Rahasia Ragi Ragi

Jamur ragi utawa candidiasis minangka proses infèksi sing disebabake dening perkembangan patologis jamur ragi saka genus Candida. Minangka jumlah cilik, mikroorganisme kasebut ana ing awak umum. Penyakit sing dumadi nalika, ing kahanan tartamtu, mulai aktif kanthi proliferasi.

Owahan bisa nyebabake owah-owahan ing saben bagean awak, kalebu rongga lisan lan bagean genital .

Nanging munculé jamur ragi ing kulit bisa, yaiku babagan wong-wong sing bakal dibahas ing artikel iki . Loro-lorone lanang lan wadon padha kena penyakit.

Apa sampeyan kudu cepet-cepet menyang dhokter utawa konsekwensi-konsekuensi saka penyakit kasebut

spesies jamur sing langka Pisanan, ragi ing sikil utawa tangan bisa nyebabake rasa ora nyaman. Gatal, kobong, ngganti werna piring kuku - kabeh iki minangka pratandha saka tataran panyakit pisanan. Banjur, yen ora ngobati jamur ragi, bisa rampung ngilangi kuku.

Kaping kapindho, kekalahan kulit dening jamur Candida kebak karo munculna ruam abang ing permukaan awak, macem-macem jinis papula, gatal lan kobong. Luwih, wilayah bisa dibentuk saka cairan sing cetha. Yen sampeyan ora njupuk langkah kanggo ngrawat ragi ing kulit, penyakit kasebut bisa dadi kronis. Lan dheweke, ing siji - ing umum. Cukup, infèksi nyebar menyang wilayah kulit sing gedhé, lan pungkasané nyerang organ internal.

Konsekuensi katelu saka perawatan kulit lan kuku ragi sing ditolak yaiku penurunan fungsi pendukung sistem imun. Iki tegese ora mung infèksi liya sing bakal lumebu ing awak, nanging panyebab penyakit kaya dermatitis alergi utawa asma bronkial uga bakal kedadeyan.

Inggih, pungkasanipun, kita kudu ngelingi yen jamur ragi ora ketat. Gejala sing padha uga nyedhaki penyakit sing luwih serius.

Diagnosis saka penyakit

spesies jamur sing langka Candidiasis minangka penyakit sing terus-terusan sing bisa tahan nganti sasi malah ing kulit mati. Mulane, siji ora kudu ngenteni gejala akut saka penyakit iki, lan ing tandha-tandha ngelingake, hubungi spesialis, paling asring - iki dermatolog.

Ora dianjurake kanggo obat-obatan. Iki ora mung bisa prolong proses terapi, nanging bisa uga nyebabake komplikasi.

Sadurunge menehi resep ragi, dhokter bakal nindakake kabeh tes rawat sauh sing perlu, kalebu test kanggo candidiasis. Prosedur iki bakal njupuk sawetara dina.

Ngukur medis

Terapi Candidiasis tansah ngarahke nyegah jamur mbebayani ing awak manungsa. Mulane, perawatan saka jamur ragi iku komplèks.

Wangsulan sing pisanan yaiku ointment sing bisa nyebabake jamur ragi:

Asupan obat antijamur kasebut ditrapake mung dening dhokter. Iku kabeh gumantung saka kerentanan jamur ragi lan konsentrasi.

Jeneng Dosing
Fluconazole ( Diflucan , Flucostat , Mycosyst) 150 mg. ing dina
Nystatin 1-2 tablet 2 minggu tanpa istirahat 3-4 kaping dina
Itraconazole (analogues: Irunin , Rumikoz ) 1 kapsul 6 dina

Dokter uga nyaranake supaya bisa nggunakake sebagéyan prodhuk sing ngandhut bakteri sing bermanfaat (umpamane, bifidokofir utawa yoghurt "urip").

