Obat Alergi

Aplikasi kulit Kanggo manifestasi kulit alergi, perawatan asring diwiwiti kanthi nggunakake obatan anti-ganja lokal.

Obat-obatan antiallergik bisa diprodhuksi sajroning ointment (iku kandel, pelit), krim utawa pasta (inti sing luwih ènthèng) lan gel (biasane transparan, kanthi dasar hidrofilik).

Ana telung kelompok obat sing dipigunakaké minangka topikal kanggo alergi:

  • agen non-hormonal;
  • hormonal;
  • digabungake.

Oksigen non-hormonal

Iki kalebu antihistamin utawa zat kanthi efek sing padha. Ointment non-hormonal digunakake ing kabeh umur. Padha ora duwe efek sistemik ing awak, amarga menehi efek samping sing kurang. Kabeh obat sing didol ing counter kasebut tanpa resep. Bener, sing paling akeh sing akeh.

Salep Ichthyol

salep ichthyol Iki minangka antiseptik lan disinfektan. Dumadi saka 10% ichthyol. Salep duwe sifat analgesik, sedative lan disinfecting. Ichthyol diserep liwat kulit lan membran mukus, nyediakake efek irritant lokal. Uga, alat iki nambahake nada pembuluh darah, sing mbenakake kuwarasan kulit. Salep Ichthyol digunakake kaping pindho saben dina kanthi jumlah cilik. Sampeyan bisa milih wanita hamil lan lactating.

Seng salep

seng krim Alat kasebut kasusun saka seng oksida. Salep kuwi kandel, putih. Dries uga wilayah inflamed lan gelut germs. Nalika ditrapake menyang kulit sing kena pengaruh nyuda swelling lan mbentuk hambatan protèktif. Saliyane dermatitis alergi, uga digunakake kanggo ulkus tropis, frostbite lan burns. Alat kasebut bisa diwènèhi resep kanggo bayi.

Salep zin alergi diterapake kanggo ngresiki, ngrasakake kulit garing 3-5 kali dina. Cara perawatan ora luwih saka 1 sasi.

Gel fenistil

gel fenistil Bahan aktif - dimeinden. Gel kasebut cetha lan ora ana warna, meh tanpa ambegan. Nduweni efek antipruritic lan anti alergi. Gel dileksanakake ing kulit kaping 2-4 dina. Alat bakal rampung sawetara menit sawise digunakake.

Fenistil ditrapake kanggo urtikaria, gigitan serangga, dermatosis gatal lan eksim. Contraindications: glaucoma, adenoma prostat, anak nganti 1 sasi, trimester pertama ngenani lan lactation.

Psilo balm

psilo-balm Dumadi saka diphenhydramine. Formulir release - gel transparan homogen. Zat iki cepet ngilangake abang lan gatel, nyuda tuwuhing jaringan, tumindak minangka anestesi lokal. Gel ora menehi tandha ing kulit sawise dienggo. Sunting tegese ora luwih saka kaping 4 dina.

Iki dituduhake kanggo nggunakake dermatitis alergi. Obat iki digunakake kanthi ati-ati ing wanita ngandhut lan nalika nyusoni.

Vondehil

Salep kalebu ramuan herbal: Sophora, Yarrow, Carophilus, Silverweed lan Propolis. Obat iki duwe lelara tatu, tumindak antiseptik lan astringen. Iki ditrapake ing lapisan tipis ing wilayah sing tatu telung dina. Efek terapi katon kanggo 5-6 dina.

Vondehil dituduhake kanggo dermatitis alergi, retak nipple, burns, hemorrhoids, psoriasis, lan bedsores. Alat iki ora digunakake kanggo alergi marang komponen.

Ointment hormonal ing perawatan alergi

Piranti kasebut minangka sing paling kuat lan mbusak meh kabeh manifestasi alergi. Padha ngandhut glukokortikosteroid (GCS) - hormon sing sacara signifikan nyuda inflamasi lan ngurangi sensitivitas jaringan kanggo histamin (zat sing tanggung jawab kanggo alergi).

Nanging ora patiya efek pijet hormonal sing cepet lan langgeng, migunani bisa digunakake minangka konsekuensi serius. GCS diserap kanthi becik ing kulit liwat kulit lan tumindak ing kabeh awak. Wong-wong uga nyedhaki kecanduan: sawisé pembatalan salep, kondisi wilayah sing kena pengaruh kerep dadi tambah gedhe. Kabeh hormon duwe efek imunosupresif, sing mbebayani kanggo bocah-bocah lan kanggo wong kanthi immunodeficiency.

