Carane ngerteni jam tangan kuku ing tangan sampeyan

865765756 Dadi, wanita asring nandhang tangan. Kasunyatan iki diterangake mung: wanita asring njaluk manikur, lan jamur kuku katon amarga alat sing ora bisa diproses. Wong lanang paling akeh ngentekake dina sepatu ditutup, ing ngendi jamur bisa ngasilake kondhisi alus lan lembab. Mesthi, jamur bisa dijupuk ing blumbang, lan nalika nyoba ing sepatu ing toko, malah nalika jabat tangan karo kanca lawas ing dalan, nanging bab utama ing kasus infeksi ora panggonan, nanging kacepetan deteksi jamur lan pilihan obat sing nyukupi kanggo perawatan.

Ora cepet kasebut bisa kasebut minangka jamur driji kuku, lan tandha-tandha pisanan bisa kanthi gampang bingung karo iritasi kulit lan akibat cedera. Wektu kanggo sok dong mirsani mungsuh sing nyoba ngrusak tampilan kuku lan ngilangi kualitas urip, kita saranake nyinaoni dhaptar lengkap gejala jamur kuku ing tanganmu.

Owahan warna kuku

Katon kanthi ati-ati ing kuku. Bab ingkang pisanan sing narik mripat sampeyan yaiku owah-owahan warna piring kuku. Saenipun, ranjang kuku sing sugih ing pembuluh getih kudu katon liwat (saéngga kuku duwé warna pink). Nalika ing kukuku utawa ing njerone jamur lan jamur wiwit ngembang kanthi aktif, werna piring kuku owah.

  • Yen jamur ditandhani ing permukaan, bisa dadi warna putih utawa kekuningan. Iki diterangake kanthi kasunyatan manawa massa mesum wiwit nglumpukake antarane amben lan piring kuku. Wangun iki paling asring didiagnosa ing telapak tangan wanita.
  • Kuku dadi greenish nalika kena infeksi jamur jamur.
  • Uga, kuku bisa dadi ungu, coklat, ireng nalika terinfeksi jamur kaya ragi saka genus Candida.

Ing ngisor iki ana conto piring kuku, loro lengen lan sikil, sing kena pengaruh saka macem-macem jenis mycosis . Werna kuku kasebut gumantung saka penyakit lan manawa ana ing tangan lan sikil :

Pènget: Garis cilik utawa bintik ing kulit uga katon amarga ciloko kuku. Trauma uga bisa nyebabake panggetihan ing amben kuku nalika kuku dadi ireng.

Thickening / thinning of the nail plate

Biasane, lumahing piring kuku kudu cembung, mengkilat lan Gamelan, lan kekandelan kudu saka 0,5 mm. ing sikat nganti 1 mm. ing sikil. Kanthi onychomycosis, kuku bisa:

  • Deleng concave (fenomena iki diarani koilonichia). Alesan - sing tambah ing ukuran amben kuku.
  • Kanggo thickened (ing medicine - hyperkeratosis). Piring tambah ing wektu kanggo nanggepi inflammation.

Stratifikasi kuku lan lagging saka amben

Nalika jamur kanggo jangka wektu nyebabake kuku, kiwane bakal mati saka amben. Ing kuku nemu udara, sing luwih nyebabake kahanan. Sanalika nggawe reservasi sing paling akeh kuku ora dipisahake saka amben luwih saka setengah.

Kuku bisa pamisah lan exfoliate ing arah transversal (waca foto jamur kuku ing foto), lan paling asring ana ing driji 2, 3, 4. Kuku ing wektu sing padha tuwuh minangka biasané, nanging banjur pamisahan nganti 2-3 lapisan.

Kajaba iku, kuku dadi longgar lan rapuh, alur transversal lan longitudinal uga katon ana ing kono.

Yen sampeyan lagi nggoleki gejala utawa foto jamur kuku kuku, sampeyan ana ing kene .

Jinis infèksi jamur

Adhedhasar macem-macem pratandha saka jamur kuku ing tangane, ilmuwan ngenali 3 jinis onychomycosis ing tangan.

Ndeleng Tanda-tanda kekalahan
Normotrophik
  • Jalur lan bintik-bintik katon
  • Kuku werna saka putih dadi kuning peteng
  • Ukuran, wujud lan kekandelan kuku ora owah.
Onycholytic
  • Tingkat rem saka kuku saka amben sing cepet
  • Kuku werna - werna abu-abu coklat, ora ana gloss.
  • Yen kuku kasebut ilang, kulit kasebut ing ngisor iki nduweni struktur sing kuwat.
Hypertrophic
  • Sudhut kuku katon corroded
  • Werna piring kuku nyuda pepadhang
  • Kuku thickens
  • Nyeri

Saben jamur kasebut bisa nimbulaké penyakit sing béda. Nanging, sing paling umum yaiku:

  1. Candidiasis. Jamur sing nyebabake penyakit iki terus ana ing awak manungsa lan saprophyte alami. Kanthi weakening sistem kekebalan utawa gangguan ing fungsi awak, saprophytes dadi parasit. Uga, antibiotik, kurang vitamin lan uga penyalahgunaan manisan bisa nyebabake rebirth saka jamur. Efek mechanical permanen uga bisa nyebabake: ciloko kerut sing kerep dianggep, ningali sikat ing lingkungan sing lembab, kontak karo woh-wohan rusak (jamur kanthi aktif ngasilake). Penyakit iki ditondoi dening karusakan ing kuku lan rok sepi lan asring ibu rumah tangga, wong-wong sing kerja ing industri kembang, anak-anak nandhang penyakit kasebut.
  2. Onychomycosis minangka penyakit infèksi sing komplit sing ndadékaké rahang-rentang periungual lan kuku kabèh. Iki ditransmisikan saka operator, yaiku: Sampeyan bisa lara jamur kuku ing driji mung sawise ngomong karo wong sing kainfèksi (mung goyangake tangan utawa nyoba sarung tangan). Kadhangkala infèksi katon sawise kontak karo jamur, parasit ing woh.
  3. Sporotrichosis minangka penyakit sing nyebabake penyayang utama. Infèksi ana ing rereged mikron ing kulit tangan jamur. Anak-anak lan veterinarian sing beres.
  4. Dermatophytosis. Miturut definisi panyakit iki, ana sawetara penyakit, lan penyebab saka kedadeyan kasebut ora bisa dimangerteni. Pengobatan iki adhedhasar dhata ing tes laboratorium.

Penyebab infeksi

Penyebab saka ROOT saka infeksi, mesthi, jamur.

Kuku apik Dadi, yen ragi kuku iku nyalahke, banjur roller wiwit nandhang pisanan: sisih utawa mburi. Iki dadi nglembara, nyebabake nyentuh, muncul dadi gedhe, lan sok-sok malah ana pus cilik. Banjur infèksi nyebar menyang kuku: ing furrows wiwit katon ing. Yen jamur ing sangisore kuku ing tangan amarga T.rubrum, banjur katon putih utawa abu-abu werna abu-abu utawa putih ing tengah kuku. Thickening kacathet mung ing pinggir gratis.

Penyebab sekunder saka jamur kuku ing tangan yaiku kondisi sing nyenengake kanggo nyegah agen infeksi. Iku luwih apik kanggo nyebataken faktor-faktor kasebut. Dadi, paling asring jamur ing tangane ana ing wanita sing dipanggo ing laundri lan ing wanita-tukang roti, buruh ing pabrik pengalengan. Kategori iki kudu nggarap gula lan njaga tangan ing banyu kanggo wektu sing suwe. Kemungkinan penyakit jamur mundhak kanthi umur (ing bocah, onychomycosis sacoro prakteke ora didiagnosis, nanging ing wong tuwa diagnosis dikonfirmasi ing 90% kasus). Kajaba iku, kasempatan kanggo njupuk jamur luwih dhuwur ing individu:

  • Duwe kecenderungan kanggo hyperhidrosis tangan;
  • Manikure dhewe utawa ing omah karo wong liya;
  • Sing kerep lara lan gadhah komorbiditas (diabetes).
Informasi babagan apa lan cara ngatasi jamur ing tangan: " Kita gelut karo jamur kuku ing tangane "

Sawise nemokake manifestasi pisanan saka jamur ing kuku, sampeyan kudu nggawe janjian karo ahli mikologi utawa dermatolog, lan manawa piring kuku wiwit owah gerah amarga infeksi. Sakwise pengobatan diwiwiti, sing luwih cepet bakal rampung. Kuku tansah narik kawigaten. Ing kasus-kasus canggih, kuku kuku kuku wis dibusak, lan bakal njupuk paling sethithik 6 sasi kanggo tuwuh sing anyar.

5 komentar

  • Olga :

    Thanks kanggo artikel informatif! Muga-muga, minangka manicurist pemula, aku ora kudu nangani kuku sing padha

  • Mikhail Shilov :

    Apa sampeyan bisa menehi katrangan babagan carane nyelehake kuku sing wis ilang sawise jamur?

    • Admin :

      Kuku bakal tuwuh maneh, iki ora minangka proses cepet, mesthi, nanging sampeyan ora perlu khawatir. Yen kuku ora rampung nyisihake lan ngganggu, sampeyan kudu ngubungi ahli bedah.

  • Alexander :

    Thanks kanggo artikel! Dheweke kejiret ing wektu kasebut, panginten yen kuku bakal tiba, sawisé kecokot, nanging ternyata jamur kasebut wiwit.

  • Margarita :

    Kuku ing driji indikator driji wiwit disaring (disebabake saya ambruk), mula banjur dadi kuning lan nyeri ora lunga (((Ngerti aku jamur? (((Aku duwe diabetes lan krungu sing duwe jamur ing driji) taun lan ndhelikake pisanan kanthi masalah kasebut.) Thanks in advance!

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.