Solusi Lugol

Analog

Solusi Lugol klasik karo gliserin ing jar Bisa dituku minangka solusi konvensional utawa minangka semprotan, ora ana analog.

Rega

: 80 р. Rata-rata rega online * : 80 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Semprotan Lugol Pindhah menyang tenggorokan perawatan

Preparasi sing diuji wektu lan ora murah adhedhasar iodine sacara tradisional wis dikarepake.

Senajan akeh obat liyane ing rantai farmasi, Lugol tetep obat sing paling efektif tumrap tonsilitis.

Ing wiwitan penyakit, ngobati amilase amphibi kasebut njamin penyisihan nyeri lan pamulihan cepet.

Instruction

Solusi saka Lugol kanthi gliserin kasedhiya ing bentuk sirup abang-coklat sing transparan kanthi aroma iodine, uga ing wangun semprotan.

Yodium molekular, sing minangka zat aktif, duweni efek antiseptik lan narkotika lokal.

Indikasi

Obat iki digunakake ing pangembangan macem-macem pangolahan inflamasi ing kulit, membran mukosa saka pharynx lan laring, sing kalebu:

  • Oral candidiasis ;
  • Tonsillitis;
  • Pharyngitis;
  • Purusèn otitis media;
  • Laryngitis kronis;
  • Rhinitis atropik;
  • Stomatitis sudut;
  • Tenggorokan kimia lan termal seger I-II langkah., Wounds.

Dosis lan administrasi

lugol-1 Cathetan: nggunakake semprotan iku luwih gampang, lan kanthi refleks lelucon sing kuwat, iku umume ora bisa dikepengini.

Semprotan digunakake nganti kaping 6 dina, sadurunge prosedur nyedhot hawa lan tahan ambegan, lan setengah jam ngendhaleni mangan. Injeksi rampung kanthi mencet, diarahake persis ing inflammation, lan ora ing kabeh rongga lisan.

Cara nyemprotake wilayah sing diseased, beda karo semprotan, tetep luwih efektif, amarga aerosol mandheg ing tetes cilik, lan tampon ngolah situs kanthi luwih kualitatif, kanggo ngawasi cepet.

Cara nyusoni tenggorokan Lugol Iki sampeyan butuh potlot utawa obyek sing padha, lan katun utawa bandage sing cilik. Pensil wis diisi kanthi teliti, lan nalika udan, katun kasebut tatu. Pucuk wol katun dicelup menyang solusi, nanging supaya ora netes.

Tenggorokan sing tenggorokan ditemokake ing panggonan inflamasi, utamane ing ngendi rasa nyuda. Ana mung pirang-pirang detik kanggo iki, sadurunge wiwitan refleks lelucon.

Sawise katun kasebut lembab, lan prosedur kasebut diulang maneh, lan yen perlu, kaping telune. Sajrone dina, tenggorokan wis diencerake saben 3-5 jam, nganti pain mulai, lan inflamasi ora mudhun.

Perasaan kobong sawise prosedur kasebut kanthi cepet diganti dening rasa lega.

Gumantung ing penyakit, perawatan karo solusi Lugol ditindakake kaya mangkene:

  • Kanthi stomatitis sing prasaja lan angular, diiringi ekspresi, perawatan kasebut dilakokaké kanthi aplikasi. Kanggo nindakake iki, ngaplikake obat ing pad kapas kanggo 20 menit. Applied menyang wilayah sing kena pengaruh.
  • Ing kasus otitis purulent, solusi tamba disarèkaké ing kuping sajroning 14 dina, sanajan asil dandan.
  • Ing kasus rhinitis atrophik, dalan hidung kanthi swab katun karo obat sing diaplikasi diwenehake telung kali seminggu kanggo 2-3 sasi.
  • Kanthi gosip lan wounds, lapisan gauze sing direndhem ing larutan Lugol ditrapake ing titik perih. Minangka dibutuhake wektu, prosedur kasebut diulang.

Contraindications

Botol plastik 100 ml Panggunaan solusi Lugol wis kontraindikasi ing:

  • Pregnant lan lactation.
  • Goiter endemik.
  • Hypersensitivity to iodine.
  • Tuberkulosis.
  • Nephritis, nephrosis.
  • Jerawat, furunculosis.
  • Hemorrhagic diathesis.
  • Umur 3 taun.

Resepsi kasebut ing njero wis dilarang, amarga nyebabake kelainan saluran pencernaan lan reaksi alergi.

Overdosis

ljugol-1_0 Instruksi ditempelake ing obat kasebut kanthi jelas nggambarake dosis sing diijinake. Yen wis ngluwihi, hiperlaktivitas kelenjar tiroid bisa, sing dadi ancaman kanggo wong sing nandhang penyakit sistem kardiovaskular. Resepsi panjang nyebabake fenomena iodisme.

Efek sisih

Sawise nglamar solusi Lugol miturut instruksi, ing kasus sing jarang, gangguan kulit lan kedadeyan iodism (luh lan tenggorokan, angioedema, rhinitis, urtikaria) diamati.

Komposisi lan farmakokinetik

Lugol Obat iki kasedhiya ing wangun semprotan utawa kaca-kaca peteng. Solusi Lugol kasusun saka komponen ing ngisor iki:

  • Yodium - 1 part.
  • Iodida kalium - 2 bagean.
  • Gliserin - 94 bagean.
  • Banyu - 3 bagean.

Yodium, sing dadi basis obat kasebut, nyebabake mikroflora patogen (kajaba Pseudomonas aeruginosa) lan jinis patogen tartamtu. Ing kontak karo kulit lan membran mukus, bagian katelu saka zat dadi iodides, kabeh liya - ing wangun aktif yodium. Ana panyerepan parsial tamba lan penetrasi menyang organ lan jaringan, penyerapan sing dipilih dening kelenjar tiroid. Diobong saka ginjal, sistem pencernaan lan kelenjar susu.

Liyane

Larutan Lugol iku pharmaceutically kompatibel karo putih sedimentary Mercury, mbentuk campuran explosif, solusi ammonia lan minyak pati. Ing ngarsane demam, pus lan getih, lingkungan sing ngandhut asam utawa alkali ndadekake aktivitas antiseptik luwih murah. A efek weakening saka solusi ing efek strumogenic lan hypothyroid saka lithium preparations dicathet.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Anakku umur 9 taun, dheweke entuk gerah karo stomatitis - dheweke duwe tenggorokan, lidah, lan kabeh sing cedhak karo dheweke, mulane dheweke mandheg mangan kabeh. Ing resepsi ing dokter bocah sawise diagnosa, dhokter langsung njupuk dheweke menyang kamar perawatan, ngendi dheweke diobati tenggorokan lan lisan mucosa karo Lugol. Ing omah aku nindakake prosedur kasebut kanggo minggu sabanjure, lan dina 3-4 dina ana perbaikan apik. Mesthine mung menawa penyakit kasebut diwiwiti, lan sajrone pengobatan ana sensasi kobong sing kuwat, amarga bocah iki angel mbiyantu mbuka dheweke. Svetlana, Krasnoyarsk

Anak lanang asring ngalami angina, dhokter meksa nyingkirake tonsil, nanging kita durung mutusake. Saben enem sasi ing mangsa adhem ing wiwitan tenggorokan sing ngalami tenggorokan, solusi Lugol ngresiki mupangatake abang lan ngurangi kelenjar sing luwih gedhe. Biasane limang dina cukup kanggo ngilangi gejala, lan ora perlu nggunakake antibiotik. Julia, Noyabrsk

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.