Daftar Obat Antiviral

Pil Isi:

Antivirals minangka kelompok obat sing kapisah kanggo perawatan lan pencegahan penyakit sing disebabake dening virus. Aja nganggep kabeh obatan kanthi aktivitas antivirus bisa mbiyantu nyegah pangembangan selesma.

Saben obat nduweni komposisi lan mekanisme tartamtu sing spesifik, amarga sing efektifitas mung bakal dituduhake ing kasus tartamtu. Mulane, obat antivirus bakal dipérang dadi kelompok, lan dokter kudu milih minangka obat pengobatan utawa prophylactic.

Apa obat-obatan antiviral perlu?

Virus Virus iku agen infèksi sing paling cilik sing nglebokaké awak manungsa kanthi cara sing béda. Sawise nang inang, virus mulai nyerang sel sehat, ganti struktur lan fungsi. Ing njero awak, virus ngembang kanthi cepet, lan karusakan saka sel kasebut ndadekake pati.

Sawetara virus, sing nyerang sel kasebut, bisa dadi ora aktif ing wektu sing dawa, nanging nalika kekebalan dikurangi lan ing pangaruh faktor-faktor sing nyenengake, patogen wiwit berkembang, nyebabake gejala penyakit kasebut.

Mekanisme tumindak obat antiviral kasebut adhedhasar inhibisi tumindak virus ing jero awak manungsa lan ing proses pamblokiran reproduksi.

Mangkono, pangobatan sing digunakake minangka prophelaxis ora ngidini mikroorganisme sing wis mlebu awak kanggo berkembang lan penyakit kasebut ora berkembang utawa nerusake karo manifestasi entheng.

Cara liya sing digunakake ing proses ngobati infeksi virus ngurangi jumlah virus, nggampangake kesejahteraan umum wong sing lara lan akselerasi pemulihan.

Obat-obatan antivirus sing dipérang dadi:

  • Obat aktif marang virus sing nyebabake flu. Klompok iki kalebu Remantadin, Amantadin, Zanamivir.
  • Obat-obatan sing nglawan virus herpes. Obat sing paling populer yaiku acyclovir, penciclovir.
  • Produk karo sawetara efek - Ribavirin.
  • Preparasi kanggo infeksi cytomegalovirus.

Ing infèksi virus kronis, panggunaan agen antivirus kudu disaranake dening dokter. Kanggo infèksi kasebut, penting kanggo mirsani dosis lan total wektu perawatan, lan yen perlu, kursus terapi antivirus bisa diulang.

Artikel iki ngandhut preparasi lokal (ointments, krim), sing utamané digunakake marang herpes lan kutil, uga tablet, injeksi, digunakake kanggo SARS lan macem-macem infèksi. Sadurunge sampeyan tuku obat, wacaen instruksi.

List prices munggah:

Oxolin (50 p)

Instruksi lan review

Nizhpharm Salep oxolinic minangka bahan aktif utama ngandhut oxolin.

Substansi iki ngalangi virus sing isih ana ing permukaan membran sel sehat lan saéngga nyegah penetrasi ing jero.

Salep 0.25% digunakake externally kanggo lubricate perangko njero lan membran mukus:

  • Ing periode epidemi kanggo nyegah flu.
  • Kanggo perawatan rhinitis virus.
  • Kanthi stomatitis sing disebabake dening herpes.

3% salep oxolinic digunakake kanggo nambani shingles, kutil, moluska contagiosum. Oxoline ora nglumpukake ing awak, wis rampung ngilang lan ora duwe efek beracun.

Nggunakake salep kasebut malah diwenehake kanggo bayi, ing perawatan rhinitis, kudu nggunakake salep ing rong utawa 4 dina pisanan infeksi akut, amarga ing mangsa ngarep wis ana proliferasi bakteri ing oksolin ora tumindak.

Acyclovir (100-120 p *)

Instruksi lan review

Ointment Acyclovir Acyclovir efektif nglawan virus sederhana lan herpes zoster. Obat iki digunakake kanggo ngobati infeksi varicella lan cytomegalovirus. Acyclovir diprodhuksi sajroning wangun tablet , krim lan salep , obat kasebut diterbitake sacara intravena, lan lyophilisate digunakake kanggo tujuan kasebut.

