Ngenali jamur kuku kanthi foto

Dokter serius Nalika arep menyang dhokter? Kapan kuku bakal ganti warna lan dadi warna coklat sing ora alami? Utawa nalika pucuk dadi kuwat lan tipis? Utawa, yen gejala kasebut ora infèksi jamur ing kabeh, nanging mung asil saka kompresi kuat kuku utawa cilaka?

Bakal mbantu kanggo ngenali jamur kuku ing foto kuku: kanthi maneka kuku lan mbandhingake karo foto.

Ngomong, yen sampeyan ngira yen jamur ora ana ing kuku, lan ing kulit sikile, tangan utawa bagean awak, sampeyan lagi ana ing kene .

Tahap infèksi ing macem-macem wangun onychomycosis

Kanggo ngilangi keraguan babagan ngarsane utawa ora ana jamur, kita suggest nemokake apa jamur kuku katon ing tahap sing beda-beda.

1 Ing foto iki, jamur kuku mulai nyekel pinggiran kuku kuku. Nggoleki sing luwih cetha: pinggiran ujung kuku lan pinggiran gratis wis entuk werna kuning, lan piring dhewe dadi buram (pangkal kuku ora ana maneh tembus). Kadhangkala ana celah antarane piring kuku lan amben ing ngendi patogen jamur lan mikroba liyane urip. Dokter nyebat lesi iki kanthi bentuk distal-lateral kuku kuku.

2 Foto ing ngisor iki nuduhake tataran awal jamur kuku saka wangun sing padha, nanging wis karo hyperkeratosis subungual. Hyperkeratosis minangka fénoména nalika kaktèran nanggepi jamur kanthi keratinisasi sing luwih dhuwur saka amben kuku. Luwih jero jamur kasebut penetrates piring kuku, sing luwih kenthel kuku dadi.

3 Tahap akhir bentuk distal-lateral - kekalahan kabeh kuku, keterlibatan ing proses matriks (panggonan ing ngendi kuku mulai berkembang), kuku dystropi.

4 Wangun putih permukaan mung bagian dorsal (ndhuwur) saka piring. Ing wiwitan, tumit putih cilik katon ing pucuk, sing maju lan nyakup wilayah sing luwih gedhe. Yen foto iku angel kanggo nemtokake manawa torments jamur kasebut, kene sawetara pedoman tambahan:

  • Piring kuku longgar lan kenthel, sing gampang katon dening ngusap, ngandut babagan superficialitas saka lesi.
  • Wangun iki mung ditemokake ing kuku sikil (luwih kerep ana ing driji 1, kurang asring ing 5th).

5 Wangun infèksi jamur sabanjuré yaiku subungual proksimal. Ditondoi dening kekalahan saka roller abang (jaringan sing nyakup kuku). Banjur roller ngembang, dadi mengkilat, banjur ganti wujud. Asil - pemisahan saka kutikula saka kuku. Sabanjure miwiti owah-owahan dystrophik ing piring kuku. Padha wiwit karo katon saka irregularities resembling grooves ing pucuk. Ing kasus lanjut, piring kasebut ilang.

6 Wujud total dystrophic yaiku versi infèksi jamur paling canggih ( luwih ) saka wangun proksimal utawa distal. Foto kasebut cetha nuduhake yen pucuk ora rata, mekar, nduweni werna abu-abu. Fitur utama yaiku karusakan lengkap utawa sebagean saka piring kuku.

Carane beda paku mengaruhi kuku?

Muga-muga, ora ana pitakonan sing ditemokake ing gejala sing bisa ditemtokake sacara visual. Nanging ora becik kanggo nemtokake jinis jamur sing tanggung jawab kanggo kasangsaran kuku lan sikil. Iki penting banget kanggo pemilihan obat sing nyukupi kanggo ngobati infeksi, amarga asring zat aktif obat nangani mung siji jamur.

Paling umum yaiku jinis kuku kuku ing ngisor iki (foto kanggo mbantu).

7 Jamur jamur ragi . Patogen iki kalebu ing genus Candida. Kerusakan dening wong-wong mau ditondoi kanthi nyemprotake kuku, ngiringké, mundur sacara bertahap mburi amben. Ing kasus sing mlaku, piring kuku nemu werna coklat lan meh ngalami exfoliate. Ora mung kuku, nanging uga roller: dadi luwih kandel, membengkak lan dadi abang.

