Aman perawatan saka thrush sak meteng

Panyebaran penyakit karo wong liya pancen angel banget, amarga wong wadon kuwatir yen gerah lan kobong ing wilayah genital. Tandha utama saka sariawan iku mushy cheesy sing nduweni ambune ora enak. Perawatan babagan sariawan nalika ngandhut diwenehake amarga kasunyatan sing mbebayani tumrap kasunyatan lan ningkatake kemungkinan infeksi jabang bayi sajrone wacana liwat kanal lair. Yen muncul infeksi, bayi bakal nandhang lara stomatitis .

Perawatan saka sariawan kronis ing wanita sing ora ngandhut ditindakake dening obat sistemik (tablet utawa kapsul), sing nembus getih lan tumindak ing jamur ing usus, ing jaringan liya ing awak. Nanging, gynecologist ora bisa nulis resep-resep kasebut sajrone meteng amarga keracunan sing dhuwur - malah nggunakake obat-obatan sing cendhak kasebut duweni pangaruh negatif marang perkembangan janin.

Cara milih tamba? Apa watesan wektu?

Cara milih tamba? Apa watesan wektu?

Apa tegese marang sariawan sing diijini kanggo wanita ngandhut? Obat sing menehi preferensi: lokal utawa sistemik, utawa uga malah "populer"? Ing dhaptar agen farmakologis modern kanggo sariawan ana babagan obat lusin sing mung nandhang lara sing kena infeksi, sing pancen ora aman kanggo janin.

Pimafucin nalika meteng

pimafucin Akeh ahli ginjel ngenali obat iki minangka perawatan sing paling aman lan paling efektif kanggo nyuda nalika ngandhut. Bahan aktif utama Pimafucin, natamycin , praktis ora mlebu getih saka saluran pencernaan, ora diserep saka membran mukus lan ora nembus penghalang uteroplase. Mulane, njupuk Pimafucin (malah jangka panjang) ora bisa cilaka jabang bayi.

Instruksi kanggo nggunakake, prices lan review kanggo Pimafucin

Perawatan babagan sariawan ing wanita kanthi Pimafucine bisa ditindakake wiwit mupangal kanggo babaran. Siji, kanggo nyingkiri gejala sariawan, cukup kanggo njupuk obat telung dina, liyane perlu perawatan lengkap (9 dina). Biasane ngandhut diwenehi pimafutsin ing lilin - 1 suppository kanggo wengi. Kanthi terus-terusan vaginal candidiasis, Pimafucin diwenehake ing pil (4 p / saben dina, tab 1. Sajrone seminggu).

Bubar, desas desus wis nyebar ing saindhenging internet sing FDA diduga dikategorikaké minangka natamycin minangka efek C ing janin. Sayange, editors ora bisa nemokake konfirmasi iki ing situs web FDA utawa sumber liya. Yen sampeyan duwe pranala menyang riset utawa sumber resmi, tulis babagan kasebut ing komentar.

Sampeyan ora kudu njupuk Pimafucin dhewe, luwih-luwih yen sampeyan ora ngganggu kandhutane sadurunge hamil. Kasunyatan punika obat nduweni siji contraindication: hypersensitivity kanggo zat sing dadi bagian saka Pimafucin. Saliyane ing natamycin, supositoria ngandhut alkohol cetyl, polysorbat, lemak padat, asam adipat, triolit sorbitol, natrium hidrogen karbonat. Ing dina pisanan lan jam sawise lilin disuntikake, kobong lan iritasi bisa diganggu, nanging efek samping iki ora mbutuhake putus asa obat kasebut lan ilang dhewe.

Preparasi diijini ing macem-macem tahap meteng

klotrim-supp Clotrimazole . Sajrone meteng, tamba kasebut diwajibake minangka tablet vagina utawa krim. Maca instruksi lan mangerteni rega ing kene . Clotrimazole diidini ing kabeh trimesters, kajaba kanggo sing pisanan. Efek negatif saka tamba ing janin sajrone uji coba klinis durung diidentifikasi, nanging keputusan final babagan kesepakatan panggunaan clotrimazole kudu nggawe dokter. Perawatan babagan sariawan ing wanita kanthi Clotrimazole tahan 6-7 dina, sadurung, sadurunge turu ing wayah wengi, jero ing vagina, tanpa nggunakake aplikator, salah siji tablet disuntikake. Krim kasebut digunakake minangka tambahan kanggo supositoria utawa tablet vagina. Nalika nggunakake tablet vagina, kobong lan gatal bisa nambah. Yen ora dilalekake sajroning 1-2 dina, banjur tambalan kasebut dibatalake amarga kemungkinan reaksi alergi. Ing kasus-kasus langka, wanita ngandhut sing ngobrol babagan ngobati.

