Pengobatan jamur

Jamur kuku: gejala lan perawatan Perawatan kuku kuku ing sikil njupuk akeh wektu: siji utawa rong aplikasi tambalan obat ora bakal ngatasi masalah. Sanadyan mycosis wis diwiwiti kanggo berkembang lan ora duwe wektu kanggo nutupi kabeh permukaan kuku, sampeyan kudu ngleksanani sabar banget.

Yen ora kanggo nindakake terapi, penyakit bakal nyebar lan saka masalah cilik bakal dadi "musibah". Lan ora mung sisih estetis urip, nanging uga moral. Kanthi panyebaran mycosis ing permukaan kuku lan komplikasi katon:

  • Pain nalika mlaku-mlaku. Nyeri banget bisa ngaso.
  • Psikologi ora nyenengake saka ora duwé sikil (sanajan ana ing pantai sampeyan kudu nyandhang sikil ditutup).
  • Ana peningkatan terus ing ketegangan sing ana hubungane karo kemungkinan nginfèksi sing ditresnani (kasebut bisa dadi bocah lan separo, uga tamu sing sesambungan, mlaku tanpa alas ing lantai utawa nggunakake sandal ngarep). Spora saka jamur tetep ing kamar tanpa mundhut panguripan kanggo wektu sing suwe.
  • Ana penyakit liyane, uga alergi. Iki amarga kekebalan saka kekebalan, kabeh kekuwatan sing ora bisa ditemokake kanggo nglawan tamu sing ora diundang - jamur ing kuku kuku. Kekebalan kuwi bisa disebabake dening virus lan bakteri, sing ora bisa mbantah oposisi ing dalane.

Apa aku kudu ndeleng dhokter?

dhokter katon liwat microscope_0

Sadurunge ngobati jamur kuku, kanggo resep obat sing bener, perlu nyedhot bahan sing diiseni saka area kuku sing rusak.

Sawise nyedhiyakake galur tartamtu, studi laboratorium babagan sensitivitas marang komponen saka macem-macem agen antimikotik wis dileksanakake. Pilihan saka perawatan gumantung saka iku.

Siji jinis jamur bisa ngetrapake kerentanan beda kanggo bahan aktif saka persiapan modern. Mulane, kanthi pitakonan babagan cara ngobati jamur kuku, luwih becik golek dhokter .

Obat-obatan

simpenan dadah

Maca liyane babagan apa sing tepat kanggo nambani jamur: obat-obatan

Industri farmasi nawakake macem-macem obatan sing ora mung bisa nambani jamur kuku kuku, nanging uga menehi kontribusi kanggo nyaluweni lan ngilangake piring kuku rusak. Kabeh obat dipérang dadi:

  • Krim, emulsi, suspensi, gel lan liya-liyane saka ancang-ancang eksternal sing ngemot komponen marang jamur. Aplikasi menyang ndhuwur kuku kaping pirang-pirang dina lan tumindak sacara lokal.
  • Tablet lan kapsul antifungal kanggo administrasi lisan. Padha dijupuk saka njero lan pangaruh sing dumadi ing kabeh sistem awak.
  • Nail polishes . Ing komposisi kasebut ana komponen antifungal sing tumindak sacara lokal.
  • Creams lan emulsions kanggo softening plate kuku. Padha ora ngemot komponen antifungal lan bantuan mbusak mekanik kanthi rusak.

Ing sawetara kahanan, obatan imunomodulator bisa digunakake kanggo luwih ngaktifake kekebalan awak dhewe.

Rakyat remedies

Sampeyan bisa nemokake akeh resep-resep saka wong ahli sihir, herbalists lan healers, nelpon kanggo nambani jamur kuku karo macem-macem sarana improvisasi .

Elinga yen panggunaan resep-resep kaya mengkono iku mung nambani perawatan menyang dokter lan ngatasi masalah kasebut, njupuk penyakit kasebut dadi wangun sing bisa diatasi .

Yen wong isih pengin diobati karo "alam" obatan, banjur kudu digunakake minangka resep kanggo nglengkapi perawatan utama kanthi preparasi medis.

Laser perawatan

Obat-obatan ora bisa terus nglebokake jero jaringan kuku rusak, supaya obat modern ngusulake kanggo ngatasi masalah iki kanthi bantuan radiasi laser . Beam tumindak ing mycelium lan awak saka jamur. Kaya senyawa proteinaceous, jaringan organisme parasit ing pangaruh temperatur coagulate lan ngeculake fungsi vital (mati). Sawise pirang-pirang perawatan laser, jamur kuku kuku.

Pilihan non-standar

Otomycosis minangka wangun sing rada langka, nanging dianggep. Ana sawetara galur jamur sing bisa dikembangake ing awak manungsa, sawetara wong bisa nandhang kulit, dene sing luwih seneng kuku ing tangan lan sikil. Ing kulit katon ana area sing ora ana rambute, kemerahan, area peeling, getihen, mekar (bisa dadi warna sing beda).

