Obat-obatan

Terapi sistemik, lokal lan kombinasi

Pangobatan sing bener diwenehake dening dokter.

Menyang dhaptar lengkap obat-obatan

Ancang-ancang marang thrush

Obat-obatan alergi

Carane nambani jamur kuku ing sikil? Iki bisa rampung kanthi telung cara. Yen alat kasebut diterapake ing piring kuku, metode kasebut disebut lokal . Yen obat-obatan kanggo ngilangi infèksi jamur dijupuk dening tutuk, banjur metode kasebut dianggep sistemik . Pengobatan sistemik ora aman. Waca liyane ..

Lan saka lokal aku nyorot sawetara. Obat kuku kuku:

  • Setel Mikospor - bisa ngobati kukuku suwene 2 minggu, yaiku properti sing unik. Nanging perawatan cukup agresif, bagian rusak saka kuku wis dibusak kanthi cepet ing proses perawatan lan bisa nyebabake rasa ora nyaman.
  • Exoderil (solusi) - penetrates uga menyang kuku, efektif marang paling kelompok jamur lan uga ora aman. Kekurangan ing pandhuan diterangake, nanging kemungkinan sing arang banget. Aplikasi nganti tuwuh kuku resik.
  • Lac Batrafen - ora murah, nanging tahan suwe, amarga arang perlu dileksanakake (saka 1 dina 2 dina ing awal kanggo 1 wektu saben minggu). Botol ing rata-rata cukup kanggo gambar cilik.

Krim lan salep kanggo kuku bisa digunakake, nanging ora nyenengake - kanggo panyerepan luwih apik kudu "nggawe kompres" - aplikasi wool cotton kanthi krim kuku lan lem nganggo plester. Aplikasi kanthi cara iki sampeyan kudu kaping 2 dina. Lan efisiensi bakal luwih murah. Ing sikil, umpamane, kuku mundak enem sasi utawa taun, supaya sampeyan milih apa sing bakal dipilih.

Kanggo kulit:
  • Clotrimazole - obat massal. Nresep paling jamur, efek samping lan kontraindikasi paling sethithik laras.
  • Terbinafine lan analoge - aksi sing paling cepet lan akèh kontraindikasi, priksa instruksi.
  • Triderm (utawa Akriderm GK ) - tegese multi-komponèn universal. Yen sampeyan ora ngerti persis apa sing ana - ointment bakal ngredhakake gatal lan gejala, numpes jamur lan mbantu dermatitis lan lara liyane (ora kabeh!). Yen gejala ora katon adoh karo dokter.
  • Ecodax ora murah lan arang banget efektif, nanging akeh efek samping lan tumindak kanthi agresif ing kulit. Yen efek samping kedadeyan, perawatan kudu mandheg langsung.

Elinga, sing paling angel kanggo ngobati jamur ora milih obat. Paling angel kanggo ngelingi prosedur saben dina lan ora nglirwakaken perawatan separo.

Sembarang dhokter bakal menehi sampeyan carane ngobati jamur kuku ing sikil. Kaping pisanan, kasebut tetes, pernis lan mesthi ointment.

Daftar lengkap obat:

Jamur ing kulit utawa kuku
Krim lan ointment Pil Luwih apik, tundhuk, macem-macem
Thrush (candidiasis)
Lilin, supositoria Pil Krim lan ointment
Dermatitis, alergi, lan liya-liyane.
Antihistamin Corticosteroid Enterosorbents
Mripat Nasal Beda
    Regenerasi Antimicrobial Antiviral
    Immunomodulators Probiotik Beda

    Uga, kanthi asor kulit kepala, sampeyan kudu luwih dhisik
    mbayar manungsa waé kanggo shampo

    Pil

    A pil kanggo ndhelikake pain?

    Yen ora bisa ngobati jamur kuku kanthi nggunakake ointments lan krim, banjur padha nganggo perawatan sistemik, yaiku, njupuk obat antipungal sacara lisan. Dermatolog bakal nemtokake obat antijamur sistemik yen:

    • Jamur ing panggung lanjut ;
    • Setengah kuku kena;
    • Ana hyperkeratosis utawa oniholysis (thickening saka piring kuku utawa peeling saka kuku saka amben).
    • 2-3 kuku ing sikil.
    • Ana diabetes;
    • Umur sabar ngluwihi bar nalika umur 50 taun.

