Kedokteran Hidung Antiallergic

wanita karo tanda rhinitis alergi Penyakit rhinitis alergi serius lan mbutuhake perawatan. Gejala sing kerep banget nyebabake kualitas urip ing wong diwasa, lan ing bocah-bocah bisa nyebabake pangembangan asma.

Kanggo nyuda kondisi kasebut, obat-obatan lokal diwenehake - semprotan utawa irung irung.

Sawetara wong bantuan bisa cepet ngatasi tanda-tanda alergi (kanggo ngilangi selesma, kanggo ngrasakake napas, kanggo ngendheke sneezing). Liyane duwe efek prophylactic sing dawa.

Obat-obatan vasoconstrictor

Agen vasoconstrictor ngurangi aliran getih menyang sel epitelium saka membran lendhut.

Iki ndadékaké kanggo efek ing ngisor iki:

  • bengkak ilang;
  • produksi lendir njerone nyuda;
  • napas cepet lan gampang.

Nanging, ana uga sisi negatif:

  1. Obat-obatan kasebut diserep menyang sirkulasi sistemik, kanthi pangobatan jangka panjang kena pengaruh irama jantung. Iki dumadi utamane ing bocah, amarga membran lendhut duwe tingkat penyerapan. Kajaba iku, tingkat penyerapan kena akibat kerusakan ing kahanan epitelium;
  2. Suplai getih ing membran hidung mundhak, dadi luwih sensitif marang ciloko cilik. Karya epithelium ciliary lan gerakan alam saka sekresi muconasal (snot) uga kacilhahi, sing ngleremake laju penghapusan saka nasal-nasal hidung;
  3. Kekebalan lokal kurang, amarga epitelium internal wis overdried;
  4. kecanduan dikembangake (pengobatan rhinitis). Sawisé mandhek saka tumindak tamba kasebut, pembuluh kasebut sacara dramatik ngembangake, lan mèmbran mèmèlan edema bali, nanging luwih pocapan. Saben wektu relief dipendhela;
  5. ing bocah-bocah, nyebabake nasopharynx lan ditelan, lan ing weteng banjur diserap menyang getih. Mulane, sanajan keluwihan cilik saka dosis bisa nyebabake aritmia.

Sampeyan kudu eling yen agen vasoconstrictor ngirim ora digunakake kanggo ngobati penyakit, nanging mung minangka terapi gejala. Ngubur irung sampeyan bisa ora luwih saka 7 dina kanthi saurutan. Kanggo njamin nyerep obat sing lengkap, dianjurake kanggo ngresiki alur-alur njero nganggo saline.

Xylometazoline

Xylometazoline Bahan aktif: Xylometazoline (Xylometazoline).

Analog:

  • Xylene tetes;
  • Renorus;
  • Badhak;
  • Anak kucing nyerang;
  • Xymelin sprays;
  • Liyane
  • Rinonorm;
  • Snoop;
  • Tizin Xylo ;
  • Evkazolin Aqua.

Cairan transparan ora duwe warna rata-rata wektu tumindak (nganti 8-10 jam). Anak-anak ing sangisoré umur 6 taun kudu disaranake solusi 0,05% 1 injeksi utawa 1-2 irung ing saben irung ireng 1-2 kali dina. Wong diwasa - 0,1% kanggo 1 injeksi utawa 2-3 irungnya ora luwih saka 3 kaping dina.

Obat kasebut ngeculake pembuluh peripheral, nyuda mual ing irung lan ngresiki napas. Komposisi kalebu minyak eucalyptus, sing ngalangi overdrying. Obat iki tumindak sacara lokal, rada diserap menyang sirkulasi sistemik.

Indikasi:

  • ARVI;
  • rhinitis alergi karo nyeri hidung;
  • pollinosis;
  • otitis media

Xylometazoline dikontraindikasikan kanggo kasus hypersensitivity, hipertensi lan hypertension arterial, atherosclerosis, glaucoma, lan bocah-bocah ing umur 2 taun (kanthi ngurus, ing kontrol dokter anak, solusi saka 0.05% digunakake). Umumé, tamba kasebut ditrapake kanggo wanita ngandhut lan nyusoni.

Efek sisih:

  • membran nasopharyngeal garing;
  • bengkak, kobong, wahing;
  • tachycardia;
  • tekanan darah tinggi;
  • muntah;
  • sirah;
  • insomnia;
  • depresi

Sprays Antihistamin

Kanggo nanggepi efek rangsangan macem-macem, zat aktif biologis diluncurake ing aliran getih ing jero sel mast jaringan panyambung. Salah sijine yaiku histamin, sing dibebasake sawise kontak karo alergen.

