Bedane moles, kutil, papiloma, fibromas

mol ing pundhak wadon Kulit minangka organ ageng kanthi total area nganti 2,5 meter persegi. nalika diwasa, nglakoni akeh fungsi.

Iki nglindhungi awak saka faktor lingkungan sing saleh, nyedhiyakake thermoregulation, respiration lan proses penting liyane.

Integument kasusun saka telung lapisan utama - epidermis, dermis, lan lemak subkutan.

Kabeh jaringan dibentuk saka sel sing terus tuwuh lan mati. Kadhangkala hubungane karya sing diganggu, sel-sel wiwitan dibagi kanthi acak, mbentuk tumor patologis - neoplasma. Ana sawetara jinis limo saka loro sing paling ora aman lan mbebayani kanggo kesehatan, kalebu:

  • nevi, moles, birthmarks;
  • warts lan papillomas;
  • dermatofibromas.

Saben spesies dibedakake ora mung dening pratandha eksternal, nanging uga dening penyebab. Sawetara kudu dibusak, kanggo wong liya luwih apik kanggo mung nonton. Sawetara katon saka lair, liyane dibentuk ing saindhenging urip.

Yen sampeyan sinau kanggo ngenali, sampeyan bakal bisa nyegah konsekuensi serius, kayata infèksi utawa transformasi bentuk benign dadi ganas.

Nevi

Sinonim saka jeneng - mole, birthmark. Ing ngisor iki, kabeh neoplasma iki pigmented nevi (naevus). Iki minangka kelompok nevocytes - sel kulit sing ngandung akeh melanin (pigmen sing tanggung jawab kanggo werna integument, rambut lan retina).

Dipercaya yèn unsur kasebut dilebokake ing jabang bayi ing jero kandungan. Sawetara wong katon langsung sawise lair (4-10%), liyane ing puberty (nganti 90%), lan liyane sak urip ing pengaruh pengaruh faktor lingkungan. 75% saka Kaukasus duwe tinta.

Antarane panyebab malformasi kulit bayi mangsa ngarep, ana faktor-faktor sing meruh awak wanita nalika ngandhut:

  • owahan hormonal - dadakan mlumpat ing estrogen lan progesteron;
  • infèksi saluran kemih, penyakit venereal;
  • mabuk karo racun, alkohol;
  • kelainan genetis.
Manungsa waé! Mungsuh utama moles lan panggonan - ultraviolet. Ing pangaribawa sinar, neoplasma bisa mubah dadi melanoma - tumor ganas.

Ana kira-kira satus varieties pigment nevi. Padha ditemokake ing epitelium permukaan, ing wates epidermis lan dermis, utawa langsung ing dermis.

Moles rata utawa dhuwur ing ndhuwur, kalebu ukuran 1 mm nganti pirang-pirang puluhan sentimeter. Yen titik njupuk sebagian besar kulit, mula kasebut raksasa. Rambut bisa tuwuh ing permukaan. Neoplasma liyane uga dianggep nevi:

  • hemangiomas - tumor pembuluh darah abang;
  • nevi kelenjar sebaceous - ora ngandhut melanin lan wis utamané ana ing sirah;
  • titik anemik - wilayah cahya karo klompok pembajakan durung maju.

Varietas paling mbebayani yaiku dysplastic (atypical) nevi, sing dumadi ing 5% wong ing planet iki. Wong-wong iki pisanan rawan degenerasi dadi tumor ganas, lan kanthi mangkono mbutuhake pemantauan konstan. Iki minangka wujud transisi antarane mole normal lan melanoma utawa kondisi precancerous.

Gejala sing ditrapake ing sembarang nevus kudu diwaspadai:

  1. owahan ing ukuran, warna;
  2. pendarahan;
  3. gatal, nyeri, rasa ketegangan, tingling;
  4. transformasi lumahing alus menyang kasar, katon bumps, retakan lan inklusi asing;
  5. reshaping lan smoothing ing contours titik;
  6. peeling saka kulit.

Diagnosis ditindakake dening pengawasan visual, kaca mikroskop utawa mikroskop neon, tes laboratorium, komputer. Ing kasus bebaya, nevus dibusak bebarengan karo bagian integumentary sehat lan jaringan lemak kanthi operasi.