8 2. Dermatophyte. Yen kuku diserang karo Trichophyton spp., Microsporum spp. lan Epidermophyton spp, garis kuning utawa werna abu-abu / abu-abu katon dhisik. Banjur ujung kuku kasebut wiwit kuning lan mboko sithik nuli adoh saka pucuk kuku. Titik liyane, luwih dhuwur derajat infèksi.

9 3. Jamur jamur. Wis dirawat luwih gampang tinimbang wong liya, amarga ora nembus jero menyang kuku. Tandha utama infèksi yaiku owah-owahan warna piring kuku. Padha bisa dadi ijo, ireng, coklat, lan liya-liyane. Uga, jamur jamur bisa nyebabake munculake bintik ireng lan titik ing kuku.

Patogen infèksi jamur pungkasané pindhah saka kuku menyang sikil (jamur ing sikil lan kuku ing foto), lan ing sajrone gatal-gatal, retak kulit wong wiwit keganggu kanthi nyawang nalika mlaku-mlaku.

10 Yen sampeyan mirsani gejala kasebut, banjur hubungi dokter dermatolog. Sing cepet perawatan kasebut, sing luwih cepet jamur bakal ninggalake kaki lan kuku piyambak.

11 Utamane ati-ati kudu dadi wong tuwa bocah cilik, kang uga ana jamur, sanajan ora kaya wong diwasa. Ing foto jamur kuku ing bocah-bocah, bisa dideleng yen umume bisa mili miturut jamur ing wong diwasa, nanging bocah uga bisa diganggu dening ulkus, erosi, vesikel, gatal lan kulit sing ireng. Kerep kedadeyan lan kobong nalika obah.

Perawatan

12

Sampeyan ora kudu nyoba kanggo ngobati jamur kasebut dhewe. Minangka wis kacathet, obat-obatan ora bisa ngatasi kabeh jinis patogen infèksi jamur, supaya obat larang sing dituku saka farmasi uga ora ana guna. Ing foto jamur kuku ing ndhuwur bisa dideleng yen ing sembarang tahap infeksi jamur, perawatan lokal utawa sistemik ora bisa diduweni. Kajaba iku, bakal perlu kanggo ngilangi faktor-faktor sing nyumbang kanggo munculé jamur.

woman_doctor_01b Mlebu karo dhokter - bab pisanan sing kudu dilakoni sawise sampeyan yakin yen ana penyakit. Iku spesialis sing bakal milih obat sing paling apik, nulis perawatan lan ngontrol panyimpenan saka penyakit kasebut.

Minangka aturan, dhokter menehi resep tamba lokal marang mycoses. Baca "Deleng obat sing efektif."

Ing kasus lanjut, sampeyan uga kudu pil , nanging didol, biasane nganggo resep. Sampeyan kudu eling yen tablet duwe sawetara keracunan lan panggunaane mung ditrapake ing sawetara kasus. Maca liyane babagan pil.

Pilihan liyane, apik-bukti kanggo piring kuku, yaiku lacquer. Waca liyane babagan varnishes ..

Tahap-tahap selanjutnya dan fitur-fiturnya bisa dijelasake ing kene: "Perawatan kulat kuku ing wangun sing diabaikan"

Uga, obat tradisional , senadyan popularitasé, arang banget ora efektif. Iku biasane ndadékaké saka tahap awal kanggo dystrophic formulir (ndeleng ilustrasi). Resep "Nenek" mung kanggo tujuan pandhuan.

45 komentar

  • Raisa :

    Sengit paningal !! Aja mbukak dhewe (

  • Nikolay :

    Sangat migunani, artikel informatif! Thanks kanggo info!

  • Serge :

    Lan aku ora weruh apa jamur katon. Sampeyan bakal perlu ing blumbang kanggo ndeleng wong, lan banjur sampeyan ora ngerti apa ....

  • Yarik :

    Ya, nggoleki, nanging aku kudu gelut karo dheweke saben dina ... alon-alon bali

  • irinp :

    Dokter apa sing kena dijaluk kanggo nemtokake penyakit kasebut?