Liwat analogues saka tamba ing mekanisme saka tumindak lan komponèn utama kuwi obatan minangka:

  • Zovirax ;
  • Virolex;
  • Vivoraks;
  • Cycloax;
  • Cycling;
  • Supravira;
  • Provirsan;
  • Herpesin;
  • Gerperax;
  • Aciklostad;
  • Herpevir .

Acyclovir disebarake ing kabeh jaringan lan sel awak. Njupuk menyang sel sehat, komponen utama tamba ora ngganti fungsi, ditampilake ing wangun asli. Nalika dibebasake menyang sel sing terinfeksi, acyclovir diowahi dadi trifosfat, sing ngalami virus kanthi rong cara.

Cara sing pisanan kanggo ngisolasi virus, sing nyegah panyebaran mikroorganisme luwih saka serat saraf. Cara liya saka mengaruhi virus yaiku kanggo nampilake komponen obat antivirus ing rantai DNA, nalika génom saka agen sing nular bakal ilang stabilitas lan runtuh.

Acyclovir tablets Kaluwihan nganggo Acyclovir kalebu:

  • Ora ana batasan umur. Loro-lorone tablet lan salep diwenehake kanggo bocah-bocah saka umur lan diwasa. Alami, dosis saka tablet kasebut dipilih miturut umur.
  • Ora ana efek karsinogenik, yaiku, agen antiviral iki ora bisa nyebabake kanker. Sawetara obatan antiviral liyane duwe efek karsinogenik sing diadegaké.
  • Kemungkinan panggunaan nalika meteng, amarga obat kasebut ora ana efek teratogenik sing diidhèntifikasi.

Kekurangan utama Acyclovir:

  • Sing perlu kanggo nampa sawetara dina dosis saka tamba. Tambah frekuensi administrasi digandhengake karo bioavailability sing kurang saka obat kasebut. Kanggo ngalahake virus kasebut, sirkulasi antiviral kompleks ing getih perlu, nalika njupuk Acyclovir iki dipesthekake yen obat kasebut diombe kaping lima dina.
  • Efek nefrotoxic saka bahan Asiklovir. Kerusakan tubulus ginjel bisa dimupangatake kanthi konsentrasi tamba dhuwur ing jaringan organ kasebut. Kanggo nyegah saka tumindak sajrone perawatan karo Acyclovir, sampeyan kudu ngombe sak cairan sabisa. Obat kasebut dianjurake kanggo ngombe mung ing wayah awan, yaiku nalika aktivitas fisik dhuwur mbantu kanggo ngresiki awak.
  • Efek saka kecanduan. Yen Acyclovir wis digunakake pirang-pirang taun kanggo ngobati penyakit virus kronis, mula toleransi kasebut bisa berkembang, yaiku, virus ngalangi nanggapi obat kasebut.

Efektivitas perawatan karo Acyclovir tambah yen regimen perawatan ditindhes kanthi bener.

Alpizarin (salep 100 r, tablet 200 r *)

Instruksi lan review

Pil - blister ing latar mburi packaging Diwenehi resep kanggo herpes, kalebu shingles, warts lan kutil, penyakit cacar air lan lisan sing diprakirakake dening virus.

Diijini anak saka 6 taun. Nalika meteng wis kontraindikasi.

Bahan aktif: tetrahydroxyglucopyranosylxanten.

Salep kasebut didol ing counter, pil kanthi resep.

Hyporamine (150 p *)

Instruksi lan review

Hyporamine Indikasi:

  • Kaping pisanan, flu - flu, ARVI, rhinitis lan tenggorokan;
  • Kajaba iku, herpes, cacar air lan sitomegalovirus.

Keracunan sing kurang, cepet dibuwang saka awak lan ora nyerang sistem kekebalan awak manungsa.

Ing meteng, mung nggunakake ijin dhokter, bocah bisa umur 12 taun. Saka efek samping sing bisa nyebabake gangguan pencernaan lan alergi.

