Dermatitis lisan

Lokalisasi dermatitis perioral Jeneng "lisan" nuduhake lokasi fokus ing penyakit kasebut. Iritasi kulit ing zona perioral, yaiku ing wilayah sekitar cangkeme, bisa ngasilake rasa ora nyaman sacara psikologis, utamane amarga penyakit sing paling kerep ana ing wanita umur reproduksi.

Pasien sing luwih gedhe karo patologi iki didaftarake ing negara maju, kadhangkala dermatitis ing njero tutuk bisa katon ing bocah cilik lan wong diwasa.

Alesanipun

Dandan akeh Penyebab utama saka penyakit iki yaiku nglanggar sifat-sifat pelindung kulit ing pasuryan. Téori sing ndadekake manawa ana masalah kasebut durung diidhèntifikasi, nanging wis dicathet yèn dermatolog minangka wong sing aktif nganggo kosmetik, salep hormonal lan nggunakake kortikosteroid kanggo ngobati penyakit tartamtu. Mulane, wis disaranake menawa mimpin kanggo dermatitis perioral bisa:

  • Cacahing cara liya lan ancang-ancang sing digunakake kanggo perawatan wajah ing wayah jam lan wengi. Ing wiwitan ing antarané yaiku nourishing, moisturizing, krim dhasar, lotion, tonics, sabun. Ing kasus iki, kita ngalami dermatitis kontak standar.
  • Dermatitis ing sekitar tutuk bisa uga amarga fluoride, yaiku bagean saka terapi tusuk terapi lan rinses prophylactic.
  • Prosedur kosmetik sing beda ing trauma kulit - kimia utawa mechanical peels, scrubs.
  • Kontak kulit karo kortikosteroid . Hormon bisa dadi bagéan saka kosmetik, inhaler lan aerosol sing digunakake kanggo nyuda serangan bronchial asma lan alergi .
  • Penggunaan kontrasepsi - kabeh produk kasebut ngandhut hormon.
  • Dermatitis seborrheic ing pasuryan .

Kemungkinan ngembangake dermatitis lisan tambah nalika wanita utawa wong nggunakake sawetara produk perawatan wajah ing wektu sing padha - iki minangka nggunakake parutan pelumas lan nourishing krim, bubuk, tonal.

Wangun dermatitis sing paling umum yaiku atopik lan alergi . Iku kedadeyan sing ditrapake mung ing pasuryan.

Sistem hormonal Panyebab dermatitis lisan uga kena dysfunction, dysbiosis, ketidakseimbangan hormon lan endokrin. Ing bocah cilik, dermatitis lisan digandhengake karo nggunakake puting ing cuaca sing adhem utawa ing angin.

Ing anak-anak ing sasi kapisan, rashes ing area tutuk bisa disebabake owah-owahan hormon ing awak, ruam lan hiperemia ing kasus iki ilang ing sawetara minggu.

Nalika nggunakake glucorticosteroid (GCS), dermatitis perioral ora berkembang ing wektu kanggo panggunaan, nanging sawise mundur . Iki amarga kasunyatane yen hormon ditampa kanthi efek anti-inflamasi.

Mulane, sawetara wong, nganggo minyak wangi kanthi GKS kanggo perawatan dermatitis ing pasuryan, wis nyatakake dandan sing signifikan ing kondisi kulit sing iritasi ing 2-3 dina sawise wiwitan aplikasi menyang pasuryan. Nanging kadhangkala sawise mundur, gejala bali.

Mulane, glukokortikoid ing sembarang bentuk dermatitis mung minangka langkah sauntara.

Dikalahake kanthi nyatane yen penyakit kasebut bisa diobati, ora perlu, gejala penyakit bakal bali sawetara wektu sawisé tamba ora diterusake lan bisa diterangake kanthi tandha klinis luwih gedhe.

Gejala utama

Gambaran klinis saka penyakit kulit bisa dianggep dimly utawa, kanthi nalisir, nyebabake gejala kasebut kanthi manéka warna. Sampeyan bisa nyangka dermatitis cedhak tutuk kanthi owah-owahan ing kulit:

  • Peeling saka wilayah ing tutuk;
  • Hyperemia lan pembengkakan kulit;
  • Muncul saka ruam cilik, pimples bisa diisi karo exudate serous. Sawise pimples garing, crusts tipis tetep ing panggonan.
  • Rasa ketat lan kekeringan kulit.