    Ana sawetara jeneng obat sistemik kanggo perawatan mycosis . Njupuk pil saka jamur kuku kuku , kudu eling yen:

    • Kontraindikasi utama kanggo njupuk obat-obat sistemik yaiku meteng, lactation, lan penyakit ati.
    • Yen dokter ora bisa milih obat apa wae tinimbang ketoconazole lan griseofulvita, banjur terapi lokal dibutuhake, lan ing sawetara kasus, ngilangake piring kuku sing kena.
    • Sing luwih cendhek anggone ngobati, kurang kemungkinan kedadeyan efek samping.

    Ointments lan varnishes

    Krim

    Iki dianggep minangka perawatan gabungan kanggo kuku paling diyakini. Mesthi, tanpa obat-obatan lokal - ora ono. Iku luwih apik kanggo nggunakake varnishes khusus , nanging sampeyan kudu lali bab ointments uga. Indikasi kanggo pangangkatan perawatan lokal yaiku:

    • Tahap awal;
    • Kurang luwih setengah saka kuku;
    • 1 utawa 2 kerusakan kuku;
    • Hyperkeratosis subungual modhèrn.

    Supaya agen antifungal lokal numpes jamur, para dokter bisa mbusak struktur kuku tanduran sing kena pengaruh utawa ngresiki kuku kuku khusus.

    Mangkono, perawatan kukus jamur kuku karo obat-obatan lokal digawa metu ing rong tahap:

    1. Amanake wilayah jamur kuku.
    2. Nggunakake obat antijamur.
    Panganggone file

    Ing tahap pisanan, stratum corneum dibusak sacara mekanis (nggunakake nippers lan gunting paku). Wong kasebut saben dina iki saben dina 10-15, kudu ngentekake bagian kuku kanthi alkohol utawa yodium. Ing basis rawat omah, kuku sing kena dipisahake dening patron keratolitik, ing ngendi, ing antarané agen antiseptik lan antijamur, asam salislik utawa urea kalebu. Padha ngganti plester kasebut ing 2-3 dina: massa hyperketarolytic dibusak, preparasi lokal diterapake lan piring kuku lagi disegel.

    Mbusak kuku sing kena pengaruh kasebut bisa ditrapake, nanging nggunakake cara iki nalika pangobatan liyane ora kasedhiya utawa ora efektif.

    Ing tahap kaping kalih, agen antifungal lokal diterapake ing permukaan piring kuku sing diolah. Padha luwih akeh tinimbang sistem. Bagean kasebut dibagi dadi:

    • antimikotik lokal;
    • antiseptik lokal;
    • obat multi-komponen.

    Panganggone antimikotika lokal menehi asil sing apik, amarga padha efektif marang akeh patogen onychomycosis lan diprodhuksi ing wangun sing cocok kanggo perawatan infeksi jamur - kuku polish. Iki mikospor, batrafen, pilot.

    kuku polish saka jamur

    Gunakake kaya iki:

    Langkah 1: Mbusak area sing kena pengaruh.

    Langkah 2: File kuku sing dipasang ing varnis nggawe piring kuku sing ora rata.

    Langkah 3: Aplikasi varnis kanthi spatula utawa sikat.

    Yen lacquer wis wis Applied menyang kuku, banjur kudu dibusak karo swab alkohol ditempelake ing lacquer (kuku wis dicithak ing perlu anget lan banjur scraped karo lip gunting). Wektu perawatan karo varnishes bisa beda-beda saka 9 kanggo 12 sasi. Ing kasus iki, varnish ditrapake 1 utawa 2 kali seminggu. Waca liyane ..

    Saiki, paling kamungkinan, sampeyan ora bakal kepikiran "Cara ngobati jamur kuku ing sikilmu?" uga jinis mycoses liyane. Dhaptar obat-obatan terus dianyari, kita tetep monitor harga lan nerbitake review. Pilih sing paling cocok karo sampeyan lan sehat!

    Wigati:: Ointments lan krim sing diwenehi ing apotek sing kasedhiya kanggo perawatan kulit tinimbang onychomycosis. Nanging, yen ditrapake ing kuku kuku, bisa mbantu jamur kuku ing sikil.