Tetanduran alergi

Girl karo pratandha alergi Maneka warna tanduran-allergens cukup umum ing saindenging jagad. Saiki, babagan 700 spesies dikenal. Salah siji wangun alergi yaiku polinosis , sing sajroning daya tahan sajrone tetanduran ngembang. Minangka aturan, musim panas lan musim semi, uga cuaca panas lan anget.

Ing wektu udan lan garing, jumlah serbuk sari sing diprodhuksi minimal. Jam sing kuwat tetanduran minangka karakteristik jam esuk.

Tanduran sing nyebabake alergi ora angel digatekake. Manifestasi alergi nyedhiyakake kanggo njupuk aroma tetanduran utawa serbuk sari ing membran lendhut. Iki sebabe sing penderita alergi nandhang saka njerone hidung sing cukup kuat, dadi gedhe lan wahing.

Tetanduran njero ruangan

Perkembangan reaksi alergi yaiku faktor individu khusus sing ana ing awak. Senadyan mangkono, ana tetanduran sing bisa nyebabake reaksi alergi sing terus-terusan ing wong sing kekuwatane cukup dhuwur.

Antarane paling alergi ing jero ruangan yaiku:

Sawetara tetanduran duwe macem-macem, katon beda.

  • Kabeh jinis geraniums. Ing godhong-godhongané ana lenga ateges kanthi ambu sing nyenengake. Iki sing ndadékaké alergi;
  • Tengkorak sing mbebayani ing spora. Ing proses reproduksi, padha ngalih ing udara lan bisa mapan ing membran lendhut, nyebabake alergi;
  • Crinum Alergi asring disebabake ing mangsa kembang lan arum saka tanduran kasebut. Iku menehi ambu sing banget kuwat sing sawetara wong kaya, liyane bisa nyebabake alergi;
  • Oleander Sajrone tetanduran, tetanduran kasebut nyemprotake komponen sing wangi menyang hawa, sing nyebabake reaksi alergi terus-terusan. Tanduran iki duweni potensi sing paling mbebayani;
  • Dieffenbachia. Tetanduran banget ayu, sing kanthi kekuatan alergi bisa dianggep cukup mbebayani. Kerep banget, supaya bisa duwe alergi, mung ndemek godhong. Mulane, sarung tangan dilebokake ing proses perawatan tanduran;
  • Euphorbia. Ing komposisi iki minangka zat kayata carcason, sing ing jumlah tartamtu bisa mimpin kanggo umum malaise. Jus putih saka tanduran sing ditandhani karo kulit bisa nimbulaké gatal-gatal sing rada abot lan malah dadi rasané. Care kanggo tetanduran iki uga paling apik dilakoni sarung tangan;
  • Kalanchoe. Senadyan akeh ciri positif sing wujud ing tanduran, jus, nalika dituku, bisa nyebabake edema serius saka laring lan organ pernapasan liyane;
  • Rhododendron - menehi ambu sing banget padhang, ing sawetara wong bisa nyebabake migren lan rashes sing kuwat banget ing kulit.

Yen sampeyan alergi menyang salah sawijining tetanduran sing kadhaptar ing ndhuwur, kontak karo wong-wong mau kudu diilangi.

Penting! Ati-ati ing proses kontak karo houseplants, allergens perlu. Alasanipun saben wong bisa nimbulaké gejala sing abot banget, ing manifestation sing kuat, mbebayani kanggo urip wong.

Tanduran liar

Tabel konsentrasi alergen ing tetanduran Ana akeh tanduran liar sing bisa nyebabake reaksi alergi sing serius. Sing pisanan kanggo nyorot kembang srengenge lan daisies, sing dadi anggota kulawarga ambrosia. Iki alergen cukup serius sing bisa nyebabake gejala abot ing bagean awak manungsa.

Kanggo nyegah sawetara rencana alergi, kanggo tetanduran ing plot kebon, pilihan kudu diwenehi kanggo varietas hypoallergenic.

Ana akeh wit sing nyebabake alergi abot. Tanduran kayata abu, apel, poplar, zaitun, poplar, yew diwenehi perhatian khusus. Pollen wit kasebut dirilis kanthi volume sing relatif cilik, nanging amarga sifat khusus, bisa nyebabake reaksi alergi sing terus-terusan. Yen ana reaksi negatif sing padha, sampeyan ora bisa ngetokake tetanduran kasebut ing taman utawa supaya ora mlaku-mlaku ing taman sing ditanem tetanduran iki.

