Peppermint

Analog

MosFarma tincture Ora ana analogue.

Rega

, 20 р. Rata-rata rega online * , 20 p. (tincture)

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Sachets Peppermint arupa tanduran sing aromatik sing wis digunakake ing pirang-pirang taun minangka obat tumrap mual, sirah, lan masalah gastrointria. Ing apotek, kasedhiya ing sawetara versi (godhong kanggo tincture, pil lan lenga) lan duwe ciri dhewe panggunaan.

Tindakan farmakologis

Peppermint (MP) ngandhut zat-zat penyembuhan ing komposisi, yaiku:

  • betaine;
  • carotene;
  • hesperedin;
  • komponen saka Organic asal;
  • komponen penyamakan;
  • penting minyak;
  • flavonoid

Amarga komposisi iki, obatan mint minangka antispasmodic, sedative, choleretic, antiseptic lan analgesic.

Infusions lan obat-obatan liyane saka godhong tanduran iki mbantu nyuda spasme lan nyeri usus, sekresi empedu lan nambah sekresi kelenjar, sing langsung terlibat ing proses pencernaan.

Tindakan MP pharmacological antispasmodic, analgesic, choleretic lan sedative entheng.

Nanging, sampeyan kudu ora melu mint lan nggunakake ora bisa dikendhaleni. Lan kene ngapa:

  • грает роль в расстановке гормональных акцентов. peran tetanduran lan graet sajroning panyerakan aksen hormon. Luwih tepat, dheweke nduweni kemampuan kanggo nyegah hormon testosteron lanang, saengga nambah tingkat phytoestrogen (hormon wadon);
  • ing manungsa lan wanita, efek mint beda;
  • efek sing ditandhai gumantung ing dosis lan sistem panggunaan;
  • Peppermint ora dianjurake kanggo wong kanthi hipotensi sing terus-terusan.

Impact on women

Siluet saka wong wadon Apa apik kanggo wanita ngerti babagan mint:

  • sajrone meteng lan nalika nyusoni bayi saka mint iku perlu kanggo nyegah. Alasan - kadar menthol sing dhuwur, sing nyegah fungsi ambegan. Mulane, iki langsung nyedhaki janin sing ana ing jero kandungan lan bayi sing bayi;
  • Nanging, ing sawetara kasus, sajrone meteng, mint bisa mbusak racun-racun sing abot (jumlah sing diidinake mung disepakati karo dhokter);
  • Panyebab hormon ing wektu iki minangka bilai wadon sing nyebar. Kita ngomong babagan gagal siklus haid, rusaké kualitas rambute lan kelenturan kulit, uga wutah rambute awak sing berlebihan. Peppermint mbantu ngatasi masalah kasebut;
  • Dikenal yen teh mint (utamané diseduh karo susu) ningkatake kelenjar susu;
  • libido wadon saka ngombe cangkir mint. Nanging ing kene kudu ngati-ati, amarga awak saben wanita minangka individu.

Impact on men

Siluet wong Ing bab pisanan wong kudu ngelingi: mekanisme suppressing male and enhancing mint hormon wadon yaiku jenis kartu panggil. Sing, kanggo njaluk melu ing cemilan mint ing sembarang kasus mokal.

Nanging, ana nuansa. Wong lanang ing negara gumantung kegirangan gemeter (stres ing karya, overwork, lan sapiturute) uga ilang libido lengkap, lan ora adoh saka kekejeman karo intimasi intim. Efek ngisor ing sistem saraf lanang yaiku mint:

  • clarifies pikiraken;
  • nyetel swasana ati sing bisa digunakake;
  • nada lan ora nyebabake rasa ngantuk;
  • nyemangati lan ngasilake rasa harmoni;
  • nyuda kuwatir.

Dosis sing disaranake aman kanggo kewanenan:

  • saperangan godhong mint ditambahake ing teh utawa jus seger sing nyenengake - kanggo secara harfiah saperangan dina kanthi saora-dina nalika kakehan saraf lan gampang marah;
  • 1 liter mentega tèh kanthi rata-rata kekuatan saben minggu;
  • enom hangat karo 3-4 irisan lenga mint penting kanggo ngendhokke lan ngatasi lemes.

Nanging ora luwih saka iku. Kanthi jumlah kasebut, panampilan estrogen ing awak manungsa ora bakal nambah, supaya sampeyan ora bisa khawatir.

Indikasi sing digunakake

mint-5

  • Serangan saka angina pectoris.
  • Hipertensi.
  • Negara Neurotik.
  • Ngelu.
  • Patologi paru, ati lan jantung.
  • Insomnia.
  • Atherosclerosis.
  • Bronchial asthma.
  • Spasms saluran pencernaan, mual, patologi gallbladder, muntah, kembung.
  • Luka leluhure.
  • Sakit gigi, inflamasi tutuk lan kulit sawise gigitan nyamuk (MP digunakake ing njaba minangka mbilas lan aplikasi kanggo perawatan).

