Apa sing kudu dilakoni yen sampeyan duwe jamur interdigital ing sikilmu

Wangun penyakit iki bisa kasebut kanthi teliti kanthi rong cara:

  1. kaki utawa jamur atlet antarane driji sikil;
  2. onychomycosis utawa jamur ing toenails.

Senadyan rong wangun ing ndhuwur beda-beda ing sifat manifestation, nanging ing siji padha padha - vitalitas, gampang nyebar infèksi lan rasa ora nyaman. Ana warta apik - penyakit bisa dawa, Nanging, bakal mbutuhake sawetara usaha lan sabar saka sabar. Nanging pisanan iku pisanan ...

Panyebab

toe-jamur Tampilan jamur kulit ing driji sikil iku amarga aktivitas penting saka jamur antropropil. Kanggo patogen "pemukiman" dheweke milih lipatan ing sangisore driji utawa ing antarane. Sisih sikil sisih uga kena, lan ing kasus khusus sing rumit, sikil kabeh sakabehe.

Dhaptar penyebab paling umum saka kaki lan kuku jamur yaiku:

  1. Kekurangan kaluputan. Ing kasus iki, kemungkinan infeksi sekunder ora ditepungi.
  2. Penyakit-penyakit vaskuler saka sikil, sing ngurangi pasokan getih ing sikil.
  3. Kejadian abrasions lan retak antarane driji sikil.
  4. Diabetes.
  5. Long sikil ing lingkungan sing lembab. Iki uga kalebu sweating kaki sing gedhe-gedhe utawa, sebaliknya, garing banget.
  6. Kualitas apik, sepatu nyenyet uga bisa nimbulaké jamur ing jempol sikil. Minangka sampeyan ngerti, cilaka paling gedhe saka sepatu utawa sepatu ora adil rampung jempol.

Ora mematuhi kebersihan, ruam popok, lan malah mlaku mlaku sing nambah kerentanan kanggo penyakit kasebut. Resiko yaiku wong sing duwe bobot keluwihan (padha duwe kemungkinan sing luwih dhuwur ing pathologi sirkulasi), kanthi pendhudhuk amerga dawa ing atimu (atlet, buruh, militer, lan liya-liyane) lan warga kutha gedhe.

Sampeyan bisa njupuk "bungah" kaya jamur kuku jempol ing panggonan umum (kolam renang, sauna, ganti kamar), kanthi kontak karo wong sing lara utawa nalika nggunakake handuk wong liya, aksesoris manicure.

Gejala lan manifestasi

kaki-w Kaya kasebut ing ndhuwur, manifestasi saka infèksi sing nyebabake sikil lan kuku sing rada beda, sanajan ing 30% kasus padha sesrawungan. Penting yen ing gambar klinis jamur ing antarane driji sikil, gejala kasebut gumantung ing tahap penyakit.

Dadi, wangun penyakit:

  1. Tingkat panggandheng utawa entheng. Ana retak cilik antarane driji lan tipis peeling ing sikil. Wilayah sing paling kerep kena pengaruh yaiku ing antarane driji kaping papat lan kaping telu lan driji papat lan driji telu.
  2. Squamous hyperkeratotic stage. Kulit sikil kasebut minangka kelir abang, lapisan ndhuwur kulit kasebut mulai ngubengi kulit. Bebarengan karo {jamur iki ing jempol sikil} nimbulake tlatah kuning "jagung". Pati uga wiwit aran kobong lan gatal saka wilayah sing kena.
  3. Intertriginous - diiringi edema ing wilayah interdigital lan retakan jero, ngowahi erosi.
  4. Dyshidrotic - pembentukan gelembung lan munculé gatel sing luwih kuat.

