Prednisolone, injeksi

Analog

AGIO Sampeyan bisa dianggep minangka analog lengkap methylprednisolone.

Persiapan kortikosteroid >> lainnya

Rega

37 р. Rata-rata online rega * 37 r. (paket 3 ampul)

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

pred59897 Prednisolone (Prednisolonum) yaiku tamba sintetik saka klompok glukokortikosteroid.

Kasedhiya ing pirang-pirang formulir dosis: salep , tablet lan tembakan.

Antiallergic, anti-inflamasi, agen imunosupresif, luwih unggul ing aktivitas kanggo kortisone, lan hidrocortisone kaping 3-4. Analog yaiku: dekretin, medopred, inflanafran, prednisol, prelnigexal.

Injeksi Prednisolone minangka inti larut banyu sing ora ana warna (utawa kekuningan).

Kasedhiya ing ampul, dicelupake ing karton 3,5,6,10 lan 20 potong (30 mg prednisone natrium fosfat / 1 ml solusi kanggo injeksi).

Aplikasi

Nyata Obat kasebut kanggo administrasi intravena utawa intramuskular, utamane kanggo sarana darurat, digunakake ing kasus ing ngisor iki:

  • ing reaksi alergi abot ( angioedema , kejutan anafilaksis , serangan bronchial asma );
  • ing kasus Gagal renal-hepatic sing dikembangake ing periode postoperative utawa postpartum;
  • kanthi demam reumatik sing abot;
  • kondisi kejut (kardiogenik, bedhil, kejut traumatik);
  • pembengkakan otak;
  • ing hepatitis akut;
  • ing insufisi akut adrenal
  • ing kasus keracunan karo cairan agresif sing nyebabake lara ing membran lendhut.

Daftar lengkap saka prednisone readings ing kene .

Saliyane ing perawatan darurat, tamba kasebut digunakake ing terapi komplèks ing perawatan tumor tumor, autoimun, paru-paru kronis lan penyakit dermatologis.

Indikasi kanggo nggunakake prednisone uga ana patologis jantung, utamané, pericarditis exudative lan myocarditis remetoid, uga ngurangi pengaruhe ambang ing pasien karo stimulan jantung sing ditanem.

Obat iki digunakake ing hematologi - ing perawatan leukemia, anemia, MDS, pathologi sing gegandhèngan karo dysfunctions sumsum tulang.

Penting! Sampeyan ora kudu nolak nampa prednisone, nalika diangkat dening spesialis. Iki minangka obat sing paling efektif lan bisa diuji wektu.

Akeh pasien, adoh saka obat, percaya yen "hormon" obatan nyebabake mbebayani kanggo awak, lan sawayah-wayah mungkasi njupuk prematur utawa ora njupuk obat ing kabeh.

Pendekatan kasebut bisa, ing sawetara kasus, nyebabake akibat-akibat sing ngasilake, akeh sing ora bisa dibalekake.

Kanthi dosis sing wis ditemtokake kanthi bener dening spesialis, njupuk indikasi lan kondisi kesehatan, tamba ora bakal nyebabake komplikasi serius. Elinga yen kabeh obatan (kalebu sing asal saka alam) duwe efek samping sing luwih serius tinimbang sing nyebabake kortikosteroid. Mulane, sampeyan kudu njupuk prednisone (medopred) tepat miturut skema, sing digawe dening dokter nekani.

Dosis

Dosis lan durasi perawatan ditindakake kanthi individu.

Ing sawetara kasus, dosis kasebut kanggo administrasi intramuskular. Mung "jet" tegese saka jarum suntik langsung menyang urat.

Injeksi menyang urat Prednisolone ditrapake sacara intravena utawa intramuskular. Ing kasus administrasi intravena, tamba kasebut pisanan ditindakake dening jet, banjur ditransfer menyang mode netes.

Regimen perawatan ing ngisor iki umumake amarga ora njupuk status kesehatan pasien lan anané kontraindikasi relatif:

kanthi insufisi akut adrenal - saka 100 mg nganti 200 mg siji wektu, ing 3-14 dina;

ing perawatan bronchial asthma - saka 75 mg nganti 675 mg per perawatan (saka 3 nganti 16 dina);

ing kejut , disabetake kanthi tekanan getih, 50-150 mg sing disuntikake ing jet , ing kasus sing abot dosis tambah nganti 400 mg (dosis maksimum saben 1000 mg);

Perawatan kudu ditindakake dening profesional medis, obat-obatan kasebut mbebayani. Aja ngluwihi dosages sing dituduhake!