Masalah kulit Rash karo dermatitis perioral sing paling kerep ana kanthi simetris - ing sisih loro ing lambe, ing dagu, ing lipur nasolabial. Ukuran papules beda-beda saka ukuran pinhead menyang gelembung gedhe sing digabung dadi siji titik. Ing wiwitan penyakit, werna saka ruam bisa dadi jambon utawa kemerahan, banjur owah dadi coklat, sawise mbukak lan ngendhog jerawat, hyperpigmentation bisa tetep suwe.

Ing kasus kasebut, ana ciri khas dermatitis perioral sing kacathet - kulit sing ora owah kanthi iritasi, kira-kira 2 milimeter, cedhak wates abang saka lambe.

Foto

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Gejala penyakit asring padha karo penyakit kulit liyane - jerawat, seborrheic dermatitis, demodicosis, mulane, nalika munculake iritasi ing pasuryan, perlu golek dhokter. Klompok-klompok panyakit sing beda-beda sing mbutuhake janjian obat-obatan lan obat-obatan kasebut mung bisa ningkatake kondisi kulit.

tri-mun-tan-goc Penetrasi mikroorganisme patogen menyang kulit sing nyusup mengarah menyang ngisi pustules kanthi isi purulent, edema nggabung, pijar nyebar menyang kulit pipi. Sajrone exacerbations, patients sambat gatal entheng lan kobong, katon mesti blister cilik.

Dermatitis lisan bisa diwenehi exacerbation kanggo taun utawa luwih, ing sawetara pasien ana tamba lengkap lan cepet ing sawetara sasi, ing patients liyane gejala ailment bisa ndhaftar suwene.

Dermatitis ing saben bagean awak bisa dadi bullous utawa panangis , kanthi spesifik dhewe.

Eksemerbasi penyakit kasebut ana ing sangisoré pangaruh kosmetik anyar, sing nglanggar microflora usus, kanthi paparan gedhe banget kanggo kulit sinar ultraviolet, kondisi cuaca - angin, kadhemen.

Prinsip perawatan

Pangobatan dermatitis lisan bisa dawa, kadhangkala bisa bertahan nganti pirang-pirang wulan, iki normal. Baleni maneh, yen sampeyan ngasilake asil cepet, sampeyan bisa ngalami paningkatan jangka pendek ing kondisi, sing bakal diganti kanthi rusak.

Nalika gejala iritasi pisanan ing kulit ing njero tutuke katon, rekomendasi dermatologis ing ngisor iki kudu diterusake:

  • Nglirwakake nggunakake krim konvensional, lotion, sabun, yaiku, saka piranti-piranti sing digunakake saben dina kanggo perawatan wajah. Sabun kudu diganti karo hypoallergenic, luwih disenengi, tanpa pengawet, wewangen lan aditif. Fluorinated toothpaste diganti menyang biasanipun. Sawise disisihake saka panggunaan dana kasebut, kondisi kulit bisa memburuk, nanging sawise sawetara dina proses inflamasi bakal ngurangi.
  • Ing tahap akut penyakit kasebut, antihistamin ditrapake, panggunaane bisa ngurangi gatal, kobong lan bengkak. Nalika ditulis edema, obat diuretik diwenehake. Iritasi kulit sebagian wis dibusak kanthi cara njupuk sedatif - suket motherwort, valerian.
  • Nggunakake antibiotik. Perawatan karo agen antibacterial ing tahap akut dermatitis lisan ndadekake efek sing katon katon. Antibiotik bisa ditindakake kanthi lisan - ing pil lan minangka agen njaba - ointrim. Antibiotik lisan, dokter biasane nyaranake monocycline, tetrasiklin . Course saka perawatan karo obatan antibakteri 2 sasi 3 sasi, nalika réprodhuksi, dosis terapeutik diwenehake, lan prophylactic sawise gangguan irit. Tindakan antibakteri duwe Baneotsin lan Metrogil . Ing wiwitan terapi antibiotik, kerusakan bisa dumadi, stabilitas kulit sing katon katon sawise sawetara minggu.
  • Aja njupuk hormon Punika dilarang kanggo nggunakake produk sing ngandhut hormon. Yen pasien nggunakake ointment hormonal sadurunge keputusan dibatalake, banjur sawise pambatasan, kondisi kulit bisa dadi luwih gedhe, sing dianggep dening pasien minangka taktik perawatan sing salah sing dipilih dening dokter. Sampeyan perlu ngerti yen agen steroid topeng masalah njaba, njabut owah-owahan kulit sing katon, nanging ora duwe efek terapeutik. Kajaba iku, kecanduan steroid lan luwih akeh nggunakake glucocorticosteroids, sing luwih cetha yaiku "sindrom penarikan". Ing mangsa pembatalan obat hormonal, gatal, kobong, bengkak, eritema, rashes kanthi jumlah gedhe bakal katon ing kulit. Sampeyan perlu nyegah wektu iki kanthi nggunakake antihistamin lan salep antibakteri sing dianjurake dening dokter. Pasien kudu ngelingi yen nggunakake hormon ing kabeh wektu, dheweke ora mung nyedhakake kulit kanggo atrofi, nanging uga racun kabeh awak, sing mung ngluwihi aliran dermatitis.
  • Transisi menyang diet hypoallergenic, sing paling akèh ngetokaké kulit kanggo ngatasi inflamasi lan iritasi. Ing tahap akut, asupan panganan pedhes, lemak, permen, lan alkohol diilangi. Sampeyan perlu kanggo ngresiki usus lan mbusak produk rusak saka, iki rampung kanthi bantuan enterosorbents , puasa medis lan enemas reresik.
  • Efek, positif sing katon ing kondisi kulit wajah nduweni Metronidazole tamba. Penggunaane ora mung ngowahi rasio normal patogen oportunistik ing permukaan kulit, nanging uga menehi regenerasi membran lendhut saluran pencernaan, sing uga nyebabake penyembuhan kanthi cepet saka penyakit kasebut.
  • Terapi vitamin. Asam urat vitamin B kelompok, ascorutin, asam nicotinic nyegah kahanan kulit lan kapiler, mbenakake sistem kekebalan awak lan sipat pelindung kulit.

Penting kanggo ngetrapake langkah-langkah, lan ora ngasilake asil sing cepet.

Resep rakyat Iritasi lan rashes ing dermatitis lisan bisa diobati, uga obat-obatan, sarana lan resep-resep obat tradisional. Sejatine, padha nggunakake decoctions saka ramuan anti-inflamasi kanggo lotions lan washes, lan irigasi pasuryan karo banyu termal ditampilake.

Nanging elinga obat-obatan rakyat ora bisa ngganti obat tradisional. Hubungi dhokter sadurunge nggunakake.

Kanggo periode sing akut penyakit, kontak karo banyu kudu diminimalake, sawise ngumbah, dianjurake kanggo ngrusak pasuryan lan ora ngilangke. Sampeyan perlu sarana kanggo ngganti andhuk pasuryan saben dina; saenipun, wis rampung sawisé saben wiping. Dokter bisa nyatakake emoticon kanggo bayi .

Ing resepsi Kabeh kosmetik sing wis dipigunakaké sadurunge dibusak saka produk perawatan wajah, padha nggunakake mung krim lan terapeutik sing dianjurake dening dermatolog. Sawise proses inflamasi tundhuk, produk kosmetika sing anyar wiwit digunakake sacara bertahap, lan ora nyampur karo siji liyane.

Dermatitis lisan bisa nyebar menyang pipi lan mata. Utamané iki kudu diparingi perhatian marang wong tuwane bocah sing lara, rashes cedhak mata bisa nyebabake masalah karo organ panglihatan ing bocah, saéngga, yen gejala kasebut ditemokake, perlu ngunjungi dokter mata.

Perioral dermatitis dianggep dangu, sukses terapi gumantung ing implementasi kabeh rekomendasi saka dokter, kesehatan pribadi, diet hypoallergenic , lan penolakan saka ointment hormonal. Panampilan dermatitis ing pasuryan mbutuhake pemeriksaan lengkap awak, kadhangkala patogen patogen saka penyakit kasebut dideteksi, perawatan kasebut bakal mbutuhake janjian khusus agen farmasi.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.