Iku sing nyebabake gejala kasebut:

  • irung rahang;
  • nyenyet;
  • batuk;
  • lacrimation;
  • bronkospasm;
  • rash;
  • bengkak;
  • redness.

Preparasi khusus kanggo irung bisa ngurangi produksi histamin, nalika netralake zat sing wis dirilis. Amarga gejala alergi ilang, jumlah mucus mundhak, nanging edema tetep. Mulane, relief saka ambegan nasal ora.

Spray Allergodil

Spray Allergodil Bahan aktif: Azelastine (Azelastine).

Analog: Asteline semprotan.

Weruh dosis sing kasedhiya ing wangun solusi sing cetha. Botol ngandhut 10 mg saka bahan aktif, lan saben dosis - 140 mg.

Obat iki ditrapake kaping pindho dina, ing wayah esuk lan ing wayah sore, kanthi 1 injeksi ing saben njerone hidung. Efek ana ing 15-20 menit lan tahan 12 jam. Cara perawatan kudu ora ngluwihi 6 sasi.

Obat iki nandhani membran sel mast, ningkatake permeabilitas kapiler lan nyegah produksi histamin, serotonin lan zat liya sing nyebabake bronkospasm, reaksi alergi lokal lan inflamasi.

Indikasi:

Allergodil dikontraindikake ing bocah-bocah ing umur 6 taun, uga ing kasus hypersensitivity. Sajrone meteng lan laktasi, iki ora bisa ditrapake, amarga ora ana data sing dipercaya kanggo menehi efek marang janin lan kesehatan bayi.

Efek sisih:

  • gatal, kobong, nosebleeds;
  • urtikaria;
  • kekirangan lan pusing.

Tizin Alergi

Tizin Alergi Bahan aktif: Levocabastine (Levocabastine).

Analog: Histimetry Spray, Reactin Spray.

Suspensi putih, kabeh homogen tanpa impurities. Siji dosis ngandhut 50 μg saka inti utama. Kasedhiya ing 10 ml botol, sing cocog karo 100 inhalasi.

Gunakake semprotan kaping 2 dina, 2 dosis ing saben njerone hidung. Yen tandha alergi diarani banget, frekuensi saka suntikan bisa ditambah nganti 4 kali saben dina. Efek occurs sawise 5 menit lan tahan nganti 12 jam.

Indikasi:

  • gejala rhinitis alergi;
  • rhinitis taun-babak.

Tezin Alerji wis kontraindikasi ing bocah-bocah ing umur 6 taun, ing kasus hypersensitivity kanggo levocabastine lan nglanggar fungsi ginjal. Sajrone meteng lan lactation, semprotan ditrapake mung ing kasus sing menehi manfaat kanggo ibu, miturut dhokter, adoh ngluwihi risiko cilaka kanggo bocah.

Efek sisih:

  • mual;
  • ngantuk;
  • sirah;
  • gangguan saka membran mukus;
  • tachycardia;
  • kurang ajar.

Cromone

Preparasi klompok kasebut tumindak langsung ing membran sel mast, nyegah produksi histamin. Akibaté, sensitivitas membran lendhut menyang alergen dikurangi.

Keuntungan saka croons kaya ing ngisor iki:

  1. padha aman kanggo umur, ora nyebabake kecanduan lan bisa digunakake kanggo wektu sing dawa (malah pirang-pirang taun kanthi saurut);
  2. duwe sipat nyegah, supaya luwih becik digunakake wiwit sadurunge sadurunge rapat karo alergen;
  3. padha asring digunakake (3-4 kaping dina), minangka padha cendhak;
  4. efek kasebut mung sawise 1-2 minggu panggunaan, supaya ora cocok kanggo eliminasi gejala;
  5. bisa nambah efek obat liya (contone, obat vasoconstrictor).

Semprotan Kromoheksal

Semprotan Kromoheksal Bahan aktif: asam kromoglikat (asam kromoglikat).

Analog: Aerosol vividrin, semprotan Kromo, aerosol Kromoglin, semprotan Stadaglitsin.

Solusi iku cetha, kadhangkala awerna kuning. 1 dosis ngandhut 2,8 mg sodium kromoglikat. Kasedhiya ing vials 15 lan 30 ml, saben ing 85 lan 170 dosis, mungguh.

Obat kasebut dianjurake supaya bisa digunakake kaping 4 dina kanggo 1 injeksi menyang saben irung sing jerone. Cara perawatan yaiku 4 minggu, lan pembatalan ana sacara bertahap liwat periode 7 dina.

Efek bisa ditampa kanthi mblokake akses kalsium ion menyang sel mast, kang netralake pelepasan histamin.

