Edan Quincke, langkah pertolongan pertama

wanita entuk dheweke tenggorokan Angioedema utawa angioedema - manifestasi saka reaksi alergi, ditulis ing edema jaringan subkutan, membran lan epidermis.

Ana minangka akibat saka kontak langsung karo pemicu; cenderung kanggo manifestasi kasebut ing 20% ​​kasus ditemtokake sacara genetis.

Bebaya penyakit kasebut utamané tambah nalika pembengkakan laring lara occurs, sing nyebabake gangguan respiratori lan nandhang kekurangan.

Cathetan: Heinrich Ireneus Kwinke (1842 - 1922, Jerman) yaiku ahli umum lan ahli bedah Jerman, penulis akeh pamanggih lan inovasi ing bidang kedhokteran.

Penyebab paling angioedema yaiku:

Pangobatan paling kerep duwe efek samping ing wangun angioedema:

  • Obat anti-inflamasi non-hormonal - Ibuprofen, Aspirin;
  • Angiotensin converting enzyme (obat ACE) - Elanapril, Lisinopril, Captopril;
  • Antibiotik, ing penisilin khusus.

Faktor risiko nyebabake kelemahan kanggo angioedema:

  • penyakit endokrin;
  • infèksi parasit lan virus: invasi helminthic , giardiasis, hepatitis.

Carane Quincke dadi gedhe

Jeneng kasebut nyatake dhewe, wong kasebut ngubengi pasuryane lan / utawa bagean awak liyane.

Paling asring, bagian pasuryan, kuping, lidah, perangan awak, lan kelamin kena pengaruh. Nandhang penyakit kasebut yaiku urticaria - mandhiri lara gatal ing macem-macem bagian awak.

Ing kasus nyebar edema menyang meninges, gejala sistem saraf pusat - serangan epileptiform, aphasia.

Reaksi iki saka sistem kekebalan nyebabake dhewe saka saperangan jam nganti pirang-pirang dina, banjur ilang tanpa tilase.

Tambah ing ukuran membran mucous saka sistem pernapasan iku mbebayani kanggo kesehatan lan diiringi gejala ing ngisor iki:

  • choking;
  • nyenyel;
  • kram perut lan nyeri;
  • kurang ajar
Manungsa waé! Nalika mbenerake pratandha kasebut, perlu nelpon ambulans kanggo rawat inap ing rumah sakit. Angioedema abot bisa nyebabake kejut anaphylactic, kanthi resiko pati. Tumindak tanpa penundaan.

Klasifikasi saka angioedema

Adhedhasar keruwetan dalan lan lokasi, jinis angioedema iki dibagi:

  1. Edema karo urtikaria;
  2. Dituku;
  3. Hereditary;
  4. Nemen (luwih saka 6 minggu);
  5. Akut (nganti 6 minggu);
  6. Isolated

Pemilihan sistem perawatan lan durasi kasebut gumantung saka wangun penyakit kasebut.

Bantuan sepindah kanggo angioedema

Antihistamin Sadurunge teka dokter, perlu njupuk langkah kanggo ngluwari korban. Ngupaya bantuan saka spesialis perlu sanajan kondisi pasien kasebut minangka puas.

Tindakan darurat darurat:

  • Aja nyedhak karo alergen.
  • Nyedhiyani udhara seger ing kamar.
  • Busak sandhangan nyenyet (mbusak selendang, ngalahake tali utawa sabuk).
  • Sijine kompres ing panggonan tandhing jaringan.
  • Yen reaksi kasebut ditindakake sawisé injeksi tamba utawa cokotan serangga, banjur tourniquet kudu diaplikasikake ing situs injeksi alergen kanggo nggawe kendala kanggo nyebar menyang getih.
  • Kanggo nyepetake nyisihake zat-zat saka awak, perlu kanggo njamin ngombinasi, ngombe sorben, yen allergen dianggo liwat weteng.
  • Njupuk antihistamin .
  • Moisten mucosa hidung karo tetes vasoconstrictor.
Penting! Nalika nyedhiyakake pertolongan pertama, sampeyan kudu ngelingi yen sorbent netralake kabeh zat bisa, kalebu obat-obatan, sing korban wis dijupuk. Sampeyan kudu tumindak miturut kahanan: menehi korban siji sarana sing kasedhiya (antihistamine utawa absorbent).

Perawatan angioedema, gumantung saka pilihan kanggo gejala

Pengukuran babagan terapi gumantung ing keruwetan manifestasi, nomer lan apa sing digandhengake karo sistem pernapasan awak.

Choking (dadi gedhe saka membran lendhut saka sistem pernapasan)

Laryngeal edema 1 Ing ngarsane edema saka membran lendir saka lidah, larynx, lan nasopharynx, rawat inap lan perawatan dianjurake miturut pengawasan saka rumah sakit.

Kanggo njlentrehake lokasi laryngoscopy tumindak.

Ing kasus sing parah, edema laring gejala digabungake karo hemoptisis, pallor utawa sianosis saka wajah (sianosis), batuk "barking" - iki minangka alasan kanggo rawat inap langsung.

Bantuan karo kasulitan proses pernapasan:

  1. Injeksi Epinefrin (adrenalin);
  2. Injeksi antihistamin, umpamane, suprastin utawa tavegila .
  3. Penerimaan obat-obat hormonal.
  4. Nyedhiyakake oksigen sing lembab.
  5. Diuretik (Furosemide, solusi mannitol, solusi urea).
  6. Asam askorbat, produk adhedhasar kalsium.

Ukuran kasebut ditindakake ing unit perawatan intensif utawa reanimasi.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.