Gejala lan foto jamur kuku kuku

Dokter lan pasien Jamur kuku kentut kadang ora keganggu anggere owah - owahan dystrophik ora diwiwiti. Sing nalika rush lara menyang dhokter kanggo perawatan medhis lan miwiti proses perawatan dawa. Kadhangkala suwene sasi, lan kuku sing dibedhahake dibutuhake ora luwih awal saka setahun mengko. Ora ana alesan sing apik kanggo luwih mirsani kondisi kuku kuku lan ndeleng dhokter kanthi gampang ing gejala pisanan? Kita bakal nyoba nyritakake cara sing bisa diakses babagan infeksi jamur supaya sampeyan bisa mbedakake jamur saka penyakit kulit liyane lan teka ing dermatolog kasebut ing wektu. Dadi, jamur kuku kuku: gejala.

Gejala "wong"

Kuku apik Yen diwawancarai wong-wong sing wis ketemu jamur kuku kuku, apa sing dirasakake ing awal penyakit lan ing tahap lanjut, banjur adhedhasar jawaban, sampeyan bisa nggawe daftar "populer" tandha jamur kuku kuku.

  • bintik lan lancip putih ing permukaan piring kuku
  • pinggiran kuku bisa crumble
  • kuku plate loosened
  • piring kuku dadi kuning
  • kuku plate thickens
  • sakit nalika mlaku-mlaku
  • tarnishes piring kuku

Gejala medis

Dokter mbedakake sawetara jinis infeksi kuku jamur. Iki diklasifikasekake miturut owah-owahan piring kuku, warna lan wujude. Kekalahan kasebut diwiwiti kanthi 1 lan 5 driji sikil, saengga dheweke menehi perhatian khusus marang pengawasan. Yen angel kanggo navigasi, banjur goleki foto jamur kuku kuku:

kuku jamur Bentuk onychomycosis: distal lateral (subungual) onychomycosis Pathogen: trihofiton abang Carane diwujudake : Ana ing 85 kasus saka 100. Awal panggung. Kekalahan kuku kasebut wiwit ing pinggir amben kuku (iki lapisan jaringan penghubung, ing endi piring kuku). Kaping pisanan, owah-owahan nutul ujung sisih kuku lan pinggiran gratis. Mangkono, disc mundhake transparansi, werna dadi rada kuning utawa putih, pinggiran bebas dadi tipis, ambruk, kalah malah ngandharake. Dawane latar mburine wangun onychomycosis sing adoh, laten keratosis subungual bisa berkembang (plate nail thickens). Jamur ora mung bisa nyebabake pinggiran kuku: bisa nyekel kabeh. Ing kasus iki, saka pinggir menyang zona wutah kuku sing putih garis. Ing kasus infèksi jamur, kuku bisa ndarbeni werna sing ora biasa: abu-abu, ireng utawa ijo. Tahap pungkasan. Kekalahan kabeh piring kuku, zona germ (matriks), distrofi kuku.

2-2 Bentuk onychomycosis: onychomycosis entheng putih Pathogen: Tragisofit mentagrophytes, Aspergillus. Cara nyebabake dhewe: Biasane mung lapisan dorsal lancip kena pengaruh (lapisan paling dhuwur saka plate kuku). Tahap awal. Kaping pisanan, jalur cilik utawa bintik putih dibentuk ing kuku. Secara bertahap, sing dijupuk wilayah sing luwih akeh, ngowahi piring kuku putih dadi kuning. Kanthi bebas nemtokake manawa kuku kasebut kena dening scraping: yen piring dadi kuwat, kasar, banjur kuku disabetake onychomycosis permukaan putih. Biasane, bentuk infeksi jamur iki didiagnosis ing driji sepisanan, kadhangkala ana ing driji kaping pindho. Faktor sing nyumbang kanggo pangembangan wangun iki yaiku pelunakan piring kuku amarga paparan sing suwe kanggo lingkungan sing lembab.

2-3 Bentuk onychomycosis: onychomycosis subhakual proksimal Pathogen: Candida albicans, T. rubrum, Scytalidium spp. Carane diwujudake: Wangun iki arang banget. Jamur ana ing kuku liwat rok sepatu utawa kulit. Yen patogen iku infèksi jamur saka Candida albicans, banjur pisanan ana inflamasi kental saka batang kuku, lan mung banjur infeksi penetrates ing kuku. Sabanjure, owah-owahan warna kuku wiwit, cacat ing wilayah setengah wulan, banjur ing zona pertumbuhan. Ing dalan sing ora dikarepake piring kuku ditolak. Yen piring kuku dipengaruhi dening jamur T. Rubrum, penyakit kasebut bakal ana ing urutan ngisor iki: titik putih ing wilayah semi-bulan, panyebaran titik putih menyang level pinggiran. Kuku nemu tedhi kuning sing kotor, piring ningkat lan ing kasus lanjut ditolak.

2-4 Bentuk onychomycosis: wangun total dystrophik Pathogen: dermatophytes, jamur lan jamur kayadene ragi. Carane menehi tandha dhewe: Iki wangun berkembang saka proximal utawa distal yen ora dianggep. Kuku katon kandel, werna piring werna kuning abu-abu, kontur ora rata. Hiperkatosis subungual uga ana. Ing sawetara kasus, ana owah-owahan dystrophik ing piring kuku: karusakan, nyenyet, kerapuhan.

Ing perkembangan saka klasifikasi sing ngajokaken ing ndhuwur, N. Zaias nggarap. Wiwit taun 1972, wis digunakake dening dokter saka sak ndonya.

Gambar-gambar jamur kuku kuku ing kaca iki mung conto. Ngelingi wong-wong sampeyan ora perlu nggawe diagnosis dhewe. Dermatologist bakal ngonfirmasi utawa mbantah kasebut sawise mikroskopi saka bahan patologis lan seeding jamur ing media identifikasi khusus.

Maca terusan: Ngenali jamur kuku kanthi foto

4 komentar

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.