Pemanfaatan emolien ing perawatan AD

Bayi bayi Isi

Kekeringan lan iritasi kulit, disertai gatal-gatal, diamati ing bocah kanthi dermatitis atopik , kelainan metabolisme, malnutrisi.

Anak bisa nyukur kulit, dadi whiny, nolak. Kanggo mbusak sensasi sing ora trep minangka bagian saka terapi komplèks, agen khusus sing ngemot emolien sing digunakake.

Informasi dhasar

Emollients - lemak lan zat kaya lemak sing moisturize lan soften kulit amarga kemampuan kanggo consolidate ing lapisan mesum saka kulit. Padha nyamber cethek, saengga ora duwe efek langsung ing sel urip ing lapisan jero dermis.

8t6786t37t Nalika diaplikasi, agen kasebut mbentuk sawijining film sing ngalangi penguapan sing akeh banget saka kulit. Ing panggonan aplikasi emolien, lapisan lipid-banyu kulit bisa dibalèkaké kanthi luwih cepet, microcracks heal, lan gatal-gerah.

Wax, paraffin, lenga mineral, lenga alami tanduran lan sato, silicone digunakake minangka emolien.

Ana uga agen pelindung ROOT. Yen sampeyan ora nerangake babagan ilmiah, tindakan sing padha karo emolentami.

Kanggo anak, kosmetik khusus lan propylaksis diprodhuksi.

Cathetan penting. Konsumsi emollients bisa nganti 250 ml saben minggu, supaya kesenengan ora murah. Ing tahap akut dermatitis atopik, luwih becik nggunakake liya khusus lan luwih larang. Praktik nuduhake yen luwih efektif. Uga, sawise ilang lesi, sampeyan bisa ngalih menyang obat sing luwih gampang, umpamane, kanggo jeli petroleum sing paling umum.

Kadhangkala emollients digunakake kanggo wong diwasa karo AD , kaya sing diarahake dening dokter.

Minangka aturan, kosmik medik hypoallergenic, ora ngemot pewarna lan rasa, wis diidinake kanggo nggunakake saka wulan pisanan. Ngemot emollients sing luwih gedhe lan digunakake luwih asring ing periode exacerbation.

Kasedhiya ing wangun krim, emulsion, susu, produk bath, shampoos. Paling umum lan terjangkau yakuwi Emolium, Lokobeyz, Mustela Stelatopiya, Topikrem, La Roche-Pose.

Obat-obatan

Emolium Emolium minangka seri produk khusus kanggo kulit garing lan garing banget. Ngemot asam lemak tak jenuh, macadamia lan shea butter, minyak parafin. Kajaba iku, urea ana ing kosmetik iki, sing ngresiki epidermis. Penetrasi zat aktif yaiku ningkatake.

Cream 75 ml biaya 500-700 r

Emulsion 200 ml - 800-1000 r

Seri kosmetik perawatan kulit kalebu:

  • Krim lan emulsi kanggo perawatan wajah lan awak. Krim duwé konsistensi sing luwih kenthel. Cocog kanggo nggunakake saben dina.
  • Krim lan emulsion khusus digunakake kanggo ngurus kulit garing ing periode exacerbation saka dermatitis atopik.
  • Krim lan emulsi kanggo bathi kanthi efek sing luwih jelas lan langgeng. Ndhukung kulit kanthi intensif. Disaranake kanggo ngurus bocah-bocah anyar.
  • Emulsion bathi lan gel ngresiki krim ngemot kabeh bahan aktif. Digunakna nalika ngombe bayi. Emulsi ditambahake marang banyu, lan gel digunakake minangka deterjen.
  • Shampoo lan emulsion kanggo kulit kepala dirancang kanggo ngurus kulit garing.

Locobase

Locobase Kasedhiya ing rong bab:

  • Lokobase lipikrem kanggo kulit garing lan kulit banget garing. Ngemot paraffin alus lan cair. Disaranake digunakake kanggo ngurus kulit sensitif, rawan kanggo kekeringan minangka agen prophylactic.
  • Lokobeyz Repea regenerasi krim kanggo kulit garing lan garing banget. Komposisi kasebut kalebu emolien - ceramides, kolesterol, asam lemak tak jenuh. Ngamanake kulit saka faktor sing saleh (kadhemen, kontak karo bahan kimia kluwarga). Digunakake minangka perawatan saben dina. Ditanggepi panggunaan bayi ing bayi.

100 ml tuba biaya 500-600 r

Mustela Stelatopia

Mustela Stelatopia Seri Stelatopia dirancang khusus kanggo perawatan ing periode exacerbation penyakit kulit. Emolen aktif utama ditrapake khusus kanggo lenga kembang.

  • Cuci krim. Komposisi kasebut uga kalebu gliserin lan lenga castor. Iki digunakake kanggo ngumbah bocah-bocah ing saben dina.
  • Minyak adas sing ditambahake ing banyu nalika bathing. Ngemot akeh bahan aktif, lenga almond, lecithin, gliserin, vitamin E.
  • Cream Emulsion cocok kanggo perawatan kulit sing garing banget. Tambahan, ngemot minyak biji plum, petroleum jelly, gliserin.

