Apa mbebayani kanggo mbusak tahi (neoplasm)

Nevus ing pundhak ing tampilan sing luwih gedhe Jeneng umum "moles" nyatakake klompok pigmen pigmen ing kulit manungsa. Ing praktik medis, padha disebut nevi lan disebut minangka tumor jinak.

Mulane moles ngasilake melanosit ing sel kulit sing tanggung jawab kanggo produksi melanin.

Nevi pigmentasi reguler nduweni tampilan titik utawa kacang polong ing ndhuwur kulit, lan palet warna diwakili dening pirang-pirang warna: saka cahya kuning nganti coklat peteng, meh ireng.

Supaya bisa mbusak moles

nevus pipi diagram Ing awak manungsa, sapérangan moles ora pati aman, kemungkinan sing dilahirake ing melanoma meh padha 0 lan ora mbutuhake intervensi bedhah.

Ing wektu sing padha, sawetara tumor nyumet nyawane, amarga padha kerep cawat nalika nganggo sandhangan utawa perhiasan, ana uga akeh moles ing awak, lan sawetara uga ngrusak penampilan (ana ing ngarep).

Mulane, mesthine bisa, nanging mung sawise ujian dening spesialis.

Noni pigmen kudu dibusak yen ana:

  • tandha-tandha onkologi sing bakal ditindakake, nalika formasi wis ngowahi werna, struktur, ukuran;
  • alasan kosmetik, yen nevi malah nambah banding estetis, yaiku. dumunung ing pasuryan, kalebu ing irung, eyelid, lambe.
  • nalika moles nambah risiko ngembang melanoma. Biasane, spesimen kasebut dumunung ing gulu, ing sirah, ing wilayah lumbar, ing wilayah sing intim, ing dada (wanita) lan cilaka permanen.

Sampeyan kudu takon karo spesialis ing kasus mole:

  1. dibentuk nalika diwasa;
  2. nduweni dimensi luwih saka 6-10 mm;
  3. ora dikarepake "aktif".

Kajaba iku, alesan kanggo diakoni langsung ing rumah sakit yaiku prilaku "aneh" saka pigmented nevus, kayata:

  • ngganti warna pigmen;
  • gatal, abang, peeling ing area nevus ;
  • pamriksan saka permukaan "mengkilap" kanthi mole;
  • Tambah ing ukuran tumor (ing bidang horisontal utawa vertikal);
  • breaking symmetry;
  • ing tatanan pinggiran sing ora rata lan ragged;
  • rambut rambute diiseni dadi mole;
  • owahan ing Kapadhetan utawa struktur;
  • discharge saka getih utawa cairan purulent.

Sampeyan bisa mbusak moles sing ana ing bagean awak sing tansah ditutupi nganggo sandhangan (contone, ing awak) kapan wae taun. Yen ana resiko minimal eksposisi ing wilayah sing kena pengaruh sinar matahari, banjur dianjurake supaya bisa dilakoni ing pungkasan mangsa gugur, mangsa utawa mangsa awal.

Neoplasma vaskular - angiomas duwe wangun sing rata utawa rada protruding ing sadhuwure kulit. Langit sing gumantung ing prau, kanthi dasar sing digawé. Ana pucuk jambon, abang sing abang utawa bluish-ungu.

Angiomas kapiler paling sering katon ing pasuryan, nalika cavernous biasane "ndhelikake" ing kulit utawa "ngrampungake" ing organ internal, lan lymphangiomas mundhak saka kapal sistem limfatik.

Manungsa waé! Angiomas ora dianjurake supaya bisa dibuang tanpa kabutuhan ekstrem, biasane nyebabake aliran getih, anjog marang munculna cures lan konsekuensine liyane.

Namung hemangiomas sing ngrusak penampilan (sing ana ing ngarep) utawa cilaka kanthi permanen nalika nganggo sandhangan, nganggo perhiasan utawa sabuk sing kena. Campuran operasi ora bisa nyegah lan nalika tumor mundhak kanthi cepet (jero utawa ing ombone), iku terus-terusan getihen utawa ulcerating.

Moles kerep digandhengake karo warts cendhak , amarga padha uga rada dhuwur ing permukaan kulit lan duwe wangun bunder, lan werna kasebut bisa dadi coklat oranye utawa coklat (nanging sing paling kerep ana warts sing werna sing cedhak karo nada kulit). Iku seng di pengeni kanggo mbusak, amarga yaiku foci saka panyebaran papillomavirus.

Spesialis sing arep di hubungi

gadis ing dhokter Yen ana masalah moles, akeh wong ngurusi klinik kosmetik. Sementara, penghapusan nevi pigmented yaiku area kegiatan lan tanggung jawab dermato-oncologist sing qualified.

Mung nyisihake tahi lalat, sing ditindakake ing sangisoré pengawas spesialis, disusul karo pemeriksaan histologis materi sing ditampa nalika operasi, bisa dadi jaminan kanggo nyegah perkembangan melanoma ing mangsa ngarep.

Apa cara panyimpenan kanggo milih

wart aman dening pembekuan

Cryotherapy

Tujuan utama operasi yaiku mbusak fragmen patologis (bintik-bintik utawa bintik-bintik), sing ngijini sampeyan kanggo nylametake suplai getih normal menyang jaringan ing wilayah kasebut.