  • Mario :

    Penekan kuku, pembentukan jagung lan jagung garing kanthi cepet, bisa dadi manifestasi saka jamur? Kaki tetep proses. Kula, aku ngresiki ... Kabeh wis dadi.

    • Anton :

      Ngganti sepatu sak mangsa. Kanggo mangsa sabanjure, tuku sepatu anyar. Pengobatan luwih larang. Lan menyang dermatolog.

  • Nigora :

    Aku uga duwe kuku tebal ing sawetara driji sikil. Nanging aku nyawang gambar. Ing pendapat kula, iki isih ora jamur. Mungkin aku mlaku akeh? Lan sepatu ora tansah nyaman?

  • Veronichka :

    Thanks kanggo Fukorcin, aku njaluk nyisihake jamur saka pabrik farmasi Tula. Iku worth penny, babagan 40-50 rubles botol gedhe. Fukortsin sawetara donya tegese lan ing pesta lan donya! Iku mbantu karo ngethok ing kulit, ngobati wong-wong mau saka pimples cacar air. Umumé, ing lemari obat ngarep kita ana alat iki!

  • Pengarep :

    Lan sing bener yaiku, carane sampeyan dianggep kanthi fucorcin

  • Anastasia :

    Ngomong, pujing, lan cairan saka ngisor kuku, kepiye carane bisa diisepake jamur nalika jamur?

    • Doc :

      Hello

      Nalika jamur umume arang banget, ana uga sing ditemokake, mung ing kasus sing paling dawa. Mesthine ana masalah cidera utawa dermatitis nangis, sayang, tanpa pemeriksae, angel disaranake.

  • Victoria :

    Apa sampeyan bisa ngomong: ing wayah wengi ing tumit banget gatal - bisa dadi jamur? Kuku ing driji sikil kapindho ing sikil kapindho nduweni werna penebalan lan kekuningan.

    • Doc :

      Hello

      Paling gedhé yaiku jamur. Begjanipun, luwih gampang nambani kulit tinimbang kuku.

      Tuku minyak kanggo milih saka - Clotrimazole, Teribnafine, Miconazole lan aplikasi miturut instruksi. Iki biasane 2 kali dina kanggo 2-3 minggu.

      Nalika kabeh gejala wis liwati, sampeyan kudu terus aplikasi, ora metu lan ora ngganggu perawatan.

      Uga, sadurunge miwiti perawatan, perlu mbusak kulit sing wis dikubur kanthi pumice.

  • Irina :

    Mangga pitutur kula, ing driji tengah, strip putih vertikal muncul ing kuku lan kuku bali menyang rong bagian ing sadawane jalur iki sajrone wutah. Kuku dhewe jambon, ora wavy horisontal. Mungkin iku jamur? Matur suwun!

    • Doc :

      Hello

      Iku ora mungkin, malah, bisa ngomong masalah sistemik awak, sampeyan kudu ndeleng praktisi umum, aja narik.

      • Alexander :

        Kula nyuwun pangapunten, kuku punika dipuntungaken dados tabung, lan kuku jempol kental lan kuning, nalika aku ngilangi, bentuk rongga ing kuku, lan boten wonten sanes, punika dipunpisahaken kadosta keripik, punika jamur?

    • Iman :

      Mbokmenawa, isih jamur, aku wis nyebar menyang kuku liyane. Ana uga kuku kuku. Ora mungkin tuwuh kuku.

  • Margarita :

    Halo, bocah sing umur 12 taun duwe bintik-bintik ungu-coklat sing simetris gedhe ing kuku kuku. Apa aku arep menyang dhokter?

    • Doc :

      Hello

      Yen dheweke langsung simetris, banjur sing pisanan nyaranake sepatu sing cramped.

      Nanging werna coklat bisa ngomong babagan masalah sistemik ing awak, supaya YES, sampeyan kudu menyang dokter. Sayange, ing dermatologi, jarang bisa nggawe diagnosis tanpa ujian.

  • Lyudmila :

    Pancen, fukortsil pancen tegese, sing ngilangi saka akeh YAC! Ing wayahe, uga ngobati marigolds kanggo wong-wong mau. piring kuku wis akeh tanpa karusakan ... banjur jamur surut! Lan sampeyan mung kudu lubricate kuku karo fucorcil mung sawetara kaping minggu .... lan ing interval kanggo smear kuku karo cuka 9% ...