Tanduran tanduran Wit kayata wit oak, birch lan alder mrodhuksi serbuk sari akeh. Kanggo nglindhungi awak saka alergi, perlu ngilangi sembarang kontak karo tetanduran iki. Iki wit-witan ing kahanan tartamtu sing ngeculake jumlah serbuk sari sing akeh banget, sing bisa nyebabake pangembangan alergi sing terus-terusan. Akeh tetanduran kasebut minangka obat, nanging kanthi reaksi khusus awak bisa nyebabake reaksi alergi abot.

Kembang kayata tulips, mata, crocus, anyelir bisa nyebabake alergi sing cukup terus-terusan. Reaksi bisa beda, mulai saka aliran saka irung lan pungkasan karo rashes ing permukaan kulit.

Ana tetanduran obat sing bisa uga nyebabake alergi. Paling mbebayani ing kategori iki yaiku chamomile apotek biasa. Bebarengan karo obat-obatan sing serius sing disenengi karo chamomile, fiture yaiku kemampuan kanggo ngrusak awak manungsa.

Wanita ing topeng pelindung lan kembang Amaranth uga ditondoi kanthi efek sing padha, sanajan ora beda-beda sajrone mbebayani akeh serbuk sari. Fitur tartamtu saka tanduran iki bisa mimpin kanggo pangembangan gambaran klinis sakabèhé negatif.

Bentuk lan keruwetan alergi langsung gumantung marang jumlah serbuk sari ing udara. Utamané mbebayani kanggo penderita alergi cuaca garing lan nyenengake, nalika polen nyebar banget. Wong sing nandhang alergi sing disebabake tanduran iki kudu ditundha kanggo wektu sing luwih adhem utawa nggunakake antihistamin minangka prophelaxis. Antarane obat sing paling efektif bisa dicathetake Zyrtec , Sempreks, lan Telfast .

Penting! Malah obat anti-alergi sing paling efektif lan modern kudu ditindakake kanthi bener sasuwene konsultasi karo spesialis.

Alergi

Clamp karo alergi Ing wiwitan mula ana malaise umum sing cilik, bisa dadi sakit sirah, sesak ambegan. Sawise ana gatal sing nyedhaki, diobong ing tutuk lan irung.

Paling pasangsurut nuduhake tanda-tanda kayata mati rasa, mucous discharge, sneezing, lan conjunctivitis. Sanalika reaksi alergi gegandhèngan karo bronchi, wong kasebut ngalami batuk.

Pollen kabeh tetanduran allergen yaiku sel lanang khusus. Sing perlu kanggo reproduksi tetanduran, yaiku protein nabati khusus sing nduweni struktur sing rada kompleks. Nalika lumebu ing organ pernapasan, polen nyebabake réaksi organisme, sing saka panularan medis diarani pollinosis.

Alergi jinis iki adhedhasar mekanisme reagin khusus saka karusakan jaringan abot. Zat-zat kayata immunoglobulin E lan G melu reaksi kasebut, nyebabake pelepasan serotonin, histamin, bradykinin lan zat-zat biologis liyane menyang getih.

Gejala tanduran alergi bisa dumadi ing umur sing beda-beda. Kulit utamané sing sarupa, organ ambegan, uga saluran gastrointestinal.

Cara perawatan

preparasi suprastin Kaping pisanan, kudu mungkasi kontak wong karo kabeh jinis allergen . Ing wektu sing padha, antihistamin ditrapake - Suprastin , Ketotifen, Fenkrol , Tavegil . Obat-obatan kasebut biasane diganti saben sepuluh dina. Asring spesialis menehi tetesan khusus ing irung utawa mata. Kanthi cara sing cukup abot, dhokter bisa nulis kursus obat hormonal sing nganti kabeh gejala ilang.

Sing ngerti, luwih gampang kanggo nyegah penyakit tinimbang nglakoni perawatan. Nggawe gaya urip sing sehat iku cara sing paling dipercaya kanggo nglindhungi dhewe saka ngembangake alergi . Ana cara kayata ASIT lan ALT sing mbantu ngilangi alergi selawase.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.