Salislik salep

Analog

Salicylic salep ing jar

Rega

: 25 р. Rata-rata rega online * : 25 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Salisil salep iku minangka persiapan farmasi kanggo nggunakake njaba, bahan aktif yaiku asam salisilat (Acidum salicylicum), lan komponèn tambahan ditetesake jeli petroleum.

Obat kasebut terus didol ing wadhah kaca digawe saka kaca peteng, wadhah plastik lan tabung (volume 10, 35, 50 mg). Ing katon, salep iku konsistensi kandel sing kandel putih utawa werna abu-abu.

Konsentrasi asam ing komposisi obat kasebut yaiku 1%, 2%, 3%, 5%, 10%, utawa 60%. Piranti kasebut kasedhiya ing wangun murni, utawa kanthi komponen tambahan ing wangun belerang lan seng (obat kasebut disebut sulfur-salislik utawa asam salisilat). seng krim).

Indikasi

Salislik salep - anti-inflamasi, softening, keratolyse (exfoliating), antiseptik. Digunakake ing dermatologi ing perawatan saka penyakit ing ngisor iki

  • luka kulit traumatis (lara, luka);
  • seborrhea ;
  • gening eczema;
  • Rash diaper sing disebabake dening peningkatan sekresi kelenjar sebaceous;
  • pyoderma;
  • corns inflamed;
  • furunculosis;
  • kukul;

Ointment ora mung curative, nanging uga prophylactic efektif, nyegah proses suppuration lan panyebaran infeksi.

Dosis lan administrasi

salitsilovaya-maz72 Komposisi persentase saka tamba dipilih miturut sifat penyakit kasebut. Ing perawatan saka bocah enom kukul apply siji persen ointment. Konsentrasi asam salisilat loro- lan telu persen digunakake ing perawatan ichthyosis lan seborrhea.

Ointment 5% minangka obat kanggo nyegah wounds sing kena infèksi (lémon wis dicampur karo hidrogen peroksida). Komposisi kasebut diaplikake kanthi lapisan tipis menyang wilayah sing kena, ditutupi karo bandage steril utawa tissue, lan dibungkus.

Ointment 10% minangka perawatan kanggo callous cornified, 60% minangka zat kanggo ngilangi kutil. Obat sing duwé konsentrasi asam dhuwur nduwèni pengaruh sing agresif ing kulit, saéngga ora bisa ditrapake kanggo moles utawa membran mukus.

Dosis sing disaranake kanggo aplikasi siji yaiku 0,2 gram saben 1 cm2 kulit.

Contraindications

Salicylic salep wis kontraindikasi ing gagal ginjel, kanthi sensitivitas kulit sing luwih dhuwur lan kecenderungan alergi. Contraindication age dada, uga tumor ganas ing kulit.

Pregnant lan lactation

Sajrone meteng, salep salicylic digunakake kanthi apik - kanggo perawatan kulit cilik ing kulit, lan mung miturut instruksi medis. Dosis siji maksimal - 5 ml. Sajrone nyusui, tamba ora bisa digunakake kanggo nambani retak nipple, amarga bagean saka zat bakal mlebu awak saka bocah karo susu ibu, lan iki ora bisa ditampa.

Efek sisih

salitsilovaya-maz (2) Efek sisih sing ditampilake ing wangun reaksi alergi marang zat aktif. Bisa gerah, abang, sensasi kobong ing area tamba. Pain arang banget, lan suhu rada kurang. Sawise njabut obat saka kulit, fenomena sing ora nyenengake ilang.

Overdosis

Kelainan overdosis. Fénoména sing nyenengake ing praktik medis bisa digandhengake karo hipersensitivitas kanggo asam salisilat.

Interaksi narkoba

Obat kasebut ningkatake permeabilitas kulit. Asam salisilat sing mlebu awak ora kompatibel karo seng oksida lan resorcinol - zat kaustik dibentuk sing duweni efek ngrugekake ing membran berlapis.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Bojoku ngalami pengairan sawise cukur. Kulité ana abang, ditutupi tlatah sing ora rata lan akèh banget. Aku krungu salep salicylic heals lan dries wounds uga, liyane wis minimal contraindications. Aku tuku 1% ointment ing farmasi, lan ing resiko dhewe ngapikake obat kasebut ing awakku dhewe - nglebokake lapisan tipis ing pipi lan dagu sasampunipun bojo wis dicukur. Dina sabanjure, bintik-bintik dadi pucet, wounds kasebut sembuh, lan sawise 4 dina, kabeh tandha inflamasi ilang. Ing kasus kita, obat kasebut mbantu, nanging aku isih menehi saran karo dhokter sampeyan babagan janjian salicylates - Aku krungu sing ana alergi, lan liyane, sampeyan kudu milih komposisi sing bener kanggo persentasi asam. Tamara N., Zelenograd

Ing umur 30 taun, aku wis mandheg ing tungkakku (ing sisih driji). Sing mung aku ora nggawe - smeared karo celandine, pléks plester, steamed karo soda - boten mbantu. Mung lapisan njaba sing lembut. Salicylic salep wis disaranake dening kanca. Awit tamba kasebut bebas didol ing farmasi lan murah, aku mutusake nyoba cara iki. Gunakake lenga sakjam dina ing jagung, nglindhungi kulit kanthi serbet gauze. Saka ndhuwur - plester. Telung dina sabanjure, callosum corpus dadi alus, lan aku kanthi teliti ngilangi. Iki terus kanggo 7 dina liyane, nganti luka cilik tetep ing panggonan jagung. Dheweke cepet nyeret saka ointment streptocid. Dina pisanan sawise nglamar salep, aku nemu sensasi kobong lan pulsation ing bandage, nanging kabeh rasa ora nyenengake rampung. Regina S. Sergiev-Posad, 59 taun

Aku digunakake salicylic salep ing kombinasi karo Zinerit kanggo perawatan kukul enom. Aku gawe inflamed, kukul kukul ing dag, pipi, lan ing bathuk, ing pucuk. Salicylic pijar sampurna dries wilayah kulit lengo, nyegah panyebaran luwih saka inflammation. Aku wiwit nggunakake obat minangka langkah nyegah - efek banget efektif, lan sing paling penting, biaya iku terjangkau kanggo kabeh konsumen. Tamara V., Murmansk, 21 taun

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.