Interferon (saka 120 p *)

Instruksi lan review

Ampoules ing latar mburi kemasan Interferon minangka grup obat sing kasedhiya ing wangun dosis sing beda. Paling umum yaiku:

  • Wêdakakêna kanggo nggawe irung irung lan mata.
  • Solusi kanggo injeksi.
  • Mripat irung.
  • Gel Interferon kalebu ing obat sing disebut Infagel .
  • Suppositories rektal lan vagina ( Genferon )

Kabeh interferon duwe ora mung antiviral activity, obat-obatan kasebut nguwatake kekebalan. Interferons nambah kekebalan awak marang virus, lan mblokir reproduksi mikroorganisme kasebut sakwisé ngetik sel kasebut. Stimulasi macrophages nambah kekebalan seluler.

Interferon utamané diwènèhaké kanggo pengobatan lan pencegahan penyakit saka asal virus sing ndadékaké sistem pernapasan. Minangka bagéan saka kombinasi therapy digunakake kanggo nambani hepatitis virus.

Kerugian saka tamba kalebu akeh efek samping lan gangguan fungsi reprodhuksi sauntara. Mulane, Interferons mung kudu digunakake minangka dituduhake.

Panavir (saka 160 p)

Instruksi lan review

Tabung 3 g lan 30 g Iki agen antiviral yaiku obat sing didhasarake karo bahan-bahan herbal kanthi aktivitas antiviral. Bahan aktif utama diisolasi saka pucuk kentang, obat-obatan tumindak ing macem-macem galur virus. Saliyane aktivitas antiviral, iku nduweni sipat immunomodulating. Panavir diwenehake kanggo perawatan lan panyegahan:

  • Flu, SARS.
  • Penyakit-penyakit sing disebabake virus herpes simplex kanthi lokalisasi sing beda.
  • Infeksi Cytomegalovirus.
  • Papillomaviruses.

Panavir minangka bagéan saka therapy komplèks sing digunakake ing perawatan saka encephalitis tick-digawe, ulcer peptic, prostatitis lan rheumatoid arthritis. Kasedhiya ing bentuk larutan kanggo administrasi intravena , gel, rectal lan suppositories vagina , semprotan kanggo perawatan organ genital.

Aktivitas antiviral saka komponis utama Panavir diterangake kanthi kemampuan kanggo nyegah sintesis DNA saka virus ing sel kasebut. Kajaba iku, obat ngaktivasi produksi interferon, nambah kekebalan nonspecific.

Ing panaliten kasebut, ora ana efek karsinogenik, mutagenik, alergenik, lan embriotoxic ing awak manungsa sing dideteksi. Panvir uga nduweni sipat anti-inflamasi lan analgesik, mbantu kanthi tatu lan ulcerasi nalika digunakake ing njaba.

Viru Merz (400 p *)

Instruksi lan review

viru-mertz-1 Salep antiherpetik, efektif saka herpes tipe 1 lan 2, uga saka herpes.

Dianggo 3-5 kali dina, kanggo 5 dina.

Efektivitas paling efektif minangka tansah dirampungake nalika sampeyan miwiti aplikasi kasebut ing tahap awal saka penyakit kasebut.

Sajrone meteng lan dipakani ora bisa digunakake.

Cycloferon (lenga 160 r, tablet 200 r, ampul 350 r *)

Instruksi lan review

Cycloferon ing ampoules Kasedhiya ing sajrone suntikan , ointment lan tablet. Punika minangka obat antivirus lan immunomodulator, minangka induktif sintesis interferon, sauntara iku nduweni spektrum sing akurat.

Tablet lan injeksi disaranake kanggo hepatitis, herpes, immunodeficiency saka macem-macem alam, cmv, uga penyakit rematik.

Efek Cycloferon kanggo ngaktifake T-limfosit lan sel pembunuh alam kanggo numpes infeksi ing sel epitelium lan unsur limfoid saka membran mukus, efek liya saka salep yaiku kanggo nggawe keseimbangan normal antarane subfungsi T-suppressor lan T helper.

