Bantuan sepindah kanggo pembengkakan alergi saka tenggorokan

Penyebab alergi ing tenggorok lan laryngitis alergi

hearth abang ing tenggorokan Pambengkisi alergi saka tenggorokan utawa laryngism yaiku kontraksi ambegan geger otot saka laring sing disebabake dening alergen ing awak.

Edema nimbulaké penutupan parsial utawa lengkap saka glottis, kanthi asil sing ora bisa ditahan kanthi normal.

Yen wektu ora menehi bantuan kesehatan, pasien bisa mati amarga lemut.

Tenggorokan tenggorokan sing paling kerep ana ing bocah cilik (saka lahir nganti umur 3 taun).

Ing wong diwasa, tenggorokan tenggorokan bisa disebabake kontak liyane karo alergen. Serangan biasane dumadi ing wayah wengi. Penting banget kanggo ngenali kanthi bener gejala penyakit supaya wektu ora ilang kanthi sia-sia.

Care darurat kanggo pembengkakan alergi ing tenggorokan

Yen sampeyan nyangka laryngospasm ing wong sing ana ing kono, pisanan, hubungi brigade ambulans . Kanthi telpon, sampeyan kudu ndelokke kabeh gejala menyang operator, kanthi jelas, supaya sampeyan nemtokake urgensi panggilan kasebut. Banjur tugas sampeyan kanggo ndhukung sabar ing kesadaran kanthi usaha sampeyan dhewe.

  1. Copot zat sing nyebabake reaksi alergi. Yen kondisi ijin, mbilas tutuk lan tenggorokan.
  2. Ngidini pasien kanggo njupuk posisi luwih nyaman. Paling cetha, bakal luwih gampang kanggo dheweke njagong ing meja utawa meja bedside.
  3. Menehi obat antihistamin apa sing ana ing kit sepindah ( suprastin , tavegil , diphenhydramine, fenkarol ).
  4. Bukak sudhut jendhela utawa lawang kanggo udhara seger.
  5. Bukak ing celana utawa mbusak sandhangan remet.
  6. Nyemprot banyu sing adhem ing awak lan awak.
  7. Pasang barang es menyang tenggorokan, iki bakal rada nyuda bengkak.
  8. Yen ana penahanan jantung, sampeyan kudu miwiti pijet jantung ora langsung ing aspek: 15 tekanan ing dada - 2 ambegan gawean. Tindakan kasebut diulang nganti kedadeyan ambulans utawa nganti pemugaran spontan napas lan denyut jantung.

Algoritma perawatan medis profesional

skema trakeostomi Sasampun rawuh ing brigade ambulans, perawatan kasebut pindhah dhateng tanganipun. Manipulasi utama:

  1. Injeksi 0.1% adrenalin ing dosis 1 ml intramuscularly utawa intravena. Yen ora bisa, sampeyan bisa nggawe injeksi ing oyot, amarga Dheweke uga diwenehi getih.
  2. Inhalasi karo campuran hawa-oksigen saka 40-100%.
  3. Kateterisasi saka sembarang vena perifer lan infus solusi psikologi (polyglukin, glukosa, 0,9% larutan NaCL).
  4. Inhalasi campuran fenoterol + ipratropium bromida mbantu, nanging nebulizer jarang ditemokake ing ambulans dokter, supaya injeksi prednisolone 1-2 mg / kg bobot awak utawa hidrokortison 100 mg langka.
  5. Introduksi obat antihistamin intramuscularly ( suprastin , tavegil , diphenhydramine).
  6. Euphyllinum 5-10 ml saka solusi 2.4% intravenously kanggo nggedhekake bronchi lan paru-paru.
  7. Asphyxia, conicotomy utawa trakeostomi ditindakake kanthi cepet (dissection of soft tissues of throat and trachea kanggo ngidinake udara menyang paru-paru).

Sawise manipulasi utama wis dilakoni lan pasien ing kondisi stabil, ambulans nggawa dheweke menyang rumah sakit paling cedhak. Sapérangan dina sawise dadi alergi ing tenggorokan, wong kudu dadi pengawas dokter, amarga ana kemungkinan dhuwur saka serangan berulang.

Carane alergi nyiyapake awak supaya bisa dadi gedhe ing tenggorokan

preparasi suprastin Wis sepisan ngadhepi reaksi serius kaya mengkene, wong ora bisa njamin yen dadi gedhe ora bakal kedadeyan maneh. Kanggo nyegah konsekuensi serius, sampeyan kudu njupuk kabeh ati-ati.

