Nystatin tablet

Nystatin kasedhiya ing salep lan lilin lan tablet:

Rega

2603-01 : 88 р. Rata-rata rega online * : 88 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Apa obat iki

14793 Miturut gambaran, Nystatin nuduhake agen antijamur. Iki dirancang kanggo pertempuran candida, sing muncul saka jamur Candida lan Aspergillus. Tablet sing dilapisi karo cangkang kuning cahya, biasane duwe ambu sing amba saka vanillin.

Bahan aktif utama yaiku nystatin. Ing sawijining tablet, ana ing jumlah 250.000 IU. Kasedhiya ing 500.000 unit. Klompok komponen tambahan kalebu:

  • lactose,
  • calcium stearate,
  • magnesium karbonat
  • pati pati,
  • pigmen titanium dioksida,
  • petroleum jelly,
  • vanillin lan liyane

Ana 10 lembar ing salah siji paket seluler. Ana set 20 bêsik, diselehake ing kaca utawa botol polimer. Tablet ora mung bisa dijupuk, nanging uga nyiapake solusi saka wong-wong mau.

Kondisi panyimpenan

Tabel ing daftar B. Simpenan kasebut kudu tetep garing lan dilindhungi saka cahya. Suhu ing kisaran 18 nganti 20 ° C. Umur urip saka tamba nganti rong taun.

Carane obat kasebut lan sing dituduhake

Tabletki-nistatin Tablet nystatin duwe efek sing ngrugekake ing membran sel jamur. Penetrating njero, zat aktif tamba nglanggar integritas sèl, ngadhepi pati. Khususé ing golongan jamur kaya jamur saka Candida.

Indikasi kanggo nggunakake tablet yaiku candidiasis:

  • membran lan kulit mucous,
  • organ sistem gastrointestinal,
  • vagina.

Kanggo nyegah candidiasis, tamba digunakake:

  • ing proses perawatan antibiotik jangka-panjang,
  • kanthi nggunakake jaba antibacterial agents (ing perawatan organ genital),
  • sadurunge operasi kanggo usus lan sawise operasi.

Contraindications

Yen ora bisa diobati karo Nystatin

Instruksi cetha nyatakake kondisi sing sampeyan ora bisa nggunakake tamba kasebut. Iki kalebu:

  • pancreatitis,
  • weakening ati,
  • ulkus lambung lan duodenal,
  • hypersensitivity kanggo komposisi tamba,
  • wektu meteng lan lactation.

Carane nambani thrush nalika meteng?

Efek samping bisa

Obat iki ora beracun lan umume uga ditrima nalika ditambani. Ing sawetara kasus, ana:

Sajrone perawatan karo Nystatin, efek samping cukup langka. Kanthi pambusakan tamba kasebut,

Penting - babagan kompatibilitas obatan

antimikotik-nistatin Awit nystatin ngliwati awak manungsa meh "ing transit," iku gegayutan karo jumlah pengobatan sing cilik. Nanging sing diobati karo obat liya ing wektu sing padha kudu ngerti:

  1. Ing pasangan Tetracycline - Nystatin "partners" nglengkapi saben sumur liyane. Efek antijamur lan anti mikroba sing luwih apik.
  2. Aktivitas clotrimazole ngurangi.
  3. Ing kombinasi karo Polymyxin lan Nifuratel Nystatin nambah aksine. Hasil sing padha saka kombinasi karo chemotrypsin.
  4. Aktivitas saka obat kasebut nurunake antacids kanthi aluminium, magnesium, kalsium (Maalox, Almagel, lan liya-liyane).
  5. Saka Nystatin nyebabake efek anticoagulant ora langsung (Atcenocoumarol, Coumadin, Warfarin, Fenindione, lan liya-liyane).
  6. Efek nyuda interaksi karo Nystatin nyebabake antibiotik bakterisida (cephalosporins, penisilin).
  7. Gabungan karo Nystatin uga nyuda efektifitas kontrasepsi oral karo estrogen (Logest, Marvelon). Risiko pendarahan antarane periode mundhak.

Program perawatan

Kanggo wong diwasa:

6679 Ing kasus candidiasis organ internal, obat kasebut bisa dikonsumsi manawa panganan ing 500.000 unit 3-4 kali dina utawa 250.000 IU saka 6 nganti 8 kali dina. Tablet disaranake bisa ditelan. Rata-rata, Course perawatan tetep saka 10 dina kanggo rong minggu.