  • Inga :

    Nanging aku nemtokake perawatan laser (aku ngetokake sawetara jamur ing Bali, sing durung ngerti, aku ora ngerti apa-apa, lan aku kudu ngobong kabeh nganggo laser, 5 sesi ing klinik lan Iki bjaka ki ninggalaken aku) Aku nggawa barang "souvenir" saka liburan, sial)

  • OLGA :

    Wektu sing apik! PROMPT .. PLEASE .. Apa aku? Gawe ANNOUNCEMENT .SEGES ARE NOT SMOORLY A LITTLE AS THE STRIP VERTICAL .. THEN THE CREATING OF FURNITURE IS IMPLEMENTATED OF A GLORY OF A SEPTAGE FROM A DRIVER OF FURNITURE FROM A DRIVER OF THE CURRENT OF PRODUCTION Ing pinggiran pinggiran sisih njaba. Kanggo 30 taun wis .. nanging retakan NO..REATING THE Saw FOR THE SOIL..SHAKES LIKE FLAV ... ... EVERYTHING IS CLEAN .... A FRESH THANKS .. If ANSWER

    • Doc :

      Good afternoon

      Yen kuku, sing diobati nganti sawetara wektu dening Exoderil, diserahake, iki nerangake analisis negatif, lan kasunyatan sing ilang saka tetes iki dikonfirmasi dening jamur. Mung butuh perawatan sing luwih jero, kanthi nggunakake pil.

      Nanging ana penyakit liya ing kulit lan kuku, kayata otoimun.

      Siji saran, sampeyan kudu pindhah menyang reception, kanggo njlèntrèhaké kahanan lan kanggo mesthekake yen dhokter menehi sawetara asil. Yen siji dhokter ora bisa mbantu, waca sing liyane, katelu ..

  • Natasha :

    Hello! Ngomong aku, bojoku duweni loro driji biru ing gambar cilik-cilik, ora tau dipaku. Apa iku jamur?

    • Doc :

      Hello

      Mungkin sepatu nyenyet anyar kena. Nalika sampeyan sijine, ora aran, lan sawise nganggo memar katon.

      Nanging mungkin jamur, Candida bisa mujudake biru, sampeyan kudu mriksa ing varcha.

  • Natalia :

    Hello!
    Aku duwe kahanan ing ngisor iki. Kanggo wektu sing cukup suwe, kulit ing tip driji cedhak karo kuku garing, bisa retak lan mateng. Lan ing dina-dina anyar aku weruh yen permukaan kuku wis kurang alus. Ing driji ring tangan kiwa ing kuku muncul loro garis longitudinal, padha karo retak. Yen katon ing cahya ing gambar cilik ing tangan tengen, sampeyan bisa ndeleng garis-garis sing wis longitudinal sing katon nganti tekan. Saben dina, aku ngelingake yen loreng longitudinal padha mboko sithik ing kuku driji liyane, sanajan ing driji sikil. Apa bisa dadi? Lan apa sing kudu dilakoni ing kasus iki? Mungkin iki jamur?
    Kasunyatan iku kanggo nem sasi aku wis nambani mycosis saka kulit sirah karo sampo Tsinovit, sing diwenehake dening dermatolog pribadi. Apa mungkin jamur kasebut bisa nyebar ing kuku tangan? Mungkin sampeyan kudu nganggo sarung tangan nalika ngumbah rambute lan ngaplikake sampo terapeutik?

    Lan liyane pitakonan kaya ora menehi kula tentrem. Dokter, saliyane sampo Tsinovit, diwenehi resep kapsul Itrungar kanggo nginum 2 minggu, aku wis ngombe lan luwih saka sepisan. Lan ing instruksi kanggo obat iki ora ditulis tembung babagan perawatan saka mycosis saka kulit. Padha ditrapake kanggo obatan liyane, adhedhasar itraconazole. Terbinafine lan analoge ditulis ing ireng lan putih: mycosis saka kulit kepala yaiku 4 minggu, nanging ora anaraconazole. Mungkin sebabe aku ora bisa ngobati mycosis saka kulit sirah? Wiwit proses perawatan wis ditunda, aku pengin ngombe pil ing sasi, lan uga nggunakake shampoo. Aku ora bisa menyang dhokter saiki. Aku maca sing tablet Lamisil mbantu wong sembarangan ing 1 wulan, nanging aku banget larang. Lan pasangan Ukraina Terbinafine minangka tamba murah lan aku wedi bakal ora efektif. Apa sampeyan menehi saran kula soko?
    Bantuan mangga.

