Alergi debu

Manungsa ngunekake bledug saka palem Ing dina sing cerah, gampang ditemokake mote cilik, ngambang lancar ing udhara - minangka bledug rumah tangga. Nyatane, iku sawijining zat multisomponen sing dumadi saka partikel paling cilik saka zat sing luar biasa. Ing klambi bledug sampeyan bisa nemokake:

  • lava vulkanik beku lan awu
  • Pasir Afrika
  • partikel karet saka ban lan malah asteroid.

Nanging 80% saka bledug kasusun saka bahan-bahan sing luwih ora pati penting:

  • selulosa (debu buku);
  • partikel cilik saka tekstil alus;
  • partikel saka pagawean pungkasan langit-langit, wallpaper, etc;
  • partikel deterjen sing digunakake kanggo ngolah permukaan furnitur, jendhela lan jubin;
  • pet dander lan wol;
  • partikel cornified kulit manungsa lan kompartemen lemak, puing rambut;
  • serangga lan remnants saka chitinous cangkang.

Tebu mites Nanging komponen utama saka bledug omah iku mikro mites utawa saprophytes sing dipangan ing epidermis manungsa sing mati.

Dadi, mite bledug iki ora mbebayani kanggo manungsa, nanging proses proses aktivitas sing penting (endhog, kotoran utawa tutup kriya tipis) bisa nandhang negatif marang kesehatan manungsa liwat sistem kekebalan.

Cukup, mekanisme kaya iki:

  • Partikel saka kegiatan vital saka mites bledug entuk awak manungsa liwat organ pernafasan, sing nimbulaké ranté reaksi ing jaringan lan organ internal lan nyebabake proses inflamasi.
  • Sel-sel kekebalan, sing diarani "lemak", mulai ngasilake histamin, sing uga nimbulaké gejala alergi: nyebabake hidung irung , wahing lan watuk , gatal ing kulit lan kulit gatal .

Ing Rusia, kedadeyan alergi kluwarga antara 15-17 persen. Sensitisasi kanggo bledug bledug manifests dhewe gumantung organ kang luwih responsif menyang allergen: bronchi, kulit, mukosa hidung utawa mata. Bisa asma bronkial , dermatitis atopik , rhinitis alergi, utawa konjungtivitis .

Carane perang?

Para ilmuwan durung nemokaké "pil alergi," nanging kanthi netepi aturan tartamtu lan nggunakake farmakologi modhèrn, isih bisa mungkasi manifestasi klinis alergi utawa tetep dikendhalèni.

Ana sawetara cara utama ngatasi alergi debu:

  1. kajaba kontak karo allergen (ing kasus kita karo bledug);
  2. terapi obat , kanggo jangka panjang nggunakake sampeyan kudu milih generasi anyar antihistamin;
  3. autolymphocytotherapy (ALT) lan immunotherapy spesifik alergen (ASIT) .

Rumah Hypoallergenic

Girl nyilem ing omah Kontak karo mite bledug bisa dikalahake kanthi cara sing mung - cleaning lan reguler saka omah. Sampeyan ora bisa nggawe kondisi kothak sing steril, nanging bisa nyuda populasi saprophytes ing omah, lan kanthi mangkono nambahake alergi. Ayo diwiwiti

Nomer aturan 1. Kita kudu nyisihake apa sing disebut "pengumpul bledug".

  • Heavy langsir dan kanopi paling apik dibuwang. Tirai bisa diganti karo lampu angin, lan paling apik, tirai, amarga gampang dicuci. Furnitur kain pelapis - kulit utawa bahan sing gampang dicuci.
  • Debu, lan kanthi mite, akumulasi ing macem-macem rincian rumit saka dekorasi mebel, angel kanggo cleaning kualitas apik. Adalah dianjurake kanggo ngganti. Omah sing urip wong alergi kudu duwe desain sing prasaja.
  • Perpustakaan lan macem-macem cinderamata kudu dicekel ing lawang kaca sing ditutup, dolanan anak kudu disimpen ing kothak dikunci khusus.
  • Selimut lan bantal kanthi pengisi alam kudu diganti karo aksesoris kanthi isi sintetis kanthi dhuwur lan dukungan regime kelembapan. Padha kudu diganti setahun utawa setahun lan setengah.
  • Karpet, karpet (alam lan sintetik) kudu dibusak, jumlah mites bledug sing akumulasi ing njerone, uga, linoleum, parquet utawa laminate luwih gampang kanggo ngresiki.
  • Mainan alus kudu diresiki lan dirawat kanthi produk mite katup khusus.

Wanita ganti amben Nomer aturan 2. Kondisi becik kanggo pelokalan ing mite - bed. Ing kene ana anget, lembab lan ana pangan, yaiku partikel-partikel desiccated epidermis manungsa.

Sprei kudu kanthi teratur ventilasi, lan ora mung guncang lan reshape. Kaping pindho saben minggu, bantal lan selimut kudu dilebur, lan kasur kudu didhelikake saben dina.

