Analisis RPC

Kanggo diagnosa maneka warna penyakit saiki digunakake akeh macem-macem tes lan tes. Saben wong kudu nemtokake maksimal penyebab penyakit kasebut lan agen penyebab kasebut. Salah sawijining metode riset paling populer saiki yaiku diagnostik PCR.

Apa sinau

Medic katon ing flask Pengujian PCR minangka metode biologi molekul. Singkatan kasebut minangka reaksi chain polimerase. Ing wektu sing padha, ing comparison karo varian lan tes liyane, metode iki nduweni akeh kaluwihan lan bonus, kalebu:

  • Akurasi maksimum reaksi - kanthi bantuan tes patogen kasebut bisa ditingkatake kanthi 100 kali lan kanthi mangkono ningkatake kemungkinan deteksi infeksi sukses
  • Ora ana asil positif palsu - yen ora ana infeksi, analisis ora bakal nuduhake apa
  • Teknik iki bisa uga ngenali sel tunggal saka patogen infèksius.
  • Tingkat reaksi dhuwur - analisis bisa siap ing sawetara jam sawise sampling getih kanggo sinau
  • Kethokan saka deteksi patogen malah marang ora ana gejala karakteristik

Amarga iki, PCR asring diwenehake kanggo ngonfirmasi utawa nambah asil studi liyane. Ing kasus iki, teknik iki aktif banget lan berkembang. Amarga iki, kasedhiya kanggo wong sing luwih gedhe.

Cara gawé asupan bahan

Tes getih Ing analisis PCR, sing paling penting yaiku ngumpulake bahan kanggo sinau kanthi bener. Lan ora kudu getih mung. Cara sing kaya mangkene kerep banget lan digunakake ing babagan perkara sing ana microbes utawa bagean saka wong-wong mau.

Kanggo nemtokake masalah babagan alat kelamin kanggo riset, bahan sing dijupuk saka organ genital lendhut - smears saka serviks, urethra. Utawa, urin bisa digunakake.

Nggunakake PCR, gampang ndiagnosa Hépatitis C utawa infèksi HIV. Kanggo netepake, getih dijupuk saka urat. Menapa malih, supados boten ngetang asil panaliten, sistem vakum dijupuk - mula getih kasebut diisolasi saka udara lan ora menehi reaksi oksidasi. Kajaba iku, metode iki dianggep minimally traumatis.

Penyakit kaya mononukleosis infèksius ditemtokake kanthi njupuk swab nasofaring. Saliyane variasi pilihan kanggo bahan-bahan uji coba, prayoga kanggo mriksa dhokter sadurunge nyiyapake pangiriman - arep ngetutake diet, weteng kosong utawa liyane.

Dhaptar penyakit sing bisa didiagnosis déning PCR

Mikroskop Dhaptar penyakit sing ditemtokake dening reaksi kasebut kalebu sawetara patologi umum. Dadi, contone, analisis PCR bakal mbukak:

  • Infeksi HIV
  • Kabeh jinis hepatitis virus
  • Mononucleosis infèksius
  • Cytomegalovirus
  • Herpes
  • Infeksi Sexually Transmitted
  • Tuberkulosis
  • Macem-macem virus onkogenik: papillomavirus manungsa
  • Penyakit tikus: encephalitis, borreliosis
  • Listeriosis
  • Candidiasis
  • Infeksi helicobacter lan akeh liyane

Yen sampeyan sinau dhaptar kanthi teliti, sampeyan bisa mangerteni yen diagnosis PCR akeh digunakake ing pirang-pirang bidang medis - ginekologi, urologi, spesialis penyakit menular, pulmonologi, filologi, hematologi, gastroenterologi, onkologi, dll.

Hasil

Analisis PCR nawakake rong pilihan kanggo napsirake asil:

  • Negatif
  • Positif

Ing kahanan pisanan kasebut, ora ana bakteri lan virus sing dideteksi. Dadi, wong ora duwe infeksi, sing dianggep dokter. Ing kasus liya, padha nyatakake yen ing materi sing diwenehake kanggo sinau, jejak infeksi ditemokake. Lan ing kahanan iki, sampeyan bisa miwiti perawatan.

Carane nyiyapake pangiriman

Laboratorium medis Kanggo entuk akurasi maksimal asil - kadhangkala malah seperlima saka prakara-prakara kasebut, siji kudu nyiapake kanthi bener kanggo pangiriman. Contone, sadurunge njupuk smears saka pharynx, siji ngirim ngendhaleni saka macem-macem cemilan lan dhaharan lengkap paling 4 jam sadurunge njupuk analisis.

Lan sadurunge prosedur kasebut, mbilasake cangkeme karo banyu sing disuguh. Ing sawetara kasus, disaranake supaya pijet tambahan kulit kanggo nambah produksi kelenjar sing disekresi.

Koleksi urine ditindakake miturut skema standar - ngumbah lan bagean medium. Kadhangkala uga disaranake para wanita kanggo masang tampon kanggo kemurnian materi sing luwih akeh, lan wong kanggo narik sirah penis - iki bakal mbantu nyegah transfer bakteri saka kulit.

Sanalika, sampeyan ora bisa nyedhiyakake urin sajrone periode reged saben wulan wanita. Kanggo nyumbang cairan seminal, sampeyan kudu ngendhaleni urip intim sajrone 3 dina. Tambahan, dokter nyaranake nyingkiri overheating lan kunjungan menyang sauna. Sampeyan kudu nyegah alkohol lan pangan kanthi rempah-rempah.

Ujian PCR ora dijupuk saka 2 minggu sawisé wong ngrampungake perawatan antibiotik. Uga, kanggo tes gynecological, sampeyan kudu nolak gel sing akrab, salep, suppositori vagina, douching.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.