Alergi Eye Care

instillasi mripat Paling asring, alergi mripat ditepungi kanthi conjunctivitis utawa dermatitis. Yen alergen nyebabake lapisan jero ing mripat, banjur keratitis, uveitis utawa pembengkakan saraf optik berkembang.

Konjungtivitis alergi gumantung amarga inflammation saka lumahing mucous saka mripat amarga cahya kanggo kosmetik, parfum, kimia kluwarga, serbuk sari, rambute kewan.

Kanggo ngobati gejala lokal alergi okular, tetes mata digunakake, kang ngredhakake lan abuh mèmbrus mèmper saka mripat, nyeri, sensasi kobong ing pasir liwat eyelids lan mucous discharge, photophobia lan tearing. Kanggo perawatan gejala sing digunakake tetanduran sing kagolong kelompok pharmacological beda: vasoconstrictor, antihistamine lan anti-inflamasi.

Tetanduran Vasoconstrictor

Nalika mata dadi berair lan gatal, ana kemulyan konjungtiva, tetes vasoconstrictor sing digunakake, sing bisa ngenthengake gejala alergi. Iki ngandhut alpha-adrenomimetic utawa adrenostimulant, sing tumindak ing reseptor sing cocok saka tembok pembuluh darah membran mukosa, nyebabake vasoconstriction. Akibaté, dadi gedhe, abang, kobong, rasa wedhi ing mripat.

Jempol mata iki nyuda gejala sing ora trep, nanging ora ngobati penyebab saka kedadeyan kasebut. Titik vasoconstrictor asring digunakake ing kombinasi karo obatan liya kanggo nambah efek terapeutik.

Tetes klompok iki ora dianjurake kanggo nglamar luwih saka patang dina, amarga bisa dadi adoh. Banjur alat bakal dadi ora efektif, kanthi paningalan lumahing mucous saka mata bakal nambah.

Kanggo tetes vasoconstrictor kalebu:

  • vizin klasik;
  • montevizin;
  • Vizin minangka luh resik;
  • visoptin.

Vizin Klasik

vizin Tetrizoline (a sympathomimetic sing nyakup reseptor alpha) minangka zat aktif saka vizin klasik. Obat iki nyebabake pembengkakan lan kemerahan saka membran lendhut, sing disebabake dening paparan alergen.

Vizin klasik dituduhake kanggo bocah-bocah saka 2 taun lan diwasa. Ora disaranake netes luwih saka 4 dina, kanthi glaukoma penutupan amba, meteng lan nyusoni. Efek saka tetes mripate katon menit sawise instillation lan tahan kanggo 4-8 jam.

Cara aplikasi: 1 gulung ing loro mata kaping pindho saben dina. Given bentuk pelepasan obat kasebut, perlu dibukak ampul lan ngecor cairan menyang kantung konjungtiva , rada mencet ing bagian ampul karo agen. Salah siji ampoule dirancang kanggo nggunakake tamba siji ing mripat loro (saben gulung).

Efek sisih kalebu sensasi kobong, membran mukus garing, murid dilandhingake, sing cepet liwati. Nalika nggedhekake, copot lensa kontak lan sijine sawise 15 menit, amarga yen ana risiko nglanggar transparan.

Visa resik luh

vizin resik luh Zat aktif - TS-polysaccharide - banget mirip karo komposisi tumrap manungsa. Sing kerep diwenehake kanggo muatan visual sing dawa, sing nyebabake kekeringan saka membran mucous saka mripat.

Indikasi sing digunakake yaiku sindrom mata garing minangka asil sekresi cairan sing ora cukup.

Iritasi saka membran mukus dibusak kanggo 4-8 jam. Contraindicated in children under 12 years, pregnant women and women in the period of lactation.

Kanggo instillation sing bener saka obat, miringake sirah sampeyan, narik eyelid ngisor lan squeeze drop obat saka vial menyang sac konjungtiva. Banjur kedhip-kedhes alon-alon, supaya agen diarani roto-roto ing saindhenging mukosa. Sawise instilasi, acuitas visual bisa uga ngurangi, nanging iki bakal liwati kanthi cepet.

Kanthi sensitivitas kanggo komponen tetes mripat, ana reaksi sing saleh kayata sensasi kobong, bengkak kelopak mata, tearing utawa abang.

Visoptic

mripat visoptic Tetrizoline hydrochloride, sing kagolong sympathomimetics, minangka bahan aktif obat iki. Bisa digunakake dening bocah-bocah saka 7 taun lan wong diwasa, ora dianjurake kanggo prescribe karo sindrom mripat garing, dystrophy kornea, glaukoma, kandhutan lan lactation.

Nglelakake mripate ora luwih saka 4 minggu minangka diwenehake dening dokter. Yen sajrone 48 jam sawise instillasi mata, gejala kobong lan ngobong terus, golek dhokter.

Montevisin

montivizin Bahan aktif yaiku alpha-blocker - tetrizoline hydrochloride - kanthi zat tambahan, benzalkonium klorida.

Iki digunakake ing ophthalmology kanggo perawatan edema konjungtiva, karusakan mata alergi, mucosal redness. Obat kasebut wis kontraindikasi:

  • bocah ing 6 taun;
  • pasien karo glaukoma sing akut-amba;
  • wong sing kena dystropi kornea;
  • nalika meteng lan lactation;
  • pasien karo hipertensi arteri;
  • karo diabetes.

Metode aplikasi: 1 nyelehake loro mata telung dina kanthi ketat kaya sing ditampa dening dokter. Efek samping kalebu tekanan intraokular sing meningkat, lacrimation.

Antihistamin ngeculake

Kanggo cepet lan efektif ngurangi rasa gatal lan mungkasi tearing, gunakake tetes antihistamin. Zat aktif bisa mblokir histamin saka sel mast saka jaringan mata, sing nyebabake alergi.