Obat tradisional ing perang nglawan kandidiasis kulit

a linglang Minangka alternatif liya kanggo ragi ing kulit, perawatan ditindakake kanthi obat kasebut:

  1. Jus lemon, utawa luwih larang. Kanggo nindakake iki, dicet jus siji woh kudu pour 200 ml saka nggodhok banyu lan kelangan. Decoction iki kanggo nambani kulit sing kena pengaruh.
  2. A decoction saka werna saka elecampane lan burdock godhong. Sampeyan uga bisa nambah suket lan chryomile suket menyang dicampur.
  3. Solusi yodium (5%). Padha kudu ngobati wilayah sing kena pengaruh saka piring kuku. Manipulasi kuwi digawa saben dina kanggo 20 dina, kaping pindho saben dina.
  4. Propolis tincture (20%) utawa ekstrak. Tampon digawe saka preparation, sing kudu diterapake ing kuku sing tatu.
  5. Kombucha compresses. Pengobatan jamur ragi ing tangan kanthi bantuan kasebut yaiku: mbungkusake kuku ing kuku, nyelehake ing selophane, nyepetake lan nyelehake sarung tangan utawa kaos kaki, gumantung ing lokasi infeksi. Kompres ditinggalake sewengi.
Resep obat tradisional diwenehake kanggo informasi. Obat-obatan kasebut mbebayani, tansah golek dhokter sing bakal resep obat tamba .

28 komentar

  • Mary :

    Aku duwe jamur kronis ing sikil lan sikilku. Yen aku nglampahi dangu ing banyu, balung-balung cilik katon ing kuku. Maringi pitutur sing efektif kanggo perawatan

    • Admin :

      Hello Maria. Mbok menawa iki ora jamur ing kabeh, ngunjungi dermatologist, tanpa pengawasan sampeyan ora bisa nggawe diagnosis sing bener.

  • Evgenia :

    Ya, jus lemon minangka obat ajaib, aku ngelingi ibune nyiyapake aku, mbantu aku sehat. Nanging aku isih mikir yen perlu diobati karo obat-obatan, lan ing pengawasan dokter.

  • Maya :

    Aku duwe pengalaman nggunakake keto shampoo plus, iku cukup sukses aku kudu ngomong, saka ketombe lan gatal, sing uga minangka akibat saka jamur. Dadi aku panginten, sing duwe jamur iki ing pinggul utawa armpits, mbok menawa uga worth nyoba alat iki? ..

    • Admin :

      Iku worth nyoba, amarga ing ngarsane rambut - tansah nggawe ketidaknyamanan tambahan kanggo nggunakake ointments lan krim. Dokter sing keprungu menehi saran supaya mbusak rambute awak sadurunge nglamar salep.

  • Vladimir :

    Dadi aku ing dhokter dites, jamur. Resep salep calon lan flukortil! Aku ora lulus rong minggu

    • Doc :

      Hello, Vladimir,

      Pangobatan jamur ing kulit bisa njupuk 3-4 minggu, iki normal. Yen sawise 3 minggu ora ana perbaikan, hubungi dokter maneh.

      Aku uga ngerti saka pengalaman pasien pasang salep irregularly. Ing kasus iki ora ana efek saka perawatan.

  • Olga :

    Hello, aku duwe ragi ing antarane driji sikil ing dhokter wingi, bisa teka saka diobati karo antibiotik sasi kepungkur dening pakar ginekologi, njupuk fluconazole lan nystatin ing wektu iki, utawa apa kabeh sepatu anyar padha? yodium bisa dianggep lan sepira kerepe

    • Doc :

      Hello

      Sawise njupuk antibiotik bisa ngurangi sistem kekebalan awak, iku faktor sing apik kanggo jamur kasebut.

      Kanggo sepatu, yen sikil ngetokake luwih kuat tinimbang sing lawas, iki uga bisa dadi sabab.

      Iku luwih apik kanggo njupuk ointment ing farmasi, utamane amarga sawetara ointments ora luwih larang tinimbang yodium. Deleng dhaptar ing ndhuwur.

  • Eva :

    Hello Aku duwe jamur ing kuku. Kuku pancen sehat, malah luwih kuat tinimbang liyane, lan ana ing sangisore ruang bébas. Ing wiwitan, tuwuh kaya kabeh jinis sing normal, lan banjur pindhah saka kulit lan sawetara lapisan alus katon ing antarane lan kulit, lan banjur dadi luwih padhet lan mesum. Aku ngombe rumikosis setengah minggu. Dheweke ngolah permukaan ing kuku kanthi exoderil lan isih urip, jamur iki.

    • Alya :

      Hello, carane jamur lunga karo sampeyan? Aku mung duwe kahanan sing padha persis minangka padha nambani.

  • Eva :

    Apa bisa dadi?

  • Isa :

    14 taun ing driji ora bisa ngobati penyakit taun sawise taun luwih elek

  • Emma :

    Seneng banget, kuku sing kena pengaruh jamur ragi, sing diwiwiti ing sasi kepungkur, sayangé, ngalami infeksi. dhokter ora bisa milih resep amarga aku nyusoni, aku wedi kanggo bayi, apa aku kudu? Kabeh obat-obatan sing contraindicated (lactation)

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan kudu nuruti instruksi dhokter. Sampeyan bisa miwiti perawatan sawise dipangan lengkap.

