Thrush lan saben wulan

Miturut versi medis, saben bocah wadon liyane kenal karo penyakit "thrush". Penyakit iki diiringi gejala sing ora nyenengake, nanging kahanan sing rumit yen sariawan kadadean karo periode menstruasi. Apa sing kudu dilakoni nalika gejala muncul sadurunge, sawise utawa nalika haid lan cara nambani thrush ing saben telung kasus - maca artikel kita.

Apa candidiasis lan related menstruasi?

Dokter lan pasien Thrush , utawa candidiasis, iku infeksi jamur saka membran lendhut saka organ kelamin.

Jangka panjang perawatan karo antibiotik, kegagalan hormonal, lan kelemahan kekebalan bisa dadi panyebab penyakit.

Aorta iki kanthi cepet nambani wangun sing kronis, nduweni wektu sing tenang lan exacerbation sing tajem. Miturut dokter, candidiasis paling asring diperparahake sawetara dina sadurunge haid utawa ing awal banget haid.

Trus sadurunge haid normal?

Apa ana hubungan langsung antara dina siklus lan pangembangan jamur? Ora, penyebab thrush ora bisa saben wulan. Nanging haid bisa ngepetake reproduksi jamur , amarga:

  • Ing dina pisanan menstruasi sing lingkungan optimal kanggo perkembangan bakteri patogen ing wangun membran mukus.
  • Sajrone dina kritis, kaseimbangan hormon ngalami owah-owahan.
  • Gejala tambahan bisa uga dumadi amarga prosedur kesehatan sing kerep banget lan panggunaan kosmetik khusus sing ngganti lingkungan asam saka membran mukosa organ kelamin.

Boten punapa bentuk lan keruwetan penyakit kasebut, sariawan boten saged mangaruhi durasi menstruasi, amargi candidiasis, siklus mboten saged dipunsabut.

Gejala lan wektu tundha

! Pitakonan ing topic

Apa iku amarga thrush ditundha menstruasi?

Ora, nanging amarga perawatan - rampung.

Sampeyan uga worth menehi perhatian khusus kanggo kahanan nalika, marang latar mburi thrush, wektu menstruasi ora teka ing amarga wektu. Akeh wanita mistakenly pracaya yen penyakit iki bisa nyebabake wektu tundha, nanging ing kenyataannya thrush wis meh ora ana efek ing siklus menstruasi. Ing kasus iki, wektu tundha bisa uga nduweni alasan ing ngisor iki:

  • Yen wanita luwih saka 45 taun, mula ora ana menstruasi lan perkembangan perkembangan saka thrush bisa berarti periode wiwitan menopause. Ing wektu iki, owah-owahan hormonal serius tumuju ing awak wanita, sing nimbulaké wutah jamur.
  • Kadhangkala, wiwitan dina kritis bisa ditundha dening obat sing asring diwenehake kanggo pertempuran candidiasis. Ing kasus iki, dianjurake kanggo ngrampungake terapi, sawise dibuang obat-obatan siklus bakal pulih.
  • Alesan sing paling "positif" kanggo panandhang ing thrush yaiku meteng. Yen sampeyan kuwatir babagan gejala kandidiasis, uga ora bisa ngobati, sampeyan kudu mbutuhake tes kehamilan. Sampeyan ora dianjurake kanggo miwiti perawatan kanggo thrush nganti sampeyan nindakake test, minangka sawetara obat bisa cilaka jabang bayi.

Perawatan miturut siklus

Ing resepsi Kita kabeh ngerti obat-obatan kanggo thrush iku sistemik (tablet) lan lokal (supositoria):

Tablet (kanggo administrasi lisan). Resepsi kasebut ora gumantung ing siklus, mesthine ditambah gedhe. Biasane padha tumindak kanthi cepet, sawetara kudu dijupuk sapisan, iki uga plus. Kaya pil sing duwe efek beracun ing awak, kontraindikasi, efek samping sistemik.

Pil modern diminimalisir, supaya yen sampeyan ora duwe masalah kesehatan, iki minangka pilihan apik banget.

Lilin luwih aman, ing kasus paling apik duwe efek apik, nanging ora dianjurake kanggo nggunakake nalika haid.

Sadurunge menstruasi

rkjuaC3LM1qcmrp8 Paling asring, penyakit jamur iki nyerang awak wanita sadurunge haid, utamane seminggu sadurunge haid. Ing sawetara dinten kepungkur, awak wiwit nyiapake menstruasi, hormon kasebut sacara alon-alon ngowahi, sing nyuda fungsi protèktif sistem kekebalan. Ing wektu iki, jamur bisa gampang diwiwiti kanthi cepet.

Lan yen wanita duwe candidiasis dadi tahap sing kronis, banjur ing wektu iki bakal luwih gedhe.

Yen sampeyan ngerti apa dina siklus organisme sampeyan, lan wektu sampeyan kudu miwiti, banjur luwih apik nggunakake pil.

Yen ana contraindications kanggo pil, sampeyan kudu ngenteni nganti pungkasan periode lan miwiti perawatan karo lilin.

Mesthi, candidiasis ora minangka penyakit sing bisa nyebabake bebaya sing serius ing sawetara dina, nanging tetep ora nglirwakake pitutur saka dokter ing kahanan sing padha.

Sajrone dina kritis

Bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb Prioritas ing kasus iki diwenehake kanggo pil.

Nanging , yen "dina iki" wiwit prematur, lan sampeyan nglampahi perawatan nganggo lilin, sampeyan ora kudu ngganggu , sampeyan mung kudu ngetrap sawetara rekomendasi:

Sawise introduksi lilin ora dianjurake kanggo entuk setengah jam liyane, supaya obat kasebut ora metu. Lan cara paling apik kanggo nyelehake lilin ing wayah wengi. Kanggo ngresiki kesehatan nganggo gasket.

Sajrone periode kritis, douching dilarang.

Akeh wanita mikir yèn periode thrush lan haid ora bisa dianggep, nanging pamanggih iki salah. Penyakit jamur iki uga bisa dumadi ing pungkasan siklus. Gejala candidiasis ora nyenengake, nanging ora nyenengake wanita ing wektu kasebut. Jamur ing mangsa iki bisa nindakake beda:

  • Burning meh tansah saiki, uga gatal ing wilayah genital.
  • Cairan lendir sing ora biasa sing duwe ambu ora enak katon.
  • Udan menstruasi bisa uga ilang lan entuk maneh yen jamur kasebut cepet banget.

Kabeh wanita ngerti yen nalika haid kasebut perlu kanggo mbayar ningkatake perhatian marang kabersihan saka alat kelamin. Lan yen jamur uga berkembang ing wektu sing padha, mesthine kudu luwih resik. Ing kasus iki, dianjurake kanggo ngunjungi kamar mandi ing paling sethithik kaping pindho saben dina, uga nglirwaake penggunaan gel kosmetik kanthi ambu sing kuwat. Elinga yen sampeyan ora milih bantalan lan tampon.

Sawise haid

Kabeh iku prasaja ing kene. Periode iki dianggep optimal kanggo perawatan komplèks candidiasis, loro-lorone preparat lisan lan lokal.

Kadhangkala thrush kerep nyebabake nggunakake sinetron, kaya ngresiki membran lan nyebabake lingkungan bakteri alam.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.