Herpferon (250 p *)

Instruksi lan review

gerp-1 Herpferon yaiku salep sing ngandhut acyclovir, interferon, lidocaine. Keuntungan saka alat iki kalebu sipat anti-inflamasi, antivirus, analgesik, lan imunomodulasi sing simultan. Ditampa ointment:

  • Kanggo aplikasi ing herpes kulit sing kena pengaruh.
  • Kanggo perawatan herpes alat kelamin.
  • Kanggo ngilangake shingles.

Obat iki bisa uga ditularake lan bisa digabung karo agen sistemik antiviral liyane. Pangobatan ointment ngindhari munculé unsur anyar saka ruam, kanthi cepet perawatan kasebut diwiwiti, luwih cepet kondisi kulit normal.

Fenistil pentsivir (350 r *)

Instruksi lan review

Lawas lan anyar Obat iki minangka krim 1% sing ditrapake kanggo kulit. Indikasi utama yaiku herpes berulang, muncul lan ngubengi lambe. Bahan aktif saka obat kasebut yaiku penciclovir, sing nyegah aktivitas virus kasebut lan mungkasi reproduksi.

Sawise aplikasi fenistil penicivir kanggo kulit, bisa ngurangi keruwetan rasa sakit, ngurangi jumlah virus sing disekresi lan kanthi mangkono nyuda infeksi wong liya.

Efektivitas saka obat antivirus mundhut akeh yen sampeyan wiwit nggunakake ing rong dina pisanan saka wiwitan penyakit sing diulangake karo kondisi nglamar menyang kulit sing kena pengaruh saben rong jam sedina muput.

Sampeyan bisa uga ngrujuk marang kaluwihane pencyvir phenicyle yen krim iki diprodhuksi ing siji wangun liyane - kanthi nambah komponen toning. Iki ngidini, sawise nglamar krim ing kulit, kanggo ngurangi visibilitas ruam.

Allomedin (400 p *)

Instruksi lan review

Tabung 4 g lan 10 g Allomedin minangka gel sing ngandhut peptida Allostatin minangka bahan aktif utama.

Nalika ditrapake ing kulit, komponen allomidine nembus epitelium, ngenali sel-sel kulit sing diseased lan ngaktifake pangembangan reaksi pelindung sing nyegah virus nyebar.

Allostin nduweni sifat regenerasi lan mulane nyumbang kanthi cepet ing kulit. Indikasi utama kanggo nggunakake obat kasebut yaiku infeksi herpes, sing ditampilake kanthi katon vesikel ing kulit.

Allomedin ngilangi rasa nyeri lan kobong, ora ngidini perkembangan owah-owahan. Dianjurake kanggo miwiti nggunakake gel sanalika sawise ndeteksi gejala kasebut.

Valaciclovir (500 p *)

Instruksi lan review

Tablet Valaciclovir Obat iki minangka generasi anyar kanthi bahan aktif utama - acyclovir L-valyl ether.

Sawise ngetik awak, kanthi cepet diowahi dadi acyclovir, nanging ora kaya asifat asli, bioavailability Valaciclovir sacara signifikan luwih dhuwur lan umume 54%.

Bahan aktif sing lumebu mung sel-sel sing kena virus lan mekanisme tumindak kasebut digandhengake karo pamblokiran pembentukan mikroorganisme patogen. Obat kasebut digunakake minangka sarana kanggo perawatan lan pencegahan:

  • Ambane herpes genital lan lambe herpes.
  • Shingles.
  • Infeksi Cytomegalovirus. Valacyclovir biasane ditrapake kanggo transplantasi organ internal.

Nalika nggunakake Valacyclovir ing getih, konsentrasi zat aktif ngalami tingkat sing mung bisa ditrapake karo Acyclovir. Obat kasebut diwenehake kanggo nampa kaping pindho saben dina.

Valaciclovir mung kasedhiya ing pil, ora digunakake ing perawatan bocah-bocah ing umur 18 taun. Valacyclovir minangka bahan aktif utama saka obatan Valtrex , Valogard , Valcicon .

Ganciclovir (900 r *)

Instruksi lan review

ganciclovir ing ampoules Aktivitas antiviral Ganciclovir amarga pembentukan ganciclovir triphosphate sawise diestion.