  1. Tansah ngalih ing saku dhaptar zat sing nyebabake sampeyan duwe alergi. Uga njlèntrèhaké kanthi rinci babagan cara kasebut.
  2. Sampeyan uga kudu antihistamin ngasilake cepet (chlorpyramine, suprastin , fencarol ), hormon ( prednison) . Yen bisa, mesthi ana ing wangun suntik. Iki nambah tingkat efek sakdurunge.
  3. Marang kulawarga lan kanca-kanca bab penyakit lan konsekwensi. Nerangake carane menehi sampeyan sepindah.
  4. Aja ninggal omah tanpa ponsel. Yen sampeyan aran ora sehat - langsung nelpon ambulans.

Gejala tenggorokan

Penyempitan lumen saka laring bisa dileksanakake ing 4 tahapan. Antarane wong-wong mau ora ana bates sing cetha, ngganti saben liyane kanthi cepet. Akibaté, asphyxia (choking) ana.

Tahap 1 - ganti rugi:

  • napas dadi luwih langka lan jero;
  • palpitations alon;
  • ana sesinga ambegan nalika mlaku-mlaku.

Tahap 2 - subcompensated:

  • ambegan ing sajroning ngaso;
  • rame ambegan karo wisel;
  • blanching saka kulit;
  • angel ambegan;
  • Ana rasa wedi;
  • Otot sing dibantu ngalami gangguan.

Tahap 3 - decompensated:

  • sering cetha ambegan;
  • denyut jantung saka 120 kaping saben menit;
  • nyedhaki tekanan getih;
  • posisi dipeksa orthopnea (wong sing lenggah);
  • terus-terusan nyebul.

Tahap 4 - Asphyxia:

  • ambegan siji kanggo mungkasi napas;
  • kulit biru;
  • pulsa kerep, banjur slows mudhun, bisa nyekel jantung;
  • mundhut kesadaran

Penyebab laryngitis alergi lan klasifikasi

alergi nyebabake skema Tenggorokan tenggorokan yaiku komplikasi laryngitis alergi. Penyakit iki disebabake inflammation saka lapisan lenok saka lendhir minangka asil saka alergen. Pambengkeane lapisan lendhut sing nyebabake nyepetake lumen saka laring, sing ndadekake nyepetake hawa. Paling asring nyebabake penyakit kasebut:

Laryngitis alergi nduweni sifat mangsan, penyakit iki kerep dibengkakake ing musim semi lan musim gugur. Mulane, wong-wong sing predisposed ing wektu kasebut kudu netepi kabeh langkah-langkah safety.

Ana penyakit akut lan kronis.

Serangan sing cetha ditondoi dening serangan sing cetha, biasane ing wayah wengi. Penyakit iki kerep ana karo kacepetan kilat. Mulane, penting kanggo miwiti nyedhiyakake pertolongan dhéwé kanthi cepet.

Wangun kronis ditondoi dening kambuh serangan laryngospasm. Penyakit iki ngganti mèmbran mucous saka laring, polip lan proliferasi jaringan epitelium katon ana ing kono. Cara sing kronis biasane nyebabake organ liya ing sistem pernapasan, bisa ngembangake asma bronokial utawa COPD. Jantung uga kena pengaruh, hipertensi lan gagal jantung kronis katon.

Nyegah alergi ing tenggorokan

Kanggo nyegah penyakit alergi mung bisa mbatesi kontak karo alergen. Kasebut kanthi teliti, maca pandhuan kanggo kabeh item sing sampeyan gunakake lan komposisi ing panganan. Uga, tanpa mangerténi panyebab bengkak, sampeyan kudu ngiyataké awak kanthi wutuh:

  • mangan tengen, nambah panganan sampeyan karo vitamin alami;
  • mirsani mode ngombé (ora kurang saka 1,5 liter saben dina);
  • lumaku 30 menit saben dina ing udara seger;
  • nyegah kaku lan kesusahan;
  • pilih latihan cahya kanggo awak dhewe lan baleni maneh 3-4 kali seminggu;
  • turu paling sethithik 8 jam sedina, amarga turu sehat bisa nguatake sistem kekebalan awak;
  • Paling ora kaping pindho saben minggu, ngijini sampeyan ngendhokke, nglakoni apa sing sampeyan tresna, ngisi awak kanthi emosi positif.

Yen bocah cilik ngalami alangan saka tenggorokan, mula dheweke bisa ngatasi penyakit kasebut sajrone njaga gaya urip sehat.

Aja lali ngunjungi alergis kaping pindho taun lan ngombe kabeh obat sing ditindakake. Iku becik mbusak predisposisi alergi awak. Nemtokke pranata sing prasaja kanggo nyegah, sampeyan bisa kanthi gampang nyegah exacerbation saka laring alergi lan edema laryngeal.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.