Penyebab alergi - parasit?

Gagal alergi Ora saben wong ngerti yen alergi pisanan bisa dicet kanthi anané parasit ing awak manungsa. Lan mulane ora tansah dilakoni pangobatan antiallergic ngidini kanggo entuk asil sing apik. Kanggo nyingkirake penyakit kasebut, perlu kanthi bener nemtokake manawa parasit mengaruhi perkembangane.

Parasit iku klompok ageng makhluk urip sing bisa nyerang sel-sel lan organ-organ awak manungsa. Miturut statistik, helminths lan protozoa kena pengaruh 80-90% saka populasi kabeh planet. Organisme patogen bisa duwe loro ukuran mikroskopik lan dawa sawetara puluhan meter.

Sawise ditetepake ing wong, parasit mulai ngonsumsi zat gizi, jus pencernaan, unsur jejak lan vitamin. Siklus urip saka sawetara sing paling gampang lan cacing umure wis umure puluhan taun, ora kaget yen ing wektu iki, fungsi organ sing paling gedhe mbebayani.

Perkembangan alergi ing pangaruh parasit ing awak manungsa dumadi amarga sawetara alasan. Organisme parasit:

  • Sumilir bahan sing paling migunani kanggo awak;
  • Toksin sing disekresi, anjog karo keracunan umum;
  • Ngalangi produksi enzim ing organ pencernaan;
  • Numpes microflora usus.

Habitat saka parasit ing awak manungsa. Skema Kabeh iki owah-owahan negatif ing awak, sing muncul ing pangaribawa parasit, kanthi alami nyebabake nyuda karya sistem kekebalan. Gagal ing kakebalan lan dadi alesan wong bisa ningkatake sensitivitas marang zat-zat sing ora cetha sadurunge.

Infeksi karo parasit lan perawatan ora tepat mbutuhake munculé macem-macem reaksi alergi ing wangun lan alam.

Antarane parasit sing paling misuwur yaiku roundworms, pinworms, Giardia, nanging iki mung bagean cilik saka makhluk urip sing bisa nyebabake ora mung alergi, nanging uga penyakit sistem pernafasan lan syaraf, sakit kepala, lan obstruksi usus.

Cara alergi kanggo parasit

Jenis parasit Organisme parasit arupa organisme sing beda-beda lan bisa nyebabake kabeh sistem awak. Mulane, reaksi alergi bisa mangaruhi sistem pencernaan lan sistem pernapasan, kulit, sistem saraf pusat.

Allergens protozoa lan helminths diklasifikasèkaké dadi:

  • Eksogen, yaiku, nalika parasit ing tahap diwasa, utawa nalika larva kawangun saka endhog;
  • Endogenous - kawangun nalika wutah cacing lan protozoa.

Sensitisasi awak ing sangisoré pengaruh racun endogen lan eksogen sing mimpin kanggo pangembangan eosinofilia, pambentukan ruam kulit , gatel, bronkospasm . Paling asring, jinis parasit ing njero awak manungsa:

  • Pinworms. Iki cacing cilik, dawa milimeter, parasitisasi ing usus gedhé lan endhog ing kulit. Kanthi ngarsane dawa akeh cacing ing awak, akeh eosinophils bisa dideteksi ing getih, lan alergi dicetakake utamane dening kulit rashes;
  • Roundworms nyiptakake alergen sing nyebabake perkembangan bronkospasme, konjungtivitis lan rashes awak;
  • Cat Fluke Toksin sing disekresi dening helminth iki entuk aliran getih lan ndadekake perkembangan urtikaria;
  • Trichinella. Alergi occurs ing wektu ambruk larva lan parasit diwasa sawise pati. Mbok menawa pembentukan lesi ing awak, dadi gedhe ing bagean awak, kalebu pasuryan, demam;
  • Lamblia Giardiasis akut ditepungi kanthi mual, nyeri abdomen, lan gangguan pencernaan. Wangun rusak ing kulit, wilayah peeling katon, lan suhu awak bisa munggah;
  • Echinococcus. Reaksi alergi miwiti keganggu nalika pecah kista karo echinococcus. Manifestasi kulit alergi, gatal-gatal, pembengkakan jaringan, bronkospasm.

Gejala alergi sing dikembangake sajroning pangaruh mikroorganisme parasit bisa uga ningkat lan nyuda. Pengobatan konvensional karo antihistamin , enterosorbent lan agen eksternal ora bisa.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.