terzhinan-supp Terzhinan (instruction lan rega kene) . Tabel vagina Terzhinan kalebu ing dhaptar obat sing dianjurake kanggo perawatan kandidiasis vagina ing Rusia. Wong-wong kasebut diwenehi resep saka trimester kapindho kandhutan lan ing kasus-kasus langka ing wiwitan (yen manfaat potensial kanggo wanita ngluwihi risiko marang janin). Laboratorium Bouchard Perancis (pabrikan Terzhinan) uga nyathet babagan efektifitas tamba lan panyengkuyung kanggo safety. Ing wektu sing padha, FDA US ngelingake: prednisone, yaiku bagean saka tamba, bisa ngurangi kekebalan lokal. Cara perawatan yaiku 10-14 dina, tablet vagina ing wayah wengi (sadurunge introduksi, tablet kasebut dicocogake ing banyu nganti 30 detik). Sawise injeksi pisanan, kobong lan gatal bisa intensif, nanging banjur ilang.

livarol-supp Livarol (instruksi, harga) . Obat kasebut bisa dituku ing sembarang apotek, nanging ngerti yen bisa digunakake kanggo ngenani sariawan mung ing trimester kaloro lan katelu, lan mung ing sangisoré pengawas ginekologi. Ketoconazole - inti aktif saka suppository vagina Livarol, tumindak mung ing membran lendir - vagina lan vulva, ora diserap menyang aliran getih lan mulane ora aman kanggo wanita lan janin. Studi nuduhake yen obat iki tumindak ing wanita ngandhut luwih becik tinimbang Pimafucin. Miturut sawetara data (kaca panaliten sayang ora ana maneh), pemulihan sawise njupuk Livarol diamati ing 96.9% subjek; saka sing njupuk Pimafucin, mung 33,3% pulih. Cara perawatan minangka salah siji lilin ing wayah sore kanggo 3-5 dina.

Rata-rata prices kanggo perawatan saka sariawan ing wanita gumantung ing tamba diwenehake dening dokter lan suwene resepsi:

Pimafutsin (6 lilin) ​​- 503 rubel.

Livarol (5 lilin) ​​- 340 rubel.

Epigenum intim (semprotan, 60 ml.) - 1370 rubel.

Terzhinan (tablet vagina, 6 pcs.) - 354 rubel.

Betadine (14 lilin) ​​- 317 rubel.

Clotrimazole (tablet vagina, 6 pcs.) - 30 rubel.

Fluconazole - obat sing dilarang nalika meteng

Fluconazole kalebu kategori obat sing mbebayani nalika meteng, utamane ing trimester pertengahan. Minangka ditampilake dening studi medis manca, njupuk Fluconazole ing minggu pisanan gestation (insertion organ) nyebabake risiko pambentukan penyakit jantung kongenital, tetrad Fallot, ing janin. Yen wanita ngandhut njupuk Fluconazole ing trimester kaping telu kanthi dosis 400-800 mg / d, banjur ing kasus sing jarang ditandhingake yaiku facies abnormal, brachycephaly, malformasi klep kranial, arthrogryposis, palpate cleft, dll. Didiagnosa ing bayi sing lair.

Dosis siji fluconazole ing dosis 150 mg dianggep aman, nanging tamba diresepake mung ing kasus darurat. Mangkono, perawatan saka sariawan ing wanita kanthi Fluconazole mung bisa ditindakake sawisé pangiriman lan mburi laktasi.

Pangobatan dening trifosfologi Fljukostatom uga ora ditemokake. Bahan aktif utamane yaiku fluconazole sing padha, lan ana publikasi ing ngendi obat kasebut bisa nyebabake cacat lan efek racun ing janin. Ahli gynecologist nyatakake yen mung nyebarake penyakit marang kabeh sistem vital wanita.

Resep obat tradisional

4e85b81e7f6ca_x " Kita nambani dhewe !". Tembung kaya asring bisa dirungokake saka wanita ngandhut sing ora pengin cilaka jabang bayi kanthi njupuk obat. Maneh, yen sampeyan nggunakake mung disetujoni nalika obatan kehamilan , wong-wong mau ora bakal nandhang kacilakan menyang bayi.

Pilihan perawatan rakyat mung bisa digunakake minangka suplemen , amarga obat-obatan ngilangi jamur, nanging ora tansah ngilangi kobong lan gatal. Lan mesthine sampeyan kudu ora nandhang resiko kesehatan bocah kanthi ora nolak obat tradisional.

Perawatan saka sariawan karo soda ing wanita yaiku cara alternatif sing paling populer kanggo ngatasi penyakit kasebut. Soda digunakake kanggo douching lan ngumbah. Solusi disiapake saka 1 tbsp. soda, 1 liter banyu sing nggodhok, ngenteni kanggo ngombe lan douche, banjur nyuntikake lilin utawa tablet vagina sing diwenehake dening dokter. Durasi optimal saka douching yaiku 5-7 dina. Bathi soda sing efektif lan sedentary: 1 l. banyu dijupuk 1 sendhok teh. yodium lan 1 tbsp. soda Jangka wektu tetep ing dhingklik mudhun 15 menit.

Solusi kanggo douching disiapake ora mung saka soda, nanging uga saka antiseptik alami. Kene ana sawetara:

  • bawang bombay lan bawang putih (5 menit ing liter banyu godhok sirah bawang putih karo sendok teh chamomile).
  • lenga wit teh (jarum suntik cilik diisi karo minyak kalendula - 1 sendhok teh lan lenga wit teh - 1-2 tetes).

Nanging sampeyan kudu mangerteni manawa, nyegah banding menyang dhokter, ibu sing ngrasa duwe risiko kesehatan.

22 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.