Tavegil, injeksi

Analog

Packing Zat aktif "Clemastin" saiki mung diprodhuksi dening Novartis ing sangisore merek dagang "Tavegil".

Ana antihistamin liyane kanggo injeksi, nanging kabeh kasebut diwenehake dening dokter :

Rega

224 р. Rata-rata rega online * 224 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Solusi injeksi digunakake ing kasus-kasus nalika perlu kanggo ngenthengake gejala alergi kanthi cepet sajrone njaga kesehatan lan nyawa pasien.

Kanggo kasus biasa, tablet Tavegil kasedhiya .

Indikasi sing digunakake

Bentuk injeksi tamba digunakake mung ing kasus sing nemen, nalika kondisi pasien dianggep abot lan abot banget. Indikasi kanggo nggunakake solusi yaiku:

  • anaphylactic shock ;
  • perkembangan angioedema (minangka bantuan ing kombinasi karo metode rehabilitasi);
  • Nyegah reaksi alergi marang irritant njaba;
  • perawatan reaksi awak sing dumadi sajrone transfusi getih.

Obat iki bisa digunakake yen perlu, introduksi saka agen kontras, uga langkah-langkah diagnostik sing mbutuhake histamin.

Carane aplikasi

Situs injeksi - kuantitas ndhuwur njaba

Situs injeksi intramuskular - suku paling ndhuwur saka pantat.

Yen kondisi klinis sing abot ing pasien kasebut, dosis awal tamba kudu ditindakake kanthi rute intravena, nggawa wektu administrasi nganti 2-3 menit. Kanthi metode terapi iki, kudu ngetutake metode jet infus.

Rute biasa saka administrasi yaiku intramuskular. Dosis awal yaiku 2 mg obat (1 ampoule).

Jumlah pangobatan sing padha kudu digunakake kanggo tujuan prophylactic supaya bisa nyegah pembangunan kondisi anafilaksis nalika nggunakake obatan sing ngandung alergen. Dosis sing dianjurake dening produsen kanggo perawatan standar yaiku:

  • pasien lan anak diwasa (saka 12 taun) - 2 mg (1 ampoule);
  • bocah ing umur 12 taun - 0,025 mg / kg bobot awak (dosis saben dina kudu dibagi loro dosis).

Kanggo bocah, mung injeksi intramuskular bisa.

Ing praktik medis, solusi sing diencerake saka Tavegil asring digunakake. Kanggo tujuan kasebut, larutan glukosa 5% utawa larutan isotop yaiku natrium klorida bisa digunakake. Ing salah siji bagéan saka tamba "Tavegil" dijupuk 5 bagean saka solusi kasebut (miturut indikasi).

Contraindications

Pengepakan ing meja Sadurunge panuntun tamba kasebut, kudu sinau kanthi teliti babagan riwayat pasien, amarga ana larangan ing panggunaan. Contraindications for therapy with Tavegil are:

  • bronkial asma;
  • penyakit saluran ambegan ngisor;
  • hypersensitivity (utawa intolerance) saka clemastine utawa komponen kalebu ing preparation;
  • umur bocah (nganti 12 sasi);
  • lactation.

Ampoules Saliyane contraindications absolut, ana uga sing disebut relatif, kang nggunakake tamba bisa, nanging mung ing ngisor pengawasan terus saka spesialis:

  • kelainan kelenjar prostat (hypertrophy);
  • ulcer lambung;
  • nolak aliran urin;
  • tambah tekanan intraokuler;
  • hipertensi;
  • penyakit jantung lan penyakit pembuluh darah;
  • kelainan ing kelenjar tiroid;
  • ngarsane gulu kandung kemih.

Efek sisih

Yen efek sisih katon, adjustment dosis utawa substitusi kudu disetel.

Sistem getih:

  • anemia hemolitik;
  • agranulocytosis;
  • trombositopenia.

