Otomikosis: gejala, perawatan lan pencegahan jamur kuping

Luwih kerep, pasien kanthi keluhan senggol ing kuping, gangguan pendengaran lan gatal-gatal ing kanal pendengaran bakal teka menyang otolaryngologists. Iki minangka cara infèksi kuping jamur, sing diarani otomikosis, diwujudake. Lan senadyan prognosis saka penyakit kasebut nguntungake, perawatan kasebut menehi kesulitan tartamtu, disebabake, pisanan kabeh, kanthi pilihan obat antimikotik sing efektif.

Penyebab otomikosis

hands-to-ear-listening Otitis saka etiologi jamur diklasifikasikaké adhedhasar lokalisasi inflamasi. Otitis jamur njaba didiagnosa ing 62% kasus, otitis media jamur ing 20% ​​kasus, otitis media jamur sawise surgery - ing 17% kasus, myringitis jamur - ing 1%.

Minangka alat penyebab otomikosis, jamur jamur Aspergillus (65%), Penicillium (10%) tumindak. Ing 24% kasus, jamur Candida kaya ragi yaiku patogen. Infèksi bisa lan campuran, nanging kabeh jenis patogen iki bisa nyebabake otomikosis ing kondisi tartamtu. Kondhisi kasebut bisa endogen lan eksogen.

Endogenous: penyakit somatik, sing kudu nyebabake lelara umum, hypovitaminosis, gangguan proses metabolisme.

Exogenous: terapi antibiotik lokal lan sistemik, njupuk kortikosteroid suwe, perawatan sitostatika, terapi radiasi, trauma kuping (contone, kanthi reresik saka kanal auditori njaba), nglangi ing banyu mbukak. Biasane ana lengen rong rongga pas metu saka kuping.

Gejala

Gejala kasebut langsung gumantung ing tahap penyakit.

Ing panggung harbinger, ora ana owah-owahan obyektif, pasien mung bisa ngrasani kuping lan gatal-gatal. Saka kanal auditory ilang film lemak, ana puffiness. Gejala kasebut dijupuk paling akehe kanggo ngumpukake belerang lan nyoba mbusak kanal pendengaran. Asil iku trauma kulit lan penetrasi infeksi jamur.

Perhatian please! Isi bisa nyenengake kanggo ndeleng - 'apa sing katon kaya otomisik'

Tahap akut mycosis ditondoi dening anané sekresi saka kanal pendengaran. Volume sekresi terus saya tambah, kaya, mesthine, puffiness. Iki nyebabake tumpang tindih lumen saka terusan pendengaran, amarga sing pangrungu ngurangi. Yen sampeyan sinau kanthi apik, sampeyan bisa nemokake ing kono mycelium lan epidermis saka jamur. Pasien individu ngelingi ngarsane hipersensiti ing endi kuping. Biasane, infèksi iki diwatesi ing kulit kuping njaba, nanging ing penderita diabetes bisa nyebar menyang rongga kuping tengah.

perawatan sing ditindakake bisa nyebabake otomikosis Gejala utama otitis media otitis yaiku sekresi tartamtu, konsistensi lan werna sing gumantung marang sifat jamur sing nyebabake otomikosis. Formulir iki bedo saka hyperthermia sadurunge membran tympanic, ana uga perforations sing ukurane beda. Patients sambat tambah pain lan mundhut maneh pendengaran.

Otomikosis liya yaiku myringitis jamur. Kanthi wangun iki, lelorone ngluwihi membran tympanic.

Otomikosis saka rongga pascaoperasi bisa kedadeyan sawise mastoidektomi radikal utawa tympanoplasti. Alesane - nemokake dawa ing wacana paring swab kapas, diwenehake kanthi solusi antibiotik lan glukososteroid. Secara klinis, penyakit kasebut ditepungi kanthi tambah pain ing tlatah ing telinga, sing nambahake sekresi saka kuping.

Semono uga, gejala otomikosis iku murni - kaya otitis klasik, saupama sampeyan nyangka lesi jamur, sampeyan kudu langsung kontak spesialis lan njupuk sawetara smears - budaya lan mikroskopi. Yen spora pseudomycelia dideteksi, dhokter bakal menehi resep sing cukup.

Perawatan

Terapi Otomikosis ngetokake kesadaran, utamane amarga kurang efektifitas obat-obatan lan frequent relapses, biaya sing dhuwur saka agen antijamur.

Kanthi otitis jamur eksternal, obat-obatan antikuler lokal sing sepisanan dipigunakaké, lan yen ora bisa, bakal nambah terapi sistemik.

Media otitis jamur langsung diobati karo obat sistemik. Panggunaan lokal mung minangka tambahan.

Dadi, carane lan apa ngobati maneka bentuk otomycosis?

mriksa kuping Wontene bentuk penyakit kasebut, pancegahan saka terapi lokal kanthi teliti banget. Tujuane kanggo mbusak patologis bisa ditambani, sisa-sisa sing, sanajan cilik, kerep ngurangi efektivitas perawatan lan manawa mangsa perawatan. Mung ahli ora, kanthi nggunakake kanthong kertas, dilumuri karo persiapan antimikotik lan probe loteng.

Kanthi rata-rata otitis, manungsa waé khusus diwajibake kanggo ngresiki gondhel saka jero perforasi. Ing kasus perforations gedhe, penghapusan discharge digabungake karo ngumbah rongga drum karo miramistin (0, 01%, solusi). Kajaba teka karo otomikosis rongga pascaoperasi. Yen ana polip lan granulasi, bakal dibuang utawa direbus nganggo nitrat-perak (20%, solusi).

External media otitis jamur

otomikosis njaba Ointments sing wis buktiaken ing perawatan saka candidiasis lan mycoses liyane, kanthi otomikosis ora efektif. Kaping pisanan, amarga ora bisa kedadeyan nglindhungi lapisan sing endhas kanthi kanal auditory njaba alam. Mulane, wangun obat sing paling trep yaiku suspensi, solusi lan formulasi emulsi.

Aplikasi mau minangka minangka ngisor: moisten inti medicinal mudhun (kotang swabs bisa injure kulit) lan ninggalake ing telung kuping kanggo 10-15 menit (dipandu dening instruction). Manipulasi diulang 4-5 kali dina.

Terapi langkah Exodaril :

1, 2, 3 dina: kaping pindho dina aplikasi 15 menit kanthi solusi Exoderyl

4, 5, 6, 7 dina: krim kaping loro saben dinane Exoderyl

Saka 8 dina kanggo 3 minggu krim Exoderil 1 p. saben dina, lan 1 p. ing 2 dina 2 minggu liyane .

Kanthi perawatan iki, diagnosis mikrobiologis diulang ing 7 lan 45 dina perawatan.

Saliyane Exoderyl, perawatan karo obat kasebut minangka:

  • Travogen
  • Nizoral
  • Pevaril
  • Baykuten
  • Ketodin (krim) - 2 -3 kali dina, umur 8-10 dina.

Candybiotic (tetes) wis kontraindikasi ing perforasi membran tympanic, ing kabeh kasus liyane, tetes menehi asil analgesik cepet lan ngurangi fenomena inflamasi ing kulit kanal auditory. Diijini nalika meteng lan lactation. Kondhisi sing mung digunakake yaiku nggunakake jangka pendek lan dosis sing kurang.

Nyebut: 3-4 kali dina kanggo 4-5 irung karo meatus pendengaran. Asil kasebut katon sawise 3-5 dina, nanging perawatan kudu dileksanakake kanggo 7-10 dina.

Saliyane kanggo terapi antijamur, pentinge perawatan penyakit sing sambung, penolakan antibiotik, perawatan restoratif lan terapi vitamin. Yen otomycosis ana ing bocah, banjur perawatan antijamur kudu dikombinasi kanthi njupuk obat-obatan sing bisa ngatasi microbiocenosis usus (acipolum, bifikol, bedak, linex, baktisubtil, lactobacterin, lan liya-liyane).

Yen status interferon sing ditemtokake, terapi substitusi interferon (viferon ing bentuk suppositories lan megasin ing basis salep) ditindakake.

Media otot misterius

Kekalahan kuping tengah dianggep minangka kasus sing luwih rumit lan mbutuhake dosis "kejutan" antimikotik.

Obat sistemik:

  • Nystatin - 3 000 000 unit, mesthi - rong minggu, yen perlu, dalan kapindho sawise break 10 dina;
  • Levorin - 2 000 000 unit, durasi ditemtokake dening dokter;
  • Amphoglucamine - 400 000 unit, durasi - 10 dina;
  • Mikogeptin - 5 000 000 unit, duration - 10-14 dina;

Elinga, iki dosis cukup dhuwur, iku mbebayani yen ora nggunakake pengawasan dokter!

Persiapan topikal:

  • 1% grisemine emulsion
  • Nystatin salep
  • 2% solusi flavofungin (alkohol)
  • 0.5% lutenurine emulsion
  • Nitrofungin
  • 1% solusi fungenin (alkohol)
  • Solusi alkohol saka gentian violet
  • Solusi 0.2% saka sanguinarine (alkohol)
  • Solusi banyu saka uyah sodium saka levorin
  • Solusi banyu saka uyah sodium saka nystatin
  • Liquid Castellani
  • Solusi quinazole (banyu lan alkohol)
  • Kanesten
  • 2% alkohol salisil
  • Amphotericin B

Jempol kasebut ditindakake kaping 4 dina (biasane 8 tetes), utawa disuntikake ing turundas (swab kapas sing sempit).

Video "Saka kuping sing tuwuh jamur":

E-mail ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise verifikasi dening moderator.