  • Proteksi tempel sing paling apik kanggo sprei yaiku tutup antiwergenik sing digawe saka kain tenunan sing kandhel. Padha duwe tingkat pangreksan sing ngluwihi mikropartikel, breathability apik lan filtrasi, padha ora rustle, ora kaya kasus lawas, lan nyenengake kanggo tutul.
  • Bed linen kudu diowahi saben telung dina. Cuci ing suhu 60 ° C, utawa nambah aditif khusus sing mengaruhi obah.
  • Laundry kudu dikeringake ing dalan, ing loggia utawa ing loteng, lan ora ana ing ruang tamu.

Water Filter Vacuum Cleaner Aturan nomer 3. Nalika ngresiki omah, sampeyan kudu nggunakake panyedot vakum karo panyaring HEPA utawa saringan banyu sing nyilikake konsentrasi saka substrat sing mbebayani ing udara.

Pembersih vakum sing dilengkapi sistem katup lan pengumpul bledug sing dawa tebal bisa digunakake. Ngresiki karo pembersih vakum reresik mung bisa kanthi tambahan acaricides utawa agen anti alergi.

Urutan pembersih yaiku:

  1. Kita ngilangke bledug.
  2. Vacuuming
  3. We air the room.
  4. Kita ngilangi bledug sawise kabutuhan.
  5. We do cleaning wets on the floor.

Aturan nomer 4. Kanggo ngurangi manifestasi saka reaksi alergi, perlu ngresiki udhara lan ngontrol kelembapan ing kamar.

Pembersih udara nyumbang kanggo ngurangi partikel bledug lan alergen ing udara. Sing resik kudu terus-terusan, lan saringan kudu diganti kanthi cara sing tepat kanggo nyegah produksi zat-zat sing mbebayani.

Cathetan Ing udhara garing, utamané nalika mangsa panas, bledug tetep suwe banget, saéngga sampeyan kudu ngresiki udhara lan ngontrol kelembapan. Kondhisi paling luweh - 40-60%.

Ndelok dhokter

Manungsa waé! Pengobatan alergi kudu ditangani karo spesialis - allergist-immunologist. Asupan obat sing ora bisa dikontrol bisa ningkatake alergi.

Penyakit alergi sing ora dikepengini kanggo mbungkus bledug ing bocah ora arang nyebabake adenoids utawa atrophy saka mukosa hidung, sing bisa nyebabake mambu.

Terapi obat

Obat Erius Kanggo tingkat efek histamin, antihistamin ditrapake. Aplikasi: rhinitis alergi lan dermatosis. Saiki obatan II lan III ( Erius , Zyrtec ), ora duwe efek samping sedative. Hubungi dokter amarga Pangobatan jangka panjang ora dadi solusi sing paling apik.

Bronkodilator diwenehake kanggo nyuda lan nyegah serangan asma. Obat-obatan kasebut digunakake ing perawatan asma, konjungtivitis lan rhinitis.

Kortikosteroid yaiku preparasi hormon sing asale saka kortisone (hormon hormon adrenal). Kortikosteroid duwe efek anti-gizi sing spesifik, nyegah perkembangan inflammation alergi, lan ditrapake sejatine ing kasus abot. Perawatan iki ditindakake kanthi kursus jangka pendek, ing sangisoré pengawasan dokter sing nekani.

Terapi narkoba utamane nglibatake pengobatan jangka panjang. Sampeyan kudu ditrapake yen obatan ora nyebabake alergi, nanging akibate. Mangkono, perawatan iku gejala, lan tingkat alergin "alergi" mung bisa nambah saka taun nganti taun.

Autolymphocytotherapy (ALT)

Kanggo perawatan alergi kanggo omah bledug, sampeyan bisa nggunakake sel kekebalan dhewe - limfosit. Padha mulihake kahanan fungsi sistem imun lan ngurangi sensitivitas awak marang macem-macem jinis alergen. Iki minangka inti saka autolymphocytotherapy.

Autolymphocytes disuntikake subkutan menyang permukaan pundhak. Frekuensi sesi lan regimen perawatan gumantung ing tingkat keruwetan penyakit kasebut. Cara perawatan yaiku 6-8 prosedur. Cara ALT digunakake kanggo perawatan bocah luwih saka 5 taun. ALT wis kontraindikasi.

Immunotherapy khusus sing alergen (ASIT)

Injeksi menyang tangan ASIT dianggep minangka "standar emas" saka perawatan alergi. Cara iki kasusun ing ngurangi sensitivitas awak marang alergen lan nyegah pangembangan reaksi alergi.

Menyang organisme sing alergi kanthi bantuan suntikan suntik, microdoses saka alergen sing signifikan ditepungake, kanthi nambah konsentrasi sacara bertahap. Mangkene, prinsip "nuthuk irisan sing metu." Akibaté, resistensi awak kanggo alergen ngalang-alangi mundhak.

Saiki ASIT diakoni minangka cara mung sing ora mung ngatasi gejala kasebut, nanging uga ngilangi panyebab respon ora cukup saka sistem kekebalan awak marang agen lingkungan. Anak-anak diijini tumindak ASIT kanthi 5 taun. Ana contraindications.

Maca liyane babagan ASIT lan ALT ..

Diet

Diet banget kanggo alergi kanggo omah bledug ora kasedhiya. Nanging sampeyan kudu nimbang kemungkinan reaksi salib kanggo panganan segara. Sampeyan ora bisa mangan crayfish lan lobsters, crabs lan urang, udang, siput lan clams.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.