Gejala thrush ing bocah-bocah wadon

Dokter lan pasien Apa candidiasis mbebayani? Komplikasi nalika meteng, resiko infeksi janin lan pasangan, penetrasi jamur menyang pembuluh darah, sing uga ngasilake kekalahan saka akeh organ lan sistem. Mulane, sampeyan kudu ora ngobati penyakit serius iki. Nalika gejala thrush pisanan muncul, langsung njupuk tiket menyang dokter ginjel.

Ayo ngerteni carane sariawan katon.

Ana telung jinis klinis penyakit:

  • Calon;
  • Candida vulvovaginitis ing wangun akut;
  • Kronis (sok-sok lumaku) vulvovaginitis candidal.

Mung pisanan ditandhani kanthi ora ana gejala lan keluhan saka wong wadon utawa bocah wadon. Nanging, nalika njupuk cairan vagina kanggo analisis, jamur bentuk jamur kaya jamur bisa dideteksi. Ing ngarsane kahanan tartamtu, operator candida dadi sing nomer loro, sing dikembangake kanthi klinis - vulvovaginitis candidal ing wangun akut. Gejala kasebut yaiku:

Gatal ing wilayah intim 1. Gatal. Iki minangka ciri khas candidiasis. Kanggo keluhan gatal saka tempek lan genit, sawijining paneliten ditindakake ing fungi kaya ragi (sanajan ora ana owah-owahan sing katon ing membran lendhut). Gatal sing mundhak ing periode premenstrual, lan subside utawa rampung ilang ing periode menstruasi lan postmenstrual. Gejala kasebut bisa uga ora konstan, nanging, nalika katon, iku nyebabake rasa ora nyaman, nyeri (utamané mlaku-mlaku).

2. Burning. Kanthi infeksi ragi, kobong meh tansah kuwatir. Yen sampeyan mangu-mangu apa sing ngganggu sampeyan: infeksi saluran kencing utawa saluran kemih, priksa dhewe. Kanthi infèksi saluran kemih, kobong wiwit nalika urine lumantar urethra. Ing candidiasis, wiwit ngobong sawisé urin nempuh kanal, nalika metu: asam saiki ing urin nemu menyang area vagina sing iritasi lan nyebabake rasa ora nyaman.

milkdrop 3. Penting. Kembang kaya, putih, kanthi anané anané cipratan vagina - gejala candidiasis sing paling umum ing wanita. Alokasi khawatir 76,1% wanita. Bleach bisa duwe ambune ora enak (roti, bir, pati). Konsistensi lan jumlah discharge saka saben wanita iku individu.

4. Radhang. Peradangan bisa kalebu vagina (vaginitis) lan vulva ( vulvitis, ndeleng foto ). Yen ana lesi gabungan saka membran lendhut, banjur diagnosa "vulvovaginitis" digawe. Wanita kerep nggambarake gejala kasebut minangka abang ing wilayah genital, sing nyebabake rasa sakit nalika ngencerake lan kontak karo mukosa internal. Gynecologists uga nyatet yen proses inflamasi membran mucous ora mung hyperemia kuwat saka genitalia eksternal, cervix lan vagina. Ing vulvovaginitis candidal, ana membran ing lumahing lendhut, sawijining vesikel berdinding lemah, lemes, clitoris, labia minora lan vestibule vagina, ing antarane lapisan film putih abu-abu sing gampang dibusak karo tampon, lan pinggir epithelium.

Biasane, wangun akut vulvovaginal candidiasis tahan nganti 2 wulan.

Kanggo luwih tepat ngenali penyakit, bukak potret (18+):

Manungsa waé! Isi bisa nyenengake.

Masalah "Wanita" Diagnosis saka "candidiasis kronis" digawe kanggo wanita sing gejala ora ilang luwih saka rong sasi. Lan padha beda-beda saka gejala candidiasis akut akut. Dadi, ora ana mupangate vagina, lan hiperemia lan infiltrasi mucosal bakal dadi lemah. Film whitish scanty ing wangun pulo katon, kekeringan saka labia gedhe, cilik, retakan, lan erosi garing, sing ora ana wates jelas. Kelenjar njaba dadi atrophik lan mambu, dadi coklat ing warna, bukaan vagina sempit, labia nyilikake, cendhak occurs. Kadhangkala vaginitis candidal kronis gegandhengan karo Candida inguinal lan perineal candidiasis. Liyane ing perawatan .

Yen sampeyan kuwatir babagan gejala ing ndhuwur, aja rush kanggo njaluk tamba saka sariawan ing farmasi paling cedhak. Kasunyatane, gejala klinis ora ngidini diagnosis 100%. Nilai kasebut minangka mikroskopi smear vagina lan seeding sekresi menyang medium nutrisi, amarga ing 95% kasus kasebut ngungkapake tingkat kontaminasi mikroba lan ngidini sampeyan nemtokake spesies jamur. Mung sawise diagnosa lan obrolan karo wanita ora ahli ginjel prescribe obat antimisik.

Maca liyane babagan pilihan obat.

Babagan formulir kronis.

Douching soda.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.