Multicolor tinea versicolor: fitur kursus lan perawatan

lishay Pityriasis versicolor minangka penyakit saka jamur, lan supaya wong bisa lara, ora perlu kontak karo pasien liyane. Para ilmuwan ngerteni yen wangun saprophytic jamur Malassezia furfur minangka bagéan saka microflora manungsa normal lan mung ing pangaruh faktor-faktor tartamtu (babagan wong-wong ing ngisor iki) nyebabake munculé lesi tartamtu ing kulit. Penampilan - potongan warna pink, coklat lan abang cilik kanthi unsur peeling - mirip bran, sebabe penyakit kasebut dijenengi "pityriasis versicolor".

Wong-wong mau diagnosa pityriasis versicolor sing disusun ing mangsa panas, karo wong saka 15 nganti 40 taun sing paling resik.

Kenapa musim panas? Salah siji saka jeneng penyakit iki yaiku nyuda srengenge, lan salah sawijining faktor sing nyebabake nyebabake infeksi radiasi ultraviolet.

Kasunyatan menarik: wanita siji nyathet paling ora loro wong sing diarani scaly deprive.

Ana kasus sing nyedhiyakake tamba spontan, Nanging, sampeyan kudu ora ngandelake "Mungkin" lan nunda kunjungan menyang dokter. Kacang polong, tanpa efek ing pamindhahan, nduweni peran penting ing perkembangan dermatitis seborrheic , lan ing bocah cilik mbebayani tumrap dermatitis atopik lan nyebabake reaksi alergi .

Informasi umum babagan penyakit kasebut

Faktor prediksi:

  • Pengurangan desquamation fisiologis saka epidermis;
  • Kakehan kakehan;
  • Prediksi genetik;
  • Penyakit sing gegandhèngan (owah-owahan vegetatif-vaskular, panyakit sistem endokrin, pathologi kronis saluran cerna lan paru, kurang kekebalan).

20130107044833410 Manifestasi klinis penyakit iki cukup khas, lan malah non-spesialis ndadekake diagnosis tanpa kesulitan. Dadi, ing tahap pisanan pityriasis saka lichen, bintik-bintik kekuningan muncul ing cangkeme folikel rambut. Banjur ing kulit dodo, weteng, gulu, kulit sirah, punggung, paha lan lengen ireng katon bintik-bintik kuning. Sampeyan kudu ditemokake yen inflamasi ora ana, lan werna panggonan bisa ganti (contone, dadi jambon dhisik lan banjur diowahi dadi abang utawa coklat). Arang banget, iku ana ing tangan, kuping, pasuryan lan sikil. Kasus nalika pityriasis versicolor dilebokake ing membran, soles, lan teles, ora diamati.

Tahap lanjut saka penyakit iki yaiku exfoliation lamellar sing apik, sing ing praktik medis disebut "gejala Bénier". Ester saka gejala kasebut kaya mangkene: ing pamriksan visual dangkal, desquamation praktis ora bisa ditemokake, nanging yen sampeyan ngreksa ing permukaan, sawijining peeling scaly diamati.

! Jenis lichen liya

Ing dawa, bintik-bintik scaly pecah gabung dadi foci ekstensif (ukurane bisa nganti pirang-pirang sentimeter).

Fitur liyane sing nyedhak dokter yaiku ngarsane pseudo-leukoderm - area kulit karo werna sing ora rata. Depigmentasi (katon sakwise sunburn) amarga ana penurunan sintesis melanin sajrone pangaruh jamur patogen.

Yen kita ngomong babagan kesehatan pasien, mula mung bisa diganggu dening gatel.

Mestine diagnosa, ing saliyane kanggo ngremekake werna-werna penyakit, spesialis mbantu:

  1. Pemeriksaan ing sangisore lampu Wood (foci chromophytosis ing sangisore lampu neon ngetokake cemlorot coklat utawa kuning).
  2. Sinau sisik ing mikroskop.
  3. Sampel Balzer (foci, nalika dilumasi karo yodium, mulai aktif nambani obat kasebut).
  4. Ujian histologis.

