Warts flat ing pasuryan

Wabroto iku virus, pertumbuhan kulit sing entheng. Ana:

  • biasa utawa prasaja;
  • flat utawa youthful.

Werna flat katon kaya plak sing cetha saka 3 nganti 5 mm werna coklat cahya kanthi warna abu-abu sing motong rada ndhuwur kulit. Warts jenis iki disusun kanthi kelompok ing pasuryan, lan uga ana kutil flat sing bisa katon ing tangan lan sikil.

Diagnosis digawe dening dermatologist sawise pemeriksaan lan analisis visual, pemeriksaan histologis sampel tumor sing dibuang.

Cara nemtokake identitas warts

Dermatolog sing duwe pengalaman bisa mbedakake warts kanthi pemeriksaan visual. Dokter uga bakal nggunakake pemeriksa dermatoskopi lan histologis sampel. Kabeh cara pemeriksae ora angel, kajaba saka histologi sampling.

Paneliten visual bakal mbedakake antara liya:

warts rahang

  • tumor ditangekake ing ndhuwur kulit ing wangun papule utawa nodule kanthi permukaan rata;
  • ing wilayah kerusakan ora ana keratinisasi kulit;
  • warna saka formasi dibedakake karo warna khusus;
  • Werna watara 3 nganti 5 mm;
  • diselehake ing grup ora digabungake;
  • dilokalisasi ing pasuryan (dagu, dahi), tangan lan sikil.

Penyebab utama penyakit iki yaiku HPV (papillomavirus manungsa), sing topically diwujudake ing wangun tumor kulit lan ditemtokake dening reaksi chain polimerase. Tambahan, pasien karo kutil dianjurake kanggo disaring kanggo netepake risiko karsinogenik.

Pengobatan non-tradisional

Aman kutil ditindakake kanthi bantuan pirang-pirang obat, obat-obatan, utawa perawatan bedhah. Cara non-tradisional kalebu perawatan celandine lan papak.

celandine Singkirake glepung celandine seger lan smear wulu karo jus kuning saka tanduran. Baleni prosedur kaping pindho saben dina nganti warts ing wajah ilang.

Padha uga nambani warts karo papak: Cut plate, banjur masang menyang formasi. Prosedur iki rampung kaping pindho dina nganti neoplasma ilang.

Dokter ora nyaranake perawatan dhokter, amarga efektifitas obat rakyat minangka pitakonan gedhe, lan uga bisa nyebabake reaksi alergi utawa ngrusak struktur neoplasma.

Pangobatan lokal ora bakal èfèktif tanpa kena pengaruh papillomavirus manungsa, amarga iki minangka sababe oyot saka kutil rata. Kajaba iku, panggunaan obat alternatif bisa nyebabake komplikasi utawa panyebaran kutil.

Pangobatan tradisional

Cara resmi kalebu perawatan ing klinik obat estetis utawa salon kecantikan, uga ing rumah sakit miturut instruksi dermatolog. Dasar perawatan sing bener iku diagnosis akurat. Sawise diagnosis, dhokter ditemtokake kanthi milih metode lan sarana perawatan, sing ing saben-saben individu.

Mbusak Sing sabar ditugasake:

  • therapy antiviral (obatan sing ngarah marang karusakan saka papillomavirus manungsa);
  • destruktif (cauterizing drugs: verrukatsid or feresol, cryodestruction, laser removal, electrocoagulation);
  • immunomodulating therapy.

Obat cautery

Obat-obatan khusus kalebu verrukatsid lan feresol kanthi tindakan cauterizing lan bactericidal, sing digunakake mung njaba.

Verrukacid duwe efek antiviral. Efek pharmacological kalebu cauterization lan detachment saka wart lan karusakan virus ing sel sing kena pengaruh watara.

Nalika nggunakake tamba, bebaya sing bisa nyebabake kulit sehat ing neoplasma. Supaya ora ngobong, ngresiki wilayah ing sekitar wart karo Vaseline utawa krim bayi sadurunge nglamar verrucacid. Obat iki bisa nyebar ing wol nganti 10 kali kanthi interval 2-5 menit.

Obat-obatan rusak uga kalebu asam salisilat lan Solkoderm, nanging luwih asring digunakake ing salon kecantikan.

Cryodestruction, laser and surgical removal wart

cryodestruction Cara sing cepet lan efektif kanggo ngatasi warts yaiku cryodestruction utawa perawatan karo nitrogen cair. Nitrogen ditrapake ing tatanan kanggo 30 detik kanggo mateni tissue (necrosis).

Jam sawise aplikasi, gelembung katon ing kulit, kang garing ing jero minggu.

Ing situs cryodestruction ana kerak, sing pungkasane bakal ilang, ora bakal nglacak.

Penyebaran tumor laser ditindakake nganggo laser pulsed sing nglapisi tembok vaskular saka kapiler getih sing ngumbah wart. Sawise prosedur, sing nyebabake, sing bakal ilang sawise 7-14 dina, ora bakal tuwuh.

Cara pangobatan liyane adhedhasar cauterization saka neoplasma kanthi arus listrik. Pangleluwihan wilah sing dilakokaké dening electrocoagulator, prosedur kasebut berlangsung suwene 15 menit, sawise bentuk kerak.

Nambani karo solusi potasium kalium 5% kanggo 4 dina kanggo luka bisa rampung. Kanggo 10 dina, aja rendhem utawa copot dhewe. Amarga electrocoagulation minangka prosedur sing nyeri, anestesi lokal dilakokaké ing ngarep.

Kabeh opsi, panyuwak wart laser luwih disenengi. Luwih traumatis kanggo kulit, cairan sawise mbusak tumor ora kedadeyan. Ing kasus apa wae, pancen kudu golek dermatolog sadurunge njupuk perawatan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.