Generasi antihistamin

Isi:

Gatal ing kulit Saben taun, jumlah reaksi alergi, kalebu dermatitis, terus nambah, sing ana hubungane karo degradasi lingkungan lan "unloading" sistem kekebalan awak ing peradaban.

Alergi - reaksi hypersensitivity awak menyang kimia manca - alergen. Minangka bisa dadi panganan, rambut, debu, obat-obatan, bakteri, virus, vaksin lan luwih akeh.

Yen sampeyan milih ing antarane pirang-pirang pribadi sing populer, sampeyan bisa uga mirsani:

Kang luwih apik: suprastin, diazolin, loratadine utawa tavegil?

Kanggo nanggepi pangertèn saka alergen ing organ lan sel-sel sistem kekebalan, produksi inten saka zat khusus, histamin, wiwit. Zat iki nggabungake karo reseptor H1 - histamin lan nyebabake munculna tandha alergi.

Yen sampeyan mbusak faktor sing nyenengake, manifestasi alergi bakal kelakon, nanging sel-sel sing nyimpen memori zat iki bakal tetep ing getih. Wektu liyane sampeyan ketemu dheweke, reaksi alergi bisa uga luwih abot.

Pripun antihistamin nggarap?

Paket gedhe antihistamin Obat-obatan iki duwé ikatan karo reseptor H1-histamin lan ngalangi. Mangkono, histamin ora bisa ikatan karo reseptor. Alergi subside: fades rusak, bengkak lan gatal saka kulit wis suda, ambegan nasal difasilitasi lan conjunctivitis wis suda.

Obat-obatan antihistamin pisanan muncul ing taun 1930-an. Minangka ilmu lan kedokteran sing dikembangake, generasi katelu antihistamin diwujudake. Saben generasi telu iki digunakake ing obat. Daftar antihistamin tetep dianyari. Analog sing bakal dirilis, wangun anyar release bakal katon.

Coba narkoba sing paling populer, wiwit karo generasi pungkasan.

Kanggo marga keadilan - divisi dadi generasi pisanan, kaping pindho lan katelu nduweni akal, amarga bahan kasebut beda-beda ing sifat lan efek samping.

Divisi dadi generasi katelu lan kaping papat iku arbitrer banget, lan asring ora nggawa apa-apa, kajaba kanggo slogan pamasaran sing apik.

Kadhangkala obatan iki kagolong generasi katelu lan papat ing wektu sing padha. Kita ora bakal nyirip sampeyan luwih lan nyebut kabeh gampang:

Generasi paling anyar - metabolit

Paling modern leka Super pil rstva. Ciri khas generasi iki yaiku obat sing prodrug. Nalika diestokake, wong kasebut metabolisme - diaktifake ing ati. Obat-obatan kasebut ora duwe efek sedative , nanging uga ora nyebabake karya jantung .

Antihistamines generasi anyar kasil digunakake kanggo nambani kabeh jinis alergi lan jinis alergi dermatitis ing bocah, wong sing nandhang penyakit kardiovaskular. Uga, dana kasebut diwènèhaké marang wong-wong sing profesi kasebut duwé pranala menyang tambah perhatian (pembalap, ahli bedah, pilot).

Allegra (Telfast)

Instruction and price

Sinonim: Feksadin

Telfast saiki Allegra Bahan aktif yaiku fexofenadine. Obat iki ora mung mbatalake reseptor histamin, nanging uga ngurangi produksi. Iki digunakake kanggo urtikaria kronis lan alergi mangsa. Tindakan antiallergic tahan nganti 24 jam sawise mburi perawatan. Ora adoh.

Kasedhiya ing wangun pil. Sadurunge, pil kasebut diarani Telfast, saiki - Allegra. Padha contraindicated ing bocah-bocah ing umur 12 taun, wanita ngandhut lan lactating.

Cetirizine

Instruction and price

Sinonim: Zetrin , Zodak , Zyrtec

cetrin-77625 Efek sawise administrasi berkembang sawise 20 menit lan tetep 3 dina sawise lara obat. Iki digunakake kanggo ngobati lan nyegah alergi. Cetirizine ora nyebabake rasa ngantuk lan ngurangi perhatian. Mbok menawa nggunakake sing dawa. Obat iki kasedhiya ing wangun tetes (jeneng dagang "Zyrtec", "Zodak"), sirup ("Cetrin", "Zodak") lan tablet.

Ing laku bocah, digunakake saka 6 sasi ing wangun tetes, saka 1 taun ing bentuk sirup. Saka 6 taun njupuk pil. Dosis kasebut dipilih dening dhokter saben individu.

Cetirizine hamil pancen contraindicated. Sampeyan dianjurake kanggo mungkasi nyusoni kanggo jangka wektu nggunakake.