Perawatan

Kaya sing kacathet, patogen saka chives ora nembus jero ing kulit, nanging mung kena lapisan sing mesum. Mulane, yen penyakit ora mlaku, sampeyan bisa nindakake kanthi cara eksternal.

Kategori produk outdoor kalebu:

1. Obat-obatan fungisida.

Obat-obatan iki diklasifikasikake miturut bahan aktif utama. Dadi, miturut pengaruh obat-obatan saka gugus azole, utawa derivatif azole, sitoplasma vuolates lan sel jamur dehydrates, lan 48 jam sawise administrasi, tembok sel umum ora ana.

Bentuk produksi obat-obatan azoles:

Obat-obatan ndhuwur kasebut diwajibake kaping 1-2 dina kanggo 1-3 minggu (kene sampeyan kudu ngetutake instruksi).

2. Agen keratolitik. Panganggone, sanajan dianggep minangka abad pungkasan, menehi asil sing nyata lan nyata. Contone, solusi alkohol saka resorcinol utawa alkohol salaka 2-5% bakal ngetokake stratum corneum, duwe efek antiseptik lan ngrangsang pangolahan regeneratif.

3. Produk sing ngandhut seng pyrithione. Zinc pyrithione minangka obat sing nduweni efek antipung langsung. Iki nyebabake sitostasis sel kulit lan akumulasi kanthi apik ing lapisan jero epidermis. Penetrasi ing sirkulasi sistemik ora pati penting. Punika mbuktekaken bilih kanthi kegiatan antijamur obat-obatan kasebut langkung unggul saking obat-obatan grup imidazole lan selenium sulfida.

Wakil-wakil saka kelompok obat kasebut - Zinocap, Psoril, diprodhuksi ing wangun krim lan semprotan. Wis diijini digunakake ing rong minggu. Zinc uga ditemokake ing sawetara shampo (Friderm, Head and Shoulders).

Shampo , kanthi cara, asring ngandhut agen fungisidal. Padha digunakake saben dina, nyebabake 2-5 menit, nanging wektu diwatesi kanthi ketat - 7-10 dina. Iki minangka Nizoral , Ketoconazole, Psoril, Ducre Keuel, Sebasol.

Obat-obatan saka generasi pungkasan katon ing rak-rak farmasi. Mangkono, apoteker nambah pesakit karo pityriasis nandhang obat "Mycozoral", digawe ing wangun shampoo lan salep. Panlitèn klinis umum nuduhaké menawa obat-obat kasebut bisa ditrima kanthi apik déning pasien, mimpin menyang tamba médologis lan minangka perlindungan sing apik marang kambuh.

Aplikasi "Mykozoral" minangka nderek:

  • Ointment . Esuke lan ing wayah sore persiapan ditrapake ing panggon. Durasi perawatan 2 minggu. Dipercaya menawa kambuh ing 2 taun ngembang ing akeh pasien, mula dianjurake kanggo ngolah salep minangka langkah pencegahan ing musim semi.
  • Shampoo Kulit diolah nganggo sampo 2% kanggo 5 menit saben sasi kanggo 3 dina berturut-turut.

Preparasi gabungan yaiku shampo sing padha, nanging kalebu zinc pyrithione, ketoconazole ( keto plus ), utawa asam salisilat, pyrithione zinc lan climbazole (DS Node).

Agen antimisikotik sistemik dipigunakaké kanggo kasus lèmèt sing gedhé saka penyakit berbentuk bony (yen lèmèk luwih saka 18% saka wilayah awak), lan uga nalika terapi lokal ora ngasilaké asil. Punika dhaptar obat sing paling umum dijelasake dening dokter:

  1. Itraconazole . Kaping pindho saben dina 200 mg. ing sedina, utawa 5 dina ing dosis sing padha sapisan dina. Itraconazole dijupuk kanthi pangan.
  2. Ketoconazole . Sawise 400 mg. utawa kanggo 5 dina ing 200 mg. saben dina Njupuk tamba karo panganan pisanan, dicampur karo jus buah.
  3. Fluconazole . On 2 kapsul 4 minggu, resepsi seminggu, utawa 2 kapsul kanthi break sajrone 2 minggu.