Papillomas

papiloma ing kulit Iku warts. Tumor sing jembar ing wangun pertumbuhan lembut papillary ing pedicle utawa basa sing amba.

Padha katon kaya cauliflower. Alasan penampilan kasebut yaiku manungsa papillomavirus (HPV), sing nduwe luwih saka 60% populasi donya.

Sawetara galur patogen ora mbebayani. Liyane nyebabake warts utawa genital warts genital.

Ana sing duwe sipat onkogen lan mimpin tumor tumor ganas, kanker serviks ing wanita lan organ intim ing wong. Virus onkogenik dhuwur kalebu galur 16, 70, 18, 68, 31, 59, 64, 50, 33, 39.

Mikroba kasebut ditularake saka wong sing kena infeksi nalika hubungan seksual, kontak (ngalami cidera lan luka sing mbukak karo getih), kanggo bayi saka ibu. Infèksi lan panyebaran papillomas kanggo kulit sing sehat kanthi ciloko bisa.

Periode inkubasi dumadi ing pirang-pirang taun. Operator ora ngerti infeksi kasebut, terus nyebar virus marang wong liya.

Kutil yaiku:

warts tangan Mengkono, sederhana utawa biasa . Iki disebabake dening jinis HPV tipe 2 lan 3. Tuwuh ing pucuk tangan, driji, telapak tangan, duwe tekstur sing kandhel.

Growth ana ing babak utawa bunder, ditutupi karo lapisan mesum saka epitelium, nduweni akar sing njeblug jero menyang dermis. Lumahing ing retak, tanpa pola kulit, ana inklusi asing.

Werna abu-abu, jambon, kuning kotor, padat utawa coklat. Ana formasi sing dipasangkan, ing ngendi wilone ibu luwih gedhe.

warts ing sikil Plantar utawa spinula . Ana ing driji sikil lan soles (heels, driji sikil lan driji sikil) minangka asil saka jinis HPV 1, 2, 24, 27, 57.

Amarga tekanan meksa nalika lumampah, wartu iki tuwuh jero lan jembaré. Iku nyengsarakke, hard lan kasar kanggo tutul.

Ing jero ana titik ireng - capillaries clogged karo clots getih. Iku katon kaya jagung.

rata warts ing pasuryan Flat, youthful, juvenile . Sing luwih umum ing remaja lan bocah-bocah, disebabake 3 lan 10 jinis HPV.

Iki minangka pirang-pirang nodul utawa plak sing dibunderaké, sacukupe ora munggah ing ndhuwur kulit (dhuwur nganti 5 mm).

Dilokalisasi ing pasuryan, gulu, mburi tangan, dhengkul. Werna gumantung saka werna kulit lan bisa dadi werna abu-abu, ungu, coklat lan biru.

Utas wart cedhak mripat Threadlike (acrohord). Neoplasma beda-beda ing wangun bunder utawa oblong, ukuran cilik - nganti 5 mm.

Iki bisa nimbulaké integumentasi ing gulu, kelopak mata, mata lan hidung. Wanita duwe elemen kaya benang ing dada lan ing lambung.

Wis ditetepake yen kedadeyan kasebut ana ing panggonan kanthi ngetokake sweating. Cacat jenis HPV 9, 8, 3 lan 5. Bisa dadi siji utawa luwih.

wanita lan wong ing amben Warts genital (anogenital) . Iki minangka warna cilik lan akeh warna pink, sing dibentuk minangka asil infeksi HPV tipe 6 utawa tipe 11.

Saliyané iku, sithik mbentuk elemen papillary sing empuk warna jambon utawa abang ing stalk tipis. Iki ditemokake ing kelamin, ing pangkal paha, ing lipatan interyagic, ing membran lendhut.

keratosis ing mburi Senile (seborrheic keratosis) . Ora kena infeksi virus. Katon ing wong tuwa amarga umur tuwa.

Werna coklat peteng utawa ireng, permukaané berminyak lan lembab, sing mengkilat. Wangun kaya manik-manik.

Obat sing bisa nyirnakake virus papilloma ing awak ora ana. Mulane, perawatan ditujukan kanggo remisi penyakit jangka panjang. Kabeh warts kudu dibusak amarga padha menehi ancaman marang wong liya. Ana sawetara cara kardinal:

  • bedah bedah. Iku arang digunakake amarga kontak karo getih lan risiko infeksi saka pasien lan personel medis;
  • katrangan laser;
  • electrocoagulation;
  • cryodestruction;
  • kimia moxibustion;
  • piso gelombang radio.

