Care darurat kanggo kejut anaphylactic

gejala kejut anaphylactic ing tenggorokan Shock anafilaksis yaiku reaksi alergi akut sing mbutuhake perawatan medis darurat. Kejut karo frekuensi sing padha ana ing pasangan lanang lan wadon.

Malah nyedhiyakake perawatan medis, dokter ora tansah bisa nyimpen korban. Ing 10% kasus, anafilaksis pungkasane mati.

Mulane, penting banget kanggo ngenali kejut anaphylactic lan nelpon tim darurat.

Gejala lan manifestasi saka kejut anaphylactic

Kacepetan pangembangan reaksi alergi bisa saka sawetara detik nganti 4-5 jam sawise kontak karo alergen. Ing pembentukan kejutan, jumlah lan kualitas zat lan cara ngetik awak ora main peran. Malah karo microdoses, anafilaksis bisa berkembang. Nanging, nalika alergen ana ing jumlah akeh, nimbulake keruwetan kejut lan ngrugekake perawatan.

Gejala sing pertama lan utama kanggo nyangka yen anafilaksis sing abot, abot, abot ing panggunan sing disebaki utawa injeksi. Yen wong njupuk alergen ing jero, banjur nyeri bakal diinstal ing abdomen lan hypochondrium.

ngandhut pasuryane bocah wadon Tambahan nunjukake kejut:

  • gedhe gedhe lan dadi gedhe ing panggonan kontak karo alergen;
  • gatal-gatal ing kulit, sing mboko sithik nyebar menyang kabeh awak;
  • dumadakan gulung ing meksa getih;
  • mual, muntah, diare, bengkak mémbran mukosa saka tutuk lan ilat (nalika njupuk bahan kanthi lisan);
  • kulit pucet, lambe lan sikil biru;
  • cacat penglihatan lan pangrungu;
  • rasa wedi marang pati, omongan kosong;
  • Tingkat jantung lan ambegan tambah;
  • broncho-lan laryngism, minangka asil saka sabar wiwit keselak;
  • mundhut eling lan konvulsi.

Sampeyan ora bisa ngatasi kejutan anafilaksis ing awak dhewe, sampeyan butuh bantuan saka tenaga medis sing berkualitas.

Bantuan sepindah kanggo kejut anaphylactic

gambar nggawa sabar Sawise sampeyan nyuwun ambulans, tugas sampeyan kanggo ndhukung wong ing kesadaran nganti tekan brigade.

  1. Batasi kontak karo alergen! Yen wong wis ngombe utawa mangan barang sing dilarang, mbilasake cangkeme. Ing panggonan sing nyuwaki utawa injeksi, sijine es, nambani alkohol utawa antiseptik liyane, mung ndhuwur nggawe perban alus.
  2. Lay sabar lan angkat mburi mlaku ing amben. Sampeyan mung bisa ngisi bantal utawa kemul ing sikilmu.
  3. Bukak jendhela jembar, sandhangan unfasten sing nyegah ambegan.
  4. Menehi obat antihistamin apa sing ana ing tangan ( suprastin , fenkarol ).
  5. Nalika penahanan jantung ditindakake, pijet jantung ora langsung kudu dilakoni - nutup lengen sing lurus menyang kunci lan posisi ing antarane sternum katelu tengah lan ngisor. Alternatif 15 nyebabake lan 2 ambegan menyang cangkeme korban (utawa irung). Manipulasi kaya kudu dilakoni tanpa interupsi nganti tekan ambulans utawa nganti katon napas lan spontan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.