Ringworm

Nalika bocah nggawa kucing kasebut Isi:

Ing prosès pangolahan biologis tartamtu, minangka asil penetration saka bakteri patogen patogen saka kelas Deuteromycetes (dermatomycetes) menyang dermis, penyakit sing infèksius lan banget nular, cacing, berkembang ing kulit lan appendages. Penyakit iki utamané contagious (contagious) bab anak-anakan lan bocah-bocah.

Alesanipun

Bayi lan kucing Agen penyebab penyakit kasebut yaiku anthropophilic (mengaruhi kulit manungsa halus) jamur parasit - Trichophyton (trichophyton). Salah siji jinis karusakan saka dermis parasit iki - Trichophyton tonsurans (trichophytosis), yaiku ringworm.

Parasit nduweni awak filamen kanthi sebutan spora akeh, kanggo njamin distribusi sing wiyar - ing lapisan mesum ndhuwur dermis, ing jero lan ing cangkang (cuticle) rambut. Iku tolerates suhu dhuwur lan disinfectants. Long persistensi ing lingkungan. Operator saka jamur patogen yaiku rodenten lan kéwan liyané.

Ringworm ditularake liwat kontak. Wong sing kena kulit rusak (ciloko utawa goresan) sing paling resik. Sumber infeksi saka wong diwasa bisa dadi bocah sing nekani tim bocah. Ing ngarsane penyakit ing bocah utawa ing staff, bisa nyebabake wabah penyakit kasebut, infèksi universal.

Miturut versi liya, infèksi bisa kaya kulawarga - infèksi anak saka penderitaan relatif saka wangun trikositosis kronis. Ana sawetara jinis lan manifestasi klinis saka infeksi jamur iki, amergo spesies patogenogenik, manifestasi sistem pertahanan awak nalika introduksi, lan lokalisasi foci.

Jenis lan wujud manifestasi

dhokter2 Manifestasi jinis infeksi lumahing (ringworm), kalebu rong bab, ditemtokake dening lokalisasi proses - kerusakan garis rambut lan permukaan kulit alus. Periode laten isa seminggu.

Wangun lumahing kanthi lesi rambut ditondoi dening manifestation ing bocah-bocah saka titik tunggal kanthi nyebarake foci sawetara.

Pusat kasebut duweni koin cilik - siji, rong sentimeter kanthi diameter, sing ana ing papan kasebut. Garis-garis watesan wangun-wangun sing fuzzy lan ora duwe aturan, dikelilingi kanthi rada edematous, kulit sing nyerang. Lumahing lèpèn kasebut ditutupi karo timbangan alus putih.

Tahap awal

Conto ringworm ing tataran awal:

Manungsa waé! Isi bisa uga ora katon (klik kanggo mbukak)

Tahap awal bisa diakoni mung dening spesialis, saengga, nalika sampeyan duwe titik ing kulit sing ora katon kaya pimple normal, sampeyan ora alergi lan sampeyan durung tau ndeleng apa-apa kaya iki - go to dermatologist.

Sampeyan bisa mbangun pangembangan inflamasi lan edema ing area foci, nyebabake pembentukan nodular lan vesicular ing pinggiran nyuda. Tuwuh ing foci depriving hair discolor, kelangan luster lan elasticity, fall and curl. Ana pecah rambute ing alas bohong utawa 2 milimeter ing sadhuwure.

Fitur karakteristik yaiku pembentukan bintik ireng ing panggonan rambute sing rusak banget, lan werna sing mateni ditutupi kanthi mekar abu-abu. Kadhangkala gejala seborrheic utawa psoriatic - peeling, katon, sampeyan bisa kanthi jelas nimbang remnants rambut ing wangun "penechki". Gejala kasebut diiringi kobongan cilik lan gatal.

Foto

Manungsa waé! Isi bisa uga ora katon (klik kanggo mbukak)

Jroning penyakit kronis saka jinis iki, gejala kasebut ditondoi dening formasi fokus ing antarane rambut ing wilayah occipital ing sirah.

