Pink lichen

lanang-dokter-ing-rumah sakit Isi:

Penyakit gir (pityriasis rosea) kalebu ing klompok etiologis poli (asil akibat saka macem-macem) panyakit kulit lichen, disat saka siji istilah.

Yen ora diarani - pitiriaz (pink lichen). Nuduhake klasifikasi erythematous-squamous dermatoses saka alam infèksius-alergi. Diwiwiti kanthi rashes scaly ing permukaan kulit. Iku dumadi ing wanita. Ditandai dening mangsa.

Panyebab lan mekanisme pembangunan

Umume, saiki, para ilmuwan ora nerangake definisi sing jelas babagan penyebab penyakit kasebut.

Ana mung versi saka presumptive alam sing menehi prerogative saka pangembangan proses patologis kanggo faktor tartamtu:

  • Infèksi - bakteri lan virus. Teori iki dikonfirmasi kanthi tes - intradermal ngatur vaksin karo patogen menehi respon alergi nuduhake anané patogen ing awak.
  • ARI sing disebabake dening galur virus influenza.
  • Infeksi virus papilloma tindakan saka jinis ketujuh.

Efek infèksius duwé peran sing wigati sajroning proses patologis dhisikan, pangembangan liyané dumadi nalika panambahan alergi . Iku efek alergi sing dibutuhake kanggo manifestasi paling akeh manifestasi kulit.

Apa aku bisa kena infeksi?

Transmisi penyakit banget ora mungkin , sanajan sampeyan terus kontak karo pasien lan manggon karo dheweke ing omah sing padha. Ya, infèksi iku salah sawijining alasan (lan mungkin), nanging ngluwihi, respon sistem kekebalan awak nduweni peran sing penting.

Tanda lan bentuk manifestasi klinis

dhokter katon liwat microscope_0 Lishai Giber ditondoi kanthi klinis kronis kanthi exacerbations musiman lan periode remisi ora lengkap. Ing exacerbation saka penyakit ana ing mangsa musim semi-spring. Diwiwiti dening macem-macem lesi ing kulit, kanthi bentuk cilik, tambah gedhe (nganti 2 cm), bintik-bintik pink saka maneka warna.

Meh setengah saka pasien ing kulit katon gedhe (nganti 5 cm) Titik abang padhang - "ibu." Screenings saka dheweke, ing pungkasan minggu kapindho penyakit, nutupi kabeh kulit pasien. Sajrone celah sing cilik ing sisih tengah, spasi warna, dadi werna kuning, kulit ditutupi celah lan pirang-pirang pinggir scaly.

Foto

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Minangka asil shedding saka piring saka timbangan, ing saindhenging hearth wates ora timbangan tiba, ing wangun saka iker-iker rasukan, dibentuk. Ujung pinggir pinggir tetep pink, lan tengah ana warna coklat-kuning, mirip karo medali. Healed foci ninggalake pucuk pigmen sing cerah utawa peteng. Sajrone wektu, dheweke ilang, nanging ora ana jejak.

Ing pangembangan liya, warna kuning jambon bisa dadi blisters utawa nodules, ing antarane bintik-bintik jambon. Sing mesthi wae penyakit iki luwih asor. Ing wiwitan penyakit, lokalisasi bintik-bintik ana ing dhadhane kulit. Ngenani mburi bertahap:

  • nyebabake kulit weteng;
  • pangkal pahanya lan paha;
  • kulit pundak lan gulu.

masha_bear28 Sawijining fitur sing ngidhèntifikasi Zibezi s zoster kanthi cepet yaiku lokasi formasi oval sadawane garis-garis khas Langer (ngliwati gerakan alam lipatan kulit). Sajrone penyakit, sawetara foci karo tahap perkembangan sing beda-beda ana ing awak. Sifat cyclical saka penyakit iki amarga pirang-pirang formasi anyar (nganti 10 wabah) ing sawijining sasi. Sajrone periode iki, kondisi umum pasien deteriorate:

  • kelemahane lan lethargy wis kacathet;
  • hyperthermia drops;
  • kelenjar getah bening ing rahang lan gulu.

Sawise rong sasi, kahanan normal, spots bakal ilang. Duwe mbalekake, penyakit sing ora bakal ngancam, sistem kekebalan awak, sakwéné penyakit, ngembangake pertahanan imun sing stabil.

Wangun klinis saka penyakit kasebut

kaca-kaca dokter Wangun klinis kasebut dibedakake kanthi ciri gejala sing dhewe.

  • Wonten ing kasus lichen jambon, uretra kanthi mikroba psoriatic dipirsani ing permukaan. Iki kalebu klompok eritrosit sing infèksius, kanthi kursus kronis sing cetha. Bisa nganti nganti nem sasi.
  • Vertikal vesicular versicolor wiwit berkembang kanthi gelembung cilik sing diisi karo cairan.
  • Verticular papular ditondoi kanthi rash tanpa volatil sing munggah ing kulit. Wujud lichen iki nilar pigmen papules sing ilang.
  • Wujud lichen jambon sing ngandhut jroning patologis patologis sing atipikal. Fitur karakteristik yaiku anané noda kandhang. Klinik penyakit kasebut nyebabake tumor ing pasien kanthi gangguan sistem saraf pusat, bisa ditandhani kanthi gejala gatal parah, minangka reaksi menyang rangsangan njaba:
    1. Pengobatan banyu;
    2. Geser gesekan;
    3. Paparan UV;
    4. Ora trep karo obat sing adhedhasar pirolisis utawa mineral belerang.

! Jenis lichen liya

Ing wektu sing padha, pertumbuhan Zhiber ing area kulit sing resik bisa uga, lan bisa uga ngembangake proses-proses rumit kanthi transformasi bintik-bintik dadi eksim.

Aksesi infeksi nimbulake proses purulent-inflamasi, panyakit kulit pustular utawa proses peradangan ing kelenjar kringet.

Survey

Diagnosis kasebut adhedhasar pamriksan visual dening dermatolog. Kanthi sipat sing terus berlanjut, diagnosis sing dibedakake dianggep ora ditepungi.

Sing dianakaké:

  • studi dermatoskopi;
  • pemeriksaan histologis biopsi kulit;
  • panliten babagan scraping saka hearth;
  • RPR - tes.

Perawatan penyakit kasebut

Suprastin Ing perawatan ngeculake Gibert, taktik ngenteni-lan-ndeleng digunakake, amarga sawise wektu sing diwenehi, manifestasi patologis ilang mandheg. Kanggo ngatasi kondisi pasien, nyegah wangun kronis bisa ditugasake:

Eliminasi iritasi nyumbang kanggo nyegah komplikasi lan penyakit kronis.

2 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.