Foto:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Miturut cara, antarane driji, jamur katon babagan cara sing padha karo foto:

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Luwih ing gejala lan foto jamur ing tangan

Perhatian khusus ing gejala infèksi jamur patut kuku atlet. Wis suwe ditemoni yen jamur jempol, foto sing nuduhake gejala sing khas saka penyakit kasebut, nduweni kemampuan kanggo pindhah menyang onychomycosis. Ing kasus iki, rasa ora nyaman bakal diiringi deformasi piring kuku. Dadi, bisa dadi luwih padhet utawa, sauntara, tipis. Bakal uga ngganti tampilan kuku. Dheweke bakal dadi mendhung, lan banjur bisa ndarbeni werna kuning, coklat, utawa ijo, lan malah ireng. Piring kuku bakal mulai crumble, ditutupi karo growths.

Yen sampeyan miwiti perawatan saka jamur ing antarane driji sikil, sampeyan bisa ngilangi kuku kasebut, sauntara mung ilang.

Sing ngerti, kuku kasebut keratin. Lan kasebut, minangka sumber nutrisi sing ideal kanggo organisme sing mbebayani lan nyumbang kanggo reproduksi jamur kanthi cepet. Uga ngasilake manifestasi alergi - reaksi protèktif saka sistem kekebalan awak.

Cara perawatan

Carane lan apa kanggo ngobati jamur jempol? Sampeyan cukup penting kanggo miwiti perawatan sanalika bisa. Iki ora mung nyederakake prosedur kasebut, nanging uga nyegah kedadeyan kasebut. Wigati dicathet: infèksi ora bisa ilang, lan sarana improvisasi luwih kerep ora efektif. Ing pungkasan, kanthi jamur ing driji sikil, perawatan ditrapake mung dening dermatolog.

Dadi, langkah-langkah medis kanggo nyerang penyakit iki biasane nyakup obat anti-mikrokotem lokal - lotion khusus, krim lan ointment, kayata:

Yen kuku kena, luwih becik nambani karo solusi khusus utawa pernis:

Kadhangkala pil tambahan diwenehake, nanging iki miturut discretion saka dokter.

Liyane babagan pengobatan

Sadurunge ngobati jamur ing driji sikil karo obat-obatan, perlu kanggo nindakake prosedur preparatory, contone, nutupi timbangan. Titik penting uga care sing bener saka sikil utawa kuku sing kasedhiya. Ya, lan langkah-langkah kesehatan ora dibatalake!

45 komentar

  • Irina :

    Aku ora bisa ngobati setengah taun ..

  • Alena Pak :

    Irina, Trimazole mbantu aku apik. Aku nyaranake sampeyan

  • Dasha :

    ngangkat infèksi iki sakwise penyamakan ... menehi saran supaya ati-ati ora ana maneh

  • Vladimir :

    Komentar dibusak

  • Misha :

    Lan aku ora ngerti apa. Nanging, mesthi ora jamur, sanajan cedhak karo penyakit atlit. Nanging dheweke ora ana, amarga ora ana transisi tumuju sikil lan kuku. Lan sing paling penting, ora ana peeling. Redness ing kabeh driji, gatal, panas ing panggonan iki. Apike, iki diobati karo troksevazinom. Rampung kanthi periodik. Bubar (taun, kalih) no. Cukup mikir apa iki? Ing Internet, aku ora nemu apa-apa kaya iki.
    Nanging isih ana sawetara omong kosong ing antarane sikil (antarane sikil lan sikil), kanthi umur 15 taun. Iki diaktifake sacara periodik, digoreng lan dirampungake. Banjur dheweke ngaso. Ing bab mung ditemokake minangka eksim numerik. Nanging maneh, ora persis (sanajan katon kaya sepasang gambar ing aku): sing oval, nanging ora ana watesan sing wis ditetepake jelas, wetting, titik abscesses (utawa apa wae sing diarani ana). Ora ana breeding ing bagean awak liyane, sing uga ora kaya mentality jamur. Dadi pungkasane mutusake sampah iki. Cukup menehi saran? Triderma katon universal, nanging larang. Polshtuki ora bakal ngeling-eling kanggo ngluwari, nanging bakal bantuan? Thanks in advance.