Cilakan noda duwe latar mburi rada lilac kanthi putih lan putih peeling. Titik ireng sing rontok ora katon ing dhaerah rambut sing ilang.

Weruh penyakit sing kena pengaruh kulit sing mulus iki adhedhasar tatanan sing terisolasi utawa bebarengan karo asor kulit. Lokasi sing disenengi yaiku dermis saka pasuryan lan gulu, paha utawa awak. Populasi wanita lan laki-laki cacat.

kaca-kaca dokter Ing wiwitan formasi ringworm ditondoi kanthi munculé siji utawa sebagéyan cilik bintik-bintik bintik-bintik merah, edhisi, rada protruding ing ndhuwur kulit. Padha duwe wangun bunder kanthi sudhut sing ditemtokake kanthi cetha, permukaan sing suda lan formasi gelembung cilik. Bubbles garing kanthi cepet, mbentuk kerak bumi. Sajrone wektu, prosès inflamasi ing pusat nandhang, subsides lan pendidikan njupuk wangun "Saturnus". Gangguan sing ditindakake cahya kasebut bisa wae.

Kadhangkala trichophytosis mirip karo pityriasis (multi-colored) lichen utawa kanggo wangun permukaan pseudo-mycosis (erythrasma) - reaksi inflamasi ing lichen spot lemah; Nalika jinis trichophytia lumahing karo lokalisasi kulit, ana lokalisasi sing nyebabake folikel rambut.

Ing wektu sing padha, formasi cilik-aselkus dumadi, diiringi proses suprapative lan perkembangan folikulitis. Kadhangkala, ing pinggiran foci ngembangake pangolahan radang sing kuwat sing memicu pembentukan gelembung. Gelembung sabanjuré gabung lan mbentuk "batang" ing sekitar bagéan tengah lichen.

Ing jinis kronis saka jinis infèksi iki:

  • dermis lan kulit ing bokong;
  • pinggang lan sikil;
  • kulit pasuryan lan gedhe (arang).

Kadhangkala, proses infeksi njupuk formulir universal. Sumber penyebab kambuhan kasebut yaiku wulu rambut sing isih ana. Ing noda lichen meh padha karo pembentukan dermatosis kronis lan psoriasis plak.

Palmar lan plantar dermis kena pengaruh. Ana inflammation lan proses peeling sing tipis, kulit nduwe ekspresi jelas garis pola.

Prosès sing nyepetake ndadékaké kompompasi lapisan ndhuwur dermis, sing nimbulaké pambentukan alur ing palmar lan plantar permukaan lan retakan jero antarane lipatan. Formasi gelembung ing bagian kulit iki durung dicathet.

Ora jarang nyebabake kuku, katon ing wesi greyish permukaan. Meningkat, padha njaluk werna sing kotor karo tinge kuning. Kekasaran gelembung muncul ing permukaan kuku.

Amarga pangembangan keratosis subungual, kuku ngalami deformasi, dadi nglukis lan rusak. Ing pasien diwasa, inflamasi stagnant ana ing sekitar piring kuku (paronychia).

Spesies furunculoid (follicular) arupa penyakit langka, minangka akibat saka proses kronis. Dituduhake minangka akibat infiltrasi kulit ing sakjrone follicles rambute. Formasi pustular (pustules) dikembangake ing jero lesehan. Ing deepening saka follicular infiltrate (ing wangun furuncle) dibentuk. Infiltrasi luwih jero, tanpa manifestasi saka prosès inflamasi, diarani granuloma. Ana kasus kelenjar getah bening ing penyakit kronis.

Ing macem - macem infiltrative-suppurative manifests dhewe minangka asil infeksi karo macem-macem jamur zoophilic, Trichophyton gursum lan wangun jamur verrucosum. Ora tansah nampilake reaksi inflamasi kasar. Proses inflamasi bisa abot yen infèksi bisa ditularake liwat kontak langsung saka kewan kasebut karo wong.