Antihistamin tetes kalebu:

  • alergi;
  • cromohexal;
  • lekrolin;
  • ocmetil;
  • opatanol;
  • polynadim

Allergodil

allergil Bahan aktif alergik yaiku azelastine hydrochloride, sing nyegah reseptor H1 (histamin). Zat tambahan (benzalkonium chloride) duwe efek anti-inflamasi. Obat iki cocok kanggo bocah saka 6 taun lan wong diwasa.

Allergodil dikontraindikake nalika ngandhut, bocah-bocah ing 6 taun. Gunakake nalika meteng ngancam mati janin embrio, nandhang perkembangan fetus utawa cacat nalika pambentukan kerangka.

Yen sampeyan nganggo lensa kontak, kudu dibusak lan diselehake ing 15 menit sawise aplikasi, amarga benzalkonium chloride bisa nyuda lensa kontak alus. Sampeyan bisa ngemot cara liya menyang panggonan sing dituju dening dokter, ora bisa ngluwihi 6 wulan. Masang 1 gulung ing mripat loro kaping loro saben dina.

Cromohexal

Cromohexal Bahan aktif yaiku sodium cromoglycate, sing mbungkus membran sel mast lan nyegah histamin, bradykinin lan prostaglandin nalika dirilis. Atur anak saka 4 taun lan diwasa. Ngurangi gejala konjungtivitis alergi, keratitis lan keratoconjunctivitis, gangguan. Amarga ing ngarsane benzalkonium klorida, sampeyan kudu mbusak lensa kontak lan dilebokake ing 15 menit sawise nggunakake tetes.

Lecrolin

Lecrolin mata irungnya Bahan aktif - sodium cromoglycate - nyuda bengkak saka mukosa lan nduweni efek anti-alergi. Ditrapake kanggo bocah saka 4 taun lan diwasa, ora ana acara sing nandhang sangsara ing wanita lan wanita nalika nandang laktat.

Cara aplikasi: nyelehake kanthi teliti ing telung mata telung dina minangka diwenehake dening dokter. Yen ana lensa kontak, padha kudu dibusak sadurunge instillation lan sijine 15 menit sawise aplikasi, amarga zat tambahan ing komposisi bisa discolor mau.

Ocmetilized

dokumentil Bahan aktif yaiku diphenhydramine hydrochloride, naphazoline hydrochloride lan zinc sulfate, sing ngalangi reseptor H1.

Agen anti-histamin kasedhiya ing vials 5 utawa 10 ml kanggo gampang panggunaan. Ocmetil bisa diterbitake kanggo anak saka umur 4 taun lan diwasa.

Turunan bantuan ngurangi puffiness, redness, lan seng ing komposisi nduweni efek antiseptik lan ngilangake inflamasi lokal saka membran lendir. Yen ora ana efek sawise 72 jam panggunaan, sampeyan kudu takon karo dokter babagan penggantian obat kasebut.

Opatanol

Opatanol kanggo mata Bahan aktif yaiku olopatadin, sing ngeculake rilis mediasi inflamasi lan nyuda gejala konjungtivitis alergi. Titik mata bisa digunakake ing pediatrik, kanggo bocah-bocah umur 3 taun lan kanggo wong diwasa, 1 dredah kaping pindho saben dina. Pengobatan bisa dileksanakake nganti 4 sasi minangka ditrapake dening dokter.

Polynadim

tamba kasebut polynadim Bahan aktif yaiku diphenhydramine lan naphazoline, sing kalebu ing antihistamin pertama. Obat kasebut bisa diwènèhaké marang bocah saka umur 3 taun lan diwasa kanggo ngobati penyakit inflamasi konjungtiva. Contraindications include:

  • sudut pandang glaukoma;
  • xerosis;
  • meteng;
  • wektu nyusu.

Kanggo bocah, tetes mripate ditetepake 1 tetes saben dina, lan diwasa 1 tetes telu dina.

Heavy artillery

Nalika komponèn sing infèksius nggabung karo manifestasi alergi (kerusakan virus utawa bakteri ing mukosa mata), obat anti kobaran kortikosteroid utawa nonsteroidal diwenehake.

Penggunaan obat kortikosteroid lan obat anti inflamasi sing ora langgeng ora dianjurake, amarga sindrom mata garing, opacification lensa utawa pangembangan glaucoma bisa uga.

Dex-gentamicin

dexta-gentamicin Ing ophthalmology, kanggo nggunakake lokal, dex-gentamicin diwenehi resep tetes utawa salep kanggo nyegah utawa ngobati penyakit infèksi sing ngiringan conjunctivitis lan keratoconjunctivitis.

Bahan aktif utama: gentamicin - antibiotik lan dexamethasone - glukokortikoid. Loro-lorone zat kasebut disedhiyakake saka apotek kanthi resep, lan iki ora mung rampung.

Panganggone obat sing kuwat banget kuwi bisa nyebabake efek samping.

Salep mata dex gentamicin Ing bentuk tetes, agen kasebut disuntikake menyang kantung conjunctival 1 tetes telung dina kanggo ora luwih saka rong minggu. Dex-Gentamicin ditrapake kanggo bocah-bocah umur 12 taun lan diwasa, contraindicated digunakake nalika ngandhut lan nyusoni bayi.

Yen gentamicin diwenehake ing wangun salep, sampeyan kudu ngaplikasi lapisan ointment tipis ing sisih njero kelopak mata sing ngisor lan kedhip-kedhip alon kanggo distribusi obat kasebut. Efek sisih kalebu kobong, fotofobia, utawa kacepetan jangka pendek saka ketajaman visual.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.