    • Admin :

      Hello

      Ditemtokake dening gejala kasebut, bisa uga ana salah sawijining jinis dermatitis utawa eksim utawa luwih. Tanpa pemeriksaan, iku ora mungkin kanggo nemtokake, lan kadhangkala tanpa histologi.

      Apa sing diarani dokter?

  • Katresnan :

    Ngomongake driji antarane driji jerone lan ana sing luwih akeh, nanging ora ana gatal. Kepiye akeh sing ora bisa ndeleng ngendi aku ora nemokake apa, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni.

  • albina :

    antarane driji ana sawetara jenis jerawat sing kadhemen kaya herpes, itching, kobong, lan gatal apa kudu? Lan liyane lan liyane saka ...

    • Doc :

      Hello Sampeyan bisa kasebut herpes, coba acyclovir. Yen ing sawetara jam ora ana efek - menyang dhokter.

  • Andrei :

    lan driji tanganku wis mati, lan kuku bisa tiba, wong lanang, apa cara sing luwih apik kanggo nambani?

    • Doc :

      Hello
      Ing sembarang farmasi ana akeh dana, kayata: Ketoconazole, Clotrimazole, Lamisil, Mycozoral. Mungkin formistint liya menehi saran.

      Lan apa alasan bisa kuku tiba?

  • Artemy :

    Wis 8 wulan aku ora bisa nyisihke mbantu mung ngurangi gejala, ngubah kasut 3 kaping dina, lan ora ana sing ora ngidini aku kanggo nyikat sikilku, ngomong apa sing kudu dilakoni, aku murid lan aku wis ngadeg sedina (12 jam) + kabeh aku manggon ing kutha ing asrama) kanthi cetha sawijining set lengkap kanggo pambentukan jamur.

    • Doc :

      Perlu sepatu sing "ambegan."

      Ing mangsa, yen sampeyan nglampahi kathah wektu ing jero ruangan, sampeyan kudu sepatu sing bisa diijolake.

      Obat apa wis dicoba? Mung amarga jamur ora liwati.

  • Irina :

    Apik, anakku saiki dadi tentara, lan bubar saiki muncul ing sikile antarane drijine, aku wedi yen jamur bakal ora berkembang maneh. Apa ointment kudu dibeli? Aku ilang ing akèh jeneng ...

    • Doc :

      Hello

      Artikel kasebut nampilake obatan populer sing nutupi kabeh spektrum jamur. Siji bakal luwih apik ing siji-siji, sing liyane ing liyane, kang bisa ditemtokake mung kanthi nganalisis.

      Pilih terbinafine - akèh-akèhé tumindak, sajrone perawatan kanggo 2 minggu.

      Yen tiba-tiba mbantu, sing ora mungkin, banjur ketoconazole, 3-4 minggu.

  • Irina :

    Thank you very much, follow your advice ...

  • Vyacheslav :

    Matur nuwun, ing kula ing Figure 3 (jamur antarane driji sikil) Aku duwe kahanan sing padha, apa cara paling apik kanggo nampilake?

    • Doc :

      Hello

      Ing pungkasan artikel iki dhaptar obat paling populer, pilih wae.

      Dhaftar bisa dicithak kanthi mencet tombol.

  • Arthur :

    Hello, nanging calluses kuning sawise jamur dibusak nganggo bantuan obat-obatan, utawa apa kita isih kudu ngresiki wong piye wae? Matur suwun

  • Lesha :

    Aku wis berjuang kanggo 3 minggu karo jamur antarane driji sikil. Clotrimazole - 1,5 - 2 minggu - efek iku nol, dadi luwih elek. Banjur Lamisil (520 re) - Aku ngrasakake seminggu, 2 dina, sawise ngumbah lan ngetokake sikil, lan minangka akibat, efeke uga nol. Mungkin ana obat-obat rakyat? Bantuan kula wong !!