    • Doc :

      Hello

      Ya, itraconazole ora nulis iki, nanging perkara kasebut ana ing patogen, lan ora ana ing penyetelan. Ing kasus, yen ora pas, sampeyan kudu ngombe liyane. Terbinafin minangka pilihan apik.

      Setengah taun perawatan ora norma, supaya sampo ora mbantu, nyoba liyane, contone Mycozoral utawa Nizoral.

      Ngganti obat kudu bantuan. Ngaso sekurang-kurang 4 minggu antarane kursus pil.

      Bisa uga kasebut ing driji dermatitis, kanggo mriksa perlu kanggo ngatur sawetara dina karo glukokortiko, umpamane, Prednisolone utawa Hydrocortisone. Yen mbantu, banjur paling reaksi autoimun yaiku dermatitis utawa soko sing padha. Cukup ora bisa digawa, ora bisa digunakake.

      • Natalia :

        Matur suwun.
        Kandhaku, apa tegese garis loreng longitudinal ing kuku tangan? Wong-wong padha ora bisa ngaso. Aku wiwit lubricate kuku tangan karo yodium kanggo wengi, utamané ing dina nalika sandi kepala.

        Aku pengin sawise Zinovita nyoba nggunakake shampoo liyane. Ngomongake, monggo, antarane owah-owahan shampo kudu istirahat lan carane akeh?

        Lan titik penting liyane ing perawatan yaiku disinfeksi. Carane kanthi efektif ngrusakake kuping (aku uga njupuk topi, sing kalebu wol nganggo akrilik) lan sandhangan (turtleneck, wol lan angora) karo mycosis saka kulit sirah. Pitulung Formidron?

  • Christina :

    Dadi dina iki, aku duwe kuku ing kuku, nanging ana ing tengah kuku lan werna iku cetha.

  • Angelina :

    Fukortsin bisa digunakake minangka perawatan kanggo jamur kuku? Utawa kulit mung?

    • Doc :

      Hello

      Mung yen sampeyan ora wedi yen kuku bakal tetep abang, anggere sing anyar ora tuwuh, lan iki wektu sing suwe banget.

  • Natalia :

    Hello Anak lanang duwe dermatitis seborohe saka sirah lan nyebabake wilayah irunge. Tanpa riset, miturut dhokter, kita nggunakake tincture Chemerican. Nanging sawise sawetara iku malah luwih elek. Mungkin sampeyan kudu ngombe pil? Apa jenis?

    • Doc :

      Hello

      Banyu dicampur karo kulit. Saka dermatitis seboro, sampeyan butuh sampo antipung, kayata Nizoral, Keto Plus, amarga Penyebab paling umum yaiku Malassezia furfur.

      Ana uga masalah liyane ing awak, umpamane, yen ana masalah pencernaan, kembung, lan bangkekan, sampeyan kudu nangani dhisik.

  • Adam :

    Hello! Aku duwe garis ireng ing driji sikilku ing kuku, apa sing bisa dakkandhakake iki?

    • Doc :

      Hello

      Iki bisa dadi kurang nutrisi, lan ana masalah karo sistem kardiovaskuler utawa pencernaan. Ing kasus apa wae, luwih becik sampeyan nemoni praktisi umum utawa dermatologis kanggo nasihat sing luwih akurat.

  • Kohl :

    Hello, Aku pengin wiwit njupuk fluconazole wiwit jamur nyakup meh kabeh kuku ing driji sikil sing gedhe-gedhe. Kajaba iku, kulit ing dodo terus guncang kanthi akeh peeling.

    • Doc :

      Hello

      Coba 150 mg seminggu. Yen sawise 4 minggu ing kulit, gejala kasebut ora lulus, mula iku ora jamur.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.