Penyebab alergi ing bayi

Isi

Ing pediatrik, alergi minangka penyakit paling umum. Bayi nyusoni uga rawan. Ing wektu iki, urip ing bocah, diagnosis masalah lan identifikasi allergen duwe spesifik dhewe.

Mayoritas wanita sing bubar wis lair nalika ngadhepi masalah kasebut bakal nolak supaya lactation, amarga susu dadi panyebabe kabeh penyakit. Apa perlu ngatasi masalah kanthi cara iki lan bakal duwe efek positif?

Panyebab lan gejala

Ibu wis lying karo bayi Cara utama alergen ing awak bocah:

  • liwat pangan;
  • penetrasi karo udara (liwat saluran napas);
  • kontak - amarga kontak langsung karo kulit.

Iku angel kanggo ngrekam kabeh kontak sing bisa diduweni karo alergen yen bocah wis nggeret kanthi apik, nalika mlaku-mlaku ing mangsa sing anget lan yen ibu sing nyusoni ora mematuhi menu diet .

Manifestasi alergi ing bocah-bocah nyusoni:

  • urtikaria - ruam abang cilik sing nyebabake rasa ora nyaman amarga gatal abot;
  • peeling kulit;
  • kedadeyan crusts ing kulit;
  • diare;
  • constipation;
  • usus colic;
  • regurgitasi profusional.

Kabeh gejala kasebut mbutuhake perawatan pas wektune.

Food diary

Sebagean reaksi alergi sing ditimbulake saka nerak diet hypoallergenic dening ibu sing nyusoni. Sanajan angel banget kanggo njaga saka delicacies, utamane kanggo wektu sing suwe, saengga perlu sinau saka produk diet kanggo nyiyapake jajanan sehat lan nutriti.

Kanggo ora sadhar yen ora mangan alergen sing kuwat, sampeyan kudu ngenali dhewe babagan dhaptar pangan sing dianjurake lan dilarang.

Rampung ngilangi:

  • warung, coklat lan coklat;
  • jamur;
  • panganan segara (iwak, udang, udang karang, kerang, kaviar);
  • madu;
  • kacang (allergen kuat kacang);
  • strawberries;
  • raspberry;
  • buah jeruk: lemon, jeruk, mandarin, jeruk bali;
  • rempah;
  • baking;
  • tomat;
  • susu lembu;
  • endhog pitik lan daging;
  • kedelai;
  • kaleng panganan apa wae (omah lan industri);
  • pickled, salted, smoked products;
  • produk sing dituku, sing kalebu bahan pewarna, rasa, pengawet.

barang dilarang lan dilindhungi sajrone laktasi Daftar iki dawa lan bisa ditemokake sing ngandhut kabeh ciri produk panganan saben dina.

Manungsa waé kudu dibayar ing úa sajrone ngembangake menu sing cocok lan aman adhedhasar:

  1. Sereal. Miwiti nganggo gluten-free, banjur entuk sithik wae.
  2. Lemak sayur-sayuran: zaitun, kembang srengenge lan lenga jagung.
  3. Daging: sapi, kalkun, lamb abang, kelinci.
  4. Offal: lidah, ginjal.
  5. Jenis iwak kapisah: pike perch, bass laut, kodhe.
  6. Produk susu: keju, krim sing ora nguntungke, yogurt, kefir.
  7. Butter.
  8. Woh-wohan lan woh wohan beri ijo lan warna kuning pucet: apel, gooseberries, ceri.
  9. Sayur-sayuran warna ijo lan kuning: zucchini, squash, kubis putih, kembang kol lan brokoli, kentang (sadurunge direndhem ing banyu salted paling sethithik 2 jam).
  10. Roti: saka glepung saka kelas loro utawa pepe, roti diet.
  11. Ngombe: teh lemah, campuran kanggo ningkatake lactation, banyu tanpa gas, kompote woh-wohan lan woh beri alus, pangatusan.

Dhaptar produk sing disaranake kanggo nyusui bakal ngijini sampeyan ngatur nutrisi, ngurangi beban ing saluran gastrointestinal lan ngatasi kabeh kabutuhan ibu lan anak ing vitamins, lemak, karbohidrat, protein.

Ora mung bahan masakan sing penting, nanging uga metode preparation, pilihan lan panyimpenan:

  1. Produk kudu seger. Ing mangsa panas, luwih apik yen masak ing bagian cilik lan mangan kanthi cepet supaya ora mangan panganan.
  2. Daging kudu ngalami perawatan panas kanggo kesiapan lengkap. Sampeyan ora bisa mangan daging nganggo getih, setengah baked.
  3. Dituku produk susu sing kudu dipilih kanthi urip sing cendhak - iki minangka indikator naturalitas lan lack of preservatives.
  4. Nalika masak, sampeyan kudu milih metode steaming utawa stewing - supaya panganan bakal nyegah komponèn sing paling migunani.
  5. Woh-wohan sing endah luwih bisa nyebabake alergi tinimbang sing biasa (kajaba kanggo gedhang).
  6. Sup resep, utamané ing periode alergi exacerbation, nduweni keanehan dhewe: duduh kaldu daging kudu ngiris, nggunakake duduh kaldu sayur.