Fenomena kasebut bisa katon ing pangkal paha , armpits, kulit sirah , ing telapak tangan utawa sikil , lan ing ngendi wae, ing njero kuping .

Yen perawatan saka jamur mlathi ora diwiwiti ing tahap awal, banjur bisa nyebar menyang kabeh ndhuwur kuku, uga transisi penyakit menyang piring kuku tangan. Wangun mlaku mbutuhake perawatan rumit, lan ing sawetara kasus, cara mung kanggo nyisihake mycosis bisa dadi penghapusan lengkap saka piring sing kena pengaruh kanthi operasi.

Hygiene

Resik - njamin kesehatan Sampeyan kudu ora lali babagan prosedur kesehatan , yen sampeyan pengin nyingkirake penyakit salawas-lawase. Perawatan jamur kuku kucing bisa bertahan nganti ora suwe, tanpa sampeyan kudu mangerteni aturan kesehatan:

  • Cuci sikil paling sethithik kaping 2 dina lan sadurunge nglamar obat-obat topikal.
  • Ngganti kaos kaki (kathok ketat, kaose sikil, kaose sikil) sawise saben ngumbah sikil. Kaus kaki kotor kudu ora disimpen karo sandhangan liyane lan kudu direbus sadurunge nggunakake sabanjuré.
  • Sepatu disinfine (kalebu sepatu, sepatu, sepatu, sandal lan liya-liyane) kanthi obat antipake khusus utawa nyingkirake kabeh kasebut.

Panyerat wektu sing tepat kanggo dhokter, ketaatan sing tepat marang rencana pamakean obat - obatan , kesehatan lan disinfeksi bakal ngijini sampeyan nyingkirake mycosis ing kuku kuku ing selawas-lawas. Proses iki cukup dawa lan bisa njupuk enem sasi utawa taun, dadi sampeyan kudu sabar lan terus-terusan. Penyimpangan saka rencana perawatan sing dimaksud bisa nyegah wektu pambisane. Aja lali nemoni dokter.

Lan saiki luwih:

Apa jamur katon kaya kulit?

Jamur bisa muncul ing macem-macem panggonan. Wilayah habitat sing paling disenengi yaiku wilayah weteng: weteng, alas sing ana ing sangisore lutut, lan mycoses asring ditemokake ing dhadha ing wanita. Ana jinis jamur sing luwih seneng berkembang ing kulit sirah, utawa umpamane ing area groin. Ing awak Jamur kulit ditepungi minangka wangun wilayah sing ora dipigunakaké pigmentasi utawa zona sing dibunderaké utawa oval [...]

Maca ...
Carane ngobati wangun mlaku saka jamur?
Running kuku

Apa tegese bisa digunakake kanggo nambani jamur kuku saka wangun sing diabaikan? Apa pancene perlu kanggo narkoba ing njero obatan lan bisa dilakoni tanpa ngilangi piring sajrone tahap lanjut?

Maca ...
Perawatan onychomycosis nganggo laser
laser kuku perawatan

Kebutuhan saka wong sing ditemtokake dening kemungkinan: nguripake panggil telpon dial-up yen sampeyan bisa nggunakake smartphone? Kahanan kaya ing bidang obat estetis modern: wong golek dhokter sing apik karo panemu modern sing bisa nemokake perawatan sing nyaman, cepet lan efektif. Ing kasus infeksi kuku jamur - iki therapy laser.

Maca ...
Diagnosis lan perawatan saka mycosis gumantung lokasi lesi

Mesthine saben wong urip, yen dheweke ora bisa ngliwati awake dhewe, paling ora yen dheweke krungu babagan penyakit kaya kaki mycosis. Saka kanca-kanca, kanca, kenalan, kolega, dokter, saka media ... Ukuran masalah iku penting banget supaya meh ora bisa lulus. Penyakit iki umum banget ing populasi manungsa lan bisa njupuk jamur jaran ing macem-macem kahanan.

Maca ...
Apa penyakit athlete

Dipercaya manawa infeksi jamur saka kulit sikil minangka penyakit sing umum banget lan gampang ditrapake. Ngerti manawa jamur sing muncul ing sikil, perawatan bakal dawa lan sanajan kabeh rekomendasi saka dokter diamati, karusakan bisa kedadeyan.

Maca ...
Ngenali jamur kuku kanthi foto
dhokter katon menyang kaca magnifying

Dokter ndadekake diagnosis onychomycosis sawise pemeriksaan medis visual, adhedhasar data sing diduweni nalika pemeriksaan mikroskopik. Data kasebut menehi gagasan kanggo tingkat keruwetan lesi, lan patogen sing nyebabake infeksi jamur.

Maca ...