Xyzal

Instruction and price

Sinonim: Levocetirizine , Suprastex

Xyzal Obat kasebut diwajibake kanggo nambani alergi ing taun lan mangsa, urtikaria lan pruritus. Tumindak kasebut diwiwiti 40 menit sawise diestion. Kasedhiya ing wangun tetes lan tablet.

Ing laku bocah, tetes digunakake saka 2 taun lan tablet saka 6 taun. Dosis kasebut ditemtokake dening dokter miturut bobot lan umur bocah.

Obat-obatan hamil dikontraindikulasi. Diakoni nalika nyusoni diwenehake.

Desloratadine

Instruction and price

Sinonim: Lordaestin, Desal, Erius .

Erius - sirup lan tablet Obat iki duwe efek antihistamin lan anti-inflamasi. Uga ngilangake alangan musiman lan urtikaria kronis. Yen dijupuk ing dosis terapeutik, tutuk garing lan sirah bisa uga dumadi. Kasedhiya ing wangun sirup, tablet.

Anak-anak diwarah saka 2 taun ing bentuk sirup. Tabel diijini kanggo bocah sing umur luwih saka 6 taun.

Desloratadine hamil lan lactating wis kontraindikasi. Mbokmenawa digunakake ing kondisi sing ngancam nyawa: angioedema, asphyxiation (bronchospasm).

Antihistamin 3 generasi efektif ngilangake alergi. Ing dosis terapeutik ora nyebabake rasa ngantuk lan ngurangi perhatian. Nanging, yen sampeyan ngluwihi dosis sing disaranake, bisa dadi pusing, sirah, lan tingkat denyut jantung.

Yen sampeyan wis nggunakake obat apa wae, aja lali ninggalake komentar ing komentar.

Generasi kaping loro - non-sedatif

150433 Obat-obatan ing grup iki duwe efek antihistamin sing diucapake, yaiku wektu sing nganti 24 jam. Iki ngidini sampeyan njupuk wong-wong mau 1 wektu saben dina. Obat-obatan ora nyebabake rasa ngantuk lan gangguan perhatian, mula dheweke diarani non-sedative.

Obat-obatan non-sedhet sing aktif digunakake kanggo nambani:

Pangobatan iki uga digunakake kanggo ngredhakaké gatal-gatal sing abot karo cacar air. Obat-obatan antiallergik 2 generasi ora adoh. Padha diserep kanthi cepet saka saluran pencernaan. Padha bisa ditindakake kapan wae, malah karo dhaharan.

Ora dianjurake generasi kaping 2 kanggo wong tuwa lan wong sing duwe penyakit jantung.

Loratadine

Instruction and price

Sinonim: Loragexal, Claritin , Lomilan

Bahan aktif yaiku loratadine. Obat selektif nggowo pengaruh reseptor histamin H1, sing ngijini sampeyan cepet ngilangake alergi lan ngurangi jumlah efek samping:

  • kegelisahan, gangguan turu, depresi;
  • kerep urin;
  • constipation;
  • bisa nyerang asma;
  • gain bobot.

Kasedhiya ing wangun tablet lan sirup (jeneng perdagangan "Claritin", "Lomilan"). Sirup (penundaan) trep kanggo menehi lan menehi kanggo bocah cilik. Tumindak kasebut dumadi ing 1 jam sawise diakoni.

Ing bocah, Loratadine digunakake saka 2 taun ing wangun suspensi. Dosis kasebut dipilih dening dokter gumantung saka bobot awak lan umur bocah.

Loratadine dilarang dienggo ing 12 minggu pisanan ngandhut. Ing kasus sing paling abot, dhèwèké ditunjuk minangka pengawas ketat saka dokter.

Kestin

Instruction and price

Sinonim: Ebastine

Kestin Alat iki selektif nyebrang reseptor histamin H1. Ora nyebabake rasa ngantuk. Tumindak occurs ing 1 jam sawise diakoni. Efek antihistamin tetep nganti 48 jam.

Anak-anak kasebut dipigunakaké wiwit 12 taun. Kestin duweni efek beracun ing ati, nyebabake gangguan irama, nyuda tingkat jantung. Pregnant contraindicated.

Rupafin

Instruction and price

Sinonim: Rupatadin

Rupafin Ubat iki digunakake ing perawatan urtikaria. Sawise nyerep kanthi cepet diserep. A meal simultaneous nambah tindakan Rupafina. Iki ora digunakake ing bocah-bocah ing umur 12 taun lan ing wanita ngandhut. Gunakake nalika nyusoni bayi mung bisa ditindakake kanthi ketat medhia.

Antihistamines 2 generasi ketemu kabeh syarat modern kanggo obat-obatan: efisiensi dhuwur, safety, efek jangka panjang, kemudahan panggunaan.