Botol krim 200 ml kanthi biaya dispenser 1200-1400 r

Topikrem

Topikrem Iki merek diwakili dening akeh kosmetik. Kanggo njaga kulit atopic ana tekanan getih, kalebu balm-repairing balm lan cleansing Ultra Rish gel.

Iki kalebu lenga saka flax lan shea, allantoin, gliserin, lan beeswax. Dana iki digunakake ing kombinasi karo perawatan dermatitis atopik ing bocah-bocah kabeh umur.

Ing apotik, kontan 0,5 liter karo dispenser sing didol, biaya kurang luwih 1000 r. Ana botol cilik.

La Roche-Posay

La Roche Posay Lipikar Teges saka seri Lipikar khusus ngemot shea butter, banyu termal lan komponen unik Aqua Posae Filiformis. Seri iki dirancang kanggo rawan kulit kanggo dermatitis atopik. Ing periode exacerbations, panggunaan produk kanthi tandha AP + dianjurake.

Ing bocah-bocah, Lipikar AP + balm diijini digunakake; Lipikar minangka emulsi kanggo awak.

Sold in bottles of various capacities, biaya sekitar 1000 rubles kanggo 400 ml

Liyane emollients populer lan corneoprotectors:

Kendi krim

  • Aven Trixera kanggo kulit garing atopic
  • A-Derma Exomega (A-Derma Exomega)
  • Aflocrem emolient
  • Bioderma Atoderm
  • Vaseline
  • Dardia Lipo Line
  • La Cree, krim
  • Noreva Xerodian + (Noreva Xerodian +)
  • Oillan
  • Oilatum
  • Kulit aktif (SkinActiv), emulsion kanggo awak
  • Uriage Ksemoz Cream (Uriage Xemose Creme), emolen krim sejagat
  • Exclusive M

Seleksi

wpfa1d9fbd_05_06 Milih siji alat lan nyebataken ingkang paling sae namung boten mungkin. Ubat liyane bakal efektif kanggo bocah-bocah sing beda. Mulane, yen sampeyan ngadhepi AD, luwih becik nyoba lan nyoba macem-macem liya, wiwit saka budget, nganti sampeyan nemokake sing paling apik.

Kira-kira jumlah emolen sing wis kasebut ing ndhuwur. Sampeyan kudu ditambahake yen dana sing beda-beda ditrapake kanthi cara sing beda lan manufaktur obat sing larang regane asring nyedhiyakake panggunaan ekonomi, nganggep yen milih.

Gunakake kosmetik khusus luwih apik ing kompleks. Meh kabeh merek ngasilake siji seri produk kanggo ngumbah lan ngurus kulit lan awak.

Waca liyane babagan macem-macem bentuk dermatitis lan perawatan bisa ditemokake ing kene :

Penting kanggo ngerti yen emolien iku kosmetik, ora agen terapeutik. Padha menehi efek sauntara. Sampeyan kudu netepake lan ngilangi sababane kekeringan lan iritasi kulit kanggo nyegah exacerbations berulang.

Kita maringi pitutur supaya sampeyan bisa sinau ing: Rekomendasi nutrisi kanggo dermatitis .

PS

Lan pungkasanipun, kita nyathet kabeh komponen utama, kanthi dhasar sing mrodhuksi emolien. Daftar kasebut dipérang dadi sintetik lan alam, kanthi kapentingan para pembaca. Saka sudut pandang obat, ora ana bedane bedane.

Sintetik:

Jeneng Judhul internasional Liyane Cathetan
Vaseline Vaselinum
Dimethicone Dimethicone
Isopropyl palmitate Isopropyl palmitate
Isopropyl isostearate Isopropyl isostearate
Isopropyl myristate Isopropyl myristate
Octyldodecanol Octyldodecanol
Petrolatum Petrolatum Petrolatum digunakake ing produksi jeli petroleum lan kadhangkala dianggep sinonim. Lan terus terang, kanggo pasien ora ana bedane.
Polyisobutene Polyisobutene
Cyclohexasiloxane Cyclohexasiloxane silikon
Cyclopentasiloxane Cyclopentasiloxane silikon

Alam:

Jeneng Judhul internasional Liyane Cathetan
Lilin (akeh jinis) Lilin Paraffin uga kalebu ing kene.
Lanolin Lanolin Lemak kambing Ora cocok kanggo alergi kanggo lemak daging lan kewan.
Minyak lan lemak sayuran: shi, jojoba, coklat, alpukat, sawit
Asam stearat Asam stearat
Stearil alkohol Stearil alkohol Sampeyan kudu ora wedi karo tembung "alkohol", stearil banget migunani kanggo kulit.
Cetyl alcohol Cetyl alcohol
Cetane alkohol Cetearyl Alcohol Uga nglindhungi UV

Yen sampeyan pengin sinau luwih rinci babagan sifat komponen tartamtu, ati-ati.

Ing tangan siji, kabeh padha bukti, ing siji - liyane bisa nyebabake alergi menyang wong.

Mulane, mung ing kasus intoleransi individu, tamba bisa dianggep ala kanggo wong tartamtu.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.