Zat iki nyebabake sintesis DNA saka virus kasebut, nyebabake reproduksi mikroorganisme.

Ganciclovir diwènèhi resep:

  • Pasien immunocompromi kanggo perawatan penyakit sing disebabake dening infeksi cytomegalovirus. Efek dhuwur obat kasebut diamati ing wong sing kena infeksi HIV, sawise transplantasi organ lan kemoterapi.
  • Kanggo perawatan keratitis sing akut sing disebabake dening virus herpes.

Obat iki kasedhiya ing bentuk tablet, bubuk kanggo solusi, gel. Penggunaan pil paling efektif, mula Ganciclovir luwih sering ditulungi kanthi intravena. Efek terapi berkembang sawise minggu perawatan.

Ganciclovir ana ing obat Tsimeven.

Famciclovir (1500 p *)

Instruksi lan review

Kabeh opsi Famciclovir minangka agen antiviral sing, nalika dilebokake ing awak, diowahi dadi penciclovir. Fitur iki saka tamba ndadekake luwih efektif tinimbang acyclovir.

Penciclovir mung dilebokake ing sel sing dijangkiti virus, nyebabake mati mikroorganisme patogen. Sèl sing ora disinfèksi ora ana ing Famciclovir.

Indikasi utama kanggo resep obat:

  • Infeksi virus sing dikembangake miturut pengaruh Varicella zoster. Klompok iki kalebu penyakit shingles.
  • Penyakit-penyakit sing disebabake dening virus herpes simplex.

Famciclovir duweni efek positif ing pemulihan saka pasien karo sirup sing diiringi neuralgia postherpetic lan komplikasi okular.

Agen antiviral iki isih siji-sijine sing bisa ngurangi durasi neuralgia sajrone penyakit kasebut. Ing pangobatan herpes genital, Famciclovir sacara nyata nyuda reaksi kasebut.

Famciclovir kasedhiya ing wangun tablet. Gumantung isi isi aktif utama lan jinis penyakit kasebut, tamba kasebut ditrapake loro utawa telu dina.

Nanging obat iki wis kontraindikasi kanggo panggunaan nganti umur 18 tahun, lan ora ditrapake kanggo wanita ngandhut, amarga safety antivirus lengkap marang janin durung ditetepake.

Famciclovir ana ing persiapan Minakar, Famvir.

Obat sing diijini nalika meteng

Ngandhut ing baris Obat karo kegiatan antiviral kerep dijupuk dening wanita ngandhut. Ora kabeh obatan saka klompok iki bisa aman kanggo janin, supaya nggunakake tanpa perlu khusus kudu dianggep kanthi ati-ati.

Antiviral utamané mbebayani ing trimester pisanan ngandhut. Ing trimester kaping kalih lan kaping telu, obat antivirus luwih asring ditrapake:

Yen bisa, luwih becik nggunakake suppositories rectal, amarga komponen saka dosage iki ngetik getih mung kanthi jumlah cilik. Nanging ing kasus apa wae, wanita ora tau ngirim resep obat antiviral tanpa konsultasi karo dhokter.

Anak sing diijini

Obat-obatan antivirus utamané diwènèhaké kanggo bocah minangka obat sing bisa nyegah pangembangan penyakit pernapasan virus utawa ngatasi gejala kasebut. Ngatur:

Agen antiviral ora bisa digunakake tanpa tandha tandha sing dienggo, amarga iki bisa netralake karya imunitas. Luwih becik yen dokter ing grup iki milih obat-obatan.

* - rega rata-rata ing wektu ngawasi antarane saperangan wong sing ngedol ora dadi penawaran umum.

1 komentar

  • Zinaida :

    Ing pratandha pisanan saka kadhemen, aku menehi tablet Influcid anak. Putri saya cilik lan asring nolak ngombe obat apa wae. Lan iki, kaget, dissolves tanpa persuasi, ngandika éca. Influcida rampung ndandani awak, nyegah penyakit kasebut saka ngembang, lan remuk-esuk virus ing bocah lan wong diwasa.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.