Contraindications

mint-1 Alasan manawa persiapan rwaning mint ora bisa digunakake yaiku: hipersensitivitas, umur bocah ing umur enem taun, vena varikosa, tambah asam, tekanan kurang. Kajaba iku, MP wis kontraindikasi ing kombinasi karo obat-obatan homeopathic lan wong-wong sing kerja ing proyek sing perlu konsentrasi dhuwur saka manungsa waé.

Migunakake mint nalika meteng lan dipakani dianggep kanthi individual dening dokter lan ditrapake ing kasus ing ngendi manfaat kanggo ibu luwih dhuwur tinimbang ancaman menyang janin.

Overdosis lan efek samping

Yen ngonsumsi teh mintil, tinctures, lenga, utawa tablet kanthi ngetokake gedhe, reaksi ing ngisor iki bisa kedadeyan:

  • dizziness lan mual;
  • alergi ditulis dening rashes, gatal utawa gejala liyane;
  • heartburn;
  • kencing incontinence;
  • nyuda potency.

Dosis lan administrasi

Peppermint plant Dosis persiapan peppermint gumantung ing sawetara faktor: indikasi, bentuk pelepasan obat lan frekuensi administrasi.

Ing ngisor iki ana rekomendasi umum kanggo preparation lan aplikasi PM, kanggo klarifikasi ngirim kontak spesialis.

Ati-ati, aja nglirwakake pitutur saka dokter!

Godhong mrica pudding digunakake kanggo nggawe infus sing bisa digunakake minangka agen kanggo inhalation, rinsing, lotion, lan administrasi lisan.

mint-3

  1. Ing infus disiapake miturut resep ing ngisor iki: kanggo siji tablespoon (utawa briket digawe siap), njupuk 200 ml banyu panas, tutup lan masak sajian banyu suwene seperempat jam, aduk terus. Sawise preparation, infus kudu digawe adhem kanggo suhu kamar. Sabanjure, isi piring kudu diencerake lan nggawa volume cairan sing diasilake nganti 200 ml, diisi banyu sing disuguh. Infus siap bisa disimpen nganti 48 jam. Sampeyan kudu nganti kaping telung dina, satus mililitèr. Kudu ngombe sadurunge mangan, kanggo 15 menit.
  2. Nalika nggunakake banyu MP, sampeyan kudu njupuk 15 ml saben 3 jam.
  3. Kantong penyaring sing digawe siap disusun kaya mangkene: 3 kantong kudu diwutahake kanthi gelas banyu panas lan disigar, nutup ing saucer. Sing kudu dijupuk nganggo cara sing padha karo infus daun godhong.
  4. Ing tablet - siji utawa loro kapsul, kanthi kapisah saka pangan, nganti 3 kali saben dina.
  5. Oil (4 tetes) kanggo nyiyapake inhalasi kudu ditambahake ing 100 gram banyu rebus lan dihirup ing uap. Nalika nggunakake aromalampy nambah 5 irungnya MP. Kanggo ngredhakaké inflammation saka rongga lisan (kanggo pain, getihen permen karet) yaiku:
  • Aplikasi saka lenga peppermint (5 tetes MP kaping pindho lenga liyane);
  • gargle - ing gelas banyu sing anget, 2 irungnya lenga peppermint, digunakake sawise dhaharan.

Kondisi panyimpenan

Nyiyapake persiapan peppermint kudu ing panggonan kang adhem ora ana sinar srengenge. Umur urip: godhong - 3 taun, siap kanggo nggawe solusi - 2 dina, kapsul lan lenga - 2 taun.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Peppermint minangka tongkat sihir ing kit sepindah. Tanduran iki nduweni spektrum sing akehe lan bisa migunani kanggo masalah kesehatan. Sampeyan duwe mual utawa masalah karo saluran pencernaan - nggawe tincture Kanggo toothache, nyebar gusi nganggo lenga mint, nyelehake karo liyane miturut instruksi. Kadhemen wiwit - nggawe inhalasi. Serangga wis digitik - nggunakake infus utawa aplikasi. Pengin nyingkiri ambegan ala - njupuk sawetara tetes mint. Aku pancen ngurmati tanduran iki kanggo menehi sifat, aku menehi 10. Panganggo anonim

Mint minangka dokter gedhe, kanggo meh kabeh kasus. Tansah nggunakake ancang-ancang saka tanduran iki kanggo perawatan kulit saka kukul lan sawise nyokot serangga. Kaya nglakoni inhalasi karo sawetara tetes minyak peppermint. Lan aku seneng ngombe teh karo ramuan aromatik mrica - nyenengake. Minus - ora bisa nggunakake bocah cilik lan kemungkinan overdosis, sing disertai gejala sing ora enak. Aku sijine 8 saka 10. Panganggo anonim

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.