Diaper dermatitis

bayi-in-diaper

Insidensi dermatitis popok ningkat wiwit diciptakake popok. Kasunyatan iki wis ditemtokake dening riset medis, lan titik ing kene ora ana ing bathi ala popok, nanging utamane amarga ora ana pengetahuan dhasar ing panggunaan.

Alesanipun

Diaper dermatitis minangka iritasi kulit, ditulis ing munculé hiperemia, bintik lembab , rashes. Penyebab panyakit iku faktor sing paling umum, ing antarane yaiku:

  • Cara migunakake lampin;
  • Irit kimia sing ana ing urin lan feces ( kontak dt );
  • Mikroorganisme.

Sawetara bocah-bocah nuduhake kelemahan bawaan kanggo kedadeyan dermatitis, utamane AD . Pola iki dideteksi ing bayi sing wong tuwané nandhang penyakit alergi . Uga, padha duwe dl alergi . Pucuk registri dermatitis popok ana ing umur bocah saka 6 sasi nganti taun, yaiku, nalika bayi dadi luwih montor lan dieté diwenehi kaya panganan anyar.

Anak ing lampin

Penggunaan lampin sing tepat ora nyebabake anak, uga luwih gampang kanggo bayi kasebut lan ibune. Pampers kudu ngowahi nganti paling sethithik banget saben jam 4, yen, ing papan sing nyenyet, kulit bayi dadi udan, kanthi tumindak kelembapan lan yen ora ana udhara ing bayi, lan gangguan kulit.

Bayi ngirim ora nganggo lampin sedina muput, opsi sing becik kanggo digunakake nalika mlaku lan ing wayah wengi. A diaper kualitas kudu nyerep kabeh cairan, ora nimbulake kelembapan ing permukaan, lan ukurane kudu pas karo awak bayi.

Gejala

baby_in_diaper Pucuk abang tipis ing bokong, ing liputan inguinal, ngubengi kelamin anak dening dokter anak wis ditemtokake minangka dermatitis popok. Ing mangsa ngarep, ruam tegang, munculé bintik-bintik rambute bisa nggabung karo gejala pisanan.

A bocah cilik sing nandhang sangsara banget kanggo gangguan kulit sing paling tipis, dadi capricious, sluggish, nolak mangan, istirahat turu ing wayah wengi. Peradangan mundhak ing panggonan-panggonan ing ngendi kulit terus gegayutan karo komponen urine lan feces.

Efek simultan saka cipratan lan feces ngembangake inflammation saka kulit irritated, ana gedhe ing wilayah sing akeh, dadi gedhe. Gejala penyakit tambah ing cuaca sing anget lan garing, kaya urine dadi konsentrasi, lan mulane, kanthi jumlah cilik ana akumulasi amonia lan senyawa-senyawa caustic liyane.

Kahanan sing ora bisa disebabake dening penyakit utawa bayi sing durung suwe, fungsi barrier kulit ora cukup lan amarga pengaruh mikroorganisme patogen - jamur , bakteri bisa gabung karo gangguan kulit biasa.

Nalika disebabake jamur kaya ragi , kondisi kaya dermatitis popok candidal berkembang. Nalika dermatitis popok jamur ditambani, kahanan kulit terus amba, pembengkakan abot, kulit abang sing gedhe banget katon, gangguan kulit tekan pinggul, nutupi kabeh permukaan buttock lan kelamin.

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Diagnosis dermatitis popok candidal digawe yen rash diaper biasa ora lunga sajroning telung dina yen perawatan tengen dijupuk. Candida dermatitis bisa uga dumadi sawise perawatan saka penyakit liyane karo antibiotik.

Diaper dermatitis kalebu macem-macem kondisi kulit lan mulane nduweni klasifikasi:

  1. Rubbing - kulit dadi abang ing bagean awak ing ngendi ana kontak paling gedhe karo popok, popok utawa slider. Dermatitis jinis iki gampang gampang lan bisa diilangi sacara independen sawisé ngilangi sabab.
  2. Dermatitis pinggir - kulit sing metu saka kulit katon ing panggonan sing kulit bocah kasebut kena karet lampiran, ing pinggul.
  3. Perianal dermatitis - abang kulit sing nutup ing dubur. Ana luwih akeh ing bocah-bocah sing diisi botol. Campuran sing dipigunakaké déning bocah bisa nambah acidity ing feces, sing dadi irritant kanggo kulit.
  4. Dermatitis atopik diiringi gatal parah lan iritasi kulit. Gejala penyakit ditemtokake ing pasuryan, tangane bocah, gulu. Wujud dermatitis iki khas kanggo bocah sing luwih lawas tinimbang nem sasi - yaiku ing wektu iki yen bocah-bocah mulai nyoba anyar, kadang-kadang panganan alergi kanggo wong-wong mau.
  5. Dermatitis seborrheic . Saliyane redness lan ruam ing area groin anak, plaques katon, dijamin karo kulit kuning yellowish greasy, ing sirah lan torso.
  6. Candida dermatitis dumadi ing bocah cilik lan sawise perawatan antibiotik. Ing groin lan ing bokong katon minangka ruam abang sing cerah, kadhangkala pustules.
  7. Impetigo ana ing sangisoré pangaruh staphylococci lan streptococci ing kulit sing nyerang. Gambar klinis ditampilake kanthi katon blisters saka macem-macem wujud, ing crust brownish muncul sawise mbukak. Rashes bisa nyebar menyang pinggul, weteng, bali.