Ampul ing kasus komplikasi sawise operasi lan keracunan akut , obat kasebut diterbitake ing 25-75 mg saben dina (ing kasus sing abot, bisa ditambah dadi 300-1500 mg saben dina).

kanggo artritis reumatoid , 75 nganti 125 mg saben dina dituduhake kanggo perawatan 10 dina;

ing wangun abot hepatitis, 75-100 mg saben dina diwenehake kanggo panyakit kanggo 7-10 dina;

kanggo lara internal organ pernafasan lan pencernaan saka 75 nganti 400 mg saben dina kanggo 5-18 dina.

Yen tamba ora bisa diterbitake intravena, injeksi intramuskular diwenehake. Sawisé stabil saka negara, prednisone diwènèhaké ing kapsul (tablet) kanthi ngurangi dosis sing bertahap.

Ana uga injeksi intraartikular , nanging mung ditindakake dening dokter, dosis sing dipilih mung siji kanggo saben pasien.

Contraindications

prednizolon4 Ing kondisi darurat (kejut), prednisone diterbitake tanpa njupuk contraindications, minangka sarana darurat.

Aja nggunakake obat ing babagan terapi kanggo hipertensi abot, ulkus padharan lan ulkus duodenal, penyakit refluks, osteoporosis, penyakit Cushing.

Contraindications are infections such as chickenpox, herpes, shingles, as well as form active tuberculosis, pregnancy (trimester first, in particular), lactation.

Efek sisih

pred321321 Kandhutan bobot, kurang kalium (hipokalemia), rangsangan pertumbuhan ing bocah, sindrom Cushing (rembulan pasuryan), ningkatake tekanan getih, trombosis, atrofi otot, nipis kulit, nglanggar proses pencernaan, mual.

Ing bagean saka sistem syaraf, manifestasi kasebut minangka depresi, hallucinations, mindhah visual acuity, umum kekirangan, sirah bisa.

Gejala ing ndhuwur bisa, nanging ora katon ing saben kasus. Umumé, tamba kasebut bisa ditularake dening pasien, sanajan nggunakake obat sing luwih dawa.

Instruksi khusus

Obat iki ora dianjurake kanggo njupuk bebarengan karo salicylates, barbiturates, diuretics, glycosides jantung. Nalika njupuk obat, perlu kanggo ngawasi pratondho tekanan getih, nyumbang getih kanggo gula, mriksa feces kanggo getih sing didhelikake, nggawe sinar X (kanggo arthritis lan bursitis).

Pharmacokinetics

Kanthi prednisone intravena, efek kasebut langsung, luwih cepet karo injeksi intramuskular. Obat iki ikatan karo protèin plasma (globulin lan albumin), wis dimetabolisme ing ati (biasane), lan ing ginjel. Jangkoan 24-36 jam.

Katentuan Pangginaan supados langkung gamblang

Obat kasebut kasedhiya ing resep.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Anakku duwe Quincke edema saben enem sasi, nanging apa sababe fenomena sing elek iki, nalika kabeh awak membengkak lan bocah mulai keselak, durung dingerteni. Nanging, prednisone mung mbantu kita - sawise administrasi intravena, putrane kasebut langsung wiwit ambegan, bengkak lan pucuk hoarseness. Kanggo kita, obat iki minangka kawilujengan. Aku ngerti babagan efek samping, nanging padha (Thank Allah) durung manifest piyambak, lan aku pancene ngarep-arep sing padha ora. Anna, Severouralsk (36 taun)

Telung taun kepungkur, padha didiagnosis rematik arthritis. Nyeri ing lutut, pundhak, elbows. Aku njupuk kursus intramuscularly prednisone, banjur pil. Aku wedi banget kanggo njupuk obat hormonal, amarga aku ngerti yen wong-wong wis entuk bobot keluwih, lan aku cenderung dadi keluwihan. Nanging nganti saiki ora ana sing nggegirisi, lan rasa sakit wis meh sirna. Bener, aku kudu ngetutake kabeh instruksi dhokterku, lan ora nglanggar diet. Mugi-mugi mundur. Rimma, Vologda (54 taun)

Anakku umur 16 taun. Wiwit cilik, dheweke ngalami rhinitis alergi. Ora ana tata cara lan obat-obatan mbantu, kalebu liya sing diimpor, larang. Padha nyaranake owah-owahan iklim, nanging kita ora duwe kesempatan kanggo pindhah menyang wilayah liyane. Dokter ngajokaken terapi, kalebu mesthine prednisone. Aku ora ngerti apa sing bakal kelakon sabanjure, nanging nganti saiki dheweke ngrasa apik, lan ora ana komplikasi. Svetlana, Vladivostok

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.