Dhaptar kortikosteroid salep

Ana klompok obatan sing luwih gedhe sing digunakake kanggo perawatan patologi dermatologis kayata dermatitis , alergi rashes, dll. Ubat-obatan kasebut disebut kortikosteroid antarane apoteker.

Informasi umum

Kortikosteroid minangka zat hormon sing diprodhuksi dening kelenjar adrenal kanggo ngatur prosès pangowahan inti.

Hormon iki mblokir pambentukan prostaglandin, sing nyatane minangka inisiator saka proses inflamasi. Minangka asil saka nggunakake kortikosteroid sing bener, gejala inflamasi ilang: gatal lan soreness diilangi, puffiness ilang, proses purulent mandheg.

Saliyane efek terapi saka glukokortikosteroids bisa nyebabake reaksi sing saleh sing gegandhèngan karo inhibisi aktivitas imun lan atrofi jaringan kulit.

Efek sing ora dikepengini kudu tansah dipertimbangkan nalika nggunakake obatan grup iki. Ing produksi ointment agen digunakake analogues saka manungsa hormon saka asli sintetik lan macem-macem aditif sing nambah situs terapi.

Salep kortikosteroid bisa dipérang dadi sawetara jinis:

  1. Paru-paru - digawe kanthi basis prednisolone utawa hidrocortisone ;
  2. Moderate - adhedhasar prediketarbate, fluocortolone, flumethasone ( Lorinden , lan liya-liyane);
  3. Strong - budezonit, mometasone, betamethasone , methylprednisolone lan bahan hormonal kortikosteroid liyane ( Elokom , Celestoderm B , Sinaflan , Beloderm , lan liya-liyane) dijupuk minangka basis kanggo ointments iki;
  4. Apik banget yaiku obatan dhasar flumetasone (Dermoveit).

Ana uga klompok agen sing asalé saka campuran, ing ngendi, ing saliyane kortikosteroid, nambah zat aktif antifungal utawa antibakteri, kayata Flucinar, Lorinden, lan liya-liyane.

Preparasi kelompok kasebut beda-beda beda kanthi intensitas efek terapeutik, mula, sing dipilih miturut tingkat keruwetan penyakit kulit tartamtu.

Carane aplikasi

Aplikasi kulit Sembarang preparation saka corticosteroid asal kudu digunakake mung kanggo tujuan medical. Spesialis bakal nemtokake wektu terapi kasebut lan jumlah aplikasi tamba ing kulit saben dina.

Paling asring dituduhake aplikasi siji menyang wilayah sing kena pengaruh nalika dina karo lapisan tipis. Duration saka terapi kortikosteroid gumantung marang tingkat penyakit.

Sadurunge sampeyan miwiti nggunakake obat apa wae, maca instruksi kasebut.

Obat populer

Obat-obatan kortikosteroid sajrone salep utawa krim nduweni efek antiprurit, anti-inflamasi, lan anti-alergi. Formulir dermatus sing beda diobati karo preparat hormon kanthi daya beda.

Contone, bentuk psoriatic exudative diobati karo lenga kortikosteroid moderat (Fluoro Cort, dsb.), Lan patologi sing luwih abot mbutuhake obat sing luwih kuat (Celestoderm B utawa Dermoveit, dsb.). Coba sarana paling umum saka grup iki.

Advantan

Instruksi, rega, ulasan

Advantan Bahan aktif utama obat kasebut yaiku methylprednisolone. Advantan mbantu nyetop reaksi alergi lan inflamasi ing kulit, nyuda rasa sakit, gatal-gatal lan iritasi, nyuda eritema lan pembengkakan.

Miturut instruksi kasebut , obat nduweni efek sistemik sing entheng, amarga sanajan sawise nggunakake bola ing wilayah sing penting (50-60% saka kulit), ora ana pelanggaran aktivitas adrenal, ora ana atrophy kulit, kukul, utawa striae sing wis dideteksi.

Belogent

Instruksi, rega, ulasan

Belogent Bahan aktif saka tamba kasebut yaiku betamethasone lan gentamicin. Belogent duweni efek antiprurit, anti-proliferatif, anti-inflamasi lan anti alergi.

Sawise aplikasi, kanthi cepet bisa nyebabake kulit lan nyuda gejala patologis. Gentamicin tumindak minangka komponen bakterisida sing bisa numpes mikroorganisme sing paling patogen, kayata galur. Efek sampingan kedadeyan sing arang banget, menehi jerawat, kobong utawa abang.

Beloderm, Celestoderm B

Instruction, price, reviews: Beloderm , Celestoderm

Beloderm Bahan aktif utama krim kasebut yaiku betamethasone. Obat iki duwe anti-alergi, vasoconstrictive, antipruritic, anti-proliferatif lan anti-inflamasi efek.

Krim disaranake dileksanakake kaping pindho dina karo lapisan tipis. Pengobatan sing terus dilakoni mung bisa kanggo 4 minggu, ora luwih. Reaksi salabetipun sanget lan langka.

nggoleki Beloderma analog luwih modern dianggep dadi Celestoderm B. Alat iki uga adhedhasar betamethasone lan duweni efek sing padha.

Piwulangan ing pediatri ing pasien luwih saka 6 sasi wis diijini. Wanita hamil bisa nggunakake obat iki mung ing kursus cendhak lan ora luwih saka sapisan dina.

Hidrokortison

Instruksi, rega, ulasan

Salep hidrokortison ing tabung Glukokortikosteroid obat antiallergic lan anti-inflamasi. Bahan aktif - hidrokortison. Nggunakake ointment sajrone periode vaksinasi, uga penyakit infèksius, virus lan jamur wis kontraindikasi.

Panggonan

Instruksi, rega, ulasan

Panggonan Preparasi glukokortikosteroid saka asal sintetis. Bahan aktif utama yaiku hydrocortisone.

Bisa kanthi cepet duwe antipruritic, anti-edema lan efek anti-inflamasi. Nalika ngormati dosis ora nyebabake inhibisi aktivitas adrenal.

Panyebaran obat sing wis suwe bisa nyebabake tingkat kortisol ing njeron getih, nanging sawise discontinuasi Lokoid, produksi kortisol bakal normal.

Obat kasebut dianjurake kanggo digunakake kaping 1-3 dina, dinamika positif ngidini sampeyan ngurangi aplikasi nganti 2-3 kaping saben minggu. A minggu wis diijini nggunakake ora luwih saka 60 g saka tamba.

Lorinden C

Instruksi, rega, ulasan

Lorinden Pengobatan anti-inflamasi, antijamur, efek antibakteri. Bahan aktif utama Lorinden C yaiku flumetasone lan klioquinol.

Flumetazon - glukokortikosteroid kanthi tumindak vasoconstrictor lan anti-inflamasi, antiprurit lan anti alergi, anti-edema. Clioquinol minangka zat aktif nglawan ragi, dermatophytes lan bakteri gram positif.

Minangka asil saka komposisi iki, panetepan reaksi alergi lan inflamasi, sing rumit kena infeksi jamur lan antibakteri.

Salep Prednisolone

Instruksi, rega, ulasan Obat prednisone Bahan aktif utama yaiku prednisone. Nduweni efek antiexudative, anti-inflammatory lan antiallergic lokal.

Wektu perawatan ora luwih saka 14 dina karo aplikasi biasa 1-3 kali dina. Nalika digunakake ing pediatrik, pangurang wektu perawatan dituduhake.

Sinaflan, Flutsinar

Instruction, price, reviews: sinaflan ; flucinar

Nizhfram Komponen aktif utama Sinaflan lan Flucinara analog kasebut yaiku fluocinolone. Obat-obatan kasebut duwe efek anti-inflamasi lan anti alergi.

Gampang diserep liwat kulit, lan keterlambatan bocah luwih dhuwur tinimbang pasien-pasien dewasa. Duration of use of drugs ora ngluwihi 2 minggu.

Fluorocort

Instruksi, rega, ulasan

ftorokort Komponen aktif saka salep yaiku triamcinolone. Akumulasi ing kulit, tamba glukokortikosteroid iki nyuda manifestasi eksudasi lan gatal, nyedhiyakake efek anti-edema lan anti alergi. Tunjangan saben dina berarti - 15 g, mesthi wae therapy ora luwih saka 10 dina.

Fucidin G

Komponen aktif utama salep Fucidin G - hydrocortisone lan asam fusidic, yaiku inti saka tumindak antibiotik. Preparasi glukokortikosteroid gabungan kanthi aksi anti-inflamasi lan antiprurit. Diatasi ing pediatri kanthi 2 taun. Durasi saka perawatan ora luwih saka 14 dina. Aja bingung karo Fucidin biasa.

Elokom

Instruksi, rega, ulasan

tuba lan kotak gedhe Salep kortikosteroid karo mometasone bahan aktif. Nduweni efek sing padha karo ointment hormonal liyane. Disaranake ora luwih saka sapisan dina.

Duration of therapy gumantung marang tolerability saka obat lan adverse acara. Contraindicated in children under 2 years age.

Tindakan pancegahan

Preparasi kortikosteroid bisa nyebabake akeh reaksi sing saleh. Pemanfaatan dana saka grup sing lemah lan moderat nyumbang kanggo manifestasi sing kurang apik lan jarang kanggo efek sing ora dikarepake. Yen perawatan nyakup panggunaan obat kasebut ing dosis dhuwur utawa panggunaan kostum occlusive utawa panggunaan glukokortikosteroid kanthi aktivitas dhuwur, mangka manifestasi kasebut bisa dumadi:

  • Tambah tekanan getih;
  • Keuntungan bobot;
  • Penyimpenan menstruasi;
  • Tambah swelling;
  • Tambah gula getih, nganti diabetes steroid;
  • GI pendarahan, pembentukan utawa ngalami gangguan ulkus lambung;
  • Osteoporosis;
  • Tingkat trombosis tambah;
  • Luwih resik;
  • Kelainan neurologis;
  • Atropi kulit;
  • Tambah hairiness ing pasuryan;
  • Tulang necrosis;
  • Tambah kerentanan kanggo proses infeksius jamur lan bakteri ing latar mburi immunodeficiency sekunder;
  • Kejadian katarak, glaukoma;
  • Kukul;
  • Gagal mbalekake tissue rusak;
  • Penekanan adrenal;
  • Cenderung kanggo negara depresi, swasana swasana ati.

Kanthi terapi kortikosteroid, malah katon sabar:

  • Wilayah sing kapisah saka lemak digawé, umpamane, ing gulu (gulu banteng), weteng, dada, utawa pasuryan (pasuryan rembulan);
  • Atrophik jaringan otot ana;
  • Striae lan bruising katon ing kulit.

Kanggo ngurangi risiko manifestasi sing ora dikepengini, sampeyan kudu ngawasi kondisi sampeyan lan, ing babak cilik efek samping, nyetel dosis kortikosteroid. Kajaba iku, ing sajroning terapi kortikosteroid, disaranake kanggo matesi rejimen banyu lan asupan kalori, kanggo ngontrol owah-owahan.

Fitur panggunaan ing bocah-bocah

Kanggo pasien pediatric, salep corticosteroid utawa krim diwenehake ing kursus sing cendhak banget lan mung ing wilayah cilik. Kasunyatane yen ing bocah-bocah, sensitivitas kanggo reaksi ala obat kasebut luwih nyata tinimbang wong diwasa. Mulane, nganti setahun ing perawatan pediatrik mung obat utawa agen generasi paling anyar sing nganggo 1% hidrocortisone digunakake, ing 1-5 taun kanthi cara kekuatan moderat digunakake.

Manungsa waé! Penetapan obat kasebut kudu rampung mung dening dokter, amarga janjian kasebut ora sah kanggo anak kasebut.

Kanggo resep medhia saka taun 2 taun, sampeyan bisa ngaplikasi Metazon salep sing wis suwe, sing ditrapake ing wilayah sing kena pengaruh 1 p. saben dina. Advantan asring digunakake kanggo nyegah dermatitis atopik ing bocah-bocah, sing bisa diobati sasi, nanging mung ana ing daerah suntingan, amarga ointment duweni efek samping.

Fitur nggunakake ing wanita ngandhut

tumindak Panganggone glukokortikosteroid ing wanita sing ngandhut duwe efek sing banget negatif marang janin, saingga, panggunaan salep hormonal sajrone periode kasebut mung diijini dening kursus jangka pendek ing wilayah cilik lan mung ing kasus-kasus sing efek terapeutik sing dikarepake luwih dhuwur tinimbang resiko panggunaan.

Miturut pasinaon, panggunaan salep hormonal sing kuwat lan kuwat banget kanggo ngobati wanita ngandhut bisa nyebabake insufficiency plasenta, kurang bobot ing janin utawa benang lendhut. Panganggone salep corticosteroid sing kuwat utawa moderate kekuatan dianggep relatif aman lan ora nyumbang gangguan nalika mestine utawa risiko tambah malformations.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.