Indikasi:

  • rhinitis alergi;
  • pollinosis (reaksi serbuk sari).

Kromoheksal contraindicated ing bocah-bocah ing umur 5 taun, wanita ngandhut lan lactating. Kanthi ati-ati dijaga kanggo pasien kanthi anané polip, gagal ginjal.

Efek sisih:

  • gangguan saka mukosa hidung;
  • reaksi kulit (rash, gatel, bengkak).

Steroid topikal

Ing awak manungsa ana kelenjar khusus - kelenjar adrenal sing ngasilake hormon, kalebu glukokortikosteroid. Padha nyebabake karya sistem imun, supaya turunan sintetis digunakake kanthi aktif kanggo nambani penyakit alergi.

Hormon duwé sifat sing penting:

  • ngredhakaké inflammation;
  • nyuda gejala alergi;
  • kanthi perawatan lokal ora diserapake menyang getih lan ora duwe efek sistemik.

Sejatine, dana sing digawe ing wangun sprays. Tindakan farmakologis ora langsung, nanging saya mundhak luwih saka 1 minggu utawa luwih. Mulane, ing kasus edema abot saka membran lendhut, perawatan dianjurake kanggo gabungke karo sprays vasoconstrictor.

Tip: yen sawetara menit sawise introduksi glukokortikosteroid kanggo netes irung karo tetes lenga, sampeyan bisa nyegah kekeringan ing irung, kobong lan gatal. Saksohe mesthine, dosis lan pilihan saka bentuk dosis obat kasebut kudu ditindakake dening dokter

Momat Rino Advance

Momat Rino Advance Bahan aktif: Azelastine (Azelastine), Mometasone furoate (Mometasone).

Analog: Semburan Nasonex.

Suspensi putih kasedhiya ing botol daring 150 inhalasi, masing-masing mengandung 140 μg azelastine hydrochloride dan 50 μg mometasone.

Ing perangan njerone ireng disuntikake karo 1 dosis larutan ing wayah esuk lan sore. Dosis sing dianjurake yaiku 2 minggu.

Ing semprotan aksi sing digabung kasebut nduweni efek anti-inflamasi lan antiallergic instan. Iku nyuda pelepasan histamin lan zat-zat aktif biologis sing nyebabake gejala alergi lan bronkospasma, nyegah mèmbran sel mast.

Penting: kanthi periodik, adaptor kudu dibusak lan, bebarengan karo tutup protèktif, dibersihake ing banyu adhem tanpa banyu sinetron lan tajam.

Indikasi:

  • rinitis alergi musiman.

Obat iki wis kontraindikasi ing bocah lan remaja ing umur 18 taun, kanthi hypersensitivity, meteng lan nyusoni. Iki ditrapake kanthi ati-ati marang wong-wong kanthi infèksi tuberkulosis, virus, infèksi bakteri utawa jamur ing mata lan nasofaring.

Efek sisih:

  • sirah, dizziness;
  • gangguan saka cangkang pharynx;
  • mual;
  • nosebleeds;
  • infeksi saluran pernapasan bagian atas;
  • urtikaria lan pruritus.

Penyemprotan nasonex hidung

Penyemprotan nasonex hidung Bahan aktif: Mometasone furoate (Mometasone).

Suspensi putih ditempatkan dalam vials dengan perangkat dosis 10 atau 18 g, setara dengan 60 atau 120 dosis. Siji dosis ngandhut 50 μg saka bahan aktif.

Semprotan menehi saran kanggo ngaplikasi 1 dina saben dinten, 2 inhalasi ing saben irung ireng. Kanthi perawatan perawatan, dosis suda nganti 1 injeksi, lan kanthi gejala tambah nganti 4. Kanggo bocah-bocah umur 2-11 tahun, 1 inhalasi dianjurake 1 dina saben dina.

Efek obat kasebut katon 12 jam sawise nggunakake pisanan. Course perawatan 2 minggu utawa luwih, gumantung saka rekomendasi dokter lan kesehatan pasien.

Indikasi:

  • rhinitis musiman;
  • rhinitis alergi sepanjang taun;
  • sinusitis non-bakteri;
  • nyegah mriyang hay;
  • polyps.

Nasonex wis kontraindikasi ing bocah nganti umur 2 taun, kanthi sensitivitas kanggo mometasone. Iki digunakake kanthi ati-ati kanggo pasien karo tuberkulosis, penyakit infèksius ing mripat lan mukosa hidung utawa tenggorokan.

Efek sisih:

  • sirah;
  • sneezing, gangguan mucosal;
  • nosebleeds (luwih kerep karo bocah);
  • sesak ambegan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.