Sistem respirasi:

  • sesak ambegan;
  • sinus sinus hidung;
  • perasaan sing gedhe lan tekanan ing dada;
  • discharge sputum alon.

Sistem jantung:

  • hipotensi;
  • kelainan irama jantung;
  • extrasystole.

Fenomena kasebut paling asring didiagnosis ing pasien lansia.

Sistem saraf:

  • sirah;
  • dizziness lan tambah kesel;
  • tremor anggota awak;
  • sedasi;
  • nglanggar koordinasi motor.

! Liyane ing topic:

Tavegil paling kerep nduwe pengaruh ing ngelawan marang bocah-bocah: bisa ngembangake kasenengan gemeter, euforia, gampang marem, lan tearfulness. Gangguan sleep sering dicathet.

Sistem urin:

  • retensi urine;
  • sering urin kanggo urinate.

Sistem pencernaan:

  • mual lan gagging;
  • kelainan stool;
  • constipation;
  • diare;
  • nyeri epigastrik;
  • garing ing tutuk;
  • mundhut napsu.

Organ pangrungu:

  • tinnitus;
  • Kurang rasa acak;
  • labyrinthitis ing tahap akut.

Manifestasi manifestasi alergi:

  • kulit rash;
  • urtikaria;
  • Edema Quincke (arang banget).

Reaksi dermatologis:

  • photosensitization.

Instruksi khusus

Sembarang kegiatan sing mbutuhake peningkatan perhatian lan nggawe keputusan cepet (contone, nyopir) kudu nyingkiri.

Panganggone tamba nalika ngandhut bisa dilakoni sawise analisis sing cetha bisa nyebabake risiko tumrap ibu lan janin, uga rasio cilaka lan manfaat sing dituju.

Obat kudu dilereni 3 dina sadurunge diagnosa laboratorium lan uji allergen.

Titik penting liyane: introduksi "Tavegila" kanthi cara intra-arteri dilarang banget!

Gambaran lan sifat

Saben ampul karo tamba ngandhut 2 mg clemastine. Efek utama ing awak:

  • gatal sing ilang;
  • Pembengkakan jaringan mundhak;
  • spasm saka serat otot Gamelan dibusak;
  • ngurangi permeabilitas tembok vascular;
  • Efek antikolinergik ditolak.

tavegil-4 Obat iki kasedhiya minangka solusi kanggo administrasi intravena lan intramuskular. Cairan ing ampoule bisa uga ora ana warna utawa kuning cahya (kadhangkala wernane ijo cahya diijini), lan solusi kudu rampung kanthi transparan, tanpa endapan lan partikel ngambang.

Obat kasebut dikemas ing 1 ml ampoules; saben paket ngandhut 5 ampul.

Pembusukan saka komponen aktif "Tavegila" ana ing sel ati, lan metabolit clemastine (produk dekomposisi) diilangi saka awak bebarengan karo urin.

Sajrone nyusoni, bagean saka zat aktif bisa diekskripsikake bebarengan karo susu ibu.

Beda

Dispensed saka farmasi kanthi resep. Umur urip 5 taun. Simpen ing 15-30 ° C.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Bojone ditemokake karo Tavegil nalika dheweke ana ing rumah sakit kanthi alergi abot. Foto kasebut, mesthi wae cukup ala: kabeh pasuryane bengkak, mripate meh ora katon, eyelids swelled munggah, dadi abang karo sawetara noda, wiwit keselak. Sawise injeksi pisanan, puffiness mudhun, lan napas diwiwiti, ing dina katelu, panggonan ilang. Obat sing apik banget lan efektif sing nylametake garwane. Denis, 29 taun, Lyubertsy

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

1 komentar

  • wong :

    Tavegil diresepake marang bocah, intramuscularly, dheweke diwenehi injeksi pertama, nalika ora ana owah-owahan, alergi, bintik ing awak, sikil, telapak tangane, kabeh iku gatal, muga-muga bisa mbantu

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.