Dhaptar obat-obatan marang sariawan lan fitur-fitur kasebut

thrush XIX century. Puluhan obor domestik lan sing diimpor adorn ing rak pharmacy, nanging yen sampeyan tuku tanpa nglangi, tanpa konsultasi dokter kandungan, ana resiko penyakit kasebut dadi kronis. Pangobatan sing ora dikontrol yaiku alasan utama ngono jumlah kasus sariawan terus tambah taun. Yen sampeyan kepéngin banget ngobati babagan produktif, banjur nalika gejala pisanan ditemokake, sampeyan kudu nerusake kaya ing ngisor iki.

Surrender to flora

Prosedur iki ora angel kanggo nemtokake komposisi microflora. Biasane, kudu ngemot 90% lactobacilli lan sawetara salinan Candide, Gardnerell. Sajrone pemeriksaan sampel, jumlah bakteri, leukosit, pseudomycelium jamur ragi ditemtokake. Yen ditemokake, analisa tambahan bisa dimupangatake - microflora seeding , sing ngandhut saka 150 jeneng Candida spp. Ana guilty of inflammation. Nalika titer diagnostik saka jamur luwih dhuwur tinimbang 104 CFU / ml, diagnosis kandidiasis vagina digawe.

Obat-obatan resep

Ing candidiasis akut lan kronis, sampeyan kudu ngilangi agen penyebab penyakit iki - jamur Candida. Kanggo nindakake iki, ngombe antibiotik - pil. Iki mung ditrapake dening dokter lan didol ing farmasi kanthi resep.

Kanggo tablet kanggo candidiasis, loro wanita lan dokter nambani apik. Yen sampeyan kudu nggunakake lilin lan gel khusus kanggo paling sethithik seminggu, banjur tablet nyuda thrush kanggo 1-3 dina (ora mesthi, sampeyan kudu takon dhokter). Ing wektu sing padha, dheweke ngetutake jamur candida ora mung ing tempek, nanging uga ing kabeh organ liyane, amarga penyakit kasebut ora mungkin.

Klompok utama obat sing digunakake kanggo ngobati candidiasis ing wanita:

Ayo kita ndeleng kepiye obah-obatan saka saben kelompok kasebut.

Antibiotik poli yaiku asal saka alam. Padha tumindak kanthi ngancur integritas sel membran jamur. Kanggo polyen ora bisa diserep saka saluran gastrointestinal. Salah siji obat sing pisanan saka grup iki nystatin , ananging, amerga kakehan bioavailability (3-5%), yen diwenehake, banjur pil kasebut digabung karo introduksi supositoria . Dua wakil saka klompok, amphotericin lan levorin, banget beracun lan diwenehake banget.

Natamycin ( Pimafucin ) kalebu obat-obatan sing beracun sing beracun kurang saka macrolides. Punika èfèktif marang jamur sing kaya ragi, ora nimbulaké iritasi membran mucous. Keuntungan utama kasebut yaiku kamungkinan ngobati candidiasis vagina ing wanita ngandhut lan nyusoni .

thrush abad kaping 20 Preparasi kelas senyawa triazole nyegah sintesis ergosterol lan nyegah reproduksi luwih lanjut lan perkembangan jamur. Padha mung tumindak ing sel-sel jamur, tanpa nyebabake metabolisme hormon wadon. Kajaba iku, obatan dhasar flukonazole uga diserep ing saluran pencernaan, diserep dening luwih saka 90%, tumindak 30 jam sawise njupuk pil. Saiki, dhéwéké ditrapake utamané kanggo kandidiasis vaginal sing kronis utawa kronis.

Antibiotik saka grup imidazole duwe aksi fungisidal sing ditutake lan bisa nembus kanthi apik ing jaringan kasebut. Miturut data panaliten, cures clotrimazole saka thrush ing 70-82% kasus, miconazole ing 80%, ketoconazole ing 68%. Efficiency utamané gumantung ing asam saka jus padharan.

Kombinasi obat-obatan bisa uga kalebu antibiotik. Mulane, ing antarane komponen Terzhinan yaiku antibiotik neomycin, obat hormonal sing nyuda inflamasi, prednison, zat ternidazole, sing nahan aktivitas patogen candidiasis.

Obat-obatan sing over-the-counter kasedhiya. Iki macem-macem suppositories, solusi kanggo douching (Vagotil, Betadine ). Amarga kondisi umum, ing tingkat keruwetan penyakit lan penyakit, gynecologist bisa nyatakake terapi sistemik utawa perawatan karo obatan lokal.

Tuku obat ing apotek lan nggunakake

Panggonan pisanan sing dikunjungi wanita sawise ninggalake klinik ing 90% kasus iku minangka farmasi. Paling sugih lan mung njaluk obat sing tepat. Amarga kurang obat sing disaranake, apoteker menehi saran liyane kanggo tuku obat sing padha (iki bisa kedadeyan, lan yen rega kanggo tamba asli dhuwur banget). Apa aku kudu tuku obat generik lan apa obat pasangan? Sanalika paten kadaluwarsa (dokumen sing ora ngidini perusahaan farmasi liyane kanggo ngasilake obat sing diciptakake), produksi obat sing duwe rumus kimia sing padha lan inti aktif padha wiwit. Dana kanggo pengujian lan pangembangan ora kudu dileksanakake, supaya analog luwih murah. Iki mesthi tambah. Nanging, sing menehi perhatian uga worth. Gelar lan kualitas reresik obat-analog saka impurities luwih murah tinimbang obat asli. Iki bakal nyebabake kasedhiyan bio obat kasebut lan kanthi signifikan ningkatake jumlah efek samping.

Tahap sabanjure yaiku perawatan saka thrush (candidiasis) kanthi obat sing diduweni.

