeyan sawise sawetara dina. Alasan kanggo wektu cendhak kuwi yaiku kekirangan saka sel kekebalan anak.

Kanggo wong liya, penyakit kasebut kudung lan ora nimbulaké bebaya. Ing wektu sing padha, wong sing lara iku mbebayani kanggo awake dhewe: sandhangan sing gegandhèngan karo nyuda foci ningkataké panyebaran jamur. Dadi, wanita ngandhut lan wong tuwa sing duwe penyakit kasebut kudu tansah ngetrapake sandhangane.

Perawatan

Pijat pijat bayi Ing meteng, sampeyan bisa ngobati lichen mung karo ancang-ancang eksternal. Disaranake kanggo nambani pityriasis versicolor ing bocah-bocah karo preparasi lokal.

Masalah utama ora kanggo nuduhake kemerdekaan, lan ora kanggo lubricate lesi karo sembarang krim lemak (iki uga ditrapake kanggo krim bayi). Bakteri jamur patogen ing lingkungan lemak biasane akeh banget lan bisa uga agresif. Kajaba iku, krim lemak ora bisa, amarga strukturé, bisa nembus menyang folikel rambut, ing ngendi koloni jamur patogen akumulasi.

Lan aturan sing paling penting: aja ngobati dhéwé, deleng dokter sampeyan.

Umumé, perawatan saka scabular ing bocah-bocah lan wanita ngandhut diwènèhaké:

1. Aplikasi lokal saka obat keratolytic.

  • Salisil alkohol 2%
  • Resorcinol alkohol

Dana iki garing ing stratum corneum, lan sawise nggunakake kulit njupuk katon saka parchment lan gampang dibusak. Alkohol lan resor risiklik nduweni sipat-sipat beracun lan, nalika ditrapake ing wilayah gedhe, bisa nimbulaké ketuban.

Mulane, ing proses pediatric treatment lichen ing bocah-bocah, preparasi keratolic lokal ora bisa diterapake bebarengan kanggo sawetara lesi gedhe. Sajrone meteng lan lactation, perawatan bisa uga, nanging kanthi nggunakake jangka panjang, agen kasebut kasebut nduweni efek resorptive (nembus getih).

Sampeyan ora dianjurake kanggo nggunakake produk alkohol ing patients karo kulit sensitif.

  • Tar ointment
  • Sulfur Ointment

Iki minangka produk sing aman kanggo wanita lan bocah-bocah hamil. Akeh dokter, sing ngeling-eling, menehi resep-resep kanggo akeh penyakit kulit. Ing Eropah, obat-obatan kasebut ora dipigunakaké: sing dipercaya yèn salib sulfur nyebabaké karusakan ginjel kronis amarga panyerapan kanthi cepet saka suspensi sing konsentrasi banget menyang getih.

Lan tar bisa ngrusak folikel, ngganggu fungsi normal.

Kajaba iku, reaksi alergi bisa uga. Mulane, obat pisanan ditrapake menyang plot uji coba sing cilik. Yen sampeyan milih migunakake krim tar lan belerang, manawa ing wektu: perawatan ora kudu ngluwihi 5 dina. Lan durung: disiapake kanggo ambu ora nyenengake sing tetep, sing ndadekake perawatan nyuda sandhal nalika ngandhut lan nyusoni ora cukup.

  • Yodium 3%

Preparasi iodine lokal nalika ngandhut ora dianjurake , utamane ing trimester pisanan. Dosis yodium gratis sing bakal ditampa dening awak wanita sawise aplikasi topikal yodium gumantung saka frekuensi panggunaan lan area cetakan pitik. Mulane, yen kita ngomong babagan perawatan antiseptik kanggo nyenyakit lemah (yodium ora duwe efek antipungal utawa antiviral), yoiku yodium 3% bisa digunakake kaping pindho saben dina. Ya, lan nyingkirake mung yodium ora mungkin.

2. Obat antimikotik.

Jeneng Anak Wanita hamil Instruksi khusus
Exoderil - +/- Sajrone meteng, bisa nggunakake Exoderil, nanging sawise menehi dhokter. Sampeyan kudu strictly follow dosis, amarga ing jumlah cilik bahan aktif saka obat naftifine ora duwe efek beracun ing awak lan janin.
Clotrimazole + bocah ing 3 taun kanthi ati-ati +, kajaba: trimester pisanan ngandhut Saben krim utawa ointment ditrapake ing kantung lichen 2-3 kali dina. Sabanjure perawatan yaiku 1-3 minggu.
Nizoral + pil (kanggo anak sing umure luwih saka 3 taun): setengah pil sapisan dina kanggo 10 dina. Krim , sampo +, mung njaba: krim, sampo Krim: Saben dina langsung ing geni kanggo 2-3 minggu. Sampo (bisa saka awal): 1 p. Ing 5 dina. Nyegah: 1 p. Saben dina kanggo 3 dina siji wektu.
Bifosin + nganti 1 taun kanthi ati-ati +, kajaba: trimester pisanan Krim diaplikasi 1 dina kanggo wengi. Suwene 2 minggu. Sajrone laktasi, perawatan obat ora bisa ditampa.
Terbinafin + diijini sawise 12 taun +, miturut indikasi ketat Krim diwenehake 2 minggu sakdurunge.
Keto Plus + + Shampoo Padha digunakake kanggo 5-7 dina saben dina ing perawatan pityriasis versicolor, lan 3-5 dina saben dina kanggo nyegah.
Cyclopirox +, mung ing bocah cilik (sawise 10 taun) -
Dermazole + + Krim lan krim mung diijini. Krim: 1-2 kali dina, duration - 2-3 minggu. Dermazole Shampoo : 5 dina saben dina, 3 dina saben sadurunge musim panas.
Mycozoral (ointment mung!) + +, komponen utama - ketoconazole - nalika diterapake externally ora diserap menyang aliran getih. Diijini nalika lactation Langsung menyang pawon sapisan dina. Duration of treatment 2-3 minggu. Aja nglebokake saluran pencernaan, utamane bocah!
Zalain + -, studi kaamanan durung ditindakake Penyerapan sistemik ora ana, saéngga bisa nggunakake krim saka periode neonatal (2-3 dina). Saka 2 nganti 16 taun, tamba kasebut ditrapake kanggo foci 1 saben dina kanggo 2-3 minggu. Efek sampingan ing bocah ora diamati.
Lamisil + saka 12 taun - Sawise ngaso fokus sepisan dina seminggu. Yen ngandhut, mung miturut indikasi sing ketat. Lactation uga ora digunakake (terbinafine diekskripsikake ing susu ibu).
Triderm + sawise 2 taun +/-, kanthi ati-ati, utamané ing trimester pisanan. Krim diwenehake mung ing kasus endi entuk manfaat kanggo ibu ngluwihi risiko kanggo bayi ing kandhutan.

