Perawatan jamur

Jamur kuku: gejala lan perawatan Perawatan kulat kuku ing sikil njupuk wektu suwe: siji utawa rong aplikasi saka formulasi obat ora bakal ngatasi masalah. Sanajan mycosis wis mulai diwiwiti lan durung nutup permukaan kabeh kuku, perlu kanggo nunjukake sabar.

Yen sampeyan ora nindakake terapi, penyakit bakal nyebar lan saka masalah cilik berkembang dadi "musibah". Lan ora mung sisih estetika urip, nanging uga babagan moral. Kanthi panyebaran mycosis ing permukaan kuku ing sikil ana komplikasi:

  • Pain nalika mlaku-mlaku. Sensasi nyeri sing kuwat bisa dadi lan istirahat.
  • Psikologis ora nyenengake saka ora bakal kedadeyane kaki (sanajan ana ing pantai sampeyan kudu nyandhang sepatu tertutup).
  • Kanthi terus-terusan, sampeyan bisa ngrasakake kamungkinan nginfeksi wong sing cedhak (bisa kaya bocah lan setengah liyane, lan tamu sing santai, sing nganggo alas utawa nganggo sandal ngarep). Spora saka jamur disimpen ing jero ruangan tanpa mundhut panguripan kanggo wektu suwe.
  • Ana penyakit liyane, uga alergi. Iki amarga kekeshelatan kekebalan, kabeh kekuwatan sing ora bisa ditemtokake kanggo nglawan tamu sing ora diundang - jamur ing kuku sikil. Kekebalan kuwi bisa ditularake dening virus lan bakteri sing ora bisa nemu oposisi ing dalane.

Apa aku kudu ndeleng dhokter?

dhokter katon liwat microscope_0

Sadurunge ngobati jamur kuku, perlu nyedhot bahan sing diiseni saka pucuk sing rusak kanggo prescribe sing tepat.

Sawisé panyebaran galur tartamtu, studi laboratorium babagan sensitivitas marang komponen saka macem-macem agen antimikotik ditindakake. Pilihan saka perawatan gumantung iki.

Salah siji jenis jamur bisa ngetokake susceptibilities beda kanggo zat aktif obat modern. Mulane, kanthi pitakonan babagan cara ngobati jamur kuku ing sikil, luwih becik golek dhokter .

Ancang-ancang

simpenan dadah

Liyane babagan apa sing mesthine kanggo ngobati jamur: obat-obatan

Industri farmasi nawakake macem-macem obatan sing ora mung bisa nambani jamur kuku ing sikil, nanging uga menehi kontribusi marang pelunakan lan penghapusan piring kuku rusak. Kabeh obat dipérang dadi:

  • Krim, emulsi, suspensi, gel lan liya-liyane saka ancang-ancang eksternal sing ngemot komponen marang jamur. Aplikasi menyang ndhuwur kuku kaping pirang-pirang dina lan tumindak sacara lokal.
  • Tablet lan kapsul saka agen antijamur kanggo administrasi lisan. Ditampa ing jero lan pangaruh sing dumadi ing kabeh sistem awak.
  • Varnishes kanggo kuku . Padha ngemot komponen antijamur sing tumindak sacara lokal.
  • Creams lan emulsions kanggo softening plate kuku. Padha ora ngemot komponen antifungal lan bantuan kanggo mbusak kanthi rapi.

Ing sawetara kahanan, obatan imunomodulasi bisa digunakake kanggo luwih ngaktifake kekebalan awak dhewe.

Rakyat remedies

Sampeyan bisa nemokake akeh resep-resep saka wong-wong sing ahli, herbalist lan healers, nelpon kanggo perawatan jamur kuku karo macem-macem sarana improvisasi .

Elinga yen panggunaan resep-resep kasebut mung nanggepi perawatan menyang dhokter lan ngrusak masalah, nerjemahake panyakit kasebut menyang wangun sing diabaikan .

Yen wong isih pengin diobati karo "alam" obat-obatan, banjur kudu digunakake minangka resep nambah perawatan dasar karo obat-obatan.

Laser perawatan

Obat-obatan ora bisa langsung nembus menyang jero jaringan kuku rusak, supaya obat modern kasebut bisa mbantu masalah radiasi laser kasebut . Ray kasebut tumindak ing awak mycelium lan jamur. Kaya samubarang senyawa protein, jaringan organisme parasit sing ana ing pangaruh temperatur dibendung lan mandheg (mati). Sawise pirang-pirang prosedur perawatan laser, jamur kuku ing sikil rusak.

