Remisi

Pasangan ing kantor dokter Remisi yaiku tataran spesifik saka penyakit nalika kabeh pratandha saka penyakit kasebut mulai ngurangi utawa ngilangi awak manungsa. Istilah "remisi" asalé saka basa Latin "remissio", sing tegese pengurangan lan pelemahan.

Proses iki bisa ditemokake ing pasien karo macem-macem penyakit kronis. Ana remisi lengkap lan ora lengkap.

Konsep loro iki beda-beda ing tingkat pratandha saka penyakit kasebut. Remisi ora lengkap kira-kira 1-3 sasi lan paling akeh kasus patologi.

Pengampunan penuh memiliki durasi 2 bulan dan beberapa tahun. Kanggo jinis remisi, kabeh gejala penyakit ora bakal ilang. Nalika sakabehe, dokter ngurangi dosis obat-obatan sing dikonsumsi, nanging uga menehi perawatan therapy.

Klasifikasi remisi

rem1 Ing ngisor iki jinis remisi ing onkologi dibedakake:

  1. Sebagean. Dheweke nyaranake yen proses ganas isih ana ing awak, nanging kanthi jumlah cilik. Ing tembung liyane, respon kanggo therapy sing disedhiyakake ora lengkap. Kene kita ngomong babagan kanker, sing ana ing alam sing kronis. Pasien bisa istirahat saka perawatan intensif kanthi ngetrapake ngarsane sel-sel ganas lan njaga kondisi umum. Remisi kasebut sebagean sanajan tumor mudhun nganti 50%.
  2. Lengkap Remisi saka jinis iki nuduhake yen tes lan diagnostik ora nuduhake proses ganas. Kene kita ngomong babagan mundur kanker sing lengkap. Nanging iki ora ngeculake pasien saka pemeriksae sing perlu, yen ora bakal bisa ngalami kambuh. Nalika sel kanker bali, bakal kelakon nganti 5 taun. Kanthi mangerteni informasi kasebut, prakiraan ditemtokake babagan wektu urip pasien kanker.
  3. Spontan. Jenis remisi iki ditondoi dening perbaikan sing ora kaduga ing kondisi pasien utawa penyembuhan lengkap kanker, malah progresif. Penyakit-penyakit kasebut kalebu kanker getih, leukemia, melanoma, limfoma, lan kanker payudara. Yen kita ngomong babagan karsinoma, banjur remisi spontan arang banget.

Onkologi

Pemulihan lengkap lan spontan arang banget. Supaya kabeh langkah-langkah terapeutik duwe efek sing dikarepake, perlu ngerti carane penyakit mbebayani digawé lan nyiapake ing tingkat psikologis kanggo nglawan penyakit kasebut ing sadhuwure wektu.

Ana 3 fase perawatan kanker:

  1. Terapi aktif. Panyakit onkologi tartamtu didiagnosis nalika puncak panyakit kasebut utawa langsung ana ing ngarep. Dokter nduwe reaksi perawatan sing uga kalebu cara biasa: surgery, chemo, lan therapy radiasi.
  2. Remisi ing onkologi yaiku wektu nalika neoplasma dikurangi kanthi gedhe utawa ngilangi kanthi lengkap.
  3. Ngontrol proses patologis. Senadyan kasunyatan bilih ora ana tandha-tandha tumor sing jelas, perlu kanggo nindakake usaha maksimal kanggo njaga kondisi remisi. Iki, dianjurake kanggo ngalami dalan rehabilitasi sawise terapi agresif. Dokter menehi resep obat dhukungan khusus lan obat-obatan alam. Janjian kasebut dumadi sacara individu. Thanks kanggo iki, bisa kanggo njaga penyakit ing kondisi remisi lengkap kanggo wektu tanpa wates.

Kanggo nambah prognosis bisa ndherek therapy komplèks. Iku kalebu kombinasi perawatan tradisional lan tambahan minangka agen sing dituju, terapi hormon utawa efek biologis.

Jenis remisi kanggo leukemia

Kanggo panyakit kayata leukemia, ana pengobatan remisi sing luwih akurat. Contone, ing bocah-bocah kanthi diagnosa "leukemia limfoblastik akut," remisi sing suwe banget angel dibedakake saka pemulihan lengkap.

Kanthi remisi klinis lan hematologi, awak ninggal kabeh gejala penyakit, lan komposisi sumsum balung lan getih periferal bali menyang normal. Yen remisi cytogenetic saiki, ora mungkin kanggo ndeteksi sel kanker nggunakake metode analisis cytogenetic.

Herpes

rem3 Jangkah penyakit kasebut dipérang dadi 3 baja: entheng, moderat lan abot. Kanggo cara sing gampang kanggo herpes , kedadeyan relaps iku arang banget, lan jangka sing cendhak. Kanthi wangun herpes iki, ora luwih saka 4 relapse berkembang ing taun. Yen kita ngati-ati ing tingkat keruwetan sing rata-rata, banjur ngalami réplikasi nganti 5-6 kaping taun, lan ing kasus abot - saben sasi.

Miturut jinis kasebut, herpes dibagi dadi arrhythmic, subsiding lan monotonous. Kanggo dalan arrhythmic, gegrifan dumadi saksuwene wektu tanpa wates. Lan maneh remisi bakal berlangsung, luwih maneh eksaserbasi.

Ing dalan sing monoton, remisi lan relap bisa diganti saben wektu tartamtu, meh saben wektu sing padha. Contone, yen kita ngomong babagan herpes menstruasi, banjur diiringi rashes saben wulan nalika haid. Kanggo ngeling-eling penyakit kasebut, remisi bakal nambah, lan duration of relapses bakal mudhun. Bisa uga ana proses patologis lengkap.

Remisi lan durasi ora tansah gumantung marang cara-cara terapi sing digunakake. Peran penting ing prakara iki ditugasake kanggo swasana ati pasien kanggo marasake awak, iman marang kekuwatan lan kepinginan kanggo urip.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.