Nanging, kudu dieling-eling yen keluwihan dosis terapeutik ndadekake efek ngelawan: drowsiness katon lan efek samping nambah.

Generasi pisanan - sedatives

Puncak Bulu Obat sedative diarani amarga nyebabake efek sedative, hypnotic, lan mind-suppressing. Saben anggota kelompok iki duwe efek sedative ing macem-macem derajat.

Kajaba iku, obat obatan pisanan duweni efek antiallergic sing cendhak - saka 4 nganti 8 jam. Dheweke bisa ngembangake adiktif.

Nanging, obatan dites nalika lan, asring, murah. Iki nerangake karakter massa.

Antihistamine generasi wiwitan diwenehake kanggo ngobati reaksi alergi, ngredhakaké pruritus ing penyakit infeksius, kanggo ngurangi risiko komplikasi pasca vaksinasi.

Yen sampeyan ora ngerti apa sing bakal dipilih:

Kang luwih apik: suprastin, diazolin, loratadine utawa tavegil?

Bebarengan karo efek anti-alergi, bisa nyebabake efek samping. Kanggo ngurangi resiko, perawatan ditrapake kanggo 7-10 dina. Efek sisih:

  • membran mukus garing, thirst;
  • tingkat denyut jantung;
  • nyedhaki tekanan getih;
  • mual, muntah, rasa ora nyenengake;
  • tambah napsu.

Obat-obatan saka generasi pisanan ora diwènèhaké marang wong-wong sing aktivitasé ana gegayutan karo ningkataké perhatian: pilot, pembalap, amarga padha bisa ngurangi perhatian lan nada otot.

Suprastin

Instruction and price

Sinonim: Chloropyramine

suprastin Kasedhiya ing wangun tablet lan ing ampoules . Bahan aktif yaiku chloropyramine. Obat sing paling umum dipigunakaké minangka antioksidan. Suprastin duweni efek antihistamin. Iki diwenehake kanggo perawatan rhinitis musiman lan kronis, urtikaria, dermatitis atopik, eksim, angioedema.

Suprastin ngresiki gatal uga, kayata sawise gigitan serangga. Iki digunakake ing perawatan penyakit sypnyh, diiringi pruritus lan sisir. Kasedhiya ing wangun tablet, solusi kanggo injeksi.

Suprastin diijini kanggo perawatan bayi, wiwit sasi. Dosis kasebut dipilih kanthi individu gumantung saka umur lan bobot awak saka bocah kasebut. Dana iki digunakake ing terapi komplikasi pox pitik: kanggo ngredhakaké pruritus lan minangka obat penenang. Suprastin uga kalebu ing campuran lytik ("triad"), sing ditemtokake ing suhu dhuwur lan ora mudhun.

Suprastin dikontraindikake digunakake nalika meteng lan nyusoni.

Tavegil

Instruction and price

Sinonim: Clemastine

clemastine-tavegil-tabletki Iki digunakake ing kasus sing padha karo suprastin. Obat iki nduweni efek antihistamin kuat sing tahan nganti 12 jam. Tavegil ora ngurangi tekanan getih, efek hipnosis kurang diucapake tinimbang suprastin. Obat iki kasedhiya ing pirang-pirang formulir: tablet lan injeksi .

Gunakake kanggo bocah-bocah. Tavegil diterapake saka 1 taun. Sirup diwenehake kanggo bocah saka 1 taun, tablet bisa ditrapake wiwit 6 taun. Dosis kasebut ditemtokake kanthi individual gumantung saka umur lan bobot awak bocah. Dokter njupuk dosis.

Tavegil dilarang dianggo nalika meteng.

Fancarol

Instruction and price

Sinonim: Quifenadine

Fancarol Fenkarol ngalangi reseptor histamin N-1 lan wiwit enzim sing nggunakake histamin, saéngga efek saka obat luwih stabil lan langgeng. Fenkarol meh ora nyebabake efek sedative lan hypnotic. Kajaba iku, ana pratondo yen obat iki duwe efek antiarrhythmic. Fenkarol kasedhiya ing bentuk tablet lan bubuk kanggo suspensi.

Quifenadine (Fencarol) digunakake kanggo nambani kabeh jenis reaksi alergi, utamane alergi musiman. Alat iki kalebu ing perawatan kompleks parkinsonisme. Ing surgery, iki digunakake minangka bagéan saka preparation obat kanggo anesthesia (premedikasi). Fencarol digunakake kanggo nyegah reaksi inang-kanggo-asing (nalika awak nolak sel asing) sak transfusi komponen getih.