      Kanggo bocah, ana obat sing ora ana watesan umur, nanging ana nuansa sing terkait karo jinis jamur, umpamane. Yen sampeyan meragukan kompetensi saka siji dokter, deleng liyane.

      Sampeyan uga penting kanggo njaga kesehatan, tansah ngumbah, nganggo resik, ngresiki udan, disinfine sepatu.

  • Aliya :

    Jamur jamur ing bayi ngadhepi tenggorokan ???

  • Olga :

    Halo, monggo wenehi sayuran sing efektif kanggo bocah umur 9 taun. Liwatan scraping saka awak - ragi. Kita wis sakit sajrone 3 wulan, yodium iwak karo diencerake, betadine, lamicone, lamiphen, zalain, nizoral, sawise UVA, kulit sing kena pengaruh rada sempit, nanging panggonan anyar isih katon, permen wis ilang, sandhangan katun. Aku pengin smear something, paling ora kanggo nolak penampilan anyar.

  • Katya :

    Good day! Ana tutul ing dina pertama Great Nigot, nalika wis ana ing kana, para vidpav wis ing dina dhewe, menehi analisa - viyavlennі argue. Likar diangkat Fun, nanging luwih larang, yaiku cara sing bener kanggo ngontrol sekolah. Yen sampeyan kudu ngerti, apa sampeyan kudu ninggalake nigot lan ora bisa nyedhiyakake chimos?

    • Doc :

      Hello

      Funita analog - Itraconazole, diprodhuksi dening sawetara manufaktur. Kabeh pil antipungal gawe piala, nanging ing kene ora kaya sing katon yen sampeyan ora duwe hepatitis utawa penyakit kronis liyane.

      Yen kasunyatane yen pucuk tiba, banjur lenga siji ora bisa ditangani, kita kudu pil.

  • Sergey :

    Hello Kuku saya langsung wiwit pecah, banjur dadi kuning ing sawetara panggonan lan panggonan iki dadi alus lan bisa dibusak kanthi gampang, driji saya dadi stouter. Nelpon salep: Ketoconazol. Awit aku maca ing Internet yen iki bisa dadi jamur ragi. Aku ora ngerti manawa lenga wangi mbantu, aku nyelehake pirang-pirang dina ing wayah wengi. Maringi pitutur.

    • Doc :

      Hello

      Ya, gejala kaya jamur. Sampeyan kudu nyiapake perawatan jangka panjang, nyebar nganti kuku sehat mundhak. Titik utawa varnish sing luwih apik, waca bagean "Preparat". Ointment bisa digunakake, nanging efektifitas kurang.

      Ing wiwitan pengobatan, iku ndadekake rasa ngresiki lan ngilangi bagian rusak saka kuku, iki bakal nambah dipercaya pengobatan. Preparasi khusus digunakake - Nogtivit utawa Nogtimizin.

  • Aigul :

    Hello, anakku umur 4 sasi lan kita duwe jamur ragi. Dokter lokal nemtokake perawatan sing salah. Saiki kita duwe kabeh awak ing jamur. Ndadekake dispenser kozh.ven, diwenehi salep klotrimazole. Ngomong aku, piye carane diobati, paling ora kira-kira? Lan bisa malah yen ointment luwih aggravated?

    • Doc :

      Hello

      Iki dianggep, sing utama ora nglirwakaken perawatan, tindakake pandhuane dhokter lan menyang resepsi.

      Spora jamur urip dawa banget ing njero awak manungsa, dadi sampeyan kudu ngumbah lan ngetok kabeh lampin kanthi apik lan njaga kebersihan ing omah.
      Sawise kabeh gejala ilang, ointment kudu dileksanakake liyane 2 minggu.

  • ILHAMA :

    Muga-muga dina iki, kanggo 17 taun, bocah iki lunga menyang dhokter. Bareng rong taun, dheweke mlaku ing endhas ing panggonan sing cilik, gatal lan ing telapak tangan dheweke ngomong alergi kanggo manisan. Salep Pimafukort, tablet Pimafutsyn, salep putih salep, lan kabeh salib hormonal dicritakake 10 dina. Apa sampeyan bisa mbantu?

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.