Salep hidrokortison

hydrocortisone Ngemot 1% hidrokortison. Mbusak kabeh 5 pratandha saka inflamasi, nyuda gatal saka alergi. Hydrocortisone mbatesi kapiler, ngurangi exudation saka cairan menyang inti antar sel. Topik dileksanakake kaping pindho saben dina.

Indikasi sing digunakake: seborrhea, dermatitis atopik, psoriasis. Ointment dikontraindikasikan kanggo penyakit kulit virus utawa mikroba, ulkus, rosacea, onkologi. Piranti kasebut ora disaranake kanggo bocah-bocah ing umur 2 taun, wanita ngandhut lan lactating. Rincian liyane.

Prednisone Ointment

prednisone Salep putih, kabeh homogen. Tindakan iki padha karo hidrokortison, nanging luwih tahan luwih. Prednisone lubricates kulit inflamed 1-2 kaping dina. Terapi dumadi 1-2 minggu.

Iki digunakake ing perawatan saka penyakit kulit alergi lan alergi, urtikaria, dermatitis , neurodermatitis lan herpes . Salep Prednisolone ora bisa ditrapake kanggo bocah-bocah ing sangisoré umur 1 taun lan ngandhut.

Sinaflane

sinaflan Agen aktif yaiku fluocinolone acetonide. Sadurunge nggunakake kulit kudu dibungkus kanthi solusi antiseptik. Obat iki digunakake 2-4 kali dina, ora luwih saka 5 dina.

Prescribe obat kanggo penyakit kulit non-microbial inflamasi lan alergi. Sinaflan ora bisa digunakake kanggo wanita ngandhut lan lactating. Anak-anak diwenehake ora luwih awal saka 2 taun.

Elokom

Elokom Ing komposisi - mometasone. Digunakake ing perawatan alergi lokal, nduweni efek antiprurit, vasoconstrictor lan anti-edema sing apik. Elokom ora luwih saka kaping loro saben dina.

Indikasi kanggo perawatan: gatal lan bengkak ing dermatos. Punika contraindicated ing rosacea, perioral dermatitis e, kutaneous tuberculosis lan sifilis. Ointment ora digunakake ing bocah-bocah ing umur 2 taun.

Salep gabungan

Obat kasebut kalebu hormon corticoid lan antihistamin. Kadhangkala dheweke uga ngandhut obat-obatan antibiotik lan antijamur . Kanthi bantuan kombinasi kasebut, obat-obatan ningkatake efek lan durasi tumindak.

Triderm

4c1d7d24482b34f94da420d4a20e155c Salep kalebu betamethasone, clotrimazole lan gentamicin. Iku werna kuning cahya, konsistensi homogen. Tegese relieves inflammation, tumindak ing kelompok jamur lan microbes. Triderm ditrapake kanthi lapisan tipis kaping pindho saben dina. Terus terapi ora luwih saka 1 wulan.

Indikasi kanggo nggunakake: dermatitis atopik, eksim, dermatitis atopik winates, ringworm. Contraindications: kulit tuberkulosis, herpes, chicken pox, anak ing umur 2 taun, meteng. Rincian liyane .

Oxycort

000000053672t Komposisi kasebut kalebu hydrocortisone lan oskitetratsiklin. Obat sing disedhiyakake minangka aerosol lan ointment kanggo nggunakake njaba. Oxycort ora mung nyuda swelling lan inflammation, nanging uga duweni efek ngrugekake ing mikroorganisme patogen. Aplikasi kudu 2-3 dina kanggo kulit resik lan garing.

Indikasi sing dienggo: nyokot serangga, burns lan frostbite, dermatosis alergi, furunculosis, pyoderma, seborrhea, urticaria. Aja nyeseli Oxicort kanggo kanker kulit, tuberkulosis, infèksi virus lan jamur.

Emollients kanggo perawatan kulit manifestations

Emollients minangka zat sing ngresiki kulit. Padha asring ditrapake kanggo dermatitis atopik, nalika kulit garing banget (utamané ing bayi).

Emollients ora obah, mung nggawe hambatan sing nglindhungi kulit saka mundhut lembab.

Paling Popular:

  • Omnik;
  • Topikrem;
  • Dardia;
  • Oylatum;
  • Bioderma Atoderm.

Salep alergi

Penting kanggo elinga yen sadurunge nggunakake apa wae ing ndhuwur sampeyan kudu takon dhokter. Mung bisa ngukur kanthi tepat gejala kasebut lan pilih obat sing efektif. Malah yen dhokter menehi resep minyak, sampeyan ora kudu nyalahake. Aja nggunakake piranti luwih kerep lan luwih suwe tinimbang dituduhake ing instruksi.

Sadurunge nglamar salep anyar, nglakoni tes cilik ing kulit sikil. Yen alat kasebut ora nyebabake reaksi patologis - sampeyan bisa miwiti perawatan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.