Kalkulasi alergen kasebut

Ibu karo bayi ing pawon Alergi pangan minangka penyakit sejati, saéngga ora perlu pemicu ing dhaptar produk alergen.

Kadhangkala, wujud lan akeh manifestasi katon sawise mangan kanthi resiko paling ora.

Kanggo ngenali kasus kasebut, disaranake supaya tetep diary pangan - notebook sing panganan sing dipangan lan reaksi saka bayi kasebut bakal dicathet dening dina.

Dasar-dasar tetep buku harian:

  • Telung dina pisanan diet iki banget miskin - sampeyan kudu milih bahan sing paling aman: beras, kefir, daging sapi sing digoréng, kembang kol utawa brokoli kukus, apel ijo.
  • Ing dina kaping 4 (tanpa alergi ing bayi), siji prodhuk diterbitake kanthi jumlah cilik sajrone dina esuk. Kanthi toleransi normal, jumlahé tambah rada nganti 5 dina, lan ing urutan kaping 6 sampeyan bisa mangan porsi kanthi lengkap.
  • Sampeyan bisa ngetik ing bahan 1st ing menu saben telung dina. Yen ana owah-owahan ing saluran pencernaan utawa kulit, produk kasebut ora kalebu ing diet.
  • Ing drawing up menu, sampeyan kudu menehi perhatian marang akeh sayuran lan woh-wohan. Kurang unsur kasebut bisa dibayangke ing kesehatan ibu lan ngurangi kekebalan.

Uga arupa panyebab alergi, banyu klorinasi, lan sawetara bahan . Ing kasus iki, cek tambahan bakal dibutuhake, lan luwih apik kanggo ngliwati tes .

Rekomendasi kanggo perawatan alergi bayi

Yen bayi nduweni alergi kanggo alergi lan kerep ngalami owah-owahan, perlu kanggo nglindhungi anak kasebut ora mung saka pemicu pangan, nanging uga saka njaba.

Penggantian lampin kanggo bayi Tips Care:

  • kanthi cenderung kanggo sembelit, sampeyan kudu secepat mungkin kanggo ngatasi masalah iki kanthi bantuan dhokter - masalah karo defekasi nimbulaké wektu tundha alergen ing awak;
  • Obat kanggo terapi luwih becik kanggo milih tanpa pewarna lan rasa (sirup);
  • tuku kosmetik care bayi saka pabrikan hypoallergenic lan dipercaya;
  • aja nganggo bantal, selimut nganggo downy, pengisi wol;
  • kanthi cenderung kanggo reaksi kulit kanggo sandhangan lan sandhangan wesi;
  • Aja ngidini anak kanggo panas banget ing wektu panas lan mangsa;
  • tetep pets ing kontak karo bayi ora dianjurake;
  • banyu siram kudu katahan 2 jam sadurunge prosedur kanggo nyegah kontak klorin nganggo kulit;
  • sawise bathing (kang tahan nganti 20 menit), sampeyan kudu ngaplikasi agen pelembab kanggo kulit bayi;
  • Toy kudu disertifikasi lan ora ngemot komponen mbebayani;
  • ing kamar saben dina kanggo ngresiki reresik lan udhara.

Diagnosis lan perawatan

Kanggo ndandani penyakit nggunakake cara kasebut:

  1. kumpulan informasi saka wong tuwa: fitur nutrisi, perawatan, ana patologi liya;
  2. nyedhiyakake link antarane introduksi produk anyar, owah-owahan produk kesehatan lan exacerbation saka penyakit;
  3. pengawasan visual (lokasi lan alam ruam);
  4. diagnosis ultrasonik ing weteng, usus;
  5. test getih (tingkat dhuwur eosinofil, imunoglobulin E umum).

Phenystyle Pangobatan kasebut ditindakake kanthi pengawasan sing ketat saka dokter anak utawa alergis lan uga kalebu barang kasebut:

  1. diet ketat;
  2. antihistamin (umpamane, phenistil );
  3. adsorben ( Enterosgel , Karbon aktif , Smekta );
  4. probiotik (Linex, Lacidofil);
  5. aplikasi hormonal lan non-hormonal .

Self-perawatan ora bisa ditampa, uga ngganti dosis obat-obatan - ing umur iki, komplikasi lan efek samping bisa banget serius. Pilihan lan duration therapy gumantung ing manifestasi saka alergi lan carane uga penyakit bisa treatable.

Perawatan saben dina lan nutrisi bocah karo alergi duwe ciri dhewe, nanging kadhangkala ora bisa ngatasi kambuh. Bentuk kronis sing kronis iku umum, nanging nduweni kecenderungan ngliwati umur 3-5 taun, nalika awak bocah dadi kuwat lan bakal luwih gampang ngatasi pemicu.

Yen alergi ana ing bayi, ora perlu kanggo nyegah lactation - susu ibu duwe kabeh sing perlu kanggo njaga kakebalan lan kesehatan bayi.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.