  • EFIK :

    Hello, Aku wis suwe antarane driji jamur ora bisa mbebasake rasa gatal. nalika ngetokake sikil, dadi luwih putih ing mangsa panas, sikil retak, nalika sikile wis garing, sampeyan bisa mbungkus kulit ndhuwur.

    • Doc :

      Hello

      Rekomendasi iku standar, artikel nduweni daftar gedhe saka obat-obatan, padha akeh sing kasedhiya ing apotek, prices mulai nganti 50 rubel.

      Ing kahanan sampeyan, sampeyan uga kudu ngombe pil, nanging bakal dirilis ing resep dokter, supaya pindhah menyang dermatolog sing paling cedhak.

  • Inna :

    Good day !!!! Anak lanang duwe jempol sikil sing dijamin jebakan abang, kulit lan gawe. Dadi dokter. Analisis nuduhake jamur ragi. Candide (bubuk) lan Zalain (krim) padha diwenehake. Esuke, bubuk, ing sore krim. Dadi saiki 3 minggu. Ora ana asil lengkap pemulihan. Sing luwih apik, banjur luwih becik maneh. Mung jago gedhe. Apa maneh sing bisa kanggo mbusak tombol penyakit iki?!?

    • Doc :

      Hello

      Perawatan bisa suwene sasi lan setengah. Penting banget kanggo ora ngliwati prosedur, nggoleki dana saben dina.

      Tampilake bocah menyang dokter maneh.

  • Mary :

    Loro obat sing gampang kanggo bisa nyebabake retak antarane driji sikil: asam salisilat lan ichthyol. Cuci sikil, garing, utamané ing panggonan sing ana retakan, nambani solusi asam salisilat, supaya garing, banjur nganggo lapisan oyot ichthyol sing tipis. Ing kasus gatal parah, ngulang prosedur kaping pirang-pirang dina, banjur sampeyan bisa mbatesake ing wayah esuk lan sore. Liwat cepet. Ana siji liyane, paling ora bisa diakses, nanging uga cara sing paling apik kanggo njamin manawa iki ora bakal bali menyang sampeyan - mungkasi mangan pangan lan piring sing ngandung gula lan daging!

  • Inna :

    Kuku bojoku mung cukup ngeramakno kanggo pirang-pirang taun. Nglukis kanthi growths, deformed, senile. Wis setahun minangka Exoderil, tanpa rezultat. Dheweke umur 40 taun, sampeyan ora bisa mlebu menyang dhokter. Mangga menehi saran perawatan luwih efektif.

    • Doc :

      Hello

      Ing kahanan kaya ngono, sampeyan kudu ngilangake pucuk sing luwih dhisik, amarga ana uga preparasi khusus - Nogtit, Nogtimitsin. Gunakake miturut instruksi. Sawise iki, droplets bakal mulai nembus luwih apik ing piring kuku.

      Sampeyan uga bisa nambah pil. Utawa itraconazole 3 kursus kanggo 1 minggu - 200 mg saben dina. Ngilangi kursus sajrone 3 minggu.

      Salah siji fluconazole, dijupuk 150 mg, 1 wektu saben minggu, kanggo sawetara sasi, nganti owah-owahan sing penting kedadeyan.

      • Victor :

        Dokter, mangga njawab ngapa dermatolog modern ora nyatakake yen perlu nyisihake sepatu, yen ora ana manawa jamur sing diolah, mesthi bakal bali saka sepatu. 30 taun kepungkur, dheweke ngetokake jamur, kanthi rekomendasi saka dokter-dokter kasebut, dheweke ngilangake salep ing minggu kasebut lan ngobati sepatu kanthi solusi kloramine. teknologi kasebut yaiku kanggo setengah liter banyu rong sendok kloramine, njupuk potongan kertas kanggo crumple munggah, udan, rada remet lan sijine nang sepatu. Banjur sijine sepatu ing tas plastik, dasi lan ninggalake kanggo wengi sing kabeh perawatan. 5 taun kepungkur Aku ngangkat jamur maneh, aku isih nyampur karo ointment, lan dheweke dikalahake bali maneh. tindak watara kabeh apotek, nanging ora ana kloramine. Ngendi dheweke lunga?