Nalika njupuk antimikotin, disaranake supaya ora ngendhog (paling ora 12 jam sawise njupuk obat kanthi cangkeme), amarga ana akumulasi aktif komponen antijamur ing kulit.

Dhaptar obat-obatan luwih cendhak, nanging panelusuran obat sing efektif saiki terus. Khususé, riset aktif saiki ditindakake ing Glutoksim, solusi sing, nalika njupuk Orungal, bisa ngurangi mabuk endogen lan ora bisa diulang maneh ing mangsa ngarep. Orungal ditrapake kanggo 14 dina ing dosis 100 mg. saben dina. Solusi glutoksim saben dina liyane intramuscularly ing 2 ml. Asil saka panliten nuduhake yen kedadeyan ing 96.7% kasus.

Sampeyan bisa uga kasengsem ing review saka shampo rambut antipung.

Paling obat-obatan antipungal sing dispensed dening pharmacists over-the-counter. Njupuk wong-wong mau, elinga yen dheweke bisa mung bantuan ing tahap wiwitan pichriasis lichen. Nanging, yen fokus cilik lan tunggal. Sampeyan bisa nyoba kanggo diobati karo obat rakyat.

  1. wong sredstava Birch tar wis ditrapake kanggo plots pityriasis versicolor lan ngenteni pangatusan lengkap. Yen rambut kena, banjur gunakake shampoo tar.
  2. Bawang sing wis di resiki, dicekeli jus, pass liwat sieve kanggo reresik. Obat sing diasilake digunakake kanggo perawatan lichen lesions paling sethithik kaping 3 dina.
  3. Wesi Borik diencerke ing banyu, ngiringi instruksi kasebut, lan diterapake ing area sing nganggo lichen sajrone 10 dina.
  4. Solusi oksalik dianggep kurang saka rong dina. Siapke solusi kasebut kaya mangkene: gelas sorrel (cocok lan alam bébas), ulig, diseduh nganggo liter banyu. Sawise jam infus lan straining solusi siap kanggo nggunakake.
  5. Kembang Calendula meksa vodka kanthi rasio 1: 5. Tincture asil diobati karo lichen lesions 1-2 kali dina. Ing kasus kulit sensitif 1 sendhok teh. tinctures diencerke ing kaca banyu.
  6. Kompres, sing wis dicampur karo decoction saka celandine , ngetokake lesi kaping pindho dina. Cara nggoreng duduh kaldu: 1-2 st.l. bahan mentah pour tbsp 2. nggodhok banyu lan ngenteni setengah jam.
  7. Ana alat sing kudu dijupuk lisan. Salah sijine - infus saka ireng godhong lan calendula , dijupuk kaping 2 dina kanggo 0,5 cangkir. 2 tbsp. calendula lan 1 tbsp blackberries pour 200 g gelas banyu panas anget lan 1 jam nandheske.

Yen perawatan karo obat-obatan rakyat ora menehi asil positif, sampeyan kudu nggawe janjian karo dermatolog. Lan ora ngenteni riko. Lan ora nyenengake wektu, lan nglampahi perawatan luwih akeh dhuwit - obatan sistemik luwih larang tinimbang liya.

7 komentar

  • Ilona Gaiteran :

    Malah nggunakake normal saka sisir umum bisa mimpin kanggo infèksi.

  • Svetlana Galagan :

    Apa ana efek samping kanggo obatan sing sampeyan tawakake?

    • Admin :

      Hello Svetlana. Kerugian ing persiapan sing diwenehake, lan ing antimikotik ing umum, arang banget lan biasane ana intoleransi individu. Ing kasus iki, mung milih tamba liyane (karo bahan aktif liyane). Sawise maneh aku nggatake perhatian sampeyan marang kasunyatan yen sampeyan kudu takon karo dokter.

  • Natalia :

    Panyakit banget ora nyenengake, ora mung nyebar, nanging uga ngrusak penampilan.

  • Vera :

    Apa sing bisa diobati nalika meteng 21 minggu?

    • Doc :

      Hello,

      Kaping pisanan, coba krim zink lan zinc pyrithione based shampoo. Masalah utama sing ngandhut obat ora ngemot azoles lan antimikotik liyane.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.