Kanggo mbusak, sampeyan bisa milih cara ing ngisor iki:

  • Cara bedah efektif nalika mbusak neoplasma ganas. Ing kasus iki, ahli bedah bakal "nyukur" ora mung nevus, nanging uga jaringan sing adoh saka médastasis. Ing kasus iki, pamriksan histologis sing lengkap bisa dilakoni, amarga awak mol kasebut bakal tetep. Kerugian operasi kasebut kalebu katon catu, supaya metode iki ora cocok kanggo ngilangi moles ing pasuryan;
  • Cara elektro koagulasi diprodhuksi dening tumindak dhuwur saiki ing permukaan tumor. Nalika iki, ana lancip panas saka jaringan nevus lan jejer sing ana, ing panggonan sing bentuke kulit garing (ilang sawise 7-10 dina). Sampeyan bisa mbusak mole ing 1 sesi lan meh ora angel (yen tumor cilik, banjur ora perlu anestesi). Kauntungan saka cara iki kalebu kacepetan prosedur lan minimisasi risiko infeksi tatu, uga kamungkinan kanggo njaga materi sing dibuang kanggo tujuan nguji ora ana / ngarsane sel kanker. Senajan peralatan ngidini sampeyan ngontrol ambane efek saiki sing mencolok, bekas lendhut cilik isih tetep ing panggonan mole sing dibuang;
  • Cara cryodestruction didhasarake ing efek nitrogen cair ing temperatur sing kurang cepet kanggo numpes lan nolak jaringan sing rusak. Sawise paprangan kadhemen, bentuk kerak, ing ngendi tissue sehat dadi mbentuk. Periode penyembuhan saka tatu maneh dibandhingake karo electrocoagulation utawa laser nevus removal. Kekurangan saka cara iki kalebu kasunyatan sing ana kemungkinan dhuwur saka parsial penghapusan mole, lan sawise iku bakal perlu kanggo ngulang prosedur kasebut. Kajaba iku, ora bisa ngontrol jerone paparan nitrogen, sing bisa nyebabake karusakan kanggo jaringan sehat.
  • Getih laser ngijini sampeyan nindakake prosedur kasebut tanpa ngrusak jaringan nevus ing lingkungan, amarga sampeyan bisa ngontrol ambane cahya lan diameter radiasi. Cara iki luwih efektif kanggo ngilangi moles cilik. Sawise campur tangan, ana praktik sing ora bisa ditindakake;
  • Pangiriman gelombang radio efektif nalika ngilangi tumor kulit kanthi ukuran cilik. Kanthi bantuan radiocoagulator, neoplasma bisa ngilangake tanpa traumatizing nevus lingkungan ing jaringan sehat. Infeksi sajrone prosedur kasebut temenan dikecualeni, amarga piso bebarengan ngurangi lan ngresiki area dhaerah. Ora ana cetha sawise mbusak gelombang radio mole, lan materi bisa dikirim kanggo biopsi.

Apa bisa dadi jalaran

thermometer Ing kasus-kasus sing paling umum, operasi kasebut sukses, nanging kadhangkala gejala sing ora karu iki bisa dumadi:

  • sedheng bahan (37-37.5 ° C) suhu awak;
  • hiperemia lan edema ing situs nevus aman;
  • tatanan kompaksi ing panggonan tanda randha remot lan pambentukan tuberkle minangka alesan kanggo bali menyang oncologist kanggo nyegah kemajuan melanoma.

Sajrone periode rehabilitasi, sing tahan kanggo 7-14 dina, ora dianjurake:

  • udan tatu;
  • aplikasi kosmetik;
  • manggon ing wayah awan ing srengéngé;
  • dhewe mbusak kerak bumi.

Contraindications

Iku luwih apik kanggo wanita sing ora dioperasi nalika haid. Iki amarga kasunyatan yèn nalika haid haagulabilitas getih ngalami owah-owahan (owah-owahan hemostasis) lan pendarahan bisa dumadi.

Wigati! Sajrone meteng, utamane ing trimester kaping telu, ora mesthine kanggo ngilangake tahi lalat, lan luwih becik nundha operasi nganti bayi lair.

Nanging yen kahanan kasebut mbutuhake respon langsung (tumangkel tumor kanthi cepet, transformasi dadi melanoma), banjur intervensi bedah dilakokaké kanthi cepet, nanging kanthi nggunakake obat jinak.

Anak-anak moles mung dibusak ing kasus-kasus luar biasa, nanging wiwit umur 18 (nalika wutah aktif awak rampung) operasi kasebut bisa dilakoni.

Amanake moles ora dianjurake nalika pasien:

  1. ARVI lara;
  2. Dheweke duwe tahap akut penyakit herpetic;
  3. keluhan demam;
  4. mung pulih sawise krisis hipertensi;
  5. Ngelingake reaksi alergi kanggo obat penghilang noda.

Umumé, pembuangan sirup kanthi nggunakake scalpel paling kerep dilakoni (ing kene, kualifikasi lan pengalaman dokter akeh banget) lan perawatan laser.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.