Lymphangioma ing bocah-bocah

bayi nangis Lymphangioma minangka penyakit langka. Wis ditetepake yen 10% kabeh tumor sing kedadeyan ing bocah-bocah. Iki minangka neoplasma sing ngembang saka pembuluh limfatik.

Lymphangioma ing bocah-bocah iku cacat sistem limfatik, sing ana pelanggaran ing saluran limfatik, akumulasi cairan ing pembuluh limfatik lan, minangka asil, ekspansi lan pembentukan rongga.

Miturut ilmuwan, tatanan kasebut dumadi ing sasi kapindho embrio. Nanging, kedadeyan ing tahap perkembangan intrauterine iku ora bisa diakoni. Uga kedadeyan yen penyakit kasebut pancen mung sawetara wulan sawise lair. Iki amarga kasunyatan menawa tumor ing tumor bisa nyusut, ing wayah wektune, cairan limfatik terus-terusan ngalami akehe, lan tumor mundhak.

Ing sawetara kasus, patologi didiagnosis ing taun pisanan, kurang asring - 3-4 taun sawise lair.

Tingkat pertumbuhan tumor beda. Minangka aturan, dhewek berkembang alon, tuwuh kanthi podo karo anak utawa rada ana ing ngarep dheweke. Nanging kadhangkala wutah tumor dadi cepet banget lan ing wektu cendhak wis tekan ukuran gedhe banget.

Ing kasus liyane, tumor tetep ora owah suwe lan ing sawetara titik bisa mulai aktif. Iki kedadeyan kanthi kombinasi cacat sistem sirkulasi lan limfatik.

Penyebab tumor

Dina iki ora dingerteni yen limfangioma minangka tumor bener utawa isih dadi cacat perkembangan.

lymphangioma Mesthi, tumor sejatine dumadi ing wong diwasa lan minangka asil saka panyakit sing ditularake, amarga ana stagnasi kelenjar getah bening (limfosranasis) (limfogranuloma, lymphangitis, panniculitis, erysipelas, lan liya-liyane).

Ing bocah, lymphangioma minangka malformasi. Ana asumsi sing dumadi saka limfangioma ing bocah sing dipengaruhi:

  • faktor sing ngaruh marang awak wanita nalika ngandhut;
  • prediksi genetik.

Spesies

Ukuran tumor dipérang dadi:

  • microcystic (nganti 5 cm);
  • macrocystic (luwih saka 5 cm).

Gumantung ing fitur struktur, ana 3 jinis lymphangiomas:

  • kapiler (utawa gampang);
  • cavernous;
  • cystic

lymphangioma leher Limfangioma prasaja muncul amarga akeh pembuluh limfatik kulit lan jaringan subkutan. Iku alus, tanpa rasa sakit, gampang dikomplikasi karo pendidikan tekanan, sing ditindakake kanthi wektu, kanthi perkembangan tissue penghubung, dadi luwih kandhel.

Cavernous - tumor saka struktur spongy, tembok kang kalebu jaringan ikat, lan rongga sing diisi cairan ora rata.

Cystic - yaiku siji utawa luwih rongga sing kebak cairan limfatik, sing bisa saling komunikasi utawa diisolasi. Ukuran lymphangioma beda: ing sawetara kasus tumor mung sawetara milimeter, ing wong liya bisa nganti puluhan centimeter.

Pelokalan

Tumor dumunung ing panggonan ing kelenjar getah bening, lan lokalisasi gumantung marang jinis tumor.

  • Kapsel katon luwih kerep ing pasuryan (lip ndhuwur, pipi).
  • Lymphangioma cystic ditemokake ing gulu, ing kukul, ing dada lan tembok weteng.
  • Cavernous - ing jaringan subkutan, ing gulu, lisan, lambe, utawa ing lapisan pipi sing luwih jero.

Kurang umum, tumor bisa ditemokake ing groin, cipratan usus cilik, ing fossa popliteal, ing endhog peritoneum, ing mediastinum. Ing kasus sing terakhir, tumor biasane ora ana, nanging kelanjutan saka lymphangioma ing gulu utawa axilla.

Tumor bisa dumunung ing limpa, ati, ginjel, nanging iki jarang banget.

Lymphangiomas ing bocah-bocah

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Gejala

Gambar klinis lymphangioma gumantung marang jinis tumor lan lokasie.

Wangun kapiler :

  • katon kaya segel kulit tanpa wates sing jelas, nduwe permukaan sing bumpy;
  • ukuran, minangka aturan, cilik (ora luwih saka 2-3 cm);
  • kulit ing tumor ora diganti, kadhangkala area bluish utawa ungu ditampilake ing njero, sing bisa ngubur getih yen rusak;
  • ing wangun kapiler, lymphorae (lymphatic fluid outflow), sing kedadeyan nalika pembuluh limfeat dilologine patologis, bisa diamati;
  • Loro-lorone saka lesi ing kasus lymphangioma prasaja beda. Bisa nandhang mung lapisan ndhuwur kulit, lan bisa tuwuh dadi lapisan sing luwih jero lan malah dadi jaringan otot;
  • lymphangiomas kadhangkala prasaja dumunung ing lendhut ing lidah lan nyebabake pangembangan macroglossia, ing endhasee mundhak kanthi ukuran sacara merata lan dadi kandhel. Ing sawetara kasus, ukurane kaya sing ora cocog ing tutuk lan angel kanggo ngulu, ngunyah, utawa guneman.