Yen ana sing ngalami infèksi jamur sing umum utawa sing terus berkembang, nemtokaké perawatan anyar ing interval rong utawa telung minggu. Dosis iki ditambah dadi 6.000.000 unit saben dina.

Ing perawatan saka candidiasis lisan, tablet nystatin dilebokake ing pipi nganti dissolve. Dosis 500.000 unit. Prosedur kasebut kudu dilakoni sawise mangan lan disikat. Frekuensi 3-5 kali saben dina.

Kanthi candidiasis saka organ pencernaan:

Awit tamba kasebut ditondoi utamane kanthi tumindak lokal ing membran lendhut saluran pencernaan, asring diwenehake kanggo perawatan candidiasis sistem pencernaan.

Yen penyakit kasebut bisa nyerang usus, weteng utawa esophagus, banjur nystatin diwenehake kanthi cangkem kanggo 1-2 tablet (500.000 IU) kaping papat dina. Duration of treatment paling ora rong minggu.

Kanggo bocah:

Ing pediatrik, nystatin isih digunakake kanggo candidiasis. Saka thrush lisan asring dirawat kanthi formulasi narkoba. A tablet saka 250.000 IU bubuk dadi bubuk lan digabungake karo solusi vitamin B12 (ing botol 1 ml). Komposisi iki lubricates area sing diseased saka rongga lisan. Kadhangkala solusi vitamin diganti nganggo banyu.

Dosis nystatin diwenehake gumantung marang umur bocah:

  • nganti 1 taun: 100 nganti 125 ewu IU 3-4 kali dina;
  • saka 1 nganti 3 taun: 250.000 IU 3-4 kaping saben dina;
  • saka 3 nganti 13 taun: 250.000 utawa 400.000 IU saben dina kaping 3-4;
  • luwih saka 13 taun: 250.000 utawa 500.000 IU saben dina kaping 3-4

Ulasan

Aku duwe thrush saiki sing dawa banget. Aku nyoba kanggo obat kanggo obat larang. Nanging tanpa kasuksesan. Dokter menehi saran marang tablet Nystatin. Aku duwe perawatan sing dawa banget. Nanging alat kasebut wis efektif. Aku seneng sing jamur praktis ora bisa digunakake kanggo tamba iki. Iku, bisa digunakake telung taun. Ya, lan rega budget, sing uga plus. Evgenia, 30 taun, Novosibirsk

Sajrone urip aku ora nyangka yen ana tenggorokan candidiasis. Nanging pungkasan iki diagnosis digawe kanggo kula. Miturut saran saka dhokter, dheweke tuku Nystatin 500 tablet. Dheweke njupuk persis miturut instruksi - telung tablet saben dina. Sawise pirang-pirang dina, tenggorokan iki mulai ngurangi, lan sawisé dina liyane rampung ilang. Nanging kanggo mesthine, aku ngombe obat ing saindhenging minggu. Saiki sehat. Lyudmila, 41, Volgograd

Ninggalake saran sampeyan ing komentar!

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

39 komentar

  • Olga :

    Nalika njupuk Nystatin, arep nuturi diet lan apa ora mangan.
    matur nuwun

  • Olya :

    Mungkin dheweke mbantu, nanging dheweke duwe akeh efek samping. Aku miwiti njupuk dina sabanjure (tamba mbokmenawa ana ing awak) kabeh dina dheweke ilang demam, mual lan diare plus. Kondisi elek. Ketoke ora cocog karo kula.

  • Lera :

    Aku duwe candidiasis saka organ kelamin sawise antibiotik dawa, cukup kanggo njupuk nystatin ing utawa bisa digunakake intravaginally, yen, apa dosis lan pirang dina (Maksudku persis pil)

    • Doc :

      Hello

      Cukup intravaginally, sawise kursus sampeyan kudu nggawe probiotik wadon kanggo mulihake mikroflora. Sawise antibiotik, iki utamané bener. Obat-obatan kuwi ana ing sembarang apotek ing bentuk kapsul utawa lilin - Vagilak, Laktozhinal lan liya-liyane.

      Yen sawise iki bakal ana kambuh, sampeyan bisa mikir babagan pil.

  • Olga :

    Hello! Kula bocah umur 3 taun, ing antarani aromatik njupuk antibiotik ing kacang almond, dhokter kandidi candidiasis, nunjukake 500.000 unit tablet nganti 1/4 tablet 3 kali dina. Pitakonan: Apa ana efek perawatan ingestesi? Utawa aku kudu nggawe solusi, kaya aku maca kene? Thanks in advance for your reply.

