Macem-macem ngukur kanggo nyegah jamur

bh_sauna Nyegah jamur dipérang dadi umum lan pribadi. Pencegahan umum minangka langkah-langkah sing dilakoni ing udhara, kamar mandi, kolam renang, ing umum, ing papan umum kanggo nyegah panggunaan jamur. Iki minangka pemriksaan rutin staf, lan disinfeksi ing papan, lan cleaning biasa, lan ngawasi kondisi kulit lan kuku saka wong sing paling rentan kanggo jamur: personil militer, atlet, dll. Kajaba iku, karyawan lembaga kesehatan ngandhani umum babagan gejala sing pisanan saka penyakit lan nglakoni kabeh sing bisa nggawa informasi marang wong-wong bab kamungkinan ngobati jamur kasebut kanthi cara modern sing efektif banget.

Efektivitas luwih gedhe nyegah pencegahan pribadi, sing uga dipérang dadi utami lan sekunder. Prekara pencegahan utamane nglibatake langkah-langkah kanggo nyegah infeksi dening jamur, lan pencegahan sekunder ditujukan kanggo nyegah terwelu infeksi jamur sawise ngalami perawatan.

Ngukur pribadi kanggo nyegah jamur

Nyegah jamur kuku ing sikil iku sawijining konsep multifaceted, lan kalebu kalorone kulit sikil lan nggunakake prophylactic khusus kanggo preparasi sajrone kunjungan menyang papan umum.

Footwear - mycosis peddler

1. Sepatu lan kaos inggil.

  • Aja nganggo shoes sing sithik. Dheweke - alesan utama kanggo kuku ingrowth, microtraumas, lan padha nyebabake pangembangan jamur kasebut. Kulit sing tatu ora diresiki saka patogen infèksi jamur.
  • Sneaker lan sepatu sneaker mbebayani kanggo wong sing ngetokake sweating kaki, utamane ing cuaca panas. Sintetis ora ngidini kulit kanggo ambegan, sing nyumbang kanggo debating lan sweating. Ing mangsa, sampeyan kudu menehi kasenengan kanggo sepatu alus digawe saka kulit asli utawa suede, ukurané becik.
  • Nolak nyoba ing sepatu ing toko ing sikil tanpa kaki, uga nyoba sepasang sepatu sing sampeyan seneng.
  • Ing partai, adat bakal nganggo sandal master, nanging nyatane bisa uga ngandung sisik jamur. Iku luwih apik kanggo teka karo shift sampeyan.
  • Kaos kaki saka bahan sintetis ora dilebokake ing sikile.
  • Nyopot sepatu kanthi cepet lan supaya garing nganti sethithik 24 jam.
  • Elinga yen ing saunas, udan, mandheg, sampeyan kudu nganggo sandal karet sing bisa dicopot.

2. Care paku lan sikil

  • Sawise tata cara banyu (padusan, nglangi ing blumbang), sikil kudu dibungkus garing, mbayar manungsa waé khusus kanggo lipatan kulit ing antarane driji. Wangsulan sing pisanan jamur ing kono.
  • Manicure lan pedikur kudu dipercaya mung kanggo para profesional. Puncul utama jamur kuku - alat sing diproses kurang.
  • Yen kulit ing sikil banget garing, kudu diobati kanthi moisturizers. Liwat celah spora jamur bakal gampang nembus kulit.
  • Kanggo ngresiki sikil, njaluk antibacterial sabun entheng kanggo kulit sensitif.

Kajaba iku:

  • Ngumbah piring, ngresiki bathi karo panyedheki omah, sarung tangan kudu dipakai, yen resiko cilaka menyang kuku gedhe.
  • Kekebalan apik, nutrisi sing tepat lan olah raga biasa - pencegahan apik saka jamur ing sikil.
Miturut cara, jamur mengaruhi ora mung ing sikil:

Cara lan apa kanggo nambani jamur kuku

sarung tangan Nalika ngukur kesehatan, utawa risiko infèksi sing dhuwur, regane nggunakake sacara prophylactically agen antipung lokal. Spray lan sprays, bedhug, krim lan peredam antifungal ditrapake ing pambungkus interdigital, kulit sikil lan kuku sadurunge utawa sawise ngunjungi kamar mandi umum, kolam renang, lan liya-liyane.

  1. Mikostop . Aplikasi sawise ngunjungi pantai, adus utawa sawise nggunakake peralatan olahraga (boots ski, sandal ing bowling, roller, etc.). Spray uga cocok kanggo disinfecting shoes.
  2. Mycozoral Cocog kanggo wong kanthi sistem kekebalan sing kurang sehat (congenital utawa weakened miturut pangobatan obat jangka panjang).
  3. Loceryl kanggo nyegah jamur kuku. Aplikasi sapisan saben dina 7-10 nggunakake spatula sing didol karo varnish. Ora diidinake nganggo kuku buatan palsu.

Saka obat-obat rakyat , cuka wis buktiaken uga, yen sampeyan ora njupuk mambu.

Fitur pencegahan sekunder

Profilaksis sekunder penting kanggo wong-wong sing wis nampa perawatan antijamur. Tujuan utama kanggo nyegah kambuh lan reinfeksi. Kalebu:

  1. Regime kesehatan apik. Kita ora bakal ngulang sabuk lan sikil tangan saben dina. Kanggo nyegah infèksi saka dhewe lan rumah tangga, sampeyan kudu mlaku ing ngarep nganggo sandal, lan kanthi apik-ventilasi, kanthi reguler wisuh sikil solusi sing ora disinfektable. Kaos kaki sing digunakake sajrone periode perjuangan karo penyakit iku luwih apik kanggo dibuwang.
  2. Administrasi profilaktik agen antipung lokal sawise perawatan sistemik. Kanggo rong utawa telung sasi sawise perawatan kanthi obatan sistemik (tablet lan kapsul), dermatolog nyaranake nggunakake agen antifung lokal kanggo nyegah jamur kuku.
  3. Disinfeksi sepatu sing digunakake. Opo sing paling apik, mesthine kanggo mbuwang kabeh sepatu sing dianggo sadurunge. Sampeyan bisa disinfect , sing bakal mateni jamur sing ngembang ing njero sepatu lan spora.
  4. Nambah resistance awak. Ewu mlaku-mlaku ing sadawane pesisir, atusan pindhah menyang blumbang, nanging mung sawetara entuk jamur. Alesan kanggo iki yaiku kekebalan awak, sing nggawe angel kanggo ngenali agen penyebab jamur lan ngirim pasukan kanggo numpes. Njaga gaya urip sing sehat lan kanthi rutin njupuk Echinacea - didol ing sembarang apotek ing macem-macem formulir.

5 komentar

  • Marina :

    Wektu kanggo menehi weruh kanca - "Ora! Aja tutul sepatu "

  • Jeanne :

    saiki sampeyan kudu ati-ati nalika arep menyang manicure master

  • Flyura Yarmakova :

    bocah sing seneng migunakaké wong diwasa bisa dadi terinfeksi paling sering; contone, sikat sepatu, sikat rambut, utawa lumaku ing sepatu ibu

  • Sergey :

    Cara sing paling dipercaya lan paling apik kanggo ora njupuk jamur yaiku supaya sampeyan tetep resik lan nyandhang sandhangan garing lan resik.

  • Larisa :

    Pakaryan neil uga cocok kanggo nyegah infeksi jamur, saéngga bisa digunakake sadurunge blumbang, bak mandi, sauna, lan liya-liyane.
    Lan aja lali bab aturan kesehatan. Lan kita kabeh ngerti, nanging ora tansah aplikasi (

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.