  • Svetlana :

    Good day! Nenekku duwe kulit antarane driji sikil, kulit dheweke kaya kulit udan lan banjur ngethok sesuke. Dermatolog, kita padha ora ngerti jamur kasebut, padha menehi resep obat sing ora mbantu apa-apa. Ngomong gambar-gambar iku katon jamur kasebut. Umumé ing pinggir mlaku ngeculake exoderil. Sampeyan bisa menehi saran soko? Mungkin sawetara obat kanggo ngombe? Thanks in advance

    • Doc :

      Hello

      Mbalik maneh menyang dhokter, mungkin dhokter gawe kesalahan karo diagnosis, utawa mung tamba ora cocog karo sampeyan.

  • Arthur :

    Aku ora ngerti apa sing ana antarane driji tipis lan driji liyane, ora mung mambu ora kuwat, sawetara wutah putih bisa dibungkus nganggo kulit necrosis, nanging ora garing. Wis ora nyebar limang taun, klotrimazole wis sirna ilang, mandheg sawise sawetara minggu, dokter teka kita ora duwe apa-apa lan aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni, mungkin sampeyan ngerti.

    • Doc :

      Hello

      Ya, miturut gambaran iki katon kaya jamur. Clotrimazolum kudu disebarake 2 minggu, 2 dina, ora mlaku. Plus, disinfect shoes, ganti kasut saben dina, monitor kesehatan.

  • Katya :

    Dadi, aku duwe masalah ing sikilku, wis umur rong taun, dadi aku duwe driji gedhe ing antarane kuku ing endhas sing dadi tanduran kaya daging.

  • Victor :

    Hello Antarane driji cilik lan formasi putih sing ora dingerteni. Lay mudhun. Ngomong apa?

  • Nastya :

    Hello, Kula nyuwun pangapunten, kulo nyuwun pangapuroan ing jempol tangan tengen, ing antarane driji ing tangan kiwa, lan pola sing padha ing sikilku Ora ana peeling, mung gatal lan hiperemia. Rekam dokter 2 minggu luwih dhisik.

    • Doc :

      Hello

      Uga dadi chaff utawa ringworm, bisa dadi dermatitis utawa sawetara reaksi otoimun, akeh pilihan. Sayange dermatologi, sethithik bisa diucapake tanpa pengawasan.

      Yen maju, gunakake Triderm utawa tamba kombinasi liyane, nanging isih ndhaftar karo dokter.

  • olga :

    Hello Bojomu wis kulit alus ing antarane driji sikil. Atos. Ora ana complaint babagan gatel utawa liya. Nanging ambune banget ora enak. Setengah jam ing sepatu lan ambune mung ala. Pakaryan ing pabrik lan mbayar kabeh shift ing boots. Maringi pitutur apa sing bisa dilakoni, apa sing bakal ditangani? Kanggo dhokter kanggo nuntun ora bakal bisa.

  • Natalia :

    Hello!
    Aku duwe retak lan flaking antarane 4 lan 5 driji, sing diiringi gatal, kobong, lan malah nyeri. Lan uga gatel gatel. Dheweke diobati dhisik karo Lamifen gel, banjur karo semprotan Mikofin luwih saka sewulan. Crack antarane driji, gatal ing tumit - kabeh alon-alon wiwit pass. Cukup rampung nganggo obatan, gatal sing muncul. Aku wedi retak antarane driji bakal katon maneh. Stoking dikethok karo wesi panas, lan alas kaki diobati karo forgidron. Aku ngerti yen nggunakake obat antipungal sing padha ora efektif. Mangga menehi saran obat sing efektif sing bisa dianggep minangka mycosis? Lan apa disinfektan sing paling efektif nalika nangani sepatu?

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.