Tambahan saka lymphangioma cavernous:

  • wujud sing gedhe banget;
  • tumor sing alus nganti tutul;
  • Ora ana wates sing jelas, amarga tuwuh dadi jaringan alus lan spasi intermuskular;
  • nalika ditekan, gampang dikomprès, banjur diisi karo limfa maneh lan nguripake penampilan asli;
  • kerep tekan ukuran gedhe, utamané dumunung ing pucuk gulu lan kothong aksila;
  • kulit disajekake marang tumor lan ora owah metu;
  • ing palpation, fluktuasi kerep katon (gejala sing nuduhake dumadi saka cairan ing rongga).

Gejala wangun cystic kaya ing ngisor iki:

  • kulit gampang digeser ing ndhuwur tumor;
  • Formasi kista iku lentur;
  • kulit ing tumor ditancepake lan ditipis;
  • probing nemokake fluktuasi;
  • tembok rong cavity sing thickened unevenly;
  • tumor tumiba alon-alon, nanging wis ukuran gedhe, amarga bisa nyuweni pembuluh, saraf, organ (umpamane, trakea, esofagus). Mulane, ana kasus nalika operasi mbusak tumor dilakoni kanthi cepet, amarga Tumor sing overgrown iku ngancam nyawa.

Diagnostik

Prosedur MRI kanggo bocah Saliyane kanggo pengawasan visual lan palpation, cara instrumental digunakake kanggo diagnosa:

  • pemeriksaan ultrasonik;
  • MRI (gambar magnetik resonansi);
  • CT (komputerisasi komputer);
  • Pemeriksaan sinar X (limfografi - kanggo njlentrehake karakteristik lokasi tumor);
  • pemeriksaan histologis saka jaringan tumor sing dibusak (perlu kanggo nggawe diagnosis akhir).

Komplikasi

Lymphangioma minangka tumor jinak, nanging senadyan iki, bisa dadi sabab komplikasi serius:

  • Peradangan tumor.

Ing wektu sing padha, kista kasebut bisa ngadhepi, pasien kena tuwuh ing suhu, sing rusak banget ing kasehatan, tumor mundhak, ukurane dadi panas, dadi panas lan nyeri ing palpasi. Ketoksikatan Purulent kanthi cepet berkembang.

  • Badan sing kuwat.

Paling mbebayani yaiku tumor ing gulu, mediastinum, rongga abdomen. Nalika limfangioma tuwuh ing wilayah kasebut, esophagus lan trakea dikomprès ing tumor, sahingga nimbulaké gagal respiratori lan ditelan. Kondhisi iki mbebayani banget kanggo bayi-bayi sing saluran napas sanget.

Perawatan

Pangobatan lymphangioma bisa ditindakake kanthi maneka metode. Pilihan saka metode gumantung marang jinis tumor, lokalisasi lan anané komplikasi.

  1. Pengobatan bedah.

Cara iki nduweni efek paling apik nalika ngilangi tumor kistik. Formasi diisolasi kanggo jaringan sehat. Yen ora bisa misahake tumor saka jaringan ing sakubenge, bagean sing luwih gedhe bakal dibusak, lan sisa-sisa bagean dijuluki benang sutra utawa nilon.

Tanpa anané kontraindikasi, operasi kasebut bisa ditindakake sawisé bocah mau umur 6 sasi.

  1. Ing kahanan darurat, nalika bocah karo lymphangioma gedhe ing gulu dilahirake, sing ngalang-alangi supaya bisa ngendhaleni lan ngelmu, tusuk tumor kasebut kanthi ngisep isi. Iki ngidini sampeyan kanggo sementara ngresiki kondisi bocah lan nyiapake dheweke kanggo operasi luwih lanjut.

Saliyane tusuk, kanggo nyiapake operasi bedhah:

  • sclerotherapy (bakal dibahas ing ngisor iki);
  • immunotherapy (administrasi picibanil obat tumor, kang ngrangsang saluran limfatik lan, kanthi mangkono, nyegah tumor pertumbuhan).

Sclerotherapy

  1. Sclerotherapy - introduksi obat sing nyebabake adhesi tembok pembuluh getih (propranolol, cyclophosphamide, bleomycin, etanol, lan liya-liyane). Cara iki asring digunakake kanggo nambani lymphangioma rai. Kanthi bantuan, sampeyan bisa ngreksa wangun irung, lambe, kelopak mata, lan supaya ora ngrusak endings syaraf.
  2. Penggabungan gabungan. Sclerotherapy dilakokaké sawetara dina sadurunge operasi, uga sakwise lan sawise. Akibaté, risiko kambuh lan komplikasi sawise operasi bisa ngurangi.
  3. Kanggo tumor microcystic, eksisi ditindakake kanthi laser. Iki ngidini sampeyan entuk efek kosmetik sing apik.

Ramalan

Sawise tingkat mortalitas kanggo limfangioma ana 40%. Saiki, amarga cara diagnosa lan perawatan modern, prognosis saka penyakit iku luwih apik. Malah relapses diamati mung 6.5% kasus.

Lymphangioma iku neoplasma jin sing ora tau nyebabake tumor ganas.

Para wong tuwa sing anak-anak wis didiagnosis karo limfangioma ora kudu kesusahan. Kanthi diagnosa pas wektune lan perawatan ora nyukupi, ana kesempatan gedhe tumor ora bakal bali. Bless kowe!

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.