Maca liyane babagan cara nyegah tumor ing kene .

Antiviral , agen sistemik lan njaba immunomodulating , vitamins diwenehake kanggo ngiyatake kekebalan. Kanggo nglindhungi generasi muda saka galur oncogenic sing nyebabake kanker serviks, vaksinasi wis kasil diaplikasikake ing Amerika Serikat. Ing Rusia, biaya vaksinasi.

Dermatofibromas

Iki minangka kulit kayata kulit sing mirip karo nodul. Alasan sing tepat kanggo tatanan kasebut durung diklarifikasi. Dipercaya manawa genetika lan prediksi genetis, faktor lingkungan lan macem-macem karusakan epitelius nggayuh peran gedhe. Dermatofibromas utawa histiocytomas katon ing wong kanthi sistem kekebalan awak sing kurang, kanthi penyakit kronis. Ing kanak-kanak, langka.

Ana telung jinis tumor:

  1. lenticular - siji nodule utawa klompok tèkstur sing kandhel, diameteré saben ora luwih saka 1 cm. Werna werna-werna saka abang nganti ireng;
  2. lumbung lumbung alus , sing padha karo kulit sing aluminium. Nduweni sikil sing lancip lan werna abu-abu, werna kuning utawa werna abu-abu. Luwih asring ditemokake ing awak lan pasuryan;
  3. sing padhet - unsur lobed utawa bunder sing kandel utawa werna abang padhet, komponen sing uga dipisah saka siji liyane. Dawane diameter 2 cm, iku siji utawa luwih. Muncul secara ora sengaja lan bisa ngilangi kanthi spontan. Werna padhang utawa abang coklat, lan sembarang lokalisasi.

Sampeyan bisa mbedakake dermatofibroma kanthi gejala karakteristik:

  • Segel nduweni wujud saka nodule babak sing ditemokake yen rusak.
  • Ing katon, unsur kasebut padha karo warts utawa papillomas.
  • Yen sampeyan ngresiki bump nganggo driji, banjur flexes mlebu.
  • Werna beda karo kulit sehat, bisa dadi abu-abu, ireng lan peteng abang, coklat, ungu, lan pink.
  • Gondhel iki ganti wektu, kaya ukuran.
  • Kanggo nyentuh tumor iku kandhel, lan permukaane alus.
  • Iku arang-arang gatal, lan nalika disentuh, sok-sok nandhang soreness.
  • Awak nodule dumunung jero ing kulit, mung bagian cilik sing muncul.
  • Muncul luwih kerep banget ing wanita tinimbang wong lanang.
  • Panggonan favorit lokalisasi yaiku sikile, utamane wilayah ngisor lutut, arang tangan lan wilayah awak liyane.
  • Ing pasien kanthi kulit peteng, nodule tansah duwe warna peteng.

Bebaya mung dermatofibroma yaiku kamungkinan berkembang dadi ukuran gedhe. Masalah liyane, kalebu rasa sakit, ora nyebabake. Nanging, amarga penampilan non-estetis, iku menehi rasa ora nyaman moral.

gadis ing dhokter Senajan dermatofibroma lan ora bisa berbahaya, nanging nalika katon, sampeyan kudu takon karo dhokter. Kasunyatane, akeh tumor ganas ing tahap awal pembangunan sing padha karo pratandha njaba.

Nambani nodul ora perlu, saéngga ora nyebabake rasa ora nyaman, ora tuwuh, ora ana ing papan sing penting, lan ora ana risiko kamiringan dadi wangun ganas. Waca liyane babagan dermatofibroma kene .

Sembarang neoplasma sing paling ora resik lan entheng perlu diteliti dening dermatolog utawa oncologist. Asring angel mbedakake siji spesies saka liyane. Lan dhokter bakal mendiagnosa lan ngerteni yen tumor iku resiko kesehatan serius.

Manungsa waé! Yen katon saka noda utawa wutah wiwit ngalami owah-owahan, ana sensasi sing ora ana sadurunge, sampeyan kudu langsung menyang dokter.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.