Pengobatan obat urtikaria

Urticaria minangka salah sawijining penyakit sing paling umum. Miturut statistik, dhéwéké didiagnosis sethithik sapisan ing saben pihak ing planet iki. Punika nyatet yen paling asring ana ing wanita. Apa ana cara sing efektif kanggo ngobati urtikaria?

Carane cepet tamba garang

Nalika urticaria ing kulit kanthi cepet katon blisters pucat jambon, kang banget gatal. Kanggo tamba cepet, njupuk salah siji saka obat kasebut: Suprastin , Diazolin , Tavegil .

Iki minangka produk sing ditrapake kanggo taun-taun kanthi efek sing cepet lan langgeng. Nanging elinga yen dheweke duwe efek sedative lan bisa nyebabake rasa ngantuk, sing bakal ora pantes, umpamane, yen sampeyan kudu ngendheake mobil.

Pendekatan pangobatan sing luwih lengkap diterangake ing ngisor iki.

Prinsip dasar perawatan

wanita karo tanda urtikaria Nalika urticaria utamane dijupuk perawatan gejala. Iku kalebu rong arah:

  • penghapusan tumindak alergen;
  • nggunakake obat.

Sampeyan uga perlu kanggo gawe resik awak kanthi:

Kadhangkala, sanajan karo urticaria akut, usaha kasebut bakal cukup kanggo entuk efek terapeutik. Tambahan, sampeyan mbutuhake dosis siji obat.

Ing kasus liyane, obatan utama sing digunakake kanggo urtikaria yaiku antihistamin.

Tambahan, bisa diutus:

Kajaba iku, obat-obatan disebabake normalake saluran gastrointestinal, nguatake sistem kekebalan awak, nambah metabolisme, lan ngurangi permeabilitas pembuluh getih.

Antihistamin

Antihistamines digunakake kanggo nyegah aksi histamin gratis. Padha kasedhiya ing wangun tablet, semprotan, tetes lan solusi kanggo injeksi.

Dhaftar obat antihistamin saka generasi sing beda

Aku generasi - Padha menehi asil sing kuwat lan cepet, nanging duwe wektu sing cepet tumindak. Kajaba iku, padha duwe efek sedative lan hypnotic, nimbulake nervousness, mengaruhi aktivitas kardiovaskular lan saluran gastrointestinal, nambah efek alkohol. Ora dimaksudake kanggo jangka panjang, amarga awak sawise 2 - 3 minggu ana kecanduan obat kasebut.

Paling populer: Diphenhydramine, Suprastin , Diazolin , Tavegil , Fenkrol .

Generasi II - ngalami efek pharmacological, duwe efek sing rada suwe, sawetara efek samping (mengaruhi sistem kardiovaskuler) lan kontraindikasi: Loratadin, Ebastine, Kestin , Claritin , Lomilan, Zyrtek.

Generasi III - sing paling modern, nyedhiyakake asil cepet, nanging ora mesthi diucapake kaya ing generasi pisanan. Padha ora duwe efek sisih lan sedasi. Bisa ditindakake dening pasien sing butuh konsentrasi maksimum ing karya. Ora ana watesan nalika diwenehake.

Iki kalebu obatan ing ngisor iki, diklompokake miturut bahan aktif utama:

  • Feksadin , Feksofast, Telfast ;
  • Bronal, Daylert, Histadine, Caradonell, Rapidal, Tamagon, Rieter, Tofrin, Teldan, Terfed, Terfena, Teridin, Treksil, Terfena-Sifar, Terfenadin Stade;
  • Glentset, Xizal , Tsesera;
  • Astemisan, Astelong, Astemizol, Gismanal, Gistolong;
  • Tsetrin .

Produk njaba

Kanggo ngilangi manifestasi kulit urtikaria digunakake minangka sarana njaba. Padha duwe tindakan kaya mangkene:

  • ngurangi kerentanan endings syaraf;
  • relief pain;
  • duwe efek sing nyenengake;
  • bantuan ngilangi puffiness;
  • nyedhiyani aman saka inflammation;
  • nyepetake penyembuhan kulit sing kena pengaruh.

Dana kasebut dibagi dadi hormonal lan non-hormon.

Salep hormonal , krim lan gel mung bisa digunakake miturut pengawasan dokter kanggo wektu sing cendhak. Iki kalebu:

Non-hormon duwe efek samping luwih sithik. Sampeyan bisa nggunakake wektu maneh. Cocog kanggo nambani anak. Paling terkenal yaiku:

Kanggo perawatan saka njaba urtikaria berarti perlu kanggo ngobati mung kulit sing kena pengaruh. Sampeyan kudu nggunakake lapisan sing tipis 2 nganti 4 kali dina. Tanpa obat, obat njaba ora efektif.

Kasus khusus ngobati urtikaria

rash ing tangan wong wadon Kanggo perawatan urtikaria, penting kanggo ngenali kanthi bener irritant sing nyedhiyakake munculna reaksi alergi. Menapa malih, menawi penyakit kasebut sampun lumampah ing panggung kronis , mangka punika langkung susah. Perlu sawetara tes (kalebu identifikasi helminths ), saéngga mbentuk panyebab histamin.

Kaping pisanan, sampeyan kudu diperiksa dening alergis lan dermatolog . Yen perlu, pasien kasebut bisa diarani rembugan karo spesialis liyane - imunolog, spesialis penyakit infèksius, ahli saraf, spesialis THT, dokter gigi, endokrinologis, ahli ginjal.

Obat-obatan sing disebabake dening faktor psikogenik diobati karo sedatif kayata Donormil lan Atarax. Padha duwe pengaruh antihistamin lan sedative. Padha mbantu ngredhak-buri kanthi cepet, nyingkirake ngantuk awan, nambah wengi turu.

Yen katon urticaria dipicu dening keracunan panganan, banjur enterosorbent ditindakake. Paling populer yaiku Polysorb , Filtrum lan Polyferan . Padha nyumbang kanggo mbungkus alergen saka awak.

Kanggo urtikaria abot, sampeyan kudu nggunakake solusi adrenalin utawa kortikosteroid, sing bisa nyegah respon imun. Pengobatan obat kasebut ing acara sing ora mbantu antihistamin utawa edema wiwit cepet nambah lan dadi membran mukus.

Paling asring diprakirake yaiku Prednisolone , Prednisol, Dexamethasone , Nerobol. Wonten ing efek samping ingkang serius, resepsi kasebut kedah sanget gesang.

Ing sawetara kasus, bisa nggunakake hipnosuggesting therapy, sing dianjurake kanggo digabungake karo therapy refleks kahanan.

Ana uga akeh resep-resep kanggo obat tradisional, sing kalebu:

  • nglamar kompres kadhemen;
  • siram karo tambahan soda utawa oatmeal;
  • nggunakake lotions ing basis saka decoctions herbal;
  • Preparation of ointments.

Akselerasi perawatan bakal mbantu ngleksanani supaya bisa ngatasi stres, nyegah keseimbangan mental, ningkatake kesehatan mental.

Diet perawatan

wong wadon mangan Nalika urticaria ditetepake minangka diet khusus. Pemilihan obat-obatan lan metode kanggo ngobati urtikaria digawe kanthi basis jurusan lan kerumitan ing penyakit kasebut. Nggunakake obat apa wae sing kudu sarujuk karo dokter.

Ora perlu kanggo obat-obatan, amarga iki bisa nyumbangake transisi penyakit dadi wangun sing kronis lan bakal ngowahi proses penyembuhan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.