Kanthi mekanisme infèksi saka wong kasebut, manifestasi klinis mirip karo gejala-gejala tipe trichophytia. Infeksi wilayah rambute ing dermis ing sirah ditondoi kanthi pambentukan titik gedhe, abang, lumpy, lan tumor. Padha damel plak nyenyet, ukuran nganti 8 sentimeter, njaba ndhuwur permukaan dermis. Lampu bulu di lichen foci mirip karo "sarang lebah", ngemut exudate purul.

Bagéyan utama saka lichen mbentuk kerak coklat sing terus-terusan saka pus. Proses iki diiringi:

  • daerah lymphadenitis;
  • asthenia;
  • pratandha saka hyperthermia;
  • leukositosis;
  • reaksi alergi ing wangun rash.

Ing wong, jinis penyakit infiltratif-suppuratif iki ditepungi kanthi mycosis parasit, sing nimbulaké awak ing zona wutah saka kumis utawa jenggot, mbentuk ruam ing wangun "anggur woh wohan beri" lan pambentukan bekas catu. Kekebalan mantep ngilangi kambuh.

Mung wanita sing duwe bentuk cacing ing bocah-bocah sing kena prosès panyakit kronis. Faktor penyebab endokrin yaiku gangguan endokrin:

  • ing ngarsane hiperemia;
  • reaktifitas reaksi immunobiologis;
  • kekurangan vitamin lan mineral.

Cara diagnosa lan perawatan

Lamisil Cream and Spray Pengawasan visual - basis diagnosa. Iki dikonfirmasi kanthi ngikis jaringan saka situs bundhas, kanggo pemeriksaan mikroskopis luwih lanjut. Konfirmasi diagnosis yaiku penemuan ing kulit sisik filamen tipis saka mycelium lan akeh spora ing membran rambut. Identifikasi patogen ditindakake - nempatake timbangan lan fragmen rambut ing medium nutrisi. Ing ngarsane patogen kasebut ditondoi kanthi perkembangan koloni sing cepet ing dina katelu saka studi kasebut.

Diagnosis sing dibedakake dibutuhake kanggo ngilangi akeh penyakit sing padha ing simtomologi.

Pangobatan trikofitia entheng lan kronis dilakokaké:

  • kanthi nggunakake ointrif antifungal - Microspore lan Exoderil , Lamisil utawa Clotrimazole , nggunakake salep ing basa sulfur lan salisil.
  • Ngusap noda lichen kanthi iodin lan perawatan salep saksampune (yodium piyambak ora cukup!)
  • Tujuan tamba - " Griseofulvina " ing wangun bubuk lan tablet, ointments adhedhasar tamba.

Griseofulvin 40 tab. Perawatan sistemik karo agen hormonal, kanthi prosès radang wiyar sing ndhisiki - epilasi bulu wulu lan cukur rambut liyane saka kabeh permukaan sirah.

Perawatan bentuk-bentuk kronis , kanthi lesehan rambut, detachment saka lapisan ndhuwur wilayah sing kena pengaruh dilakokake lan kompres kanthi salep adhedhasar asam salisilat, petroleum jelly, asam laktat utawa asam benzoat diterapake. Sawise rong dina, bandage kanthi kompres dibusak, lan lapisan ndhuwur dermis dibusak kanthi bantuan instrumen medis. Sesi-tahapan cleaning kaya dermal kudu dilakoni kaping telu ing panggung rumah sakit .

Pangatusan kerak purulen dilakoni kanthi cara sing padha, kanthi nggunakake salep resorptional, disinfektan lan solusi sterilisasi.

Elinga yen obat-obatan kasebut ora cocog ing kene , amarga tumindak ala lan ora waras bisa nyebabake kerusakan kulit sing abot. Iku luwih apik kanggo nemokake dermatolog.

Ngukur nyegah

piut-moloko Nyegah penyakit cacing kasebut adhedhasar diagnosis lan perawatan ing wektu sing tepat, perlu kanggo ujian medis périodik. Pemeriksa mandiri saka sanak keluarga lan wong ing kontak. Ngilangi kontak karo kéwan dalan lan pet karo cairan kulit sing curiga.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.