Deprive

Secara historis, istilah "lichen" nuduhake 5 penyakit sing ora ana hubungane, duwe etiologi sing beda lan cara perawatan sing beda. Babagan sing umum ing antarane wong-wong mau yaiku sawetara kamiripan gejala, nanging uga ngragadi.

Dadi, yen sampeyan ngira yen rai katon ing foto lan deskripsi:

Pink versicolor Pink lichen (utawa Gibert's disease utawa pitirias) nduweni erupsi jambul sing amba . Mekanisme pembangunan ora dikenal kanthi pasti. Versi saiki: nalika infeksi nyedhaki kulit, reaksi sing ora ditemokake ing sistem kekebalan bisa nimbulaké gangguan kulit sing khas.

Penyakit iki kronis, kanthi exacerbations musiman. Kemungkinan panularan saka wong marang wong banget kurang. Mèh tansah, titik gedhe "ibu" katon ing awak, kanthi dhiameter nganti 5 cm, lan ing buri kasebut panyebaran cilik-cilik.

Punika mandheg dening antihistamin lan kortikosteroid. Nguatake kekebalan bisa mbantu nyegah kambuh. Rincian >>>

Red lichen planus Red lichen planus - tansah menehi warna abang gelap, ana sawetara jinis sing rada beda ing penampilan. Plakat cilik, kadhangkala "gabung" bebarengan. Padha duwe cenderung kanggo flaking, gatal, nyeri. Spesialis bisa nggawe diagnosis kanthi cepet, pengawasan cukup.

Iki bakal nyebabake kulit lan lisan mucosa. Ora bisa contagious, amarga prediksi genetis lan proses imunitas sing mbebayani. Paling asring, penyakit iki mengaruhi wanita sawise 50 taun.

Kanthi perawatan, kabeh ora prasaja, perlu kanggo nemtokake faktor sing nyenengake lan ngilangi, yen perlu, kanggo nyegah gejala lan nguatake sistem kekebalan. Pengobatan sing ditindakake mung dening dhokter, perawatan diri iku mbebayani. Rincian >>>

20130107044833410 Tine werna-werna tinea versicolor duwe asal-usul jamur, nanging patogen, Malassezia furfur, minangka bagéan saka microflora normal saka saben wong lan, miturut kondisi normal, ana ing simbiosis karo operatoré. Nanging, predisposisi lan komorbiditas genetik bisa nggawe jamur sing patogen lan nyebabake rashes kulit - bintik-bintik jambon lan peeling.

Kanggo perawatan, cukup kanggo nambani kulit karo agen antimikotik miturut instruksi. Rincian >>>

ringworm1 Ringworm - penyakit jamur sing cukup nyebar , vektor yaiku kewan, utamane wong sing ora duwe omah, sing diabaikan, lan kadhangkala alam bébas. Kerep kena pengaruh kulit sirah, titik-titik ireng tetep dienggo ing rambute pecah, lan rambut sing pecah ditutupi kanthi werna abu-abu. Lesi ing kulit iku biasane dadi werna abu-abu ing werna abang.

Ing tahap awal, ora gampang dikenali. Sanadyan kecurigaan, luwih becik kanggo takon spesialis.

Iki dianggep, pisanan kabeh nganggo salep lan solusi antifungal, kadhangkala nganggo pil. Rincian >>>

herpes1 Herpes zoster (luwih bener "herpes zoster" - OG) yaiku exacerbation of herpes type 3, sing meh kabeh nduweni. Sistem kekebalan saka wong sing wis cacar, bisa uga diobati, nanging ana situasi nalika kekebalan gagal. Exacerbation occurs minangka akibat saka stres, perawatan abot, pilihan gaya urip sing kurang.

Pangobatan exacerbation ditindakake kanthi obat antiviral, tambah kekebalan, kadhangkala nganggo pangobatan topikal. Rincian >>>

Gambaran sing paling rinci babagan perawatan saben jinis lichen diwenehake ing pranala sing cocok. Yen ora kaya gejala sing ditemokake, priksa kategori liyane:

Nglarani salah sawijining penyakit iku mbebayani, bisa menehi komplikasi. Hubungi dermatolog lan ngawasi kesehatan sampeyan!

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.