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan wis ditunjuk kanthi bener, dhokter ndadekake keputusan miturut macem-macem faktor.

  • Berik :

    Hello, Aku 31 taun wis nandhang stomatitis wiwit kanak-kanak. Kanthi 16 taun saben taun. 15 dina norma 15 dina ngilangi sores ing ilat, gums banget disiksa. Nystatin krungu bisa ngombe sasi ?? Thanks in advance! Berik.

    • Doc :

      Hello

      Njupuk sasi iku mbebayani kanggo ati. Biasane, nalika sampeyan duwe stomatitis, wong-wong mau diwenehake supaya tetep ing cangkeme lan dissolve, nanging wektu maksimum 2 minggu.

      Sayange, iki kedadean; sawetara wong duwe cenderung kanggo sawetara penyakit ing wangun kronis. Coba prophelaxis, ngresiki chlorhexidine saka wektu kanggo wektu, 1-2 kaping seminggu.

    • Emma :

      Nggawe soda panjenengan minangka Juruwilujengan kanthi ngusap untu lan tutuk throaty sawisé saben jam lan sadurunge wayah sore. Lan nystatin kudu diombe kanggo prophelaxis, amarga yen ana jamur ing tutuk, banjur ana uga ing usus.

  • Aigul :

    Dhewe Aku duwe thrush. Aku tuku trichopol lilin lan pengin gabungke karo nystatin. Apa luwih apik kanggo tuku: pil, lilin utawa ointment?

    • Doc :

      Hello

      Trichopolum ora mbantu karo thrush.

      Nystatin mbantu. Yen iki pisanan sampeyan, lilin sing paling apik. Yen discharge ing genit eksternal, banjur nambah krim ing.

      Yen sampeyan lara maneh, sampeyan kudu nambah pil kanggo lilin.

  • Angela :

    Good day!
    Ngomong aku, aku ngombe antibiotik sing kuwat, (ora mesthi wae) wiwit thrush, aku krungu yen nystatin bisa dijupuk nalika njupuk antibiotik, ngomongi aku sabaraha pil sing kudu ngombe saben dina?

    • Doc :

      Hello

      500.000 unit 3-4 kali dina utawa 250.000 IU saka 6 nganti 8 kali dina kanggo 10 dina.

      Sampeyan bisa nyoba opsi sing luwih enak - suppositori clotrimazole / livarol / pimafucin.

      Sawise rampung perawatan kabeh - antibiotik lan antifungal - probiotik khusus wadon bakal dibutuhake kanggo mulihake microflora. We have a list in the "Preparations" section.

  • Marziyat :

    Hello Sawise perawatan (bangga), dhokter diwenehake nystatin kanggo aku njupuk rong minggu.
    Ngomong aku, piye carane aku isih bisa mulihake microflora? Gordnorel mabur luwih saka sapisan.

    • Doc :

      Hello

      Ana probiotik khusus kanggo pemulihan mikroflora - Vagilak, Laktozhinal lan liya-liyane.

  • Katerina :

    Sampeyan perlu ing kabeh kasus penyakit kanggo takon dhokter lan ora kanggo obat-obatan saka Internet. luwih kerep kasil kanggo pasien. lan banjur komplikasi perawatan lan kesalahpahaman sing ora bener lan tuntutan saka pasien menyang dokter

  • Dadi :

    Good day! PROMPT nyolong nystatin kanggo kulit candida.

  • Alexander :

    Hello! Aku duwe candidiasis ing sirah penis, uga kulit kepala mbebayani lan ora mbantu shampoo. Bisa duwe sambungan umum? Bisa kena penyakit jamur? Bisa nyepetake bantuan?

    • Doc :

      Hello

      Bisa uga ana sambungan, candidiasis nyebabake kulit lan organ liyane. Kita saestu nyaranake sampeyan menyang dhokter, pisanan, dheweke bakal bisa nliti wilayah sing kena, lan kapindho, temokake luwih lengkap babagan riwayat penyakit.

      Yen iki jamur, Nystatin ngirim bantuan, tablet kaping 4 dina, 500.000 unit, kanggo 10 dina.

  • elkhan :

    Nastatin ya wis ora ana sing bisa nyusoni Nestatin.