Ing laku bocah, tamba kasebut diwenehake saka 1 taun. Kanggo anak, suspensi luwih disenengi, duwe rasa oranye. Yen bocah ora gelem njupuk sirup, sampeyan bisa menehi resep pil. Dosis kasebut ditemtokake dening dhokter sing adhedhasar bobot lan umur bocah.

Fenkarol contraindicated ing trimester pisanan ngandhut. Ing 2 nd lan 3 trimester, panggunaan kasebut bisa ditindakake ing pengawasan medis.

Phenystyle

Instruction and price

Sinonim: Dimetinden

Tetes Fenistil Obat iki digunakake kanggo nambani kabeh jinis alergi, pruritus kanggo cacar air, rubella, pencegahan reaksi alergi. Fenistil nyebabake rasa ngantuk mung ing awal perawatan. Sawise sawetara dina, efek sedative ilang. Obat iki duwe sawetara efek samping liyane: pusing, kram otot, kekeringan mukosa lisan.

Fenistil dumadi ing wangun tablet, tetes kanggo bocah , gel lan emulsi . Gel lan emulsion ditrapake eksternal sawise nyokot serangga , hubungi dermatitis, sinar matahari. Ana uga krim, nanging tamba sing beda-beda sajrone zat liya lan digunakake kanggo " kadhemen ing lambe ."

Ing laku bocah, Fenistil sajrone tetes ditrapake kanthi 1 daging . Nganti 12 taun, tetes wis diwenehake, kapsul diwenehake luwih saka 12 taun. Gel digunakake ing bocah nalika lair. Dosis tetes lan kapsul dipilih dening dokter.

Wanita hamil diijini nggunakake tamba kasebut ing bentuk gel lan tetes saka 12 minggu ngandhut. Saka trimester kapindho, Fenistil diwenehake mung kanggo kondisi sing ngancam nyawa: angioedema lan alergi pangan akut.

Diazolin

Instruction and price

Sinonim: mebhydroline

diazolin Obat iki nduweni aktivitas antihistamin sing kurang. Diazolin nduweni akeh efek samping. Nalika njupuk, pusing, nyeri ing weteng, mual lan muntah, ningkatake tingkat denyut jantung, lan kerep kencing. Nanging ing wektu sing padha, Diazolin ora nyebabake rasa ngantuk. Diijini kanggo perawatan jangka panjang karo pembalap lan pilot.

Kasedhiya ing wangun tablet, bubuk kanggo penundaan lan dragee. Jangka wektu tumindak antiallergic nganti 8 jam. Dijupuk kaping 1-3 dina.

Ing bocah, pengobatan diwenehake saka umur 2 taun. Sakwise 5 taun luwih disengaja tinimbang Diazolin ing wangun penundaan, luwih dhuwur tinimbang 5 taun panampa tablet diwenehake. Dosis kasebut dipilih dening dhokter kasebut.

Diazolin wis kontraindikasi ing trimeter pisanan ngandhut.

Senadyan kabeh kekurangan, obat-obatan generasi kapisan digunakake sacara umum ing praktik medis. Lagi sinau, diijini kanggo perawatan bocah cilik. Obat-obatan kasedhiya ing macem-macem formulir: solusi kanggo suntikan, suspensi, tablet, sing ndadekake trep kanggo nggunakake lan pilih dosis individu.

Yen artikel kasebut migunani - aja lali kanggo mbagekake.

Antihistamin ngasilake dermatitis alergi , lan (ing kasus paling) kanthi atopic uga .

Sampeyan kudu eling yen pengobatan kudu dijupuk ing dosis sing ditetepake, miturut instruksi. Yen ora, efek sing ora disenengi bisa, malah (!) Tambah reaksi alergi.

Seleksi tamba lan dosis kudu dilakokake dening dokter. Pengobatan anti-kooperatif, utamane kanggo bocah-bocah lan wanita ngandhut, kudu ditindakake kanthi pengawasan medhia sing ketat.

4 komentar

  • Alas :

    Aku duwe alergi kuwat kanggo ambrosia (nanging dhaptar allergens ora diwatesi iki): mata gatal, irung rahang, wahing. wiwit njupuk sajrone avamis (semprotan nasal), uga levocytemeresin. Nanging mbantu aku kanti awon, amarga watuk sing kuwat diwiwiti, utamane ing wayah wengi. Aku ora turu sewengi. Saiki aku ora ngerti apa ngombe :(

    • Doc :

      Ana akeh obatan, saben siji wis luwih apik. Coba obatan liyane saka dhaftar, luwih anyar.

      Uga, paling apik kanggo takon dhokter, sampeyan bisa uga diwenehi formulir suntik.

  • Tina :

    Ngomongi aku priparat Suprastinex kanggo generasi apa? Endi unsur khusus nduweni levocetirizine 5 mg.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.