3. Penerimaan kompleks mineral lan vitamin.

4. Fisioterapi (therapy magnetik, sunbathing, radiasi saka lampu kuarsa).

5. Pepek disinfeksi sandhangan lan kain. Iki kalebu barang didhukung lan sprei kanthi solusi sinetron 2%, nyetrika saka loro-lorone karo wesi panas karo uap. Saliyane disinfeksi, pilihan sandhangan sing tepat penting. Dadi, kudu menehi pilihan kanggo kain lan katun, lan supaya sintetis lan kain wol.

Pityriasis versicolor ing masa kanak-kanak lan nalika meteng diolah kanthi cara khusus. Wanita sing nggawa anak kudu nganggo obat sing disetujoni, utawa ditanggulangi perawatan kabeh. Para wong tuwa kudu kudu nuduhake anak kasebut menyang spesialis, lan ora miwiti penyakit kasebut.

bayi lan ibu kaki

14 komentar

  • Anna Sinitsina :

    Salep sulfat bisa diobati kanggo bocah sing luwih lawas tinimbang telung taun. Lan apa sampeyan menehi saran yen bayi wis umur 2 taun?

  • Basil :

    Lan ngomongke, pityriasis versicolor lan pityriasis versicolor Deverzh padha Aku kasengsem ing kasunyatan yen aku uga diarani pityriasis versicolor (Deverji), nanging aku duwe letusan abang cilik ing awakku

  • Lena :

    Hello! Anakku wis umur 8 sasi, dheweke duwe pirang-pirang lesi sing katon disaring saka lichen, ing sawetara dinten dheweke wis dadi telu maneh! Kita durung lunga menyang dhokter, nanging aku yakin yen dheweke iku!
    Mangga ngomong apa sing bisa dianggep ing umur iki?

  • Catherine :

    Hello. Matur nuwun banget kanggo situs sampeyan. Artikel apik banget lan migunani !!!

  • Tanya :

    Hello! Sawise, dhokter diwenehake ngilangke kanggo wilayah sing kena pengaruh marang aku karo banyu lebokake - mbantu. Ngomongi, monggo, sampeyan bisa ngresiki panggonan sing kena pengaruh kasebut karo banyu bayi yen wis umur 3 taun?

    • Doc :

      Hello

      Banyu cemilan ora diwenehake kanggo lichen. Lan mung kanggo kasus, kanggo wong sing maca artikel iki - kanggo helper wanita helper punika VERY DANGEROUS.

  • Lydia :

    Hello, Aku lunga menyang dermatolog setengah taun kepungkur, ngendikane dheweke ora mari, nanging dina iki dokter ngilangi dheweke pityrias. Apa bisa ngombe cuka 6% nalika meteng karo solusi sing kuwat?

    • Doc :

      Hello

      Dilute karo banyu 1: 1, sampeyan njaluk solusi 3%, lan tindakake asil. Yen ora mbantu, banjur apa dhawuh dhokter ing resepsi.

  • Svetlana :

    Hello Putri (13 taun) ing Mei didiagnosa - ilang. Diolah - alkohol salislik 1% lan krim terbis. Iku mbantu. Ing Oktober, bola-bali. We treat ourselves - same. Rong minggu kepungkur. Iku luwih apik. Apa maneh kanggo ngobati penyakit? Apa kita nindakake kabeh kanthi bener? Lan apa liyane sampeyan bisa menehi saran? Matur suwun.

    • Doc :

      Hello

      2 minggu - durasi rata-rata, nanging kedadeyan sing kudu dianggep nganti sasi. Sawise ALL gejala ilang, lebokke kanggo 3-4 dina liyane.

      Yen isih ana kambuh, hubungi dokter lan njlentrehake kabeh kanthi rinci.

  • Albert :

    Hello! Dina iki diagnosis digawe saka lichen. Fiber seragam, krim sing diwenehi resep. Aku bapak aku duwe anak cilik (6 wulan). Apa risiko kanggo bayi?

    • Doc :

      Hello

      Risiko minimal. Pityriasis versicolor mung katon yen ana faktor internal ing wong tartamtu.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.