    • Doc :

      Hello

      Ing bocah, dosis cilik banget. A tablet 500.000 kudu dipérang dadi 4 bagean sing padha, sing 250000 tablet dibagi kanthi 2. Ganti siji bagean 3 kali dina. Tuang lan dilute karo susu.

  • Elena :

    Matur nuwun, yen nystatin bakal mbantu aku lan apa dosis aku wis ditemokake ing analisis lida DNA candida albicans. Aku ora mirsani gejala. Thanks!

    • Doc :

      Hello

      Ing kasus sampeyan, pil sing ora mung perlu, sampeyan mung bisa ngeculake microflora. Akeh sing duwe candida ing smear, iki durung dadi penyakit. Yen ora ana gejala, ora ana sing kudu rampung.

  • Andrei :

    Hello Ana ing urolog. dikirim kanggo lulus tes. Nglelebke smear lan ketemu candida krusei. Nanging misale jek aku sing cangkeme lan jamur sing padha. Dokter diwajibake ngombe fluconazole. Mungkin malah nestatin ngombe? Utawa liya? Mangga matur.

    • Doc :

      Hello

      Saiki, obat Voriconazole lan Caspofungin kasedhiya marang Candida krusei, sing arupa jumlah dhuwit sing akeh banget. Ana itraconazole, sing pelayaran sensitif, nanging kurang saka jamur liyane.

      Kita maringi pitutur supaya sampeyan nemokake dokter liyane sing bisa menehi resepsi itraconazole lan mriksa efektifitas.

  • Georg :

    Hello, dina iki dina kaping enem aku wiwit njupuk Nystatin, sawisé aku nemoni sariawan ing lisan mucosa. Kira-kira setahun kepungkur, masalah diwiwiti sawise njupuk antibiotik, dhokter ora menehi perhatian kanggo mbungkus ilat lan mandhap. Sajrone wektu, ilat wiwit ditutupi karo mekar sing luwih padhet, tombol lan aku nyangka jamur. Sawise ningali gejala ing Internet, aku nemokake miring kanthi lengkap kanggo gejala. Dheweke miwiti njupuk tablet Nystatin 1 kaping 4 dina, esuk dheweke nambah dosis nganti 2 tablet 4 kali dina, nalika salah siji saka loro tablet mulai larut, dheweke nambahake mbungkus mulut kanthi solusi baking soda, ditambahake Lugol, nanging sayangé ana owah-owahan sing katon ing sisih positif durung. Aku bakal ngupaya kesempatan kanggo nyedhaki dhokter liyane, ora THERAPY. Sanajan dheweke nyelidiki kabeh organ internal marang aku, dheweke ora ngandhani masalah kasebut, nanging masalah sing diwatesi ing epitel "gastroduodenitis" + cholecystitis ati kronis, sing "dhokter" durung katon.
    Aku kepengin nerusake menyang akhir dina 14 dina njupuk Nystatin, aku arep seneng karo asil sing dikarepake.
    R.S. Ya, ing dina kaping 2 lan kaping pisan, aku njupuk siji kapsul Fluconazole.

    • Alexander :

      oral candidiasis? Iki yen imunitas lemah banget, HIV. Ditemtokake dening stroke sing prasaja. Paling akeh sampeyan duwe streptococcus utawa bacillus liyane. Piye wae, aku uga wedi, aku mikir, jamur!) Nanging diobati karo pil Imudone lan mbilas nganggo furatsilinom)

  • Irina :

    Hello, Aku njaluk dermatitis seborrheic, nanging ora ana efek saka perawatan, ketonazole ora mbantu, dhokter ora njupuk analisis, padha ngomong kabeh cetha. Bisa nyepetake bantuan?

    • Doc :

      Hello

      Ora mungkin. Yen sampeyan curiga jamur kulit, coba gawe sampo antifungal. Utawa hubungi dokter liyane sing bakal prescribe tes.

      • Sahsa :

        Halo, bocah (2years) ing lambene kelamin nduweni abang kuwat kanggo 4-5 dina nyoba nyoba salep seng lan tempel ora mbantu krungu yen sampeyan bisa nggawe ointment saka nystatin lan carane aplikasi?

  • Tatyana :

    Hello, Aku nampa retinoid (bakal mbusak) bab 2 minggu. Gynecologist milih nystatin ing meja. Pitakonan kula iku bisa kanggo gabungke obatan kasebut?

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.