Indikasi kanggo nggunakake prednisone

pil Prednisone minangka salah sawijining glukokortikosteroid paling populer. Kanthi kekuatan saka tumindak kasebut dianggep "rata-rata", sing tegese obat kasebut nduweni khasiat sing cekap lan digunakake sanajan ing kasus abot, kayata kejutan anafilaksis.

Nanging efek ing awak cukup lembut, karo sawetara efek samping lan contraindications.

Aja ngluwihi dosis kasebut ing instruksi kasebut.

Prednisolone kasedhiya ing salep, tablet lan solusi kanggo injeksi.

Ing cendhak, kaya corticoid, salep prednisone digunakake kanggo reaksi kulit saka sifat autoimun, kalebu maneka jinis dermatitis .

Injeksi - kanggo alergi abot utawa nalika panggunaan formulir liya ora mungkin.

Tablet - kanggo dhaftar sing paling wigati saka penyakit sistemik.

Waca liyane

Indikasi umum kanggo kabeh formulir dosis:

  • Reaksi alergi
  • Psoriasis
  • Eksim
  • Dermatitis atopik
  • Dermatitis alergi
  • Hubungi dermatitis
  • Dermatitis seborrheic
  • Dermatitis eksfoliatif
  • Dermatitis herpetiform
Ing sawetara penyakit, prednison minangka bagéan saka perawatan lengkap. Aja nyatakake obatan dhewe, hubungi dhokter sampeyan!

Indikasi kanggo macem-macem formulir:

Sintesis Ointment:

  • alopecia,
  • atopic dermatitis,
  • bursitis,
  • discoid lupus erythematosus,
  • nyebar dermatitis atopik,
  • sciatica,
  • keloid scars
  • urtikaria,
  • periarthritis,
  • lichen kronis prasaja (dermatitis atopik winates),
  • dermatitis alergi lan alergi,
  • psoriasis,
  • dermatitis seborrheic,
  • tendosynovit
  • toksidermiya,
  • eksim,
  • epicondylitis,
  • erythroderma.

ampoules Injeksi, intramuskular lan intravena:

  • Bronkial asma lan status asma;
  • infark miokard;
  • insufisiensi adrenal akut;
  • gagal ginjal akut lan hepatic;
  • reaksi alergi akut;
  • hepatitis akut;
  • keracunan karo cairan cauterizing;
  • reaksi thyrotoxic;
  • krisis tiriritik;
  • sirosis ati;
  • kejut, kalebu. tahan karo terapi liyane.

Injeksi, introduksi intraartikular:

  • osteoarthritis, ing sawetara kasus;
  • arthritis pasca-traumatik;
  • rematik arthritis;
  • spondyloarthritis.

RAA_0615 Tablet:

  • Penyakit mata alergi:
    • Wangun alergi saka conjunctivitis,
    • alergi kornea;
  • Berylliosis, sindrom Leffler (ora sarujuk karo terapi liya);
  • Bronchial asthma;
  • Penyakit nular saka mripat:
    • neuritis optik
    • ophthalmia simpatik,
    • uveitis anterior lan anterior abot.
  • Penyakit sendi natoni:
    • ankylosing spondylitis (ankylosing spondylitis),
    • bursitis,
    • nonspecific tendosynovit,
    • osteoarthritis (kalebu post trauma),
    • periarthritis,
    • gouty lan psoriatic arthritis,
    • polyarthritis,
    • Sindrom isih ing wong diwasa
    • synovitis lan epicondylitis,
    • arthritis remaja;
  • Hiperplasia adrenal kongenital;
  • Hepatitis;
  • Hypercalcemia ing latar mburi kanker;
  • Penyakit-penyakit ing saluran pencernaan (mung kanggo eliminasi saka negara kritis):
    • Penyakit Crohn,
    • enteritis lokal,
    • ulcerative colitis;
  • Penyakit kulit:
  • Penyakit paru-paru:
    • alveolitis akut,
    • sarcoidosis stage II - III,
    • fibrosis paru;
  • Penyakit hematopoietik:
    • agranulocytosis,
    • anemia hemolytic autoimun,
    • congenital (erythroid) anemia hypoplastic,
    • thrombocytopenia sekunder ing wong diwasa
    • Penyakit Hodgkin,
    • myeloma,
    • akut lymph lan leukemia myeloid,
    • panmielopati,
    • purpura trombositopenik,
    • erythroblastopenia (erythrocyte anemia);
  • Penyakit ginjal saka genetika otoimun (kalebu glomerulonefritis akut), sindrom nefrotik;
  • Edema serebral (kalebu latar mburi tumor otak utawa kena operasi, terapi radiasi utawa cedera kepala) sawise administrasi parenteral sadurunge;
  • Kekurangan adrenal utami utawa sekunder (kalebu kondisi sawise ngilang kelenjar adrenal);
  • tiroiditis subakut;
  • Nyegah larangan korupsi;
  • Kanker paru-paru (kanthi kombinasi karo sitostatika);
  • Multiple sclerosis;
  • Demam reumatik, penyakit jantung rheumatik akut;
  • Penyakit alergi akut lan kronis:
    • Reaksi alergi tumrap obatan lan pangan,
    • rinitis alergi,
    • angioedema,
    • urtikaria,
    • cacat medicinal,
    • pollinosis,
    • serum penyakit;
  • Penyakit sistemik saka jaringan ikat (umpamane dermatomyositis, rheumatoid arthritis, sistemik lupus erythematosus, scleroderma, periarteritis nodosa);
  • Mual lan muntah nalika terapi sitostatis;
  • Tuberculous meningitis, pulmonary tuberculosis, aspiration pneumonia (ing kombinasi karo kemoterapi spesifik);

Iki minangka daftar lengkap indikasi kanggo nggunakake prednison. Elinga yen iki obat resep, lan kanthi alasan apik. Kaya glucocorticoid , bisa mbebayani yen digunakake kanthi bener. Lan mung dokter sing nekani bisa menehi resep perawatan sing bener. Aja nglakoni obat.

Informasi rinci babagan saben formulir dosis (kalebu contraindications, reviews, lan prices) bisa ditemokake ing kaca-kaca ing ngisor iki:

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.