Pilihan non-standar

Otomycosis minangka wangun sing rada langka, nanging dianggep Ana sawetara galur jamur sing bisa dikembangake ing awak manungsa, sawetara sing bisa nyebabake kulit, dene liyane seneng kuku lan kuku. Ing kulit bisa katon area sing kurang rambute, abang, area peeling, getihen, plak (bisa uga beda warna).

Fenomena kasebut bisa katon ing pangkal paha , ketiak, kulit kepala , telapak tangan atau kaki , dan memang di tempat manapun, malah ing jero auricle .

Yen perawatan saka jamur mlathi ora diwiwiti ing tahap awal, banjur bisa nyebar menyang kabeh ndhuwur kuku, uga transisi penyakit menyang piring kuku tangan. Wangun sing dilakoni mbutuhake perawatan komplit, lan ing sawetara kasus, cara mung kanggo nyisihake mycosis yaiku mbusak piring kasebut kanthi mateng.

Hygiene

Kebersihan iku njamin kesehatan Aja lali babagan prosedur kesehatan , yen sampeyan pengin nyingkirake penyakit salawas-lawase. Perawatan kulat kuku ing sikil bisa bertahan kanggo taun tanpa proses sing penting, yen ora mirsani aturan kesehatan:

  • Ngumbah kaki paling sethithik 2 kali dina lan sadurunge nglamar produk obat njaba.
  • Ngganti kaos kaki (stoking, kaose sikil, kaose sikil) sawise saben sikil. Kaus kaki kotor kudu ora disimpen karo umbah-umbah liyane lan kudu direbus sadurunge nggunakake sabanjuré.
  • Nyopot sepatu (kalebu sepatu, sepatu, sepatu, sandal lan liya-liyane) kanthi agen antipake khusus utawa nyingkirake kabeh.

Njaluk wektu sing tepat kanggo dhokter, ketaatan sing bener kanggo rencana penggunaan obat - obatan , kesehatan lan disinfeksi aturan bakal ngidini nyisihake mycosis ing salawas-lawase ing kuku sikil. Proses iki cukup dawa lan bisa njupuk enem sasi utawa taun, supaya sampeyan kudu sabar lan sabar. Penyimpangan saka rencana perawatan sing ngrancang bisa nyegah wektu pemulihan. Aja lali nemoni dokter.

Lan saiki luwih:

Apa jamur katon kaya kulit?

Jamur bisa ditampilake ing macem-macem panggonan. Habitat favorit minangka bagéan weteng awak weteng: rongga axillary, wilayah sing ana ing sangisoring lutut, asring ana infèksi jamur ing dhadha ing wanita. Ana jinis jamur sing luwih seneng berkembang ing kulit sirah, utawa umpamane ing area groin. Ing awak, jamur kulit kasebut ndhelikake dhéwé ing wangun wilayah tanpa pigmentasi utawa zona sing dibunderaké utawa oval [...]

Waca liyane ...
Perawatan onychomycosis nganggo laser
kuku karo laser beam

Kebutuhan saka wong akeh ditemtokake dening kemungkinan: ngapa muter tombol telpon disk, yen sampeyan bisa nggunakake smartphone? Kahanan sing padha ana ing bidang obat estetika modern: wong golek dhokter sing apik karo panemu modern sing bakal bisa milih perawatan sing nyaman, cepet lan efektif. Ing kasus panyakit jamur saka kuku - iki laser therapy.

Waca liyane ...
Diagnosis lan perawatan saka mycosis gumantung ing situs lesi

Mesthine saben wong urip, yen ora awake dhewe, mesthi, yen dheweke krungu saka penyakit kasebut minangka mycosis saka sikil. Saka kanca-kanca, kanca, kenalan, kolega, dokter, saka media ... Ukuran masalah dadi wigati banget yen meh ora bisa dicegah. Penyakit iki umum banget ing populasi manungsa lan bisa njupuk jamur infèksius ing macem-macem kahanan.

Waca liyane ...
Apa epidermophytia

Dipercaya menawa lenga jamur kulité sikil - panyakit iki umum banget lan bisa ditrapake kanthi gampang. Ditemtokake - yen jamur katon ing sikil, perawatan bakal dawa lan sanajan kabeh rekomendasi saka dokter diamati, karusakan bisa kedadeyan.

Waca liyane ...
Ngenali jamur kuku ing foto
dhokter katon menyang kaca magnifikasi

Dokter nduwe diagnosis "onychomycosis" sakwise pemeriksaan medik visual, adhedhasar data sing diduweni nalika pemeriksaan mikroskopik. Data kasebut menehi gagasan babagan keruwetan lesi, lan patogen sing nyebabake infeksi jamur.

Waca liyane ...