Bisa uga relevan karo wong diwasa

Tetep sabar Sanajan dermatitis popok utamane minangka penyakit cilik, kasus sing kedadeyan ing wong diwasa kacathet. Umume, iki minangka wong sing ora ngontrol kencing lan obah. Urine saka wong diwasa ngandhut luwih akeh prodhuksi kaluputan sing disingkirake, saéngga bakal ngalami tanda-tanda dermatitis kanthi retensi cairan biologis ing kulit. Sing paling akeh, pasien sing nambani wong sing tuwa kanthi regenerasi kulit sing kurang, fitur awak iki uga bisa nyebabake dermatitis kanthi cepet.

Peradangan kulit ing pasien diwasa ditulis kanthi gangguan, katon bintik abang, kekeringan, flaking. Iritasi kulit bisa nambah yen pasien njupuk enzim kanggo nambani penyakit sistem pencernaan. Diaper dermatitis ing wong diwasa predisposes kanggo perkembangan sores tekanan, sing angel kanggo nambani, lan infèksi sing bisa nimbulaké komplikasi serius.

Prinsip perawatan

Air baths Wis ing wiwitan gejala, wong tuwa kudu ngerti carane ngolah dermatitis popok. Proses penundaan bisa nyebabake infeksi sekunder lan kerusakan kulit sing gedhe kanthi proses patologis ora mung lapisan ndhuwur epidermis, nanging uga lapisan jero.

Kulit bayi ing taun-taun kapisan uripé rada lembut lan ora nduweni sifat hambatan minangka wong diwasa, saéngga inflamasi sing paling entheng bisa nandhang sangsara ing anak.

Perawatan kanggo dermatitis popok yaiku perawatan kulit sing tepat. Sampeyan kudu ngganti lampin weteng, popok.

Sawise muncul iritasi, perlu kanggo nggedhekake kontak kulit bayi kanthi gundhul kanthi hawa, yaiku, bayi kudu nglampahi paling dawa ing wuda. Coba aja tanpa obat, amarga cara utama perawatan ing kasus iki yaiku bathi udhara.

Aja nyoba nggunakake kortikosteroid utawa antihistamin . Padha bisa ditrapake mung dening dokter lan mung nalika alergi kasebut dumadi. Kanthi popok dermatitis, padha ora efektif ing 90% kasus.

Kanggo mbantu ngurangi gangguan kulit, siram sajroning seri decoctions, solusi saka potassium permanganate sing kuwat bakal mbantu. Ing acara popok diaper muncul sawise panganan anyar, sampeyan kudu ngilangi wektu sakdurunge saka diet.

bepanten Dokter bisa nyaranake nggunakake krim anti lan inflamasi lan ointments, bisa emollient . Bepantin , D-Panthenol , Zindol , lenga karo lanolin duwe efek sing apik, mung ditrapake kanggo kulit sing wis dicampur lan garing.

Wêdakakêna Baneocin disemprotake marang iritasi kulit nalika infeksi sekunder ditambah - iki bisa rampung mung dening rekomendasi dokter, awit Iku kalebu antibiotik. Sawetara ibu ngatur nggunakake baneocin sacara reguler minangka bubuk, sanalika bocah duwe gejala. Elinga yen pengobatan kanthi antibiotik banget mbebayani.

Yen infèksi bakteri dianggep, dokter anak bisa nemtokaké inokulasi bakteriologis kanggo patogen, dysbacteriosis, utawa tes getih. Prinsip perawatan dermatitis ing wong diwasa padha karo perawatan penyakit ing bocah-bocah.

Nyegah

Anak seneng - tuwane sing seneng Diaper dermatitis karo dalan abot menehi akeh nandhang sangsara marang bocah, supaya wong tuwa kudu njupuk kabeh langkah kanggo nyegah penyakit kasebut. Ukara pencegahan dhasar sing nyedhaki prasaja lan sapa waé bisa tetep.

  • Pamilih lan pilihan popok sing tepat. Nalika tuku, sampeyan kudu milih model sing apik banget. Pampers kudu njagong kanthi becik ing awak bocah, yaiku, aja digebug lan tiba.
  • Nganggo weteng weteng kanggo ngilangke kulit nalika mlaku, ing kahanan ora bisa dicuci ing banyu. Napkin kudu milih anak sing tepat, lan nalika ana ruam, ganti merek kasebut.
  • Diaper ganti sawise saben gerakan usus lan sethithik saben jam 4. Sawise njabut popok bayi, perlu direndhem lan diobati kulit lan kulit ing area groin kanthi krim bayi sing nyalip.
  • Gunakake krim kanthi wangi sing kuwat kanggo perawatan kulit bocah ora bisa.
  • Bayi saben dina kudu njupuk bathi.

Tindakan ngukur lan perawatan kulit sing tetep bakal nyegah ora mung ruam popok, nanging uga masalah kulit sing luwih serius.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.