Otomikosis: gejala, perawatan lan pencegahan jamur kuping

Pasien karo otolaryngologi luwih nampa panandhang karo keluhan saka kacilakan ing kuping, mundhut pangrungon, lan gatal ing telung kuping. Iki minangka cara infèksi jamur ing kuping, sing disebut otomikosis, ditepungi. Lan sanadyan prognosis saka penyakit kasebut nguntungake, perawatan kasebut menehi kesulitan tartamtu, disebabake utamane dening pilihan obat antimikotik sing efektif.

Penyebab otomikosis

hands-to-ear-listening Etiologi jamur otitis diklasifikasikake kanthi basis pelarutake inflamasi. Otitis jamur njaba didiagnosa ing 62% kasus, otitis media jamur - ing 20% ​​kasus, otitis media jamur pascaoperasi - ing 17% kasus, myringitis jamur - ing 1%.

Ing peran saka agen causom saka otomycosis yaiku jamur Aspergillus (65%), Penicillium (10%). Ing 24% kasus, patogen yaiku jamur Candida jamur. Infèksi bisa lan campuran, nanging kabeh jenis patogen iki bisa nyebabake otomikosis ing kondisi tartamtu. Kondhisi kasebut bisa endogen lan eksogen.

Endogenous: penyakit somatik sing tansah nyebabake pelemahan umum awak, hypovitaminosis, proses metabolis sing mboten saget.

Eksogen: terapi antibiotik lokal lan sistemik, njupuk kortikosteroid sajrone wektu sing suwe, perawatan karo sitostatika, terapi radiasi, cedera telinga (contone, kanthi mbersihake kanal pendengaran sing ora bener), nglangi ing banyu mbukak. Biasane ana lengen rong rongga pascaoperasi.

Gejala

Gejala kasebut gumantung langsung marang panggung penyakit.

Ing tahap precursors, owah-owahan obyeke ora dideteksi, pasien mung ngrasa yen kacilakan ing kuping lan gatal-gatal. Film lemak katon saka terusan kuping, edema kasebut diamati. Paling wong njupuk gejala kasebut kanggo akumulasi sulfur lan nyoba mbusak kanal kuping. Asil iku trauma kulit lan penetrasi infeksi jamur.

Manungsa waé! Isi bisa dadi ora nyenengake kanggo ndeleng - "kaya sing kaya otomikosis"

Tahap mycosis akut ditondoi dening anané methik saka kanal kuping. Volume discharge terus nambah, kaya, pancen, lan puffiness. Iki nyebabake tumpang tindih lumen ing terusan kuping, amarga pendengaran kurang. Yen sampeyan kanthi teliti mriksa pilihan, sampeyan bisa nemokake ing wong-wong mau mycelium lan epidermis saka jamur. Pasien individu ngelingi anané hypersensitivity ing wilayah telinga. Biasane, infèksi iki diwatesi ing kulit kuping njaba, nanging ing penderita diabetes bisa nyebar menyang rongga kuping tengah.

perawatan sing ditindakake bisa nyebabake otomikosis Gejala utama otitis media otitis yaiku discharge spesifik, konsistensi lan werna sing gumantung marang genus patogen otomikosis. Formulir iki beda karo hiperthermia sadurunge gendheng, uga ana perforations sing ukurane beda. Pasien uga ngrekam kesengsem lan malah tambah akeh pendengaran.

Otomikosis liya yaiku myringitis jamur. Ing wangun iki, leloron kasebut dumadi ing gondhel eardrum.

Otomikosis saka rongga pascaoperasi bisa kedadeyan sawise mastoidektomi radikal utawa tympanoplasti. Alesan - suwene dawa ing telung telinga swab kapas, direndhem kanthi solusi antibiotik lan glukosteroid. Secara klinis, penyakit iki ditepungi kanthi tambah pain ing wilayah kuping, tambah akeh discharge saka kuping.

Ulangi, gejala otomikosis iku murni - kaya otitis klasik, supaya yen sampeyan ngira yen infeksi jamur, sampeyan kudu langsung kontak spesialis lan liwati sawetara stroke - budaya lan mikroskopik. Ing ngenali spora pseudomycelia, dokter bakal menehi resep sing cukup.

Perawatan

Terapi Otomikoza dikenal kanthi kesulitan, utamane amarga ora duweni khasiat obat-obatan lan relapses sing kerep, biaya sing dhuwur saka agen antijamur.

Kanggo otitis jamur njaba, migunaake obat antipung lokal, lan yen ora mbantu, pasang terapi karo obat sistemik.

Media otitis jamur langsung diobati karo obat sistemik. Panggunaan lokal mung minangka tambahan.

Dadi, carane lan cara ngobati macem-macem formulir otomikosis?

kuping mriksa Wontene bentuk penyakit kasebut, reresik telinga saka kuping sadurungé terapi lokal. Tujuane kanggo mbusak discharge patologis, sisa-sisa, sanajan ing jumlah cilik, bisa ngurangi efektifitas perawatan lan bola-bali ngalami perawatan. Mung spesialis ndadekake nggunakake jaket berlapis sing dilumuri karo obat antimikotik lan probe loteng.

Kanthi media otitis, perhatian khusus diwenehake kanggo ngresiki gondrong sing kapisah saka area perforasi. Ing kasus perforations gedhe, pamindahan discharge digabungake kanthi ngumbah rongga tympanic karo Miramistin (0, 01%, solusi). Kajaba teka kanthi otomikosis rongga pascaoperasi. Yen polyps lan granulations bakal dilakokaké, dibusak utawa dibuwang nganggo perak nitrat (20%, solusi).

Otitis jamur njaba

otomikosis njaba Ointments, uga ditemokake ing perawatan candidiasis lan mycosis liyane, kanthi otomikosis ora efektif. Kaping pisanan, amarga ora bisa dilalekake ing lapisan sing luwih sempit ing kanal parung auditory njaba. Amarga iki, wangun obat sing paling trep yaiku suspensi, solusi lan formulasi emulsi.

Aplikasi kasebut minangka minangka berikut: moistened cotton wool turunds kanthi zat obat (gauze tampons bisa ngrusak kulit) lan ninggalake ing saluran telung 10-15 menit (fokus ing pandhuan). Manipulasi diulang 4-5 kali dina.

Terapi langkah karo Exoderil :

1, 2, 3 dina: aplikasi kaping pindho dina 15 menit karo solusi Exoderil

4, 5, 6, 7 dina: kaping pindho saben dina krim Exoderil

Saka 8 dina kanggo 3 minggu krim Exoderil 1 p. saben dina, lan 1 p. ing 2 dina liyane 2 minggu .

Kanthi regimen perawatan kasebut, diagnosis mikrobiologis diulang ing dina 7 lan 45 perawatan.

Saliyane Exoderil, perawatan karo obat kasebut minangka:

  • Travogen
  • Nizoral
  • Pevaril
  • Baikuten
  • Ketodine (krim) - 2-3 kali dina, tahan 8-10 dina.

Candibiotics (tetes) sing dikontraindikake ing perforasi gendheng, ing kabeh kasus liyane, tetes nyedhiyakake asil anestetik cepet lan ngurangi inflamasi ing kulit telung telinga. Diijini nalika meteng lan lactation. Kondhisi sing mung digunakake yaiku durasi cekak lan dosis cilik.

Dosis: 3-4 kali saben dina, 4-5 irungnya saben saluran kuping. Asil kasebut katon sawise 3-5 dina, nanging perawatan kudu diterusake 7-10 dina.

Saliyane kanggo terapi antijamur, perawatan penyakit sing gegandhèngan, penolakan antibiotik, perawatan sing kuwat lan terapi vitamin penting. Yen otomycosis ana ing bocah, banjur perawatan antijamur kudu dikombinasikake karo nggunakake obat-obatan sing nyalinake microbiocenosis usus (acipol, bifikol, hillock, Linex, bactisubtil, lactobacterin, lan liya-liyane).

Yen status interferon sing dideteksi, terapi panggantos interferon ditindakake (viferon berupa lilin lan megasin ing dasar salep).

Media otot misterius

Rusak kanggo kuping tengah dianggep kasus sing luwih angel lan mbutuhake dosis "kejutan" antimikotik.

Obat sistemik:

  • Nystatin - 3 000 000 U, mesthi - rong minggu, yen perlu, mbaleni Course sawise break 10 dina;
  • Levorin - 2 000 000 IU, wektu ditemtokake dening dokter;
  • Amphoglyukamin - 400 000 IU, durasi - 10 dina;
  • Mycoheptin - 5 000 000 IU, duration - 10-14 dina;

Elinga, iki dosis cukup dhuwur, iku mbebayani kanggo nggunakake tanpa pengawasan dokter!

Persiapan topikal:

  • 1% emulsion grizemin
  • Nystatin salep
  • 2% solusi flavofungin (alkohol)
  • 0.5% lutenurin emulsion
  • Nitrofungin
  • 1% solusi fungenin (alkohol)
  • Solusi alkohol ungu violet
  • Solusi 0.2% saka sanguinarine (alkohol)
  • Solusi banyu saka uyah natrium levorina
  • Solusi banyu nystatin garam natrium
  • Castellani Liquid
  • Solusi Chinosol (banyu lan alkohol)
  • Canesten
  • 2% alkohol salisil
  • Amphotericin B

Tetes bisa dikubur kaping 4 dina (biasane 8 tetes), utawa disuntikake ing turunda (swab katun sing sempit).

Video "Saka jamur apa sing tuwuh ing kuping":

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.