Trus ing wanita. Nimbulaké lan ngobati penyakit.

Trus utawa vagina candidiasis dikenal kanthi cetha kanggo saben wong wadon liya, manawa dheweke duwe jinis uripe utawa ora. Penyakit sing nyenengake yaiku asil saka ragi sing disebut Candida . Iku amarga saka sing thrush katon ing wanita, panyebab lan perawatan sing bakal sampeyan sinau saka artikel.

Apa iki?

wanita-ngomong-dhokter Ing microflora normal saka vagina sehat saka wong wadon, cara siji utawa liyane, jamur Candida saiki ana ing jumlah cilik, yen jumlahé wiwit tuwuh kanthi cepet, sariawan kasebut katon luwih . Membran mucous saka vagina inflamed, sing ndadékaké gatal-gatal, kobong, sékrési lan gejala-gejala liya saka penyakit, sing, kanthi cara, ora diklasifikasikaké minangka penyakit kelamin.

Bebaya thrush ana ing microflora sing ora bisa ditemokake ing vagina, sing dadi panggonan paling apik kanggo munculna infeksi, inflamasi, lan penyakit liyane. Yen wanita lagi ngandhut , banjur ana risiko infeksi jabang bayi. Mulane perawatan saka vaginal candidiasis kudu cocok lan pas wektune.

Alesanipun

Penyebab saka thrush saiki mbédakaké akèh banget, ing antarané faktor tampilan prosès inflamasi kalebu: Dokter kaya pitakon

  • Gangguan hormonal. Iki kalebu diabetes, masalah tiroid, obesitas, hypothyroidism, menopause.
  • Penyakit-penyakit somatik kayata HIV, pyelonephritis kronis, bronkitis, sirosis ati.
  • Terapi jangka panjang karo obatan antibakteri.
  • Penerimaan saka kontrasepsi hormonal.
  • Depresi, stres, anorexia.
  • Penyakit-penyakit ing saluran pencernaan.
  • Owah-owahan iklim sing ketara, adaptasi abot.
  • Ngelingke kebersihan pribadi.
  • Owah-owahan bantalan, tampon nalika haid.
  • Kerep nggunakake vagina gel, sprays lan sabun kanggo kesehatan intim.
  • Nganggo celana sing digawe saka bahan sintetis.
  • Diet ora cocog, kekurangan vitamins, ngurangi kakebalan.
  • Pregnancy

Liyane babagan alasan

Ana uga sing disebut candidiasis, sing ditularake sacara seksual, nanging wangun infeksi iki ora umum. Babagan candidiasis ing wong .

Gejala

gambar Gejala thrush ing wanita diucapake, ora mungkin kanggo ngelingi. Kaping pisanan, padha ditemokake dening gatal-gatal parah, kobong lan sumunar saka sifat picak. Discharges putih lan duwe ambu ora enak ora karu, padha rodo nglukis, padha bisa flakes.

Gatal sing ora bisa ditularake kerep diiringi abang organ genital, clitoris, vagina. Kadhangkala gejala sing ora nyenengake bisa disertai sensasi sing nyenengake, uga bisa nyebabake nyeri nalika ngobati lan ngobati. Gerah lan kobong luwih goreng ing wayah sore, utamane ing anget, umpamane, ing bathuk utawa amben. Minangka aturan, gejala lan pratandha saka vaginal candidiasis muncul ing wanita babagan 1 minggu sadurunge wiwitan menstruasi.

Ati-ati! Ana kasus nalika sariawan ora nyedhiyakake dhéwé kanggo wektu iki, sing ora negatipake kemungkinan akibat lan ora nunjukake anané penyakit sing bisa ditularake.

Spesies

Kursi gynecological pink Proses peradangan saka organ kelamin wadon dibagi dadi telung jinis:

  • Vaginitis Nalika inflammation vaginitis ana, langsung, ing vagina.
  • Vulvitis Iki minangka inflammation saka organ genital eksternal.
  • Vulvovaginitis . Nggabungake inflammation saka vagina lan inflammation saka organ genital eksternal, occurs paling asring.

Yen inflammasi candidal akut, gejala vaginitis, vulvitis lan vulvovaginitis bakal luwih jelas, sing bisa ditemokake minangka mambu gedhe, mambu kobong, gatal parah. Ing wangun akut wanita, suhu awak bisa uga nambah, getih bisa discharge.

Cara lan apa sing bisa dianggep bener

pil Thrush dianggep utamane karo pil lan lilin , uga ointment lan krim . Obat-obatan dipérang dadi rong kelompok. Pisanan kalebu produk obat-obatan lokal. Kanthi bantuan saka wong-wong mau nglampahi terapi sparing, digunakake kanggo bentuk sariawan sing ora rumit. Yen penyakit kasebut abot, bisa digunakake ing kombinasi therapy karo agen antimikotik.

Klompok liya kalebu tablet efek umum, sing ndadekake sakabehane awak. Obat ing grup iki digunakake kanggo wangun candidiasis sing rumit lan kambuh.

Mung dhokter bisa nandheske tamba, obat-obatan kasebut mbebayani!

Perawatan babagan sariawan ing wanita diwiwiti kanthi eliminasi penyebab saka kedadeyane lan eliminasi faktor-faktor sing nyenengake. Iki diiringi perawatan karo obat antijamur, pemulihan mikroflora vagina lan usus. Ing wangun kandidiasis sing entheng lan ora rumit, preparasi topikal ing ngisor iki digunakake:

  • Clotrimazole (Candizol, Kanesten, Candibene, Jenamazol 100, Antifungol).
  • Miconazole (Gyno-daktarin, Gineson, Klion -D 100 ).
  • Isoconazole (Gyno-herbal agent).
  • Fetikonazol (Lomeksin).
  • Fluomizin .

Lilin vagina Perawatan thrush kronis kalebu therapy fortifying, antibiotik, bisa diobati karo obatan ing ngisor iki:

  • Fluconazole lan analogé: Enalaprin Hexal, Diflucan, Flucostat .
  • Itraconazole (analogi Kanditral, Irunin, Rumikoz, Itrazol, Orunit).
  • Pimafucin ( ditrapake kanggo perawatan lan pencegahan candidiasis usus).
  • Ketocanazole (analog saka Fungavis, Oronazole, Nizoral).

Ing tahap wiwitan perawatan, biasane kedadeyan kaya iki:

Rakyat remedies

Obat tradisional banget populer.

Nanging, kudu dipahami manawa resep-resep sing digawe mung bisa digunakake minangka tambahan kanggo perawatan resmi, lan kudu diselarasake karo dokter sing nekani.

4e85b81e7f6ca_x Ing ngisor iki resep-resep tradisional sing paling populer.

  • Soda Mbok menawa mung obat sing duweni efek medis.
  • Madu Madu diencerke karo banyu ing rasio 1 nganti 10, agen sing asil lubricates mukosa sing kena pengaruh.
  • Garam segara Kanggo nyingkiri sariawan migunani kanggo njupuk bathi karo garam segara alami. Penting yen uyah ora diwarnai lan dibumboni.
  • Chamomile lan calendula. Kanggo preparation obat-obatan njupuk tablespoon saka chamomile medicinal lan 2 tablespoons calendula. Jamu diiseni karo liter banyu seger rebus, ngandhut 30 menit, nyaring, banjur digunakake kanggo douching.
  • Lemon Kanggo nyisihaken sariawan njupuk siji irisan linglang, knead lan pour segelas banyu nggodhok, uyah nganti 1-2 jam lan saringan. Infus lemon digunakake kanggo douching lan ngumbah, nglakoni kursus terapeutik paling 10 dina.
  • Minyak pohon teh. Njupuk loro irisan lenga wit teh lan nyampur karo sendok teh minyak kalendula. Ing dicampur moistened swab lan panggonan ing tempek kanggo babagan limalas menit.
  • Anti-inflammatory decoction. Kanggo preparation obat-obatan dicampur ing ukuran witjaksono saka werna saka nettle, kayu oak, senar lan lavender. Sabanjure, pilih spoonful saka dicampur iki lan pour 150 ml saka nggodhok banyu. Duduh kaleng tegese 2 jam, nyaring, banjur nambahake 150 mililiter banyu sing nggodhok. Aplikasi kanggo ngumbah.

Serat artikel bakal mbantu sampeyan sinau kabeh babagan penyakit iki sing ora karu lan bisa ngalahake:

Candida vulvovaginitis

Candida vulvovaginitis utawa candidiasis genital minangka penyakit saka saluran genital wadon sing nyebabake membran mukus saka vagina lan vulva. Penyebab utama patologi yaiku pertumbuhan jamur saka Candida genus, sing ana ing sangisore pengaruh saka macem-macem alasan.

Maca ...
Kita ngresiki thrush ing omah

Candidiasis dianggep minangka penyakit umum. Wanita ngandhut tandha manawa ana ing awak dhewe tinimbang wong lanang, sing kasebut penyakit kasebut asimtomatik. Thrush bisa dumadi kanthi nggunakake antibiotik sing ngecakake sistem kekebalan awak lan ngrusak fungsi protèktif awak.

Maca ...
Thrush lan saben wulan

Miturut versi medis, saben bocah wadon liyane kenal karo penyakit "thrush". Penyakit iki diiringi gejala sing ora nyenengake, nanging kahanan sing rumit yen sariawan kadadean karo periode menstruasi. Apa sing kudu dilakoni nalika gejala muncul sadurunge, sawise utawa nalika haid lan cara nambani thrush ing saben telung kasus - maca artikel kita.

Maca ...
Kenapa aku duwe thrush?

Nentokake penyebab-panyebabe ngijini sampeyan milih perawatan tengen, utama lan sekunder. Mulane saben wong kudu mriksa dhewe lan goleki apa penyakit iki ora becik teka (utawa bali maneh).

Maca ...
Gejala thrush ing bocah-bocah wadon

Biasane, wanita golek bantuan medis amarga candidiasis, infèksi sing disebabake karo jamur kaya ragi saka vulvar lan mukosa vagina. Penyakit iki dikenal ing wektu Hippocrates, mung nalika diarani "thrush". Dadi disebut vulvovaginitis candidal lan bocah-bocah wadon lan wanita modern ing ndonya, lan akeh: contone, ing Amerika Serikat, 13 yuta kasus "thrush" sing didiagnosis saben taun.

Maca ...
Deleng supositoria murah

Rantai farmasi diisi karo obat-obatan saka maneka warna formulir. Paling dikenal yaiku pil sing sampeyan kudu ngombe lan ngenteni efek. Ing ginekologi, supositoria vagina luwih umum digunakake, lan tablet ing tambahan. Ana akeh alat kanggo perawatan candidiasis, carane milih sing bener?

Maca ...
Analog flucostat Rusia lan manca
Fluconazole

Analog sing populer ing zat aktif sing diprodhuksi ing Prancis, Swiss, Hongaria, Slovenia, India. Kabeh padha beda-beda ing rega, efek samping, bentuk release, metode panggunaan, instruksi khusus, contraindications.

Maca ...