Obat Analog Metode aplikasi Instruksi khusus
Bentuk rilis Terzhinan : tablet vagina. Apa unik Tablet vagina diwenehake sapisan sedina menyang vagina, sadurunge ngemot tablet ing banyu nganti 30 detik. Sawise injeksi, kudu ngapusi kanggo 10-15 menit. Cara perawatan yaiku 10 (kadang-kadang 20 dina). Diijini nalika meteng
Livarol Formulir release: suppositories vagina " Ketoconazole ", "Oronazole", "Mikoket" Lilin dipasang jero menyang tempek sadurunge bedtime. Cara perawatan: kandidiasis entheng - 3-5 dina, candidiasis akut utawa kronis - 10 dina. Diijini ing trimester ke-2 lan ke-3.
Diflucan Dosis siji 150 mg. tamba (tanpa chewing, mung ngulu). Kanthi kasus ekstensif saka thrush, sampeyan bisa njupuk 150 mg sabanjure.
Pimafutsin release forms: tablet enteric , cream , suppositories vaginal Perawatan saka vaginal candidiasis bisa dadi supositoria. Lilin diwenehi sapisan dina posisi supine. Durasi reception - 3-6 dina. Ing kasus candidiasis akut, tablet uga dijupuk: 4 p. saben dina ing tablet. Durasi reception - 10-20 dina. Ing periode menstruasi, perawatan ora dileksanakake. Diijini nalika meteng lan laktasi. Pengobatan candidiasis organ kelamin ing partner ditindakake kanthi krim Pimafucin
Clotrimazole Rilis: tablet vagina, suppositories , solusi, salep utawa krim . Ditampa kanthi analogi karo Diflucan
Format Release Hexicon : supositoria vagina Supositoria ditransfer kaping pindho saben dina kanggo 7-10 dina. Ora kompatibel karo sabun
Mikosist Ditampa kanthi analogi karo Diflucan
Formulir Polyginax : kapsul vagina Suntikake 1 kapsul saben dina menyang jero vagina, banjur nglampahi sawetara wektu. Course saka perawatan punika 10-12 dina (ing kasus saka nggunakake prophylactic, 6 dina).
Klion-D release: tablet vagina Kaping pindho dina, 1 tablet kanggo 10 dina. Sadurunge introduksi tablet wis dibungkus ing banyu adhem sing nggodhok. Sajrone perawatan, perlu kanggo nyegah tumindak seksual.
Gyno-Travogen Bentuk pelepasan: lilin 1 lilin jero ing vagina 3 dina berturut-turut.

Sing perawatan sukses ...

Abad kaping 21 Pangobatan ora minangka kunci kanggo kuwarasan. Saben peran dimainake kanthi koreksi status lan diet kekebalan, kabersihan.

  1. Resep saka obatan immunocorrective. Salah sijine panyebab vaginal candidiasis - kekebalan banget. Mulane, perangsang bakal mbantu cepet nyisihake penyakit, uga nyegah kambuh. Priksa karo dokter apa obat sing bener kanggo sampeyan.
  2. Fitur panganan. Kanggo reproduksi aktif jamur, jumlah glikogen sing cekap perlu, sing siji dibentuk saka glukosa. Glukosa ditemokake ing kabeh permen lan pastries, pastries seger. Kajaba iku, alkohol lan omben-omben nyumbang marang reproduksi patogen patogen. Cuka uga ana ing komposisi kecap kecap lan mayones, saéngga barang-barang kasebut uga dianjurake supaya ora diklumpukake. Sampeyan kudu nyelehake woh-wohan sing seger, lemon lan lingonberries, jus wortel lan kale laut, rempah-rempah (daun teluk lan cengkeh), yoghurt lan jamu.
  3. Hygiene Sajrone perawatan, perlu ngendhaleni hubungan seksual, ngumbah kaping pindho dina, nolak pads saben dina lan sabun antibacterial (kajaba kanggo jamur ragi, uga mbebayani bakteri asam laktat).

Perawatan vaginal candidiasis ora mung obat sing diwenehake dening gynecologist. Iki ngilangi faktor-faktor sing nyumbang kanggo candidiasis saka vagina, tambah kekebalan, perawatan candidiasis saka pasangan seksual lan luwih. Aja lali menawa ujian lan perawatan lengkap bisa ditindakake dening dokter.

4 komentar

  • Irina :

    Aku duwe wektu banget angel ing gesang kawula, lan ing tengah-tengah kaku, ana thrush. Apa aku bisa nyoba njaba pil? Ginofort mbantu aku, nanging aku ora pengin nyalahake.

    • Admin :

      Sampeyan perlu kanggo nambani stres, iki ora arep ngendi wae. Saka obat-obatan njupuk valerian utawa motherwort. Akeh kutha duwe layanan psikologis, lan ana akeh forum ing Internet ing topik iki.

  • Parabola :

    Kanthi kaku, mesthine, sampeyan kudu nglawan, nanging sampeyan uga kudu nyisihake sariawan. Coba lilin zalain, padha mbantu aku lan ora ana maneh. Sampeyan utamané nyenengake saraf lan miwiti ngobati candidiasis, yen ora bisa, akeh sores saraf. Iku uga becik kanggo pasangan seksual bisa waras, Zalain bisa dituku ing bentuk krim, kabeh ditulis nganggo instruksi cara kanggo aplikasi, perawatan kaya mengkono bakal luwih efektif lan bisa dipercaya. Sumur, kabeh bakal becik)

    • Aida :

      Matur suwun! Kita kudu nyoba, atom, aku mung tortured: (Aku lan pereshlotak weteng mengkono yen salah kanggo dianggep

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.