Bahan Alergi

Wong karo tandha alergi Ndhuweni informasi babagan alergen sing paling umum, sampeyan bisa ngenali faktor sing nyenengake lan nyoba ngilangi. Tumindak kasebut bisa mbantu alergi kanggo nyingkirake gejala penyakit tanpa nggunakake antihistamin .

Bahan bangunan lan finishing

Data WHO nuduhaké manawa omah rata-rata kutha bisa mlaku ing njero omah. Pasinaon sing padha wis ngonfirmasi yen udara ing apartemen lan kantor 7-8 kaping luwih beracun tinimbang ing dalan. Kajaba iku, akèh racun (kira-kira 70%) diekskripsikake kanthi bahan-bahan tinentu, 30% isih ana struktur bangunan. Konkrit dianggep paling beracun ing seri iki.

Pasar modern wis jenuh karo bahan pagawean sintetik sing narik kawigaten para pelanggan:

  • werna;
  • invoice;
  • plastisitas;
  • fungsionalitas dekoratif gedhe;
  • gampang digunakna;
  • kurang biaya.

Nanging kerugian kuwi kayata ing lingkungan produksi lan komponen alergen sing ora digunakake. Paling mbebayani ing antarane bahan-bahan ing babagan pagawean pungkasan diakoni:

  • campuran cet lan varnish;
  • laminate lan linoleum;
  • PVC windows;
  • wallpaper, kajaba kertas;
  • Chipboard lan MDF;
  • isolasi sintetis (wol mineral, polyester, busa polyurethane, fiberglass);
  • polyvinyl klorida coatings (siding, wall panels, profiles);
  • langit-langit sing digawe saka kain sintetis.

Kabeh bahan kasebut, kanthi individu utawa bebarengan bisa nimbulaké iritasi abot ing saluran napas ndhuwur ( rhinitis , bronkitis ), rashes kulit , gangguan irama jantung lan penyakit serius liyane.

Paint lan lantai

Wong lanang lan wong wadon ing lantai ing setelan ndandani Konsentrasi racun paling dhuwur kacathet sajrone karya lukisan lan lukisan. Mulane, nalika mbenakake, warga omah utawa apartemen (utamane yen ana anak) kudu pindah menyang papan liyane.

Nanging sanajan cat wis garing, kamar kudu ditahan nganti pirang-pirang dina kanthi mbukak jendhela. Paling apik nggunakake komposisi emulsion banyu lan dispersible kanggo permukaan lukisan, padha kurang beracun.

Lantai papan gawean, mliginipun laminate lan linoleum, kanthi ancaman gedhe kanggo penderita alergi. Komponen utama sing mbebayani yaiku:

  • formaldehida;
  • benzene;
  • phenol
Kasunyatan bilih konsentrasi zat kasebut ngluwihi lapisan kasebut dituduhake kanthi ambegan sing ora nyenengake. Rampung sing padha kudu ditinggalake ing parket utawa papan kayu sing biasa.

Plastik plastik

Wong wadon ana ing jendhela plastik Masalah jendela plastik yaiku ngganggu obah hawa normal, sing nggawe kahanan sing kondusif kanggo pangembangan mikroba lan jamur . Yen apartemen kurang terorganisir ventilasi, alergi - pisanan sing ngrasakake ora sehat ing lingkungan kasebut.

Alesan liyane kok dokter ora nyaranake nginstal PVC windows - polyvinyl chloride, yaiku bagean saka plastik. Saliyane zat iki ing proses produksi ing plastik ditambahake:

  • modifiers;
  • stabilisator;
  • plasticizers;
  • stearat;
  • uyah sing nyebabake;
  • dyes.

Dadi, materi kasebut wis beracun, ora kaget yen nyebabake alergi ing awak kanthi sistem kekebalan awak sing kurang.

Cara ngatasi alergi kasebut

Kanggo nyegah alergi sing ana gegayutane karo ndandani, asisten pertama yaiku udara seger. Ing wektu tuku finishing lan bahan bangunan liyane, preferensi kudu diwenehi produk sing duwe sertifikat kualitas.

  • Selaras karo standar Eropa - CE;
  • Eurasia Compliance - EAU;
  • Sertifikat domestik utawa nasional.
Sampeyan perlu tuku bahan kanggo konstruksi lan ndandani mung ing cedhake khusus, amarga ana kemungkinan kesengsem ing counterfeit minimal. Yen packaging utawa bisa ditandhani kanggo nggunakake ruangan - ora bisa nggunakake campuran kanggo hiasan interior.

Air ing sembarang panggonan dianjurake supaya bisa ditayangke kanthi kerep. Lan yen nyewa omah utawa karyawan ing papan nyambut gawe wis nyuda kesehatan, perlu langsung nelpon spesialis saka laboratorium sing bakal ngukur udara kanggo konsentrasi zat-zat sing mbebayani.

Allergens ing awak: kain, sandhangan, sepatu

Wanita ing topi nganggo sapu tangan Penderitaan alergi kudu nggawe lemari pakaian saka bahan alami. Sing paling resik ing babagan iki yaiku katun. Iku nyenengake kanggo tutul, awet lan murah.

Nanging jaringan saka kategori "non-fading" kudu nyingkiri, amarga padha ngandhut formaldehida, sing ora mung alergen, nanging uga karsinogenik. Kanggo wong kulit sing sensitif, sandhangan kasebut bakal nimbulaké akèh masalah.

Wool minangka kain sing ora padha karo daya tarik lan kelembapan. Iki bisa uga katon aneh, nanging wol alami nyebabake reaksi alergi arang banget. Sanajan wong iku alergi marang kéwan, kemungkinan reaksi menyang rapi, dirawat merga cilik banget.

Yen wong nyandhang woolen, anake, paling mungkin, iku gangguan elektronik utawa tanggapan kanggo cat lan bahan kimia. Mulane, busana woolen ora kudu dianggo ing awak telanjang; celana katun sing lancip kudu di-push ing ngisor.

Sembarang sintetis iku irritant kaping pindho:

  • Kapisan, iku ngemot akeh bahan kimia, kanthi prodhuk sing ngalangi panyimpenan lan molting prodhuk sing wis rampung;
  • Kapindho, kain sintetis ora ngidini awak ngrasakake normal. Kringet ora erode, sing nggawe lingkungan sing apik kanggo microflora patogen.
Katun, sing ditindakake pangolahan tambahan (lem, pati, resin nabati), ora bakal mbebayani. Paling asring, suiting katun, pique lan muslin, ngalami perawatan sing padha.

Sepatu lan aksesoris

Sepatu lan kaos kaki uga bisa dadi tanggung jawab kanggo alergi. Yen wong ngalami kakehan ing pirang-pirang kaki, dheweke kudu ngganti kasut sing kaping pirang-pirang dina. Lan dianjurake kanggo milih kasut saka katun murni.

Aja nyandhang sepatu suwé tanpa njabut. Sepatu sing sithik, ora ketompo manawa kualitas lan alam sing padha, ing awake dhewe wis mbebayani. Tenis lan olahraga moccasins, sepatu sepatu sing sepatu spesifik sing dipakai mung ing olahraga. Kanggo nyandhang saben dina, ora dimaksudake.

Nalika nggawe kulit, pabrikan tansah migunakake bahan kimia sing bisa micu reaksi alergi. Mulane, penderita alergi kudu tuku sepatu, sepatu lan sepatu sing dianggep kanthi pewarna tanduran. Ing mangsa panas, luwih apik ora nganggo sepatu kulit, nanging luwih seneng nganggo sepatu tekstil sing entheng.

Aksesoris bisa uga nyebabake alergi yen digawe saka bahan sintetis:

  • sabuk;
  • huruf;
  • nonton tali;
  • tas;
  • sarung tangan;
  • bra.

Yen wong kena alergi karo karet, nalika tuku bras, sabuk, tali pinggang, kaos kaki kanthi pita elastis, dheweke kudu menehi pilihan kanggo spandex - bahan elastis tanpa isi karet.

Bed linen lan tekstil

Bedding lan mite bledug Pilihan bantal, selimut lan sprei uga kudu didhampingi kanthi ati-ati. Bantal kanthi ngisi mudhun ora dianjurake kanggo asma. Kanggo kasus kasebut, ana bantal lan selimut khusus kanthi pengisi hypoallergenic.

Bantal lan lembaran kudu alami lan kandhel. Indikator terakhir perlu kanggo nyegah mite lebu sing nyebabake alergi mlebu menyang bantal.

Nggunakake layanan ngresiki garing, wong uga duwe risiko alergi. Iki amarga kasunyatan yen kegiatan iki mbutuhake pelarut agresif, yaiku:

  • alkohol;
  • karbon tetraklorida;
  • kerosene;
  • lenga;
  • bensin;
  • bensin;
  • acetone;
  • kloroform;
  • turpentine.

Mulane, penderita alergi bisa nggunakake barang sawise garing-reresik ora sadurungé saka ing 3-4 minggu. Sak wektu iki, kabeh bau racun ilang, lan obyek bakal aman.

Dewan Dokter dianjurake kanggo wong sing sensitif kanggo tuku selimut kasebut sing bisa didhahar kanthi ngumbah biasa kanthi nggunakake bubuk cuci lembut lan cairan.

Alergina ora umum

Yen ana wong sing banget rentan marang manifestasi alergi, faktor sing ora bisa dikarepake bisa nyebabake penyakit.

Apa liyane bisa nggawe sampeyan sneeze, ngeruk lan luh?

  • Gadget. Kasunyatan manawa telpon seluler modhèrn, tablet lan komputer sing mbebayani diarani meh kabeh. Nanging sawetara wong ngerti yen telpon seluler prasaja bisa nyebabake alergi nyata. Reaksi iki disebabake dening nikel, yaiku bagean saka perangkat kasebut.
  • Urticaria banyu minangka wangun alergi sing nyebabake banyu biasa. Kanthi kontak karo kelembapan, pasien katon blisters ing kulit. Kringet malah dadi penyebab kejang lan rasan abot. Alergi banyu sejati minangka fenomena sing paling langka , biasane awak menehi reaksi marang klorida kapur sing ana ing banyu taps.
  • Latex uga kalebu ing daftar alergen, amarga alasan iki, lanang lan wadon butuh kondom digawe saka polyisoprene.

Ing kasunyatan, dhaptar iki bisa dileksanakake ing